واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: آقاي معاون هنري! بعد از حبيب نوبت كيست؟
يادم ميآيد بازگشت حبيب محبيان به ايران در دوران رياست جمهوري احمدينژاد حاشيههاي فراواني را رقم زد
يادم ميآيد بازگشت حبيب محبيان به ايران در دوران رياست جمهوري احمدينژاد حاشيههاي فراواني را رقم زد؛ اين خواننده كه در ابتدا گفته ميشد صرفاً به خاطر پيگيري روند درمان فرزندش به ايران آمده مدتي بعد از اقامت در ايران براي دريافت مجوز تازهترين آلبومش درخواست داد ولي انتقادات فراواني كه به اين واسطه مديران فرهنگي دولت احمدينژاد را نشانه رفت سببساز آن شد كه وي هيچگاه نتواند حتي براي يك تك آهنگش هم مجوز دريافت كند. شايد بازگشت او به ماهوارههاي فارسيزبان و پخش يكي از تازهترين قطعاتش با عنوان «محكوم» كه در آن به همراه خوانندهاي جوان خوانده بود، از اين شبكهها را بتوان نتيجه نوميدي حبيب از صدور مجوز فعاليت در ايران قلمداد كرد.
با اين حال يكي از تازهترين اخبار فرهنگي مرتبط با نمايشگاه كتاب امسال رونمايي از كتاب ترانههاي حبيب است! كتابي كه مشتمل است بر پارهاي از ترانههايي كه حبيب آنها را در سالهاي پيش و بعد از انقلاب خوانده است. طبيعي است كه هيچ كدام از اين ترانهها به عنوان ترانههاي يك آلبوم موسيقي مجوز نگرفتهاند و انتشار آنها در بازار نشر احتمالاً تستي است براي واكنشهاي منتقدان نسبت به اين كارها! درست همان كاري كه در دوران رياست جمهوري خاتمي و با انتشار كتاب ترانههاي چهرههايي نظير شهيار قنبري و جنتي عطايي و البته اردلان سرفراز صورت گرفت تا اگر مخالفتي با انتشار كتاب ترانهها صورت نگرفت آن گاه شرايط انتشار آثار موزيكال اين چهرهها هم فراهم شود اما در آن روزگار نشريات ارزشي كه خيلي خوب هدف وزارت ارشادِ تساهل و تسامح را از اين بازي فهميده بودند با انتقاد از چاپ كتاب اشعار نويسندگاني كه چه آن زمان و چه قبلتر مرتب عليه نظام جهوري اسلامي سخن ميگفتند شرايطي را فراهم كردند كه وزارت ارشاد خاتمي نتواند ادامهدهنده برنامههايش براي دعوت از اين چهره باشد. با اين حال همان بازي يك بار ديگر و اين بار با انتشار كتاب ترانههاي حبيب بناست صورت گيرد. جالب اينجاست كه براي ردگم كني در خبر مربوط به انتشار اين كتاب كه اول بار از سايت متبوع معاونت هنري منتشر ميشود (!) از باارزش بودن ترانههايي مانند «مادر» سخن گفته ميشود اما كيست كه نداند حبيب همان خوانندهاي است كه يك سري از ترانههاي كاملاً معاند با نظام نظير «بزن باران» و «افق» را هم اجرا كرده است. ترانههايي كه واژه به واژه مصراعهاي آنها در خدمت منافع گروههاي معاند ايران است و بدتر اينكه هر دو ترانه بارها و بارها از راديو و تلويزيونهاي معاند به عنوان صداي اپوزيسيون پخش شدهاند!
اينكه وزارت ارشاد دولت يازدهم ميخواهد با چه رويي كتاب ترانههاي خوانندهاي را منتشر كند كه «بزن باران» را خوانده است ما نميدانيم اما از عاقبت چنين تصميماتي براي مديران فرهنگي واهمه داريم! با وجود اين همه كار نكرده در حيطه فرهنگ، سرمايهگذاري بر روي مهرههايي سوخته مانند حبيب و امثالهم چه معنايي دارد جز ارائه چهرهاي مثلاً دموكرات از خود نزد اپوزيسيون خارجنشين؟! آقاي انتظامي معاونت هنري ارشاد به جاي جلب نظر حميد شبخيز و عليرضا اميرقاسمي بيايند و به درد نويسندگان ارزشي مانند محمدحسين جعفريان برسند كه سالهاست گلايه ميكنند و گلايههايشان ره به جايي نميبرد.
يا اگر هدف نهايي شان جلب چهرههاي آن طرف آبي است كه زودتر كنفرانسي مطبوعاتي گذاشته و از همه خوانندگان و ترانهسرايان و آهنگسازان آن طرف از حسن شماعيزاده گرفته تا اندي و شهرام شبپره و ابراهيم حامدي و داريوش اقبالي براي انتشار كتاب ترانههايشان دعوت به عمل آورند!
نویسنده : اشرفالسادات موسوي
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: 03 ارديبهشت 1393 - 16:59
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 111]