واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
معاون وزیرعلوم: کیفیت دانشگاه ها باید مورد توجه خاص قرار گیرد اهواز - ایرنا - معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و رییس سازمان امور دانشجویان کشور با اشاره به رشد کمی فوق العاده آموزش عالی بعد از انقلاب گفت: کیفیت و رسالت اجتماعی دانشگاه ها باید مورد توجه خاص قرار گیرد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، ˈمجتبی صدیقیˈ سه شنبه در آیین افتتاح بیست و دومین کنفرانس سالانه بین المللی مهندسی مکانیک در دانشکده علوم دانشگاه شهید چمران اهواز اظهارداشت: در این راستا باید اختیارات دانشگاه، هیات امنا و استقلال بیشتر دانشگاه در تصمیم گیری مورد توجه بیشتری واقع شود.
وی افزود: بر این اساس به مشارکت دانشگاهیان در اداره دانشگاه بیشتر نیاز داریم و از نقش تصمیم گیری و دخالت وزارت در امور داخلی دانشگاه کم می شود و وزارت باید به اصل کار خود که نظارت و پشتیبانی است بپردازد.
صدیقی با بیان اینکه دخالت های بی مورد حوزه ستادی در دانشگاه ها باید کمتر شود، افزود: توسعه فضای نقد و بحث پرنشاط در دانشگاه ها، باعث افزایش توسعه علمی کشور می شود.
وی با اشاره به اینکه باید حقوق دانشجویی و استادی را دوباره مورد بازنگری قرار دهیم تصریح کرد: به دنبال این هستیم این حقوق را دوباره تدوین و بیان کنیم.
صدیقی اضافه کرد: باید از تصمیم گیری های احساسی، غیر علمی و منفعلانه پرهیز کرده و تلاش کنیم با کمک گرفتن از تفکرهای عاقلانه، تصمیم گیری های بهتری برای دانشگاه شود.
معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری خاطرنشان کرد: هر دانشگاه در هر منطقه ای، رسالت های محلی، ملی و بین المللی دارد که رسالت های محلی باید بیشتر مورد توجه واقع شود.
وی با تاکید بر توسعه نقش انجمن های علمی اظهارداشت: برگزاری کنفرانس ها در کنار تبادل آخرین دستاوردهای مهندسی کشور و مهندسی مکانیک باید جایگاه مهندسی مکانیک درون کشور، وضعیت دانش آموختگان و نوع آموزش مهندسی مکانیک را نیز مورد توجه قرار دهند.
وی به تعهدات آموزش عالی در چند سال بعد از انقلاب اشاره کرد و افزود: چهار میلیون و 400هزار نفر دانشجو در کشور مشغول به تحصیل هستند که 15درصد در دانشگاه های دولتی و 85 درصد با هزینه عمومی و هزینه خود مردم در دانشگاه های آزاد، پیام نور و علمی کاربردی می باشد.
صدیقی ادامه داد: 66 درصد از جمعیت دانشجویان کشور در دوره های کارشناسی، 22 درصد کاردانی، 10 و نیم درصد کارشناسی ارشد و یک درصد دکترا تحصیل می کنند.
معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تصریح کرد: همچنین رشته علوم انسانی 45 درصد، فنی و مهندسی 34 درصد و علوم پایه، کشاورزی و هنر هرکدام شش درصد از جمعیت دانشجویی را تشکیل می دهند.
وی اظهارداشت: در مجموعه آموزش عالی کشور، 55 هزارنفر عضو هیات علمی در بخش دولتی و غیر دولتی فعالیت می کنند که 46درصد آن ها مربی ، 38 درصد استادیار، 8 درصد دانشیار و 4 درصد استاد تمام هستند.
صدیقی گفت: وضعیت استادیار به بالا مشتمل بر ˈ استادیار، دانشیار و استاد تمام ˈ در دانشگاه های دولتی 83 درصد و در دانشگاه های آزاد 35 درصد است.
بیست و دومین کنفرانس سالانه بین المللی مهندسی مکانیک از دوم تا چهارم اردیبهشت ماه در آمفی تاتر دانشکده علوم دانشگاه شهید چمران اهواز در حال برگزاری است.
7157/641/681
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
02/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]