واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
مدیر کل امور زنان استانداری مرکزی: زنان خود پشگام حل مشکلاتشان شوند اراک - ایرنا - مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده استانداری استان مرکزی گفت: زنان با شرکت در تشکلهای ویژه و سعی و تلاش وافر، خود پشگام حل مشکلاتشان شوند و دولت را در این زمینه یاری دهند.
ˈزهرا فرجیˈ روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: پیوند معنادار تشکلهای زنان و مشارکت هدفمند زنان فرهیخته و خوش فکر، کلید ترمیم و جبران آسیبهای خانوادگی و معضلات متعدد این حوزه است.
وی اضافه کرد: جامعه زنان در کنار تمامی پیشرفتها و جهش در موفقیتهای اجتماعی با آسیبهای پیدا و پنهان متعددی مواجه اند که بر سلامت جسمانی، روانی و اجتماعی آنان آثار منفی دارد.
وی اظهار کرد: یکی از چالشهای مهم حوزه زنان تهدیدات تحکیم بیان خانواده و آسیبهای آن است که دایره وسیعی از موضوعات از نحوه همسریابی، سطوح مهارتی ازدواج، افزایش سن ازدواج و باروری، طلاقهای عاطفی، ازدواج مجدد و موقت ، تفاوت نگرش زوجین و معضلات معیشتی و آسیبهای اجتماعی را یدک می کشد که باید بصورت علمی و با نظارت قوی در این عرصه برنامه ریزی کرد و گام برداشت.
مشاور امور زنان استاندار استان مرکزی خاطرنشان کرد: ایجاد گسست در روابط خانوادگی معلول طیف وسیعی از علل و با هزینه های اجتماعی سنگین است که باید با کمک ظرفیت تشکلهای زنان در ساماندهی و التیام این بخش گام برداشت.
فرجی تصریح کرد: شناخت عمیق از ساختار روابط خانوادگی، سبک های تربیتی در خانواده، آثار و پیامدهای شکاف نسلی، بحران هویت، کمیت و کیفیت روابط والدین و فرزندان، ارتباط زوجین، آسیبهای ناشی از طلاق و ضعف پیوندهای خویشاوندی از موضوعاتی است که باید به همت فرهیختگان زن و هسته های مطالعاتی دانشگاهی در استان پیگیری و برای آن راهکار اجرایی موثر داده شود.
وی عنوان کرد: متاسفانه زنان در آسیب های اجتماعی نظیر اعتیاد ، انحرافات اخلاقی، خشونت، فقر و سوء رفتار اعضای خانواده قربانی مستقیم هستند و اینجاست که تشکلهای زنانه رسالت سنگین خود را باید در حوزه توانمند سازی زنان و مهارتهای کنترل آسیب با قوت و قدرت انجام دهند.
فرجی خاطرنشان کرد: 25 تشکل زنانه در استان مرکزی وجود دارد که در دولت تدبیر و امید با تشکیل کمیته راهبری مسایل زنان به عنوان یکی از ارکان اصلی سیاستگذاری و اجرای مسایل حوزه زنان و خانواده به کار گرفته شده اند.
وی اظهار کرد: یکی از موضوعات مهم زنان در استان مرکزی ساماندهی و حمایت اثربخش زنان سرپرست خانوار و توانمندی روحی و مهارتی آنان است که در این بخش نیز همفکری و مشارکت جامعه زنان رکن اساسی است.
مشاور امور زنان استاندار استان مرکزی گفت: هدفگذاری و اجرای گامهای مناسب در عرصه عفاف و حجاب و ترویج هنجارهای اخلاقی در این رابطه از دیگر نیازهای حوزه زنان است که ضعف در آنها به صورت ریشه ای با آسیبهای خانواده گره خورده و حضور قدرتمندانه در این عرصه نیز به مدد ظرفیتهای خودباور وسازماندهی شده زنان امکان پذیر است.
فرجی بیان کرد: کشورما شرایط جامعه درحال گذار را می گذراند و در چنین وضعیتی تعارض نقش های سنتی و مدرن زنان و خانواده، عامل رشد آسیبهای اجتماعی است و باید با درک این واقعیت و داشتن گفتمان مناسب علمی و نقشه راه کاربردی به همت جامعه زنان این مسیر به درستی پیموده شود.
وی بیان کرد: فضاسازی برای باروری ظرفیتهای زنان مساله ای حساس و مهم است که در کانون توجه دولت قرار دارد و در این عرصه باید با اقدامات حساب شده زمینه جذب و راهبری آنها را مهیا کرد.
فرجی تصریح کرد: یکی از بخشهای مهم آسیب زا در بنیان خانواده که نیاز به مطالعات علمی گسترده دارد ، عرصه تاثیرات چند رسانه ای است که طیف وسیعی از آسیبها از جمله خشونت، الگوسازی های نادرست زندگی، ضعف ارزشهای خانوادگی و عاطفی و رشد پدیده جزیره های تنها در خانه را به دنبال دارد و نیاز است با کمک متخصصان دانشگاهی پیامدهای آن بر خانواده ، مسایل زنان و تربیت کودکان شناسایی و چاره سازی شود.
مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده استانداری مرکزی اضافه کرد: شناخت دقیق مسایل زنان سالمند، آثار مخرب کم تحرکی، بیماریهای زنان و آثار خانوادگی و فردی آن و تنگناهای حقوقی از دیگر مسایلی است که باید با کمک ظرفیتهای زنان در مسیر ساماندهی آن گام برداشت.
فرجی اضافه کرد: تشکلهای زنانه استان باید به گونه ای شبکه حمایتی، آموزشی و مساله یابی زنان را تشکیل و گسترش دهند که در هر بعد و رشته ای اثرگذار برای بانوان باشند و آسیب دیدگان اجتماعی را به سرعت شاسایی و درمان کرده و با توانمندسازی آنان ساختارهای بیمار خانوادگی را التیام بخشند.ک/3
560/559
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
06/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]