تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 28 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هرگاه انسان چهل ساله شود و خوبيش بيشتر از بديش نشود، شيطان بر پيشانى او بوسه ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

آراد برندینگ

سایبان ماشین

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

خرید نهال سیب سبز

خرید اقساطی خودرو

امداد خودرو ارومیه

ایمپلنت دندان سعادت آباد

موسسه خیریه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1806954783




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بقایای یک حمام قدیمی از دوره قاجاریه در بخش کوچصفهان شناسایی شد


واضح آرشیو وب فارسی:مهر:


استانها > شمال > گیلان
بقایای یک حمام قدیمی از دوره قاجاریه در بخش کوچصفهان شناسایی شد
رشت - خبرگزاری مهر: با همت موسسه فرهنگ گیل کوچصفهان بقایای یک حمام قدیمی مربوط به دوره قاجاریه در روستای بالا محله رشت آباد ازتوابع بخش کوچصفهان شناسایی شد که با قول مساعد مسئولان این اثر تاریخی به ثبت ملی خواهد رسید.



به گزارش خبرگزاری مهر، رئیس مرکز باستان شناسی اداره کل میراث فرهنگی وگردشگری استان گیلان در جریان این بازدید ضمن قدردانی از تلاش موسسه  فرهنگ گیل کوچصفهان گفت: معماری این بنا مربوط به دوره  قاجار است و عمده  مصالح ساختمانی به کار رفته در آن آجر است.
 ولی جهانی تصریح کرد: این حمام دارای خزینه آب سرد، آب گرم ،آتش دان و منبع آبرسانی است که سوخت آن ابتدا با هیزم وسپس با نفت سیاه تأمین می شد و مورد استفاده عموم و اهالی این روستا بوه است.
وی افزود: با توجه به محل قرارگیری این حمام در فاصله   300 متری از رودخانه سپیدرود و واقع شدن آن در محدوده ی بافت قدیمی روستای بالامحله رشت آباد، این بنای تاریخی قابلیت ثبت ملی و تبدیل شدن به یک مرکز فرهنگی و تاریخی و پرداختن به امور گردشگری را دارد.
معاون بخشدار کوچصفهان در ادامه بازدید از این اثر تاریخی گفت: شناخت و نگهداری از آثار باستانی یک اصل اساسی در حفظ هویت و ناسنامه ملی و فرهنگی هر ملتی است.
موسی زاده تصریح کرد: با توجه به لزوم حفظ آثار باستانی و حفظ پیشیه ی فرهنگی و تاریخی، لازم است با تمهیدات و برنامه ریزی دست اندرکاران ومسئولان توجه به آثار باستانی مورد توجه قرار گیرد تا فرهنگ کهن سرزمین ما به دست فراموشی سپرده نشود.
وی تصریح کرد: دستیابی به موفقیت در عرصه  حفظ آثار فرهنگی وتاریخی به تنهایی ازعهده  یک مجموعه بر نمی آید بلکه لازم است تا همه ی مسئولان شهرستان و استانی نیز در این امر مهم مشارکت داشته باشند.
شهردار شهر لولمان با اشاره به لزوم توجه به حفظ و ثبت آثار تاریخی و باستانی گفت: حفظ آثار باستانی به نوعی حفظ هویت و ماهیت هر ملتی است.
سیده مریم پاکزاد تصریح کرد: شهرداری لولمان برای حفظ این بنای تاریخی تمام تلاش خود را خواهد کرد تا  از آثار باستانی این مرز و بوم به خوبی حفاظت و صیانت شود و فرهنگ باستانی این خطه به معرض دید عموم درآید.
نائب رئیس شورای اسلامی شهر لولمان و رئیس کمیسیون فرهنگی شهر لولمان نیز از آمادگی شورای این شهر در حفاظت از این اثر تاریخی خبر داد.
ملکیان تصریح کرد: شورای اسلامی شهر لولمان تلاش می کند ضمن حفظ آثار تاریخی و صیانت از فرهنگ کهن این سرزمین، زمینه های حضور بیشتر گردشگران و محققان آثار باستانی را در این بخش فراهم کند.
رئیس موسسه  فرهنگ گیل کوچصفهان گفت: شناسایی و پیگیری ثبت ملی آثار و ابنیه تاریخی بخش کوچصفهان یکی از اهداف واحد کوچصفهان شناسی این موسسه است.
حمید نظرخواه علیسرائی افزود: بقاع متبرکه قدیمی، حمام قدیمی شکیبی، حمام قدیمی رشت آباد ( خواجه ساطور )، پل خشتی بلسبنه و لاله دشت از جمله مهم ترین آثار تاریخی بخش کوچصفهان هستند.
وی اظهارداشت: خوشبختانه هم اکنون مالک حمام قدیمی شکیبی با هزینه شخصی این بنای تاریخی را به رستوران سنتی تبدیل کرده است و با توجه به جاذبه های دیدنی این بنا به یقین بستر حضور بیشتر گردشگران و مسافران در این بخش افزایش خواهد یافت.
نظرخواه تصریح کرد: در گذشته بخش کوچصفهان به عنوان مرکز ارتباطی شرق و غرب گیلان و پایگاه اُمرای سادات کیایی محسوب می شد.
وی افزود: هم اکنون آثار و بقایای کندوج های خشتی روستای پشکه با قدمت بیش از 200 سال از این منطقه شناسایی شده که نمونه ی آن در کشور وجود ندارد.
وی همچنین از کندوج های خشتی در روستاهای سیاه صوفیان، گیله وا و روستای اشمنانطالم مابین بخش کوچصفهان و خمام خبر داد و گفت: کندوج خشتی روستای شکارسرا با قدمت بیش از 150 سال به موزه ی میراث روستایی انتقال داده شده است.
رئیس موسسه  فرهنگ گیل کوچصفهان با اشاره به ثبت ملی دو پل خشتی بلسبنه و لاله دشت و کندوج خشتی شکارسرا یادآورشد: امیدواریم با همت مسئولان این بخش و مسئولان میراث فرهنگی و گردشگری استان حمام قدیمی بالامحله رشت آباد احیا  شود تا علاوه بر ثبت و حفظ آثار تاریخی این منطقه، زمینه های حضور بیشتر گردشگران و مسافران و ایجاد درآمد و اشتغال نیز برای جوانان این روستا فراهم شود.
 



۱۳۹۳/۲/۱۰ - ۱۴:۵۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن