تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 24 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):رمضان ماهى است كه ابتدايش رحمت است و ميانه‏اش مغفرت و پايانش آزادى از آتش جهنم. 
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815667671




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اتریش، دروازه ورود ایران به اروپا


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

اتریش، دروازه ورود ایران به اروپا تهران - ایرنا - سرمقاله روز سه شنبه روزنامه شرق با عنوان « اتریش، دروازه ورود ایران به اروپا» در تحلیل سفر وزیر خارجه اتریش به کشورمان نوشت:در هنگام سختی های روابط ایران و اروپا، اتریش آخرین حلقه جداشده از ایران و به محض فراهم شدن شرایط، اولین حلقه وصل به شمار رفته است. این وضعیت از منافع و امنیت ملی همسوی دو کشور حکایت دارد.


در این مطلب که به قلم «سید علی خرم» است می خوانید: اتریش و ایران بعد از جنگ جهانی دوم همواره روابط بدون تنش و چالشی داشته اند و شاید به غیر از یکی، دو مورد استثنا کماکان از موهبت دوستی برخوردار بوده اند.
در هنگام سختی های روابط ایران و اروپا، اتریش آخرین حلقه جداشده از ایران و به محض فراهم شدن شرایط، اولین حلقه وصل به شمار رفته است. این وضعیت از منافع و امنیت ملی همسوی دو کشور حکایت دارد.
اتریش به جهت فقدان منابع اولیه طبیعی نظیر نفت و گاز چشم به سوی ایران داشته و ایران هم به جهت برخورداری اتریش از تکنولوژی اروپایی، امکان سرمایه گذاری در پروژه های صنعتی ایران و سیاست خارجی متعادل، چشم به سوی اتریش داشته است.
یک دهه قبل که بحث احداث خط لوله گاز از این منطقه به اروپا مطرح بود، شرکت های اتریشی فعالانه در جهت دایر کردن خط لوله از ایران به اروپا نه تنها نقش مثبت ایفا کردند بلکه مطالعات امکان سنجی آن را هم انجام دادند و اروپا هم بسیار علاقه مند به برخورداری از این خط لوله بود که با مخالفت آمریکا، اتریش مجبور شد برنامه ریزی خود را موقتا کنار بگذارد.
در حال حاضر تقابل روسیه با آمریکا و اروپا از یک سو و بهبود نسبی در روابط ایران و آمریکا از سوی دیگر، امکان سرمایه گذاری در خط لوله جدید گاز از ایران را به اتریش واقع بینانه می نماید. سفر مقدماتی وزیر امور خارجه اتریش به ایران به جهت فراهم کردن امکان سفر رییس جمهور این کشور می تواند طلیعه ای برای مذاکرات جدی درباره این خط لوله در پرتو لغو تحریم ها باشد. البته احداث این خط لوله تضادی با فروش گاز روسیه به اروپا ندارد چون روسیه کمتر از نصف گاز مصرفی اروپا را می تواند تامین کند.
قبل از یک دهه پیش که اروپا اولین شریک تجاری ایران به شمار می رفت، اتریش نیز از سهم قابل توجهی در تجارت دوجانبه برخوردار بود که امید می رود با آب شدن یخ های روابط ایران و اروپا، روابط ایران و اتریش هم به سطح 10سال پیش و حتی بیشتر گسترش یابد.
همان طور که گفته شد خوشبختانه تضاد اصولی در دیدگاه های سیاست خارجی دو کشور وجود ندارد و تفاوت های موجود هم قابل تبیین و قابل تفاهم خواهد بود.
اتریش یکی از کشورهای علاقه مند به تفاهم ادیان و ایجاد گفت وگو و دیالوگ است که در دوران اصلاحات، ایران یکی از فعالان در این زمینه بود و تلاش در جهت نزدیکی ادیان الهی وجهه همت کشورمان قرار داشت.
اتریش به حقوق بشر و کرامت انسانی به شکل احترام آمیز می نگرد که مطابق با آموزه های دینی و تاریخی ایران هم است منتها ایران نسبت به کارگیری این حوزه در سیاست و ساختن اهرم علیه کشورمان حساس است که باید با نشست های گوناگون، دیدگاه های دوطرف را به یکدیگر نزدیک کرد.
یادمان نرود دومین کنفرانس جهانی حقوق بشر در سال1992 در وین برگزار شد که توانست به تنوع فرهنگی ملت های گوناگون رسمیت جهانی ببخشد و این عامل مهم را در نگاه های حقوق بشری وارد سازد.
جالب تر آنکه اولین کنفرانس جهانی حقوق بشر در سال 1348 در تهران برگزار شد و باعث شد کشورهای جهان به اصول اولیه احترام به حقوق انسان ها متعهد شوند و به دو کنوانسیون حقوق مدنی- سیاسی و حقوق اقتصادی- اجتماعی- فرهنگی در جهان پیوندند و گزارش سالانه به سازمان ملل متحد ارایه دهند.
اتریش از جمله کشورهای اروپایی است که نه تنها با به کارگیری سلاح های هسته ای مخالفت جدی دارد بلکه داوطلبانه استفاده از انرژی صلح آمیز هسته ای را کنار گذاشت تا احیانا از سوخت باقیمانده نیروگاه های هسته ای، پلوتونیم با غنای بیش از 90درصد که مستعد ساخت سلاح است بازفراوری نشود.
اما این کشور دو مقوله احترام به حقوق بشر و انرژی هسته ای را هیچ گاه به عنوان مانع در روابط خود با سایر کشورها ندیده و به گسترش روابط با آنها پرداخته است.
درحال حاضر اتریش میزبان برگزاری گفت وگو و مذاکرات هسته ای ایران و گروه 1+5 است که ایران با اطمینان خاطر مرتبا در این مذاکرات شرکت می کند و از همکاری میزبان بهره مند می شود.
آخرین کلام اینکه بیش از دوهزارو500نفر از دانشجویان ایرانی مشغول تحصیل در دانشگاه های اتریش هستند که می تواند سرمایه ای برای آینده ایران باشد و در همین کشور بیش از 30هزارنفر ایرانی از سالیان گذشته زندگی می کنند که نوعی پتانسیل مثبت برای کشورمان جهت پیشبرد روابط به شمار می رود.
بنابراین با اطمینان در وادی گسترش روابط با اتریش گام بگذاریم و از پتانسیل های متقابل در بخش های سرمایه گذاری، نفت و گاز، تکنولوژی و حتی احترام به حقوق بشر بهره مند شویم که اتریش تضادی با ایران ندارد.
اول**1104
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




09/02/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن