واضح آرشیو وب فارسی:فارس: در گفتوگو با فارس عنوان شد
مترسکهای کویر، راهی زیرزمین دستان میشوند
سالور؛ هنرمند نقاش و مجسمهساز از برپایی نمایشگاهی از عکسهایش با عنوان «مترسک» خبر داد که یکم اردیبهشتماه در گالری زیرزمین دستان برپا خواهد شد.
مریم سالور هنرمند نقاش و مجسمه ساز در گفتوگو با خبرنگار هنرهای تجسمی فارس با اعلام این خبر گفت: این نمایشگاه که حاصل یک پروژه 12 ساله است، یکم اردیبهشتماه در گالری زیرزمین دستان گشایش خواهد یافت و به مدت سه روز تا 3 اردیبهشتماه دایر است. وی درباره این نمایشگاه و پروسه شکل گیری آن توضیح داد: پروژه مترسک را که شامل مجسمههای 2 متری بود،12 سال پیش شروع کردم که البته مدتی با وقفه مواجه شد و سرانجام سه سال پیش (2011) در نمایشگاه بزرگی با عنوان «کمی هوای تازه» همراه با آثار نقاشی رنگ و روغن و عکسهایی از این مجسمهها در ابعاد کوچک در ژنو به نمایش گذاشتم که این نمایشگاه با استقبال مخاطبان مواجه شد و بعد از آن نمایشگاه بود که تصمیم گرفتم از این مجسمهها در فضای کویر و دریاچه نمک عکاسی کنم و نمایشگاه دیگری را از عکسهای این مجسمهها داشته باشم.
سالور گفت: نمایشگاهی که در گالری زیرزمین دستان گشایش خواهد یافت، شامل عکسهایی از این مترسکهاست که در فضای کویر و دریاچه نمک عکاسی کردهام و روی عکسها نیز کار کلاژ و طراحی انجام دادهام. این هنرمند مجسمهساز تعداد این عکسها را 16 قطعه در ابعاد 90 در 75 سانتیمتر عنوان کرد و درباره انتخاب موضوع مترسک و عکاسی از آن در فضای کویر گفت: مترسکها شخصیت بسیار مهمی در زندگی انسانها هستند و در جایی حضور دارند که انسان حاضر نیست و به این ترتیب مترسکها جایگزین انسان میشوند و این موضوعی است که بسیاری از هنرمندان هم به آن پرداختهاند.
سالور که برای اولین بار در زمینه عکاسی وارد شده است و آثاری را بر این اساس به نمایش میگذارد درباره این تجربه جدید توضیح داد: من ادعای عکاسی ندارم ولی از یک متریال جدید در ارائه آثارم سعی کردم استفاده کنم و روی عکسها کلاژ کار کردهام که حاصل آن عکسهایی دارای حجم و برجستگی است. او حاصل کارش را رضایت بخش عنوان کرد و گفت: قرار گرفتن مترسکها در فضایی چون کویر فضای جذابی را ایجاد کرده است چون مترسکها همیشه در مزارع دیده شدهاند و مورد استفاده قرار میگیرند و حالا آنها این جا گویی نگاهبان دریاچه نمک و کویر برهوت هستند که این تضاد به نوعی زیباست. مریم سالور سفالگر، مجسمهساز و نقاش در سال 1333 در تهران به دنیا آمد. او بعد از گذر از دوران نوجوانی و تحصیلات ابتدایی و متوسطه در مدارس شمیران در سال 1353 به لندن رفت و در رشته کامپیوتر در مدرسه عالی آکسفورد تحصیل کرد. سپس تحصیلات خود را در پاریس در مدرسه عالی انفورماتیک تکمیل کرد که اصلا به مذاق و روحیه اش سازگار نبود. بعد از کار در یک انتشارات در پاریس به مدت چهار سال به طور خیلی اتفاقی مدرسه سرامیک و مجسمهسازی ساوینی را در پاریس پیدا کرد و بلافاصله مشغول به فراگیری تکنیک سفال و سرامیک شد. سالور در پایان این دوره مهم هنری و در بازگشت به ایران، آتلیهای شخصی راه انداخت و در بهار سال 1366 نخستین نمایشگاه انفرادیاش را در همان آتلیه شخصی برگزار کرد. او تا سال 1367 هنرمند در دو نمایشگاه دیگر نیز حضور یافت. ابتدا در نمایشگاه انفرادی گالری گلستان و بعد هم در نمایشگاه گروهی موزه هنرهای معاصر تهران. در گستره گشوده هنر مدرن و معاصر ایران، مریم سالور را بیش و پیش از هر چیزی به هنر سفال و سرامیک میشناسند و یاد میکنند. اما این هنرمند حالا به آفرینش آفرینههای دیگری نیز مشغول است که مهمترین آنها شاید نقاشی و مجسمه باشد. مریم سالور دبیری هشتمین دوسالانه هنر سفال وسرامیک و آبگینه معاصر ایران و برپایی نمایشگاههای متعدد از آثارش را در کارنامه دارد. به طور کلی، پایه کار مریم سالور مجسمهسازی و سفالگری است؛ بنابراین در آثار نقاشی او هم رد پایی از مجسمهسازی پیداست و در همه آثار نقاشیاش حجم وجود دارد. انتهای پیام/
93/01/24 - 13:20
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 76]