تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1837017514
روزنامه ها در ایران جوان می میرند
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
رییس مرکز مطالعات و برنامه ریزی رسانه وزارت ارشاد : روزنامه ها در ایران جوان می میرند تهران- ایرنا- رییس مرکز مطالعات و برنامه ریزی رسانه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی معتقد است که سایه سیاست بر رسانه های ایران سنگینی می کند و مشکلات رسانه ها در ایران مرگی زودرس را برای روزنامه ها رقم زده است.
محمد سلطانی فر استاد رشته علوم ارتباطات اجتماعی دانشگاه های تهران که پس از به روی کار آمدن دولت یازدهم ریاست مرکز مطالعات و برنامه ریزی رسانه را برعهده گرفت، تنها راه پیشرفت روزنامه نگاری در ایران را به روز آوری علوم در این رشته می داند و دغدغه های خود را در مورد امنیت شغلی روزنامه نگاران و حرکت به سمت روزنامه نگاری نوین عنوان می کند.
برای پی بردن به دغدغه های این استاد پیشکسوت حوزه ارتباطات و رسانه و اطلاع از برنامه های مرکز مطالعات و برنامه ریزی های رسانه با وی به گفت و گویی نشستیم که مشروح آن از نظرتان می گذرد:
* س : آقای دکتر شما سالهاست که در دانشگاه های مختلف به تدریس دروس روزنامه نگاری و ارتباطات مشغول به تدریس هستید ، آثاری مکتوب نیز دراین باره دارید و از سویی در سال های مختلف مدیریت نشریات و برخی روزنامه ها را عهده دار بودید ؟ به همین دلیل و برای شروع گفت و گو پرسشی دارم و آن اینکه از نظر شما آیا شرایط علوم ارتباطات و دروسی که در این رشته تدریس می شود، راضی کننده است ؟ برای ایده آل شدن آن چه باید کرد؟
- رشته علوم ارتباطات و به ویژه شاخه روزنامه نگاری با یک جو سنتی در آموزش روبه رو است. بعضی دوستان هنوز هم اعتقاد دارند با شیوه های سنتی می توان کار را پیش برد اما واقعا این گونه نیست و باید تحولی در این رشته ایجاد شود.
*س : دلیل ایستادگی مقابل تغییرات چیست؟
- شورای انقلاب فرهنگی مانع هرگونه تغییر در این رشته شده است و اجازه نمی دهد رشته های جدید در ارتباطات پدید بیاید. اگر در رشته های پایه مقابل تحول ایستادگی شود مشکلی وجود ندارد اما رشته های علوم انسانی هر سه سال نیاز به بازنگری دارند.
*س : آیا برای بازنگری در رشته روزنامه نگاری تا کنون درخواستی داده اید؟
- درخواست خود را برای این اتفاق داده ایم اما به آن توجه نشده است. برای ورود رشته هایی چون روزنامه نگاری سایبر و حتی موبایل نویسی درخواست دادیم که با آنها مخالفت شد؛ هم اکنون این رشته ها در دانشگاه علمی کاربردی دنبال می کنیم با این حال احساس می کنم که چنین رشته هایی باید در دانشگاه های سراسری نیز تدریس شود.
تا حدودی فضا حاکم شکسته شد اما برای پیشرفت بیشتر باید نگاه کلانی در راستای تغییر فضا رسانه ایجاد شود.
*س: هدف شما تخصصی تر کردن رشته ی ارتباطات است؟
- به دنبال تخصصی کردن و به روز آوری رشته ها هستیم، باید باور داشته باشیم که امروز با روزنامه نگاری سنتی کار پیش نمی رود؛ ما در حوزه رسانه باید آمادگی تغییرات سالانه را داشته باشیم.
*س : با تمام مسایلی که اشاره کردید باعث شده تا دانشجویان رشته روزنامه نگاری با فنون این کار به خوبی آشنا نشوند و به همین دلیل شاهد حضور پرشمار فارغ التحصیلان رشته های دیگر در رسانه باشیم؟
- حضور دانشجویان رشته های دیگر در کار مطبوعات دلایل زیادی دارد. فضای روزنامه نگاری حزبی و سیاسی شده است و آدم هایی که در آن مشغول می شوند برگرفته از فضای حزبی و سیاسی هستند. نکته جالب این است حتی کسانی که به عنوان مدیر یک رسانه فعالیت می کنند اغلب علم روزنامه را ندارند.
فعالیت دانشجویان این رشته در رسانه ها به 20 درصد هم نمی رسد و نکته جالب تر این است که در بحث مدیریت رسانه این امار به زیر یک درصد می رسد.
*س : نداشتن امنیت شغلی تا چه حد باعث استقبال نکردن دانشجویان روزنامه نگاری از این حرفه شده است؟
- روزنامه نگاری زمانی به عنوان یک شغل آبرومند، آتیه دار مطرح بود که می توانست زندگی یک خانواده را تامین کند اما روندی که به وجود آمده این شغل را فاقد آتیه و آینده کرده که دیگر افراد زیادی به آن نمی پردازند.
*س : با توجه به شرایطی که به آن اشاره کردید برای برطرف کردن مشکلات موجود در امنیت شغلی روزنامه نگاران چه راهکارهایی را پیشنهاد می کنید ؟
- راهکارهای زیادی در خصوص امنیت شغلی روزنامه نگاران وجود دارد و مطمئن باشید اگر به پیشنهاد های ما توجه شود اتفاقات بسیار زیبایی در حوزه رسانه رقم خواهد خورد، اما بنا به دلایل سیاسی به این پیشنهاد ها توجه نمی شود؛ متاسفانه سایه سنگین سیاست برروی حوزه رسانه افتاده است. در زمان ناصرالدین شاه برای برخورد با یک رسانه در نخستین اشتباه شماره ای که در آن ˈاشتباه ˈ صورت گرفته بود را از سطح کشور جمع می کردند اما روند چاپ ادامه داشت؛ بستن روزنامه ها باعث نا امنی در حوزه رسانه می شود و باید این را بدانیم که اشتباه در روزنامه نگاری امری کاملا طبیعی است.
روزنامه آسمان اشتباهی را انجام داد و خیلی سریع هم اشتباه خود را پذیرفت اما در نهایت شاهد بسته شدن آن بودیم، نباید فراموش کنیم که چنین برخوردهایی جذابیت مطالب مشکل دار را برای مردم بیشتر می کند.
*س : پیشنهاد شما برای تغییر این وضعیت چیست ؟
- باید درمرتبه نخست تذکر در بار دوم تذکر و در مرتبه سوم هم تذکر داده شود اما در مرتبه چهارم می توان با شخص خاطی یا همان نویسنده برخورد کرد و اگر بازهم این وضعیت ادامه دار بود برخورد نهایی را انجام داد.
برخورد های سخت با رسانه ها فضای شغلی مطبوعات را ناامن می کند و متاسفانه روزنامه های ما بسیار جوان می میرند و این یکی از نگرانی های اصلی ما است.
*س : در باره خط قرمز مطبوعات ، نظرشما چیست ؟ منظورم این است که آیا خط قرمز ها مطبوعات ایران مشخص است؟
- مشخص نبودن خط قرمزها را قبول دارم اما روزنامه نگاران با سابقه ی ما آنقدر روزنامه هایشان تعطیل شده که می توانند این مساله را با وجود اینکه نوشته نشده برای خود مشخص کنند. ما نمی توانیم برای هر مورد خط قرمزها را مشخص کنیم اما باید تحمل خود را بالا ببریم.
*س: در ماه های اخیر بارها درباره انجمن صنفی روزنامه نگاران چه از طرف اعضای قبلی آن و چه مسئولان قضایی اظهار نظرهایی شده است ؟ شما چگونه فکر می کنید ؟ آیا انجمن باید بازگشایی شود یا خیر ؟
- فضای انجمن می تواند مسئولیت پذیری اجتماعی ما را بالاتر ببرد از این جهت شخصا با راه اندازی هر انجمنی موافق هستم.باید جامعه مطبوعات را از فضای نظارت دولتی به سمت فضایی ببریم که خود روزنامه نگاران آن را کنترل کنند و این کار تنها از طریق انجمن ها قابل اجرا است؛ شگل گیری انجمن ها و واگذاری بخشی از مسوولیت ها به آنها تنها مسیری است که می تواند به رشد روزنامه نگاری کمک کند.
به طور مثال اگر انجمن صنفی در خصوص روزنامه ی آسمان تصمیم می گرفت بسیار زیباتر بود تا اینکه هیات نظارت برمطبوعات این کار را انجام دهد؛ انجمن های صنفی در قبال جامعه مسئولیت دارند و تنها برای گرفتن پول تشکیل نمی شوند.
در مورد تعطیلی انجمن هم باید بگویم دلیل وزارت کار و برخی دیگر از مشکلات است؛ به عقیده من مقایسه انجمن صنفی روزنامه نگاران که یک حزب فکری است با دیگر انجمن یا اتحادیه ها همچون کفاشان درست نیست .
*س : در صورتی که قرار باشد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ازاین حیطه دخالتی در انجمن صنفی روزنامه نگاران خارج شود به نظر شما چه ارگانی باید به این انجمن مجوز دهد؟
- وزارت ارشاد می تواند مرکزی را برای صدور مجوز راه اندازی کند، با این حال به نظر من دادن مجوز به چنین انجمن هایی یعنی نابود کردن تفکر نهادهای غیردولتی ، زیرا صدور مجوز دولتی با ذات نهادهای غیردولتی در تضاد است. با توجه به سابقه نهادهای غیر دولتی در ایران همچون هیات های مذهبی ما نباید برای چگونگی فعالیت آنها نگران باشیم .
* س : با توجه به اینکه شما در دولت یازدهم ریاست مرکز مطالعات برنامه ریزی رسانه وزارت ارشاد را عهده دار شدید، بفرمایید چه اولویت هایی را درحوزه مسئولیتی خود در برنامه قرار دادید
- محورهای کاری بسیاری به عنوان اولویت های نخست در این دفتر طراحی شده است ، سعی کردیم آموزش های خود در روزنامه نگاری را به روز کنیم.این مرکز سالیان سال آموزش های خود را به صورت سنتی پیگیری می کرد اما از اواخر سال 92 شروع به طراحی دروس جدید کردیم تا تحولات جدی را رقم زنیم.
قصد داریم فضایی را به روزنامه نگاری سایبر اختصاص دهیم؛ امسال باید 50 درصد از روش های سنتی کنار برود و 50 درصد از شیوه های مدرن روزنامه نگاری جایگرین شود.
*س : آیا در چاپ کتب نیز تغییراتی خواهید داشت؟
- عناوین مختلفی از کتب را در سال 93 خواهیم داشت امسال 50 درصد از آثار ما به شکل الکترونیکی و مابقی به صورت هارد، کپی و کاغذی منتشر خواهد شد.البته در مورد تعامل بیشتر با سایر کشورها نیز پیشنهادهایی به سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی داده ایم و در صورت درخواست از سوی همسایگان و کشورهای مسلمان به طور حتم آماگی لازم را برای برگزاری کلاس های روزنامه نگاری را داریم .
*س : نقش رسانه ها را در شعار رهبر معظم انقلاب تا چه حد مهم می بینید؟
- در ارتباط با شعار امسال و بحث فرهنگ اعتقاد دارم رسانه ها تاثیر گذارترین ابراز در حوزه فرهنگ هستند. امسال سالی است که همه ما باید به حوزه فرهنگ امیدوار باشیم و توجه ویژه ای به آنها نشان دهیم.
گفت و گو از : سید جواد بشیری و سامان رحمتیان
فراهنگ (4)**9118**9303**1601**
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
02/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]
صفحات پیشنهادی
جوان ترین و مسن ترین مادران سینمای ایران/ مادرانی که فقط سالی یکبار به یادمان می آیند
از مادر علی حاتمی تا مادر شدن ترانه ی سینمای ایران جوان ترین و مسن ترین مادران سینمای ایران مادرانی که فقط سالی یکبار به یادمان می آیند فیلم سینمایی مادر به کارگردانی علی حاتمی با بازی زنده یاد رقیه چهره آزاد و بازی بی همتای ترانه علیدوستی در نقش ترانه ماندگار ترین نقش هایروزنامه ایران در یک نگاه
روزنامه ایران در یک نگاه تهران-ایرنا- روزنامه ایران عنوان درشت صفحه نخست روز شنبه خود را به پرونده یارانه از پاستور تا جام جم اختصاص داد روزنامه ایران در صفحه نخست خود مطالبی با عناوین آلن ایر سخنگوی کاخ سفید در گفت وگو با ایران اظهار امیدواری کرد که تیرماه با ایران به توافق میامضای تفاهم نامه توسط سازمان سینمایی و انجمن سینمای جوانان ایران
رویدادهای سینمایی سال 92 3 امضای تفاهم نامه توسط سازمان سینمایی و انجمن سینمای جوانان ایران تفاهم نامهای باهدف انتقال تجربیات و ساماندهی امور آموزش جوانان عراق درحوزه سینما توسط سازمان سینمایی وانجمن سینمای جوانان ایران امضا شد به گزارش حوزه فرهنگی باشگاه خبرنگاران ششمرونمایی از پوسترهای ایران جوان در تهران همزمان با ولادت حضرت زهرا(س)
رونمایی از پوسترهای ایران جوان در تهران همزمان با ولادت حضرت زهرا س مراسم رونمایی از نمایشگاه و کتابچه مجموعه پوسترهای ایران جوان با موضوع افزایش جمعیت همزمان با روز بزرگداشت مقام زن در مجموعه فرهنگی سرچشمه برگزار خواهد شد به گزارش خبرگزاری فارس مراسم رونمایی از نمایشگاه و کتاسرپرست مؤسسه ایران در گفتوگو با فارس تأکید کرد ضرورت ایجاد بانک اطلاعاتی روزنامهها در موزه مطبوعات کشور
سرپرست مؤسسه ایران در گفتوگو با فارس تأکید کردضرورت ایجاد بانک اطلاعاتی روزنامهها در موزه مطبوعات کشورسرپرست مؤسسه ایران با تأکید بر ضرورت ایجاد بانک اطلاعاتی روزنامهها در موزه مطبوعات کشور گفت آرشیو و بایگانی اطلاعات یکی از بخشهای جدایی ناپذیر رسانهها است محمدتقی روغنیاستاندار قزوین چهارشنبه پاسخگوی خوانندگان روزنامه ایران
استاندار قزوین چهارشنبه پاسخگوی خوانندگان روزنامه ایران قزوین -ایرنا- مرتضی روزبه استاندار قزوین از ساعت 9 و 45 دقیقه تا و 12 و 15 دقیقه روز چهارشنبه بیست و هفتم فروردین ماه در دفترمرکزی روزنامه ایران در تهران حضور یافته و پاسخگوی تلفنی سووال های مردم شریف این استان است به گزارمعرفی فرهنگ اقلیم های ایران اولویت انجمن سینمای جوانان است
معرفی فرهنگ اقلیم های ایران اولویت انجمن سینمای جوانان است کاشان– ایرنا– معاون تولید و پشتیبانی انجمن سینمای جوانان ایران گفت ساخت و تولید فیلم هایی در راستای معرفی فرهنگ اقلیم های مختلف کشور از اولویت های فیلم سازان این انجمن است آرش رصافی روز جمعه در گفت وگو با ایرنا افزوددر راه تولید «آتش و قداره» قصه یک قهرمان ایرانی است/روایت جوانمردی ایرانیان در فیلم
در راه تولیدآتش و قداره قصه یک قهرمان ایرانی است روایت جوانمردی ایرانیان در فیلمکارگردان فیلم آتش و قداره با اشاره به اینکه قهرمان آن ویژگی همذات پنداری با مخاطب را دارد و کاملاً ایرانی است گفت امیدوارم بنیادسینمایی فارابی ما را مورد حمایت قرار دهد به گزارش خبرنگار سینمای خبرگمدیرمسئول روزنامه جوان در گفتوگو با فارس: محتوای برخی رسانهها ارزش آرشیو کردن ندارد
مدیرمسئول روزنامه جوان در گفتوگو با فارس محتوای برخی رسانهها ارزش آرشیو کردن نداردمدیرمسئول روزنامه جوان با تاکید بر ضرورت آرشیو و مستندسازی مطالب و اخبار رسانهها گفت در این میان محتوای اخبار برخی رسانهها ارزش آرشیو کردن ندارند عبدالله گنجی در گفتوگو با خبرنگار جامعه فارسبرای دیدار با برخی چهرههای کانون منحله صورت میگیرد سفر حقوق بشری نویسندگان و روزنامهنگاران آلمانی به ایران
برای دیدار با برخی چهرههای کانون منحله صورت میگیردسفر حقوق بشری نویسندگان و روزنامهنگاران آلمانی به ایرانهیأتی 17 نفره متشکل از نویسندگان و روزنامهنگاران احزاب آلمانی وارد ایران شدند به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس هیأتی 17 نفره فرهنگی متشکل از نویسندگان و روزن«سیزده» ظرفیت حضور در کن را دارد/ تصویر متفاوت از جامعه جوان ایران
فرهنگ و هنر سینمای ایران سیزده ظرفیت حضور در کن را دارد تصویر متفاوت از جامعه جوان ایران سعید سعدی تهیهکننده فیلم سینمایی سیزده تاکید کرد که این اثر فضایی متفاوت از جامعه جوان ایران را به تصویر میکشد و به همین دلیل ظرفیت عرضه در جشنواره فیلم کن کشور فرانسه را دارد سعیدمدیرعامل انجمن سینمای جوانان در دیدار باشهردار کاشان: صنعت سینما میتواند فرهنگ و تمدن ایران را به تمام نقاط د
مدیرعامل انجمن سینمای جوانان در دیدار باشهردار کاشان صنعت سینما میتواند فرهنگ و تمدن ایران را به تمام نقاط دنیا منتقل کندمدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران در دیدرا با شهردار کاشان از نقش موثر سینما در انتقال فرهنگ و تمدن ایران سخن گفت به گزارش خبرگزاری فارس حبیب ایلبیگی روز پگزارش شورای نظارت از برنامههای نوروزی رادیو ایران، تهران و جوان
دوشنبه ۱ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۲ ۴۸ پایگاه اطلاعرسانی شورای نظارت بر سازمان صداوسیما اعلام کرد گزارش برنامههای نوروزی رادیو ایران تهران و جوان در کمترین زمان ممکن به معاونت صدا ابلاغ شد به گزارش سرویس تلویزیون و رادیو ایسنا گزارش ارزیابی کارشناسان شورای نظارت درخصوص برنامههایجوانترین و مسنترین مادران سینمای ایران
جوانترین و مسنترین مادران سینمای ایران فیلم سینمایی مادر به کارگردانی علی حاتمی با بازی زندهیاد رقیه چهره آزاد و بازی ترانه علیدوستی در نقش ترانه ماندگارترین نقشهای مادر سینمای ایران را به یادگار گذاشتند خبرگزاری فارس فیلم سینمایی مادر به کارگردانی علی حاتمی با بازی زجوانترین و مسنترین مادران سینمای ایران/ سیمرغهایی در ۱۸ و ۸۱ سالگی
جوانترین و مسنترین مادران سینمای ایران سیمرغهایی در ۱۸ و ۸۱ سالگی فرهنگ > سینما - فارس نوشت فیلم سینمایی مادر به کارگردانی علی حاتمی با بازی زندهیاد رقیه چهره آزاد و بازی ترانه علیدوستی در نقش ترانه ماندگارترین نقشهای مادر سینمای ایران را به یادگارابراز نگرانی روزنامه جوان از فعالیت های سیاسی اصلاح طلبان
ابراز نگرانی روزنامه جوان از فعالیت های سیاسی اصلاح طلبان سیاست > احزاب و شخصیتها - روزنامه جوان در سرمقاله خود نوشت خبرسازی برای ملاقات تعدادی از دولتمردان دولت یازدهم با آقای سید محمد خاتمی در ایام نوروز و اصرار بر رسانهای کردن و بازتاب دادن آن با توجه به نجوانان ایرانی اقتدارعلمی را خود را هشت سال پیش در چنین روزی به نمایش گذاشتند
جوانان ایرانی اقتدارعلمی را خود را هشت سال پیش در چنین روزی به نمایش گذاشتند شهر قدس-ایرنا- بیستم فروردین سال 85 که در تقویم رسمی کشور به نام روز ملی فناوری هسته ای به ثبت رسیده است جوانان ایران اسلامی توانستند با خود باوری اقتدار علمی خود را به نمایش بگذارند به گزارش ایرنا-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها