واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
معاون وزیر نفت : پروژه های بسیار مهم خطوط انتقال گاز کشور در سال های اخیر تعطیل شد مشهد – ایرنا – معاون وزیر نفت و مدیر عامل شرکت ملی گاز ایران اعلام کرد : بخش زیادی از پروژه های خطوط انتقال گاز اصلی کشور از پارس جنوبی به شبکه در دو سال گذشته به دلیل نرسیدن بودجه تعطیل شد.
حمید رضا عراقی روز سه شنبه در حاشیه گردهمایی مسوولان پژوهشی شرکت ملی گاز ایران در مشهد به ایرنا اظهارکرد : پروژه های اجرا نشده در این سالها زیاد است اما بخش مهمی از آن خطوط انتقال گاز عسلویه به شبکه می باشد که متوقف شده است.
وی اظهار داشت : در چند سال گذشته فازهای پارس جنوبی نتوانست به مرحله بهره برداری برسد و این ذهنیت بوجود آمد که وقتی پروژه های پارس جنوبی عقب است عملا می توان منابعی که برای احداث خطوط انتقال اصلی گاز از عسلویه به شبکه اختصاص دارد را در جای دیگری صرف کرد.
وی گفت : بر این مبنا این بودجه به تامین یارانه های مردم تخصیص یافت و در بودجه های سال 92 حدود 83 درصد و در اعتبارات سال 91 به میزان 80 درصد تامین بودجه های عمرانی و خطوط انتقال ما از طریق فاینانس مصوب شد که عملا با وجود تحریم ها در تامین آن محدودیت ها و مشکلات بسیار داشتیم.
وی ادامه داد : از سویی تامین آن از محل وام ها و تسهیلات داخلی با بهره های بالا برای شرکت ملی گاز ممکن نبود و همه اینها موجب شد که خطوط انتقالی که باید در زمان خود اجرا شود به تاخیر بیافتد.
وی گفت : در نیمه دوم سال 92 با استقرار دولت جدید وزیر نفت در جریان موضوع قرار گرفت و راههایی پیش بینی شد که در سال 93 و 94 این مشکل اعتباری حل شود.
وی از جمله مهمترین مباحث اجرایی شدن این پروژه ها تامین ورق های لوله های 56 اینچ خطوط انتقال را عنوان کرد و افزود : هر خط انتقال حدود 1700 کیلومتر طول دارد.
وی افزود: خط نهم انتقال گاز از پارس جنوبی بطول 1690 کیلومتر باید اجرا شود ضمن آنکه 300 کیلومتر از طول خط دهم و بخش زیادی از عملیات احداث ایستگاه های آن و همچنین ایستگاه های خط هشتم باقی مانده است.
عراقی گفت : خط یازدهم انتقال گاز نیز اصلا اجرا نشده و بخش زیادی از خط ششم نیز مانده و خطوط فرعی زیادی هم باید به اجرا در آید.
وی ادامه داد : حجم پروژه های باقی مانده شرکت گاز بسیار است و سالانه به حداقل چهار تا پنج میلیارد دلار اعتبار نیاز دارد.
وی اظهارداشت : در صورت تامین منابع و ظرفیت اجرا شاید بتوانیم گازی که از طریق عسلویه تولید می شود را در کشور استفاده کنیم.
به گفته وی ، بر اساس اعلام مسوولان مربوطه بخشی از فازهای پارس جنوبی امسال وارد مدار می شود که بر این اساس حدود 60 هزار متر مکعب به حجم گاز کشور اضافه خواهد شد.
وی در بحث تمهیدات شرکت ملی گاز برای بهره برداری از این گاز در شبکه و اجرای خطوط انتقال آن گفت : پروژه هایی که باید ظرف شش هفت ماه آینده به نتیجه برسد را در این راستا اولویت بندی و مشخص نموده و چند ایستگاه خاص، چند قسمت لوپ و خط را تعریف کرده ایم که به صورت جداگانه اجرا می شود تا گازی تولید را انتقال دهیم.
وی با اشاره به اینکه خطوط انتقال معمولا پروژه های زمانبر است که برخی سه تا چهار ساله بطول می انجامد، افزود : ایستگاه های تقویت فشار هم طولانی است و گرفتاری های زیادی دارد اما تلاش می کنیم مشابه سال 92 در سال 93 هم خدمات مناسب را به مردم ارایه دهیم.
وی با بیان اینکه در این میان برای سال 94 باید تلاش بیشتری بکنیم، گفت : امسال باید طرح ها و پروژه هایی را شروع کنیم که در سال 94 به نتیجه برسد.
وی ابراز امیدواری کرد : سال 93 با کنترل مصرف و با صرفه جویی هایی که در سطح کشور در قالب سیاست های مدیریت مصرف و ذخیره سازی در حال اعمال است نیمه دوم سال به خوبی مدیریت شود.
معاون وزیر نفت افزود : یکی از اهداف وزارت نفت و کشور بهینه کردن مصرف انرژی است چون در غیر اینصورت ادامه روند کنونی مصرف بحران زا خواهد بود.
مدیر عامل شرکت ملی گاز ایران گفت: در حوزه بهینه سازی مصرف باید کارهای بزرگی انجام شود و همه کشور اعم از وزارت نفت ، صنایع ، نظام مهندسی ساختمان ، انبوه سازان و بخش های مختلف در این زمینه ورود پیدا کنند.
عراقی افزود : باید به گونه ای عمل شود که همانند دنیا ذخیره سازی انرژی را در کشور داشته و بتوانیم 10 تا 20 میلیون متر مکعب گاز ذخیره کنیم نه آنکه گاز همه نیروگاه های و صنایع را قطع و به مصرف برسانیم.
وی بیان کرد : اگر سیاست های ذخیره سازی انرژی در این شش، هفت ماه به نتیجه برسد ، می توان امیدوار بود امسال نیز مشابه سال 92 گاز مصرفی بخش خانگی در نیمه دوم سال تامین شود اما ناچار از محدود کردن مصرف نیروگاه ها و صنایع هستیم.
وی در زمینه افزایش تعرفه های گاز هم گفت : این تعرفه ها افزایش یافته اما زیاد نیست و شیب ملایمی دارد.
عراقی اظهارداشت : این افزایش تعرفه ها در بخش خانگی و تجاری بر اساس مصوبه مجلس و دولت 20 درصد است.
وی افزود : در بخش صنایع این میزان، مقداری متفاوت است و در بخش پتروشیمی بیشتر می باشد ضمن آنکه تعرفه نیروگاه ها اصلا تغییر نکرده و در بخش کشاورزی هم 15 درصد است.
عراقی گفت : نرخ گاز CNG هم به تبع بنزین افرایش می یابد که حدود 60 درصد قیمت بنزین است و هنوز مشخص نگردیده است.
وی ادامه داد : هر سال یک میلیون مشترک گاز در کشور اضافه می شود ، ضمن آنکه برخی صنایع چون نیروگاه ها و پتروشیمی هم هستند که میزان مصرف آنها متفاوت است.
معاون وزیر نفت افزود : بر اساس برآوردها بطور متوسط هر ساله میزان مصرف گاز در کشور هفت درصد رشد می یابد که باید مدیریت و بهینه سازی شود.
2713/659
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
02/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]