پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1850519462
سیاست قیمتی برای ۴۳ کالا
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: سیاست قیمتی برای ۴۳ کالا
دولت سیاست قیمتی برای 43 قلم کالا را در آستانه اجرای فاز دوم قانون هدفمندی یارانهها اعلام کرد. بر اساس تصمیم دولت، 17 کالای اساسی و حساس مشمول قیمتگذاری توسط کارگروه تنظیم بازار و 26 کالای دیگر مشمول رصد و پایش مستمر بازار شد. دولت پیش از این نیز قیمت کالاهای اساسی را تعیین میکرد و بهنظر میرسد قصد دارد سازوکار مشخص و جدیتری را در مورد قیمت کالاهای اساسی در پیش بگیرد تا تورم ناشی از اجرای فاز دوم هدفمندی به حداقل برسد.
کد خبر: ۳۹۵۴۱۹
تاریخ انتشار: ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۰۶:۳۸ - 24 April 2014
در آستانه اجرای فاز دوم هدفمندی، دولت 17کالای اساسی و حساس را مشمول قیمتگذاری و 26 کالای دیگر را نیز مشمول رصد و پایش مستمر بازار اعلام کرد.
به گزارش دنیای اقتصاد، این در حالی است که دولت پیش از این نیز قیمت کالاهای اساسی را تعیین میکرد و اتفاق تازهای در این حوزه رخ نداده، بلکه تنها میتوان گفت در آستانه اجرای فاز دوم قانون هدفمندی، دولت قصد دارد ساز و کار مشخص و جدیتری را در مورد قیمت کالاهای اساسی در پیش بگیرد تا تورم ناشی از اجرای فاز دوم به حداقل برسد و فشار اقتصادي وارد بر مردم کمتر شود. در این میان، هر چند که هنوز جزئیات روشنی از نحوه قیمتگذاری قیمت این کالاها در دست نیست، اما دستاندرکاران صنعت غذا معتقدند که سیاستهای دولت مبنی بر ثابت نگهداشتن قیمت کالاهای اساسی موجب میشود تا این شرکتها هزینههای اضافی را پرداخت کنند. این در حالی است که در دو سال گذشته هزینههای تولید حدود 70 درصد رشد داشته است.
روز گذشته در تصميم جدیدی کالاهای اساسی و حساس به دو اولویت تقسیم شد که ۱۷ کالای اولویت یک مشمول قیمتگذاری توسط کارگروه تنظیم بازار و ۲۶ کالای اولویت دو مشمول رصد و پایش مستمر بازار شدند. بر اساس گزارش خبرگزاریها، در مصوبه جدید هیات وزیران که به پیشنهاد مشترک وزارتخانههای جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت ارسال شده و به تایید ستاد هدفمندی یارانهها رسیده، به استناد اصل 138 قانون اساسی، فهرست کالاهای اساسی و حساس مشمول طرح تنظیم بازار به دو گروه تقسیم و مسوولیت تصمیمگیری در این زمینه به کارگروه کنترل بازار محول شد.
کالاهای اولویت اول شامل گوشت قرمز، گندم، آرد، نان، برنج، روغن نباتی، شکر، کره، جو، ذرت، کنجاله سویا، گوشت مرغ، شیر خشک صنعتی، شیر خام، کود اوره، کود فسفات و پتاس از کالاهای موضوع ماده4 قانون تعزیرات حکومتی- مصوب 1367- محسوب میشوند و کالاهای اولویت یک کالاهایی هستند که مجموعه اقدامات تنظیم بازار شامل نحوه تعیین قیمت، تامین (تولید داخل وارداتی)، تعیین تعرفه، موجودی، قیمت توزیع، نظارت و بازرسی بر آنها و سایر عوامل موثر بر ثبات بازار در مورد آنها عمل میشود.
بر اساس این گزارش، هرگونه تصمیمگیری در خصوص اقدامات تنظیم بازار این اقلام (اولویت اول) و همچنین اجرای طرحهای ذخیرهسازی توسط کارگروه تنظیم بازار (موضوع تصمیم نامه 19 بهمن ماه سال گذشته نمایندگان ویژه رئیس جمهور) انجام میشود.
کالاهای اولویت دوم شامل پنیر، ماست، تخممرغ، واکسن دامی، کاغذ چاپ و مطبوعات، روغن موتور، L.A.B(آلكيل بنزن خطي به عنوان مهمترين ماده اوليه مواد شوينده)، دوده، لاستیک، پلیاتیلن، شمش فولادی، انواع ورق، میلگرد، تیرآهن، مس کاتد، شمش آلومینیوم، سرب، سیمان خاکستری، کاشی، شیشه جام، خودرو سبک، تراکتور و کمباین، پخچال و فریزر، ماشین لباسشویی و تلویزیون میشود.
تصمیمگیری در مورد بند دوم (کالاهای اولویت دوم) مشمول رصد، پایش مداوم روند تامین و توزیع موجودی و قیمت بازار و در صورت ضرورت مطابق قوانین و مقررات مربوط اقدام میشود. هرگونه جابهجایی، حذف یا اضافه شدن اقلام مذکور در گروههای اول و دوم با پیشنهاد کارگروه تنظیم بازار و تصویب ستاد هدفمندسازی یارانهها انجام میشود.
حضور تشكلها در قیمتگذاری
تصمیم جدید دولت در رابطه با قیمت 43 کالای اساسی و حساس مورد اشاره در حالی است که یک کارشناس صنایع غذایی کشور درباره آن به «دنیای اقتصاد» میگوید: در کجای دنیا دولت در امور اقتصادی دخالت کرده و موفق هم بوده است؟ باید اجازه داد تا مکانیزمهای اقتصاد خودش قیمتها را تنظیم کند.
علی موحد، عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران افزود: متاسفانه ما باور نداریم که قیمتگذاری دستوری راهکار درستی نیست و تعيين قيمت باید براساس عرضه و تقاضا باشد و تنها بخشی از تشکلها از سوی دولت به قیمتگذاری کمک کنند.
وی ادامه داد: دنیای امروز، دنیای رقابت است. اگر دولت در نظر دارد که در قیمتگذاری دخالت داشته باشد، بهتر است این وظیفه را به تشکلها محول کند تا نتیجه مطلوبتری حاصل شود؛ اما ممکن است در این تصميم دولت توجیهات منطقی داشته باشد.
این عضو هیات نمایندگان اتاق ایران اظهار کرد: شاید قیمتگذاری از سوی دولت اثرات مثبت کوتاهمدتی داشته باشد. اما این را نمیتوان یک اصلاح پایدار تلقی کرد؛ چرا که شاید در زمان کوتاهی آثار و نشانههایی از مثبت بودن این تصمیم وجود داشته باشد، اما این آرامش کوتاه واقعیت ندارد و نمیتوان در اقتصاد پایدار جایی برای آن در نظر گرفت.
کنترل جدیتر دولت
توجه به این نکته نیز حائز اهمیت است که در میان کالاهای اعلام شده از سوی دولت، تعداد زیادی از آنها در ردیف کالاهایی هستند که بیشترین واردات را دارند. به همین دلیل دولت باید ساز و کار کاملی برای تعیین تعرفه و ارز مورد نیاز آنها برای واردات داشته باشد.
ابوالحسن خلیلی، عضو هیاتمدیره خانه صنعت و معدن تهران به «دنیای اقتصاد» میگوید: در سالهای گذشته دولت همواره قیمت کالاهای اساسی را تعیین کرده و با تفاهم سازمان حمایت قیمتها را اعلام کرده است؛ اما به نظر میرسد این بار دولت در آستانه اجرای فاز دوم هدفمندی، تلاش میکند تا کنترل بیشتری بر بازار داشته باشد. به همین دلیل هم تعداد بخشنامههایی از این نوع را افزایش داده است.
وی افزود: ممکن است قیمتگذاری برای مصرفکننده خوب باشد و اعتماد او را نیز جلب کند، اما سبب میشود تا واحدهای تولیدی هزینههای چند برابر داشته باشند. در حال حاضر به نظر میرسد اتفاقی که در فاز نخست اجرای هدفمندی افتاد، اکنون هم در حال روی دادن است.
در آن زمان اصلاحات دولت بر اساس برنامه هشتگانه بود؛ اما دولت تنها بر آزادسازی حاملهای انرژی و کنترل قیمتهای بازار تمرکز کرد. اگر این روند در فاز دوم هم ادامه داشته باشد، باید دولت یارانههایی را نیز به تولید بپردازد با این موضوع فضای رانتی در کشور ایجاد میشود.
این کارشناس صنعت غذا جبران هزینههای تولید را نیز وظیفه دولت دانست و ادامه داد: اگر دولت بخواهد افزایش هزینهها را جبران کند، سیستم رانتی در کشور ایجاد میشود که به نفع اقتصاد نیست. بنابراین به نظر میرسد دولت در اجرای فاز دوم هدفمندی بیش از هر چیزی به شفافسازی نیاز دارد و نمیشود از یکسو قیمت حاملهای انرژی را افزایش داد و از سوی دیگر کنترل قیمتها را در دستور کار داشت. بر اساس این گزارش، 8 محصول کشاورزی که رئیس جمهور یکی، دو هفته گذشته خودکفایی آنها را ابلاغ کرده بود، در میان کالاهای اولویت اول قرار دارند؛ ضمن اینکه کالاهای اساسی که بیشترین واردات را بر اساس آمار گمرک دارند نیز در این میان دیده میشوند.
این در حالی است که پیش از این نیز معاونت توسعه بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت بخشنامه معاونت اجرایی ریاستجمهور مبنی بر عدم افزایش قیمت کالاها را به هشت انجمن صنعتی ابلاغ کرده بود که در این میان، دو انجمن صنفی صنایع روغن نباتی ایران و انجمن صنفی کارفرمایان صنعت پتروشیمی بهطور مستقیم با این 17 قلم کالای اساسی در ارتباط هستند.
این تصميم در حالی روی خروجی خبرگزاریها قرار گرفته است که مسوولان مربوطه در وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت جهاد کشاورزی، درباره این تصميم ابراز بیاطلاعی کردند.
ضرورت خودداری از تثبیت قیمتها برای بخش خصوصی
گروه بنگاهها - رئیس هیات مدیره کانون انجمنهای صنایع غذایی معتقد است دولتها اگر در راستای سیاستهای خود شرکتهای صنایع غذایی را مجبور به ثابت نگه داشتن قیمتهای خود میکنند باید هزینه آن را نیز بپردازند؛ برای مثال، حدود 2 سال است که قیمت آرد ثابت مانده و این در حالی است که در این مدت هزینههای تولید رشد چشمگیری در حدود 70 درصد داشته است.
سید محمدرضا مرتضوی در نشست اعضای کانون انجمنهای صنایعغذایی با جمعی از نمایندگان کمیسیونهای مختلف و فراکسیون توسعه صادرات مجلس، با اشاره به اینکه فشار برای تثبیت قیمت محصولات غذایی و کشاورزی به حدی است که دولت دیگر نظرات کارشناسی سازمان حمایت را نیز چندان قبول ندارد، گفت: فشار زیاد به واحدهای تولیدی باعث زیانده شدن واحدها میشود که بعضا این زیانها پنهان نگه داشته شده و بعد از مدتی تبدیل به ورشکستگی واحدها میشود.
دبیرکل کانون انجمنهای صنایع غذایی نیز با هشدار نسبت به اینکه سال گذشته تراز بازرگانی کشور در حوزه محصولات غذایی و کشاورزی منفی بود، پرداخت یارانه حملونقل به صادرکنندگان را یکی از راهکارهای بهبود این تراز خواند. کاوه زرگران همچنین اعلام کرد: سال قبل صنعت خودرو کشور که حمایتهای بیشماری از آن میشود تنها حدود 70 میلیون دلار صادرات داشت در حالی که صادرات تنها یک قلم از محصولات صنایع غذایی یعنی رب گوجه فرنگی به حدود 170 میلیون دلار رسید که این آمار، اهمیت توجه به ظرفیتهای صنعت غذا را نشان میدهد.
وی با اشاره به اینکه ایران بعد از ایجاد هاب صادراتی به کشورهای روسیه، عراق و افغانستان میتواند نسبت به ایجاد هاب صادراتی برای بازارهای اروپا و آفریقا اقدام کند، گفت: متاسفانه در حالی بازار آفریقا برای صادرات محصولات غذایی و کشاورزی ایران بازار بکری محسوب میشود که ما حتی یک رایزن بازرگانی هم در آنجا نداریم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
کالا و خدمات نباید در استان بوشهر هیچ افزایش قیمتی داشته باشد
کالا و خدمات نباید در استان بوشهر هیچ افزایش قیمتی داشته باشد بوشهر- ایرنا- استاندار بوشهر گفت در اجرای مرحله دوم قانون هدفمندی یارانه ها و افزایش قیمت سوخت کالا و خدمات نباید هیچ افزایش قیمتی داشته باشند و با خاطیان برخورد قانونی می شود به گزارش ایرنا مصطفی سالاری روز پنجشنبقانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مغایر با سیاستهای ابلاغی رهبر است
سهشنبه ۲ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۶ ۰۰ وزیر راه و شهرسازی در نامه ای به سران سه قوه تصریح کرد مهمترین ایراد قانون جدید مبارزه با قاچاق کالا و ارز که دی پارسال مصوب شده در تعارض با ابلاغیه مقام معظم رهبری درخصوص اقتصاد مقاومتی و اهداف و سیاستهای این برنامه و ناسازگار بودن قانون با شرایطقانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مغایر با سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری است
در نامه وزیر راه به سران سه قوه قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مغایر با سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری است تهران - ایرنا - وزیر راه و شهرسازی در نامه ای به سران سه قوه تصریح کرد مهمترین ایراد قانون جدید مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب سوم دی ماه 92 تعارض با ابلاغیه مقام معظمتغییرات قیمتی کالاهای اساسی
تغییرات قیمتی کالاهای اساسی بانک مرکزی نرخ 11 گروه کالای را برای اولین ماه سال 93 اعلام کرد که براین اساس نرخ 6 گروه کالایی نسبت به هفته مشابه ماه قبل اسفند 92 کاهش قیمت چهار گروه رشد و نرخ یک گروه دیگر ثابت ماند خبرگزاری ایرنا بانک مرکزی نرخ 11 گروه کالای را برای اولین ماهسیاستهای قیمتی به تنهایی نمیتواند آثار تورمی هدفمندی یارانهها را کنترل کند
سهشنبه ۲۶ فروردین ۱۳۹۳ - ۰۸ ۲۵ نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس اظهار کرد اتخاذ سیاستهای قیمتی به تنهایی نمیتواند آثار تورمی ناشی از اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانهها را کنترل کند محمدرضا پور ابراهیمی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا خاطر نشان کررشد 53 درصدی حجم و ارزش معاملات بورس کالای ایران در هفته گذشته
رشد 53 درصدی حجم و ارزش معاملات بورس کالای ایران در هفته گذشتهبر اساس اعلام بورس کالا حجم و ارزش معاملات در بازار فیزیکی بورس کالای ایران طی هفته منتهی به 28 فروردین ماه افزایش یافت به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل بورس کالای ایران در هفتهای که گذشنماینده مجلس:اسکانیا اشکالات جزئی را برطرف کند
نماینده مجلس اسکانیا اشکالات جزئی را برطرف کندتاریخ انتشار پنجشنبه ۲۸ فروردين ۱۳۹۳ ساعت ۱۶ ۵۰ عضو کمیسیون عمران مجلس گفت شرکت اسکانیا باید اشکالات جزئی که در اتوبوسهای تولیدی آن وجود دارد را هرچه سریعتر برطرف کند به گزارش فارس علیرضا خسروی ظهر امروز در گفتوگو با خدریافت سبد کالای مرحله اول تا پایان فروردین 93امکان پذیر است
رییس اداره صنعت معدن تجارت بروجرد دریافت سبد کالای مرحله اول تا پایان فروردین 93امکان پذیر است بروجرد - ایرنا - رییس اداره صنعت معدن و تجارت بروجرد گفت افرادی که تاکنون موفق به دریافت سبد کالای مرحله نخست نشدند تا پایان فروردین ماه جاری فرصت دریافت دارند مهدی شریف طبع روزامارات بزرگترین صادرکننده کالا به ایران شد
شنبه ۲۳ فروردین ۱۳۹۳ - ۰۰ ۱۶ با وجود تاثیر منفی تحریمها بر حجم تجارت ایران و امارات در چند سال گذشته اما این کشور کوچک حاشیه خلیج فارس توانست عنوان بزرگترین صادرکننده کالا به ایران را در سال 1392 به خود اختصاص دهد به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا امارات در سالتصویب عرضه تخممرغ در سبد دوم کالا
جمعه ۲۹ فروردین ۱۳۹۳ - ۰۰ ۵۶ در حالی که وزارت تجارت از احتمال حذف تخممرغ از مرحله دوم توزیع سبد کالای دولت خبر داده مدیر عامل اتحادیه مرغداران مرغ تخمگذار به عنوان مباشر تامین و توزیع تخممرغ سبد کالا اعلام کرد این محصول در ستاد تنظیم بازار برای سبد کالایی دوم تصویب شده استاجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی اولویت استان زنجان است
اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی اولویت استان زنجان است زنجان- ایرنا- استاندار زنجان گفت اجرای سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی از سوی رهبر فرزانه انقلاب اسلامی اولویت جدی در این استان است به گزارش ایرنا جمشید انصاری روز پنجشنبه در شورای برنامه ریزی افزود امسال به دلیل نامگذاری سالارتقاء فرهنگ کار جمعی از محوری ترین سیاست های دولت تدبیر و امید است
ارتقاء فرهنگ کار جمعی از محوری ترین سیاست های دولت تدبیر و امید است زنجان - ایرنا - معاون فرهنگی اجتماعی وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی گفت ارتقاء فرهنگ کار جمعی در سطح جامعه به عنوان ضرورتی اجتناب ناپذیر از محوری ترین سیاست های دولت تدبیر و امید است محمدرضا موالی زاده روز پنجنفت کش های روسی در راه رسیدن به اسکله نفتی نکا / شروع تبادل نفت به جای کالا بین ایران به روسیه
نفت کش های روسی در راه رسیدن به اسکله نفتی نکا شروع تبادل نفت به جای کالا بین ایران به روسیه اقتصاد > انرژی - مهر نوشت با توافقهای اولیه ایران و روسیه برای تهاتر کالا و نفت لایروبی پایانه نکا به عنوان بزرگترین پایانه نفتی ایران در دریای خزر برای پهلوگیری نف50 غرفه برای عرضه کالای همراه مسافر در بندر آبادان در حال ساخت است
50 غرفه برای عرضه کالای همراه مسافر در بندر آبادان در حال ساخت است آبادان- ایرنا - سرپرست فرمانداری ویژه آبادان از طراحی و ساخت 50 غرفه برای عرضه کالای همراه مسافر در بندر آبادان خبر داد عزیزالله شهبازی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود این غرفه ها به منظور تسههشدار به محتکران کالا به بهانه گرانی هدفمندی/ افزایش قیمت فعلا مجاز نیست
اقتصادی صنعت و تجارت و کشاورزی هشدار به محتکران کالا به بهانه گرانی هدفمندی افزایش قیمت فعلا مجاز نیست رئیس اتاق اصناف ایران گفت هیچ واحد صنفی اجازه احتکار کالا به بهانه گرانی ناشی از اجرای فاز دوم قانون هدفمندی یارانه ها را ندارد و به طور قطع با متخلفان در قالب بسته نظارتی وگلستان دروازه بزرگ اقتصادی کالا برای کشور ما و آسیای میانه است
سفیر قزاقستان در ایران گلستان دروازه بزرگ اقتصادی کالا برای کشور ما و آسیای میانه است گرگان - ایرنا - سفیر قزاقستان در جمهوری اسلامی ایران گفت با توجه به شرایط و قرار گرفتن استان گلستان در نوار مرزی شمالی ایران این استان دروازه بزرگ اقتصادی و تجارت کالا و خدمات با کشور ما و سارئیس کانون شرکتهای حملونقل کالا در گفتوگو با فارس تأکید کرد لزوم اختصاص 30 درصد درآمد هدفمندی به نوسازی نا
رئیس کانون شرکتهای حملونقل کالا در گفتوگو با فارس تأکید کردلزوم اختصاص 30 درصد درآمد هدفمندی به نوسازی ناوگان جادهای و کاهش عوارض گمرکیرئیس کانون انجمن صنفی کارفرمایان شرکتهای حملونقل کالا با تأکید بر اینکه دولت باید از محل آزادسازی نرخ سوخت یارانه به عوارض گمرکی ورود کا-