واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق(ع): اعتدال دستوری دینی است تهران- ایرنا- عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق (ع) با بیان اینکه اعتدال یک شعار سیاسی نبوده بلکه معتدل بودن دستور دینی است گفت: اعتدال یکی از ویژگی های فکر و تمدن اسلامی است.
به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، حجت الاسلام محسن الویری که روز دوشنبه در نشست اعتدال و آزاد اندیشی در تفکر شهید مطهری در دانشگاه تهران سخن می گفت ، افزود: اعتدال الزاما به آن معنی که ارسطو می گفت یعنی میانه روی در همه امور نیست بلکه اعتدال به معنای میانه روی در اموری است که بتواند به افراط و تفریط منجر شود.
وی گفت: در کمال جویی و خداجویی افراط معنا ندارد.
این استاد دانشگاه با ذکر آیه ای از قرآن کریم که مسلمانان را امت وسط می نامد، تصریح کرد: شهید مطهری بارها گفتند که یکی از محاسن بزرگ دین اسلام اعتدال است؛ اعتدال یک شعار سیاسی نبوده بلکه معتدل بودن دستور دینی است.
عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق (ع) با بیان اینکه اگر از راه اعتدال بازبمانیم دچار جمود و جهالت خواهیم شد، افزود: رعایت اعتدال در هر کاری ساده و آسان نیست؛ اعتدال ریشه ای بوده و حیانی دارد و باید مبنای عمل قرار گیرد هرچند که اعتدال محدود به زمان نیست.
حجت الاسلام الویری در ادامه سخنرانی خود به موضوع آزاداندیشی در تفکرشهید مطهری پرداخت و گفت: شهید مطهری بین اندیشه و عقیده تفاوت قائل بود.
وی اضافه کرد: شهید مطهری بارها و بارها از آزادی اندیشه دفاع کرد زیرا اعتقاد داشت یکی از مقدس ترین استعدادهای بشر که نیازمند آزادی است، تفکر است.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه آزادی حق تکوینی انسان است و باید به آن گردن نهاد، تاکید کرد: شهید مطهری می گفت من از پیدایش افراد شکاک که علیه اسلام سخن بگویند هیچ گاه متاثر نمی شوم زیرا سبب شناخته شدن بیشتر اسلام می شود.
عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق(ع) اظهار داشت: اگر آزادی بیان نباشد، آزادی اندیشه تنها در مغزها باقی می ماند و شهید مطهری نیز تاکید داشتند اگر آزادی ندهیم، هرگز ذهن و فکر مردم در مباحث دینی رشد پیدا نمی کند.
حجت الاسلام الویری سپس با طرح این سوال که آیا می توان بین اعتدال و آزادی اندیشه ارتباط برقرار کرد، گفت: اعتدال بیش از آنکه رفتاری بیرونی باشد، خصلتی درونی است و آزادی اندیشه بیش از هرچیز دیگری آزادی درونی است.
وی تاکید کرد: تجربه تاریخی نشان داده است که وقتی چرخه اعتدال و آزادی اندیشه متوقف می شود، همه دستاوردهای در معرض تهدید قرار می گیرد.
این استاد دانشگاه سپس با اشاره به کسانی که همواره تاکید می کنند فرهنگ و ولایت و اسلام در خطر است، گفت: افراط گری های اعتدال گریز باید جواب دهند که برای فرهنگ چه باید کرد؟ آیا کسی وجود دارد که از اعتلای اخلاق در جامعه هم سخن بگوید؟
در این نشست که در تالار مرتضی انصاری دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران برگزار شد، پیش از سخنرانی حجت الاسلام الویری، مجتبی مطهری فرزند شهید آیت الله مرتضی مطهری و پس از وی نیز نجفقلی حبیبی استاد دانشگاه تهران درباره موضوع جلسه سخنرانی کردند.
فراهنگ(3)**9129**1601**
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
08/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]