واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
آسیب شناسی تنظیم ظرفیت دانشگاه ها در ستاد نقشه جامع علمی کشور تهران – ایرنا – قائم مقام ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور از آسیب شناسی طرح آمایش آموزش عالی و تنظیم ظرفیت پذیرش دانشجوی دانشگاه ها در جلسه این ستاد خبر داد.
بگزارش خبرنگار علمی ایرنا، منصور کبگانیان روز سه شنبه درپایان جلسه شورای ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور در جمع خبرنگاران گفت:نمایندگان وزارت علوم در این جلسه آمارهای مربوط به ظرفیت دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی در مقاطع و رشته ها و حوزه های مختلف مبتنی بر ملاحظات آمایش سرزمین را ارایه کردند.
وی به آسیب شناسی آمایش آموزش عالی و ظرفیت دانشگاه ها در ستاد نقشه جامع علمی کشور اشاره کرد و گفت: اولین نگرانی ما بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاه هاست زیرا درصدی از این افراد دچار مشکل بیکاری هستند و درصدی نیز با وجود داشتن شغل،در رشته تخصصی خود به کار گمارده نشده اند.
کبگانیان ادامه داد: به عنوان مثال در استانی که بهترین ظرفیت و توانایی را در حوزه باستان شناسی دارد رییس دانشگاه به دنبال جذب استاد دانشگاه در رشته برق است و توجهی به نیازهای استان نمی شود.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه ظرفیت های بومی استان های مختلف با یکدیگر متفاوت است گفت:این ظرفیت ها باید در راه اندازی رشته ها و آمار جذب دانشجویان تاثیر بگذارد و یکی از نگرانی هایی که در این جلسه اعلام شد این بود که بسیاری از دانشگاه ها ترجیح می دهند رشته های علوم انسانی که نیازی به تجهیزات کارگاهی و آزمایشگاهی را ندارد را راه اندازی کنند، از دانشجویان شهریه بگیرند و تعداد زیادی فارغ التحصیل داشته باشند.
وی خالی ماندن بخشی از ظرفیت دانشگاه ها طی سال های اخیر را یکی از آسیب های جدی آموزش عالی برشمرد و گفت: عدم تناسب تعداد دانشجویان با توان علمی دانشگاه بی توجهی به ویژگی های جسمی، روحی و جنسیتی دانشجویان در پذیرش رشته های مختلف و همچنین نامتناسب بودن تعداد دانشجویان تحصیلات تکمیلی به کل دانشجویان از دیگر آسیب های موجود در آموزش عالی کشور به شمار می آید.
کبگانیان از مشارکت نکردن نهادهای ملی و استانی در اعلام نیازهای واقعی خود به دانشگاه ها به عنوان یکی دیگر از آسیب های موجود یاد کرد و گفت: مسوولان وزارتخانه های علوم و بهداشت در جلسه امروز گلایه داشتند که با وجود مکاتبات زیاد آنها با بخش های مختلف صنعتی و کشاورزی این بخش ها پاسخی به وزارتخانه های مذکور نداده و نیازهای خود را اعلام نکرده اند.
وی با بیان اینکه سال گذشته 11 سیاست اجرایی در رابطه با بندهای نقشه جامع علمی کشور تدوین شد گفت: قرار بر این است که وزارتخانه های علوم و بهداشت، دانشگاه آزاد اسلامی و حتی آموزش و پرورش فعالیت های خود را در حیطه تنظیم ظرفیت ذیل این سیاست های اجرایی قرار دهند.
وی ادامه داد:درجلسه امروز نمایندگان وزارت علوم آمار مفصلی از وضعیت موجود آموزش عالی ارایه دادند که فاصله برخی از شاخص ها با چشم انداز و اهداف ترسیم شده در نقشه جامع علمی کشور را نشان می داد و در برخی از شاخص ها نیز رشد خوبی وجود دارد.
به گفته وی با توجه به غیبت وزیر بهداشت در جلسه امروز ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور و به درخواست مسوولان این وزارتخانه مقرر شد موضوع تنظیم ظرفیت دانشگاه های علوم پزشکی در طرح آمایش آموزش عالی در جلسه آتی این ستاد ارایه شود.
کبگانیان همچنین به گزارش رییس صنعتی شریف از دستاوردهای علمی و فناوری این دانشگاه درجلسه امروز اشاره کرد و گفت: رییس دانشگاه صنعتی شریف و همکارانشان که در پروژه ماهواره شریف همکاری دارند در این جلسه علاوه بر معرفی پروژه دستاوردهای علمی و تحقیقاتی دانشگاه را ارایه دادند.
کبگانیان اظهار داشت: ستاد نقشه جامع علمی کشور در نظر دارد فعالیت های علمی دانشگاه های مادر و مطرح کشور را به صورت کتابچه هایی تدوین و منتشر کند.
علمی(3)**1055**ن.س**1856
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
09/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]