تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 11 مهر 1403    احادیث و روایات:  بنر تستی
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819838236




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

موضع وزیر ارشاد در مورد برخورد دستگاه قضائی با مطبوعات/ همچنان بر واگذاری ممیزی به ناشران اصرار دارم


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
موضع وزیر ارشاد در مورد برخورد دستگاه قضائی با مطبوعات/ همچنان بر واگذاری ممیزی به ناشران اصرار دارم

موضع وزیر ارشاد در مورد برخورد دستگاه قضائی با مطبوعات/ همچنان بر واگذاری ممیزی به ناشران اصرار دارم
وزیر فرهنگ ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه در خصوص توقیف روزنامه ابتکار با مسئولان مربوطه در قوه قضائیه مذاکراتی صورت گرفته است، اظهار امیدواریم کرد رویه دستگاه قضائی در نحوه برخورد با مطبوعات قدری تعدیل شود. به گزارش نامه نیوز، علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ظهر امروز سه شنبه 9 اردیبهشت در جمع خبرنگاران و پس از برگزاری مراسم افتتاحیه بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با حضور رئیس جمهور در ضلع جنوبی مصلی برگزار شد، درباره سیاست های این وزارتخانه برای واگذاری امروز نشر به تشکل های مربوطه گفت: این سیاست کلی دولت و همچنین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است که تا جایی که امکان دارد امور مربوطه را به تشکل های خصوصی واگذار کند ما هم این مساله را وزارت ارشاد در خصوص جشنواره های فرهنگی و نیز نمایشگاه های کتاب اجرا کرده ایم و تصمیم داریم که این قبیل امور را به خود اصحاب فرهنگ و هنر بسپاریم. امیدواریم به تدریج به سمتی پیش برویم که در سال آینده کل فعالیت های نمایشگاه کتاب تهران توسط تشکل های مربوطه در حوزه نشر انجام شود و آنها این کارها را بر عهده بگیرند.

به گزارش مهر، جنتی همچنین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران را به توجه به حضور ناشران خارجی در آن عرصه ای از دیپلماسی فرهنگی ایران عنوان کرد و یادآور شد.

وی همچنین در پاسخ به سوالی درباره برنامه وزارتخانه متبوعش برای حل مشکل کاغذ در کشور گفت: در خصوص مساله کاغذ ما باید به سمتی پیش برویم که خودکفا شویم و حجم واردات کالا را به کشور کاهش دهیم و این کار کسانی است که در حوزه تولید کاغذ فعالیت می کنند. مثلاً ما در خوزستان امکان افزایش تولید کاغذ را داریم. در این خصوص ما مذاکراتی با صندوق توسعه ملی کرده ایم که ارز و ریال مورد نیاز کارخانجات کاغذ کشور به صورت تسهیلات و وام در اختیار آنها قرار گیرد. امیدواریم ظرف سه یا چهار سال آینده بتوانیم از این مشکل هم رهایی پیدا کنیم البته این مساله نیازمند عزم ملی است و همه کسانی که در حوزه فرهنگ فعال هستند باید وارد میدان شوند و حتماً معنای آن، این نیست که تنها وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان یک دستگاه وظیفه حل این مشکل را داشته باشد.

رئیس هیات نظارت بر مطبوعات همچنین در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران که نظر او را در مورد توقیف روزنامه ابتکار در کنار توقیف فله ای مطبوعات در روزهای آینده گفت: این که شما می گویید قرار است روزنامه های دیگری هم در آینده توقیف شوند، من اطلاعی از این موضوع ندارم اما اصولاً ما در وزارت ارشاد با توقیف روزنامه ها مخالف هستیم و معتقدیم آخرین مرحله برخورد با مطبوعات، باید توقیف باشد و قبل از آن می توان محدودیت هایی را مثلاً برای مدیر مسئول و یا دست اندرکار اصلی یک مطلب قائل شد. در خصوص روزنامه ابتکار هم ما با مسئولان مربوطه در قوه قضائیه مذاکره کرده ایم و صحبت هایی در این زمینه شده است و امیدواریم این رویه قدری معتدل شود.

وی در پاسخ به سوالی درباره نحوه عملی شدن پیشنهادش برای واگذاری ممیزی کتاب به ناشران قانونمندار گفت: در این زمینه ابتدا باید یادآور شوم که ما هیات نظارت بر کتاب را تشکیل دادیم، هیاتی که سه سال پیش باید تشکیل می شد. خوشبختانه این هیات که اعضای آن حدود 21 نفر هستند تشکیل شد و کارش را در دو حوزه کتاب های کودک و نوجوان و بزرگسال شروع کرده است و ما معتقدیم این هیات نظارت بر ضوابط نشر، ضمن رعایت اصول مورد احترام برای همگان در کشور، آزادی بیان را هم در خصوص کتاب تضمین کند تا بتوانند اندیشه های خودشان را در قالب کتاب در جامعه بیان کنند.

جنتی ادامه داد: اما در خصوص مساله ممیزی چیزی که فعلاً وارد جایی شود آیین نامه ضوابط نشر و خود قانون نشر مربوط به نشر است که این قانون هم ممیزی را بر عهده هیات های نظارت بر کتاب گذاشته است. البته ما در ابتدای ورود به وزارت ارشاد تلاش می کردیم ممیزی قبل از چاپ را به ناشران واگذار کنیم تا دیگر معطل نشوند و کتاب هایشان راهی بازار شود اما این خود ناشران بودند که با این پیشنهاد مخالف بوند و گفتند ما نمی توانیم این کار را انجام دهیم به هر حال ما آمادگی داریم تا جایی که می توان در این خصوص هم امور را به بخش مربوطه که ناشران هستند واگذار کنیم. در عین حال تمام تلاش مان را می کنیم که کتاب هایی که به دفتر کتاب ارسال می شود در حداقل زمان ممکن بررسی و نتیجه آن به ناشران اعلام شود. در حال حاضر هم کتاب ها با سرعت بسیار بیشتری از گذشته بررسی می شوند و مجوز نشر به آنها داده می شود.

وی همچنین در پاسخ به این سوال خبرنگار مهر که در دوره های گذشته برخی از کتاب هایی که مجوز عرضه در نمایشگاه را داشتند از سطح نمایشگاه جمع آوری می شدند آیا امسال هم این اتفاق خواهد افتاد؟ گفت: امسال در همان ابتدا تلاش مان بر این بوده است که کتاب هایی که مخالف قوانین کشور هستند و احیاناً ممکن است به وحدت ملی ما لطمه بزنند به نمایشگاه نیایند. در هر حال با توجه به این که کتاب هایی که نمایشگاه آمده اند، مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را دارند ما محدودیتی برای حضور آنها در نمایشگاه ایجاد نکرده ایم.






1393/2/9





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن