واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
بهبود معیشت اصحاب فکر و اندیشه با برنامه ریزی برای حذف دلالان تهران - ایرنا - رئیس چهارمین همایش ملی حقوق مالکیت ادبی، هنری و حقوق مرتبط گفت: تلاش می کنیم تا با برنامه ریزی و حذف دلالان، برای بهبود معاش صاحبان فکر و اندیشه گام های مثبت و سازنده ای برداریم.
به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات ایرنا، حسن نوش آبادی صبح امروز (شنبه) در همایش ملی حقوق مالکیت ادبی، هنری و حقوق مرتبط که درتالار وحدت برگزار شد گفت: با نگاهی به اقتصاد کشورهای توسعه یافته مشخص می کند که در این کشورها جنبه های اقتصادی حقوق مالکیت فکری بسیار مورد توجه دولتمردان قرار دارد؛ بطوریکه به شیوه های مختلف سعی در تعالی حمایت حقوق مالکیت فکری به طور عام و حقوق مالکیت ادبی - هنری بطور خاص دارند.
وی با بیان آنکه این امر از حیث مالی هم به نفع آن دولت ها است و هم مناسب حال پدیدآورندگان و دیگر دارندگان حقوق مالکیت فکری ادامه داد: در کشوری مثل کشور ما علیرغم اینکه دارای عقبه فرهنگی بسیار غنی و آثار خلاقانه متعدد ادبی - هنری و استعداد های بیشماری هستیم اما متاسفانه آثار ادبی و هنری ما تا به امروز نتوانسته از حیث اقتصادی و تجاری مورد توجه واقع شود و لا اقل پدیدآورندگان آن رادر وضعیت مناسب و مطلوب اقتصادی قرار دهد.
نوش آبادی تاکید کرد: جا دارد در سالی که با تدبیر هوشمندانه رهبر معظم انقلاب، اقتصاد و فرهنگ ملازم و همراه هم دانسته شده مسوولان نظام و به ویژه مسوولان فرهنگی کشور ضمن پاسداشت ویژگی های فرهنگی و هنری آثار، به جنبه های اقتصادی آنها نیز توجه خاص داشته باشند.
وی بابیان اینکه تلاش برای تجاری سازی این آثار در حقیقت گام برداشتن به سوی رشد اقتصادی کشور است افزود: با برنامه ریزی مناسب جهت حذف واسطه ها و دلالان این آثار بی شک در وضعیت معاش صاحبان فکر، اندیشه و قلم نیز شاهد بهبود اوضاع خواهیم بود و نتیجه این امر آنها را به خلق آثار فاخرتر راغب می سازد و از این طریق رشد و شکوفایی فرهنگی نیز ایجاد می شود.
نوش آبادی افزود: برای دستیابی به چنین هدفی یکی از طرح های مناسب و قابل اجرا و زود بازده، تاسیس موسسات و سازمان هایی است که به عنوان سازمان های مدیریت جمعی حقوق در سطح دنیا مشهورهستند.
وی ادامه داد: در کشورهای مختلفی این سازمان ها که اغلب غیر دولتی هستند پا به عرصه گذاشته اند و به عنوان نماینده پدیدآورندگان و سایردارندگان حقوق مادی مجوز استفاده و بهره برداری از آنها را برای اشخاصی که به عنوان استفاده کننده، خواهان بهره برداری و اعمال حقوق مادی آثار هستند صادر می کنند.
نوش آبادی با بیان اینکه وجود این سازمان ها منافع غیر قابل انکاری برای پدیدآورندگان دارد ادامه داد: این قشر از افراد جامعه غالبا قدرت چانه زنی و جذب سرمایه گذار ندارند و همواره به عنوان طرف ضعیف قراردادها محسوب می شوند و به همین دلیل است که این سازمان ها که از قدرت بالایی برخوردارند می توانند با نمایندگی از پدیدآورندگان، ضعف آنها را جبران کنند و با اخذ حق التالیف های معقول و قابل قبول، انگیزه آنها را برای خلق آثاری بهتر بالا برند.
وی با اشاره به آماری که سال گذشته از فهرست ثروتمندان یکی از کشورهای توسعه یافته در سایت ها منتشر شد افزود: شاید نفر دوم یا سوم این فهرست یکی از نویسندگان کتاب های تخیلی و رمان این کشور بود که از طریق ترجمه کتاب هایش به اکثر زبان های رایج دنیا و انتشار گسترده بین المللی آن و صد البته با استفاده از حمایت های سازمانی که وی عضوی از آن بود به این مقام نائل شده بود.
نوش آبادی افزود: این سازمان ها حتی اگر ماهیت خصوصی هم داشته باشند، بازوی توانمند دولتمردان درجهت پیشبرد اهداف فرهنگی شان محسوب خواهند شد و سبب ارتقای سطح تولیدات فرهنگی کشور و صدور آن به سایر نقاط جهان از طریق اعطای مجوز های بهره برداری از این آثار را فراهم می سازند.
رئیس چهارمین همایش ملی حقوق مالکیت ادبی، هنری و حقوق مرتبط افزود: این سازمان ها عموما با حق عضویت هایی که از پدیدآورندگان آثار دریافت می کنند و یا از طریق تخصیص درصد ناچیزی از حق التالیف هایی که اخذ می کنند امکانات رفاهی قابل توجهی نیز در اختیار اعضای خود قرار می دهند که اگر قرار بود این امکانات ازسوی دولت به پدیدآورندگان اعطا شود بار مالی سنگینی را بردوش آن می گذاشت.
وی افزود: در کشور ما تاسیس چنین سازمان هایی با تاکید به ماهیت غیردولتی آنها برای اولین بار در لایحه قانون جامع حقوق مالکیت ادبی- هنری و حقوق مرتبط که به طور خاص به حمایت حداکثری از پدیدآورندگان آثار می پردازد، پیش بینی شده است.
این همایش با حضور علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت الاسلام مصطفی پورمحمدی وزیر دادگستری و جمعی از مسئولان فرهنگی و هنری در تالار وحدت برگزار شد.
فراهنگ(3)**9266 ** 1569
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
06/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]