تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 29 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هرگاه نيّت ها فاسد باشد، بركت از ميان مى رود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830973047




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

گسترش تنهايي از ترس جدايي


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: گسترش تنهايي از ترس جدايي
يك كافه با سه ميز، يك راوي كه از احساس ناگفته چهار نفر ديگر در كافه صحبت مي‌كند، يك ديدار نيمه‌تمام و يك وداع آخرين. چهار نفر كه دو روايت موازي از آشنايي و در آخر جدايي را به تصوير مي‌كشند


يك كافه با سه ميز، يك راوي كه از احساس ناگفته چهار نفر ديگر در كافه صحبت مي‌كند، يك ديدار نيمه‌تمام و يك وداع آخرين. چهار نفر كه دو روايت موازي از آشنايي و در آخر جدايي را به تصوير مي‌كشند. زني آن سوي كافه حرف از رفتن مي‌زند، از نماندن، از جدايي و دختري آن سوتر در حال آشنايي با مرد تنهايي است كه مي‌داند اين ديدار ثمري براي او ندارد. اما او از آشنايي، از ماندن و از بودن و از لحظه وداع مي‌ترسد. از ترس پايان، مي‌ترسد شروع كند. مي‌ترسد يك روز تمام اين بودن‌ها به جدايي و رفتن ختم شود و فقط تلخي خاطرات خوبي كه ديگر نيست، بماند. دختر تنها بودن را ترجيح مي‌دهد تا مبادا يك روز ديوار دل بريدن روي سرش خراب شود. «آدما با هم حرف ميزنن، با هم آشنا ميشن، از هم جدا ميشن و يك تيكه از همو با خودشون مي‌برن.»
انگار اين دختر تكرار دوباره زني است كه مي‌خواهد برود، جدا شود و دل بكند. حتماً آن زن هم در لحظات شيرين اوليه آشنايي همان حس و حال دختر را داشته است. هر دو زن نمايش تنهايند، زخم خورده‌اند. يكي از شروع مي‌ترسد و يكي درگير و دار لحظات پاياني است. انگار اين زوج تكرار همان زوجي هستند كه به پايان خط رسيده‌اند، ته كشيده‌اند و دليلي نمي‌تواند مانع ماندنشان شود. حتي به راحتي حرف از خيانت مي‌زنند و مي‌خواهند در ظاهر، ‌تمام آن چيزي را كه از درون فروريخته با حرف‌هاي تاريخ گذشته درست كنند، ولي نمي‌شود!
نمايش «گستره سكوت» كاري از امين بهروزي به روابط ميان آدم‌ها مي‌پردازد. بهروزي آشنايي و جدايي، بريدن و وصل شدن، گسستن و رسيدن در زندگي را از نگاهي زنانه، و از بعد ظرافت‌هاي زنانه در نمايشش بيان مي‌كند. نمايش آرام، ساده و كم جنب‌و جوش شروع مي‌شود و ريتم كند خود را تا پايان پيش مي‌برد. شايد در ابتداي اثر، خميازه بر لبان بعضي ‌تماشاگران بنشيند اما رفته رفته با شكل‌گيري شخصيت‌ها و آشنا شدن با روحيات آنها و داستان زندگي بازيگران ادامه نمايش دلچسب مي‌شود.
يكي از هوشمندي‌هاي كارگردان، طولاني نكردن بي‌خود و بي‌جهت اثرش است. كاري كه اين روزها برخي كارگردانان براي بالا بردن زمان نمايش انجام مي‌دهند ولي او نمي‌خواهد به هر روشي تئاتر را كش بدهد. «گستره سكوت» درست در همان لحظه‌اي كه بايد، تمام مي‌شود و در دام طولاني شدن بي‌مورد نمي‌افتد.
نمايش «گستره سكوت» اثري ديالوگ‌محور است كه داستانش بر اساس همين گفت‌وشنود بازيگران پيش مي‌رود. داستان در دل ديالوگ‌ها نهفته شده و با شنيدن حرف بازيگران با سرگذشتي كه بر آنها گذشته و با عواطف و احساسات‌ و نيات‌شان آشنا مي‌شويم. نقطه قوت نمايش، قوي بودن و جان داشتن ديالوگ‌هاست. تماشاگران با شنيدن ديالوگ‌ها احساس خستگي نمي‌كنند و بسياري از حرف‌هاي رد و بدل شده بين بازيگران مي‌تواند حرف و درددل تماشاگران باشد. صحبت ‌از عواطف و احساسات انساني است كه مي‌تواند همه را درگير خود كند و گريزي از آن نيست و با خود حس همذات‌پنداري به همراه مي‌آورد.
وجود يك راوي با صدايي گيرا و رسا در كنار بازيگران به فهم هر چه بهتر نمايش كمك مي‌كند. راوي كه در ميان بازيگران نشسته است در كنار مونولوگ‌گويي‌هايش، از نيات، ناگفته‌ها و حرف دل بازيگران حرف مي‌زند. لحظاتي كه راوي با بازيگران همصدا مي‌شود و با هم و همزمان ديالوگ‌گويي مي‌كنند يكي از لحظات خوب نمايش را رقم مي‌زنند. شايد «گستره سكوت» در حد يك شاهكار نباشد ولي هيچ‌گاه از حد متوسط خود نزول نمي‌كند و متن، بازي‌ها و كارگرداني تا پايان در حد راضي‌كننده و قابل قبولي باقي مي‌مانند.



نویسنده : احمد محمدتبريزي 
منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: 08 ارديبهشت 1393 - 17:15





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن