تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 20 مرداد 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):سخن نیک را از هر کسی ، هر چند به آن عمل نکند ، فرا گیرید .
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سایت ایمالز

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

آراد برندینگ

سایبان ماشین

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

خرید یخچال خارجی

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

خرید اقساطی خودرو

امداد خودرو ارومیه

ایمپلنت دندان سعادت آباد

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

الکترود استیل

سلامتی راحت به دست نمی آید

حرف آخر

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

کپسول پرگابالین

خوب موزیک

کرکره برقی تبریز

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1810388505




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

این درد با گیاهان دارویی درمان نمی شود


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

این درد با گیاهان دارویی درمان نمی شود یاسوج- ایرنا- در خیابانی در وسط شهر یاسوج تعدادی زن و مرد فقیر روستایی به صف ایستاده اند، به قول خودشان گیاهان دارویی می فروشند. جمعیتی از مردم شهری و روستایی هم دور آنها را گرفته اند و گویا درمان هر دردی را در این خیابان جستجو می کنند.


همه چیز شباهت به یک دکان قصابی دارد؛ قصابی گونه های گیاهی کمیاب وحشی: دل و روده آویخته شده بیلهر، چوک های سربریده که بر روی گونی گذاشته شده، پاهای شکسته آویزان انواع تره کوهی و بن سرخ، شکم های شکافته شده قارچ های بزرگ یک کیلویی.
زنان و مردان فروشنده که برخی پیر هستند و برخی جوان، قارچ را کیلویی 30 هزار ریال، کنگر را بسته ای 20هزار ریال، تره و بن سرخ و کارده و ... را هم دسته ای 15 هزار ریال به فروش می رسانند.
علیرضا که گویا به صورت حرفه ای به کندن گیاهان دارویی کمیاب مشغول است می گوید: خدا روزی من را در دل خاک قرار داده و هر فصل با یکی از نعمت های خدا زندگی را می گذرانم.
به گفته خودش بهار را با چوک و بیلهر و قارچ سپری می کند و پاییز را با بنه و زالزالک وحشی، و این قصه هر سال ادامه دارد.
علیرضا که مرد میان سال 45 ساله ای است دست کم 55 ساله به نظر می رسد و دلیل روی آوردن خود به این کار را فقر، بیکاری و درآمد مناسب آن می داند.
او چهار بچه یک تا 10 ساله دارد که باید هزینه مدرسه و خوراک و پوشاک و زندگی آنها را از این راه تامین کند.
معصومه هم زنی 30 ساله است که شاید همه شهر او را بشناسند چرا که همه طول سال بساطی را کنار پل هوایی مرکز شهر یاسوج پهن می کند و هر فصل، میوه وحشی و گیاهان کمیاب آن فصل را می فروشد.
به نظر نمی رسد او به صورت مستقیم به کار کندن و چیدن این گیاهان و میوه های وحشی مشغول باشد؛ چون همیشه در بازار حضور دارد.
بیشتر فروشنده های این گیاهان وحشی در دو خیابان سردارجنگل شمالی و طالقانی یاسوج جمع شده اند که 40 نفر می شوند.
البته تعدادی نیز در خیابان های پررفت و آمد می چرخند و داد می زنند: چوک، بیلهر، لیزک، کنگر و ....
اما بی تردید تعداد افرادی که به این کار مشغولند بیش از این 40 نفر است چون بسیاری باور دارند این گونه های کمیاب در حال انقراض هستند و بدیهی است که این تعداد کم نمی توانند چنین آسیبی به طبیعت بزنند.
ابراهیم عزیزی که به گفته خودش هر جمعه را همراه با دوستان در طبیعت بهار اطراف یاسوج می گذراند از انبوه جمعیتی می گوید که از کوه ها بالا می روند تا قارچ، بیلهر و کنگر پیدا کنند.
او می گوید که بیشتر این افراد به همراه خانواده هایشان به گردش در طبیعت آمده اند اما علاقه مند هستند خوراک شبشان را کنگر و قارچ رایگان میل کنند.
البته علیرضا، معصومه، زهرا و ... فروشنده های خرده پای این گیاهان و میوه های وحشی هستند و افرادی وجود دارند که به صورت بی رحمانه تری به ریشه کنی این نعمت های ارزشمند می پردارند.
مسوولان کهگیلویه و بویراحمد هر هفته از دستگیری افرادی خبر می دهند که به صورت انبوه به قاچاق این گونه های ارزشمند می پردازند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: در فروردین ماه امسال 50 نفر که به صورت گسترده اقدام به برداشت بی رویه گونه های گیاهی نادر در این استان کرده بودند دستگیر و به مراجع قضایی تحویل داده شدند.
به گفته محمدرضا جهان آرا 23 خودروی این متخلفان توقیف شده و پرونده این افراد در محاکم قضایی مفتوح است.
وی اضافه کرد: تنها در یک مورد 16 هزار بوته گیاه بیلهر از این سودجویان کشف شد که قصد قاچاق آنها را به سایر استان ها داشتند.
جهان آرا بیان کرد: البته بیشترین آسیبی که این افراد به منابع طبیعی استان وارد می کنند این است که با از بین بردن پیاز و تخم این گیاهان، جلو تکثیر و رشد آنها در سالهای آینده گرفته می شود.
به گفته وی استان کهگیلویه وبویراحمد رویشگاه دو هزار گونه گیاهی است که از این تعداد 400گونه دارویی و خوراکی است و برخی از این گونه ها از جمله بیلهر، کرفس، لیزک در معرض انقراض هستند.
بیکاری، درآمد کم، هزینه های بالای زندگی و مواردی از این دست معمولا به عنوان دلایل روی آوردن برخی از مردم به برداشت گیاهان، دانه ها و میوه های وحشی استان عنوان شده است.
این افراد قارچ و کنگر را برای خوراکی و ریواس، آنغوزه، تره، کارده، لیزک و ... را درمان هر دردی می دانند؛ حتی درمان فقر خودشان اما این درد با گیاهان دارویی درمان نمی شود.
627 /675
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




08/02/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن