واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
رییس دانشگاه اصفهان: استادان برای معضل کنکور چاره اندیشی کنند اصفهان- ایرنا- رییس دانشگاه اصفهان گفت: ضروری است اساتید دانشگاهها برای حل معضل کنکور که از پیش دبستانی و دبستان تا دکترا دامن گیر جامعه شده است چاره اندیشی کنند.
به گزارش ایرنا، «هوشنگ طالبی» شامگاه چهارشنبه در آیین گرامیداشت مقام استاد در دانشگاه اصفهان افزود: برگزاری کنکور به شکل فعلی باعث شده که نیروهای خلاق ما از مقطع دبستان تا دکترا گرفته و حذف شوند و به جای تحریک قدرت ابتکار و خلاقیت به تقویت حفظیات پرداخته شود.
وی با بیان اینکه ما در پرورش نیروهای خلاق خوب کار نکرده ایم، اظهار کرد: امروز رقابت سنگین کنکور از مقطع کارشناسی به کارشناسی ارشد و دکترا کشیده شده و بلای کنکور را به سر آنها نیز آورده است.
وی با اشاره به اینکه این قبیل تصمیم گیری ها چندان در اختیار استادان دانشگاه ها نیست، تاکید کرد: با اینحال استادان می توانند با چاره اندیشی و ارائه راهکار در این زمینه تاثیرگذار باشند.
رییس دانشگاه اصفهان گفت: لازم است به استادان دانشگاه اعتماد کرد تا آنها بتوانند دانشجویان خلاق را از طریق مصاحبه گزینش کنند.
به گفته وی این کار به دانشجویانی که قصد ادامه تحصیل در مقاطع تحصیلات تکمیلی دارند کمک می کند که به جای تست زدن به فکر یاد گرفتن و خلاقیت باشند.
طالبی همچنین با اشاره به انتظاراتی که جامعه از دانشگاه در برقراری ارتباط با صنعت دارد، اظهار کرد: همه زیرساخت های لازم در این زمینه فراهم نبوده و بخش های صنعت، خدمات بازرگانی و کشاورزی ما چندان دست نیاز به سمت دانشگاه ها دراز نکرده اند.
وی با این طرح این سوال که تا کی بحث ارتباط دانشگاه با صنعت باید مطرح شود اما این دو باهم بیگانه باشند، تاکید کرد: هنوز صنعت کشورمان به دانشگاه احساس نیازی نمی کند.
وی با بیان اینکه ما در تولید دانش و علم رتبه خوبی در سطح جهان داریم، افزود: اینکه چرا دانش ما به فناوری تبدیل نمی شود به دلیل عدم فرهنگ سازی در این زمینه در بخش های مختلف از جمله صنعت است.
رییس دانشگاه اصفهان همچنین با اشاره به مشکلات مالی این دانشگاه بیان کرد: 80 درصد از بودجه دانشگاه به پرداخت حقوق اساتید و کارمندان تعلق می گیرد و مابقی برای سایر امور مانند خرید کتاب و تجهیزات صرف می شود.
طالبی با اشاره به اینکه ما در تامین هزینه های آموزشی و پژوهشی مشکلاتی داریم، اضافه کرد: برای جلوگیری از کاهش کیفیت این فعالیت ها نیاز به عزم ملی داریم.
این عضو هیات علمی دانشگاه اصفهان با بیان اینکه پیک سنی جامعه ما به 25 تا 30 سال رسیده است، گفت: این جوانان آماده ورود به مقاطع تحصیلات تکمیلی در دانشگاه ها هستند و اگر این نیاز آنها به خوبی پاسخ داده نشود به کشورهای دیگر مانند مالزی و آسیای میانه مهاجرت می کنند.
طالبی با تاکید بر اینکه سطح علمی این کشورها پایین تر از ایران است، افزود: ما باید خودمان این نیاز را پاسخ دهیم که یکی از راههای آن ایجاد پردیس دانشگاهی و جذب دانشجو با اخذ شهریه است.
وی با بیان اینکه اسم این کار گرفتن دانشجوی پولی نیست، ادامه داد: این کار یک رفع نیاز است چراکه دانشجویان تحصیلات تکمیلی، پژوهشگر محسوب می شوند و گرفتن دانشجو از طریق طرح های پژوهشی امروز در دنیا مرسوم و سرمایه ای برای ما است.
وی از استادان دانشگاه اصفهان خواست تا برای فعال کردن اقتصاد بخش آموزشی این دانشگاه و افزایش درآمدزایی با حفظ کیفیت هم اندیشی کنند.
به گزارش ایرنا در این آیین از «نعمت الله اکبری» عضو هیات علمی و معاون پژوهش و فناوری دانشگاه اصفهان که بعنوان استاد نمونه کشوری در سال 93 انتخاب شده است نیز قدردانی شد.
12 اردیبهشت ماه روز شهادت استاد مرتضی مطهری به روز معلم نامگذاری شده است.
پ/7148/ 607
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
11/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]