واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
فانی: 35 درصد مدیران دوره قبل ابقا شدند / رشد 26 درصدی بودجه آموزش و پرورش تهران - ایرنا- وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه 35 درصد از مدیران آموزش و پرورش همان مدیران قبلی هستند، گفت: تمام انتصابات در آموزش و پرورش توسط حراست این وزارتخانه تایید شده است.
به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، «علی اصغر فانی» وزیر آموزش و پرورش امروز - یکشنبه - به منظور پاسخ به دو فقره سوال نمایندگان مجلس در صحن علنی حضور یافت و به این سوالات پاسخ داد.
براساس یکی از این سوالات که به امضای مهرداد بذر پاش، امیرحسین قاضی زاده و فاطمه رهبر رسیده است، علت به کارگیری افرادی که در سنین بازنشستگی قرار دارند و حدود 10 سال زمان بازنشستگی آنها گذشته است، در وزارتخانه ای که بیشترین کار را با قشر نوجوان و جوان جامعه دارد و با توجه به اینکه سبیاری از نیروهای موجود از نیروهای خدوم و خدمتگزار و آماده به کار می باشد، چیست. همچنین سوال دیگری که به امضای 13 نفر از نمایندگان مجلس رسیده است علت سیاسی بودن انتصاب مدیران آموزش و پرورش بدون مدرک کارشناسی و شایسته سالاری از وزیر آموزش و پرورش درخواست شده است.
علی اصغر فانی طی توضیحاتی که برای پاسخ به این سوالات ارایه کرد وزارت آموزش و پرورش را بزرگترین فصل مشترک حاکمیت و امت عنوان کرد و گفت: هرگونه تصمیم در این وزارتخانه همه جامعه را متاثر می کند.
وی ادامه داد: آموزش و پرورش با داشتن یک میلیون کارمند و معلم در 750 منطقه آموزشی، تعلیم و تربیت 5/12 میلیون دانش آموز را برعهده دارد و آموزش و پرورش نه فقط از لحاظ کمیت بزرگترین دستگاه دولتی است بلکه به لحاظ تامین زیرساخت سرمایه انسانی کشور اهمیت ویژه ای دارد.
وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: انتقال فرهنگ به نسل آینده از کارکردهای آموزش و پرورش است و از چالش های عمده این وزارتخانه این است که آموزش و پرورش یک نهاد سرمایه ای محسوب نمی شود بلکه نهاد هزینه ای محسوب می شود که این امر مشکلاتی را به همراه دارد.
** تکیه به منابع دولتی مشکل آموزش و پرورش را حل نکرده است
فانی با بیان تکیه صرف به منابع دولتی مشکل آموزش و پرورش را حل نکرده است، گفت: آموزش و پرورش با کسری سه هزار و 500 میلیارد تومانی مواجه بود که دولت در سال گذشته، 5/112 درصد یعنی 5/12 درصد بالاتر از اعتبار مصوب، بخشی از مشکلات آموزش و پرورش را حل کرد.
وی در عین حال گفت: هنوز پاداش پایان خدمت بازنشستگان مربوط به سنوات قبل را به طور کامل پرداخت نکرده ایم.
فانی همچنین گفت: در ابتدای حضور من در آموزش و پرورش 750 چالش پیش روی این وزارتخانه احصاء و شناسایی شد و به چهار سیاست عمده در آموزش و پرورش رسیدیم که از آن جمله می توان به توسعه مشارکت در آموزش و پرورش، عملیاتی کردن و توسعه مدیریت آموزشگاهی اشاره کرد.
** رشد 26 درصدی بودجه آموزش و پرورش
وی از رشد 26 درصدی بودجه آموزش و پرورش در سال جاری نسبت به سال گذشته خبر داد و گفت: این در حالی است که بودجه کل کشور 11 درصد رشد داشته و نشان دهنده این است که دولت و نمایندگان در تصویب قانون عنایت خاصی به آموزش و پرورش داشته اند.
وزیر آموزش و پرورش همچنین درباره انتصابات در وزارت آموزش و پرورش گفت: طبیعی است دولتی که در 24 خرداد با رأی اکثریت مردم مشغول به کار شد، مدیرانی در آموزش و پرورش داشته باشد که اعتقاد به سیاست های دولت داشته و به دنبال تحقق آن باشند.
به گفته وی در زمان آغاز به کاردولت مدیران مورد ارزیابی قرار گرفتند و در حال حاضر 35 درصد از مدیران، مدیران قبلی هستند و 65 درصد تغییرات داشته ایم.
فانی داشتن حداقل مدرک فوق لیسانس و همچنین داشتن مسوولیت مدیریتی در آموزش و پرورش را از جمله شرایط احراز صلاحیت برای مدیران در این وزارتخانه عنوان کرد و گفت: تمام انتصابات توسط حراست وزارت آموزش و پرورش استعلام شده و تاییدیه آن دریافت شده است و اینکه بحث می شود بدون در نظر گرفتن این مساله افراد را منصوب کرده ایم، رد می کنم و سوابق آن نیز موجود است.
فانی همچنین گفت: 19 درصد از مدیران جدیدی که منصوب شده اند دارای مدرک دکترا هستند و 81 درصد فوق لیسانس دارند در حالی که تنها چهار درصد از مدیران قبل مدرک دکترا داشتند و 73 درصد آنها فوق لیسانس و 23 درصد دارای مدرک لیسانس بودند.
وی با بیان اینکه مدیر لیسانسه منصوب نکرده ایم، گفت: مدیران جدید آموزش و پرورش در بدو انتصاب باید هفت سال سابقه مدیریت داشته باشند و این در حالی است که مدیران قبلی در بدو انتصاب دارای سه سال سابقه مدیریتی بودند.
فانی همچنین گفت: میانگین خدمت مدیران جدید 27 سال است در حالی که میانگین خدمت مدیران قبلی 30 سال بوده و این موارد اتهام استفاده آموزش و پرورش از نیروهای سن بالا را نفی می کند.
به گفته فانی از میان مدیران جدید 21 نفر جانباز و رزمنده هستند در حالی که 13 نفر از مدیران دوره قبل دارای سابقه ایثارگری بودند و از این جهت به جرات می توان گفت وضعیت انتصابات در دوره فعلی بهتر است.
وی همچنین گفت: در انتصابات در ستاد آموزش و پرورش 50 درصد مدیران دارای مدرک دکترا و 50 درصد مدرک فوق لیسانس دارند در حالی که در دوره قبلی هیچ مدیری دارای مدرک دکترا نبوده است.
به گفته وی 62 درصد از مدیران ستادی وزارت آموزش و پرورش در دوره فعلی دارای سابقه ایثارگری هستند و این در حالی است که 38 درصد از مدیران دوره قبل سابقه ایثارگری داشتند.
در پایان مهرداد بذرپاش که یکی از طراحان سوال از وزیر آموزش و پرورش بود، اعلام کرد از پاسخ وزیر قانع نشده است و به همین دلیل هیات رییسه این مطلب را به رای گذاشت که در این رای گیری از مجموع 202نماینده حاضر 71 نماینده رای موافق، 115 نماینده رای مخالف و 11 نماینده رای ممتنع دادند و به این ترتیب مجلس از پاسخ وزیر قانع نشد.
خبر درحال تکمیل است
سیام (3)** 2021** ل.ا ** 1418
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
31/01/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 135]