واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
یک کارشناس اقتصادی: هزینه های تولید در سالهای اخیر بیش از افزایش نرخ ارز بود تهران - ایرنا - یک کارشناس اقتصادی معتقد است: از آنجا که هزینه های تولید در سالهای اخیر بیش از افزایش نرخ ارز بوده و چون تولید کالاهای واسطه ای، سرمایه ای و مواد اولیه به خارج وابسته است، این امر محدودیت بنگاهها را در تامین منابع مالی بیش از گذشته تشدید کرد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، عباس شاکری شامگاه دوشنبه در همایش دو روزه ˈراهکارهای خروج اقتصاد ایران از شرایط رکود تورمیˈدر پژوهشکده اقتصاد، اظهار داشت: به طور کلی فضای تورمی در کشور برای تولید کننده نامطلوب است زیرا تورم کشور بیش از توان مالی بنگاه ها است به طوری که هزینه هایش حتی بیش از تورم رشد می یابد اما درآمدها و بازدهی اش متناسب با نرخ تورم افزایش نمی یابد.
وی درباره هزینه دستمزد نیز گفت: افزایش هزینه های دستمزد هم هزینه تولید را افزایش می دهد و هم منحنی عرضه را به سمت بالا منتقل می کند، ضمن آنکه در شرایط رکود تورمی دسترسی به وام و تسهیلات مشکل و محدود می شود.
وی با اشاره به شرایط کمبود تقاضا، گفت: شرایط نامطلوب اقتصادی سبب شده که دسترسی اقشار مختلف مردم به برخی از کالاها نظیر خودرو و مسکن دشوارتر شود.
شاکری معتقد است: باید منابع بانکی را به سمت تولید هدایت کرد. بانکداری فراگیر آلمان، بانکداری ژاپن و بانکداری کره جنوبی تجارب ارزشمندی دارند که می توانیم از تجارب آنها استفاده کنیم.
وی اظهار داشت: استفاده از بازار سهام و بورس جهت تامین مالی بنگاهها و ایجاد زمینه برای حضور اشخاص حقیقی و محدود کرن کاغذبازی و هماهنگ کردن این بازار با مقتضیات تولید از دیگر راهکارهای خروج از شرایط رکود تورمی است.
این کارشناس اقتصادی نقش تعاونی ها را در خروج اقتصاد از رکود مهم دانست و گفت: فعال کردن تعاونی های مسکن و نظارت بر عملکرد آنها، ارائه هنجارهای قیمتی مناسب با سود محدود و منطقی جهت محدود کردن سوداگری های مخرب در بخش های زمین و مسکن و فسادهای موجود در آن، دیگر راهکارهای مقابله با شرایط کنونی اقتصاد ایران هستند.
وی تاکید کرد: باید بشدت از شوک درمانی که در سالهای گذشته مورد استفاده قرار می گرفت، پرهیز کرد زیرا این امر با این توجیه که سیاست های پولی خنثی کننده اثرات آنها را محدود می کند، رکود تورمی را تشدید می کند.
تامین امنیت شغل های خودگردان و فعالیت های دامپروری و کشاورزی از دیگر راهکارهایی بود که شاکری برای خروج از شرایط رکود تورمی به آنها اشاره کرد.
این استاد دانشگاه در پایان اظهار داشت: مشروط کردن تسهیلات و مجوزها و حمایت به ارتقا، نوآوری و کمک مشروط همراه با نظارت بر ترویج واحدی تحقیق و توسعه در بنگاهها باید سیاستگذاری شود.
اقتصام(3)9123**1558
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
26/01/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 173]