تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 20 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر که خدا رابشناسد ترس او در دلش می افتد و هر از خدا ترسان باشد نفسش از دنیا باز ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1814703481




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مطهری: حقوق بشر اسلامی و غربی تفاوت مبنایی دارد


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

مطهری: حقوق بشر اسلامی و غربی تفاوت مبنایی دارد اصفهان – ایرنا – نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به تفاوتهای نگاه اسلامی و غربی به انسان گفت: تفاوت حقوق بشر اسلامی با حقوق بشر غربی تفاوت مبنایی است.


به گزارش ایرنا، علی مطهری دوشنبه شب در دانشگاه صنعتی اصفهان در نشستی با موضوع ˈحقوق ملتˈ گفت: استقلال و آزادی که در شعار جمهوری اسلامی قرار دارد پایه مباحثی همچون حقوق شهروندی و عدالت است.
وی با اشاره به اینکه شعار انقلاب فرانسه آزادی و شعار انقلاب روسیه عدالت بود، ادامه داد: البته عدالت و آزادی که در نظام ما مطرح شد برگرفته از مبانی اسلامی است و قطعا با آزادی و عدالت در غرب متفاوت است.
وی با اشاره به برخی اصول قانون اساسی در خصوص حقوق شهروندی گفت: هرگونه تفتیش عقاید، استراق سمع، افشای مخابرات، تبعید غیر قانونی، شکتجه برای اقرار و امثال آن ممنوع است.
نماینده مردم تهران با اشاره به تفاوتهای انسان شناسی از منظر اسلام و غرب، ادامه داد: هر چند اعلامیه حقوق بشر در مجموع قابل قبول است ولی در جزئیات آن اختلافات مبنایی وجود دارد.
وی اظهار کرد: از دیدگاه غربی وجود استعدادهای مختلف در انسان منشاء حقوق مختلف برای انسان است واز همین رو استعداد تفکر در انسان منشاء آزادی تفکر و آزادی بیان برای انسان است.
مطهری گفت: هر اندیشه و اعتقادی ناشی از تفکر نیست بلکه اندیشه هایی وجود دارد که از آبا و اجداد به ارث می رسد ویا به واسطه دنباله روی از اکثریت محقق می شود.
وی بیان کرد: از همین رو هر اندیشه ای آزاد نیست زیرا در سیره انبیاء مبارزه با عقاید باطل همچون بت پرستی وجود دارد.
نماینده مجلس تهران با اشاره به شکستن بت ها توسط حضرت ابراهیم (ع) و حضرت محمد (ص) و همچنین شکستن گوساله سامری توسط حضرت موسی (ع) گفت: انبیای الهی هیچگاه نمی گفتند همه اعتقادات بشر و حتی اعتقادات باطل مورد احترام است.
وی اظهار کرد: اما در اعلامیه حقوق بشر همه اعتقادات انسان ها و حتی اعتقادات باطل آنها قابل احترام است.
مطهری با بیان اینکه ماهیت انسان از منظر اسلام و غرب متفاوت است، گفت: از منظر غرب هر موجود دوپای راست قامتی که راه می رود انسان است، یک ماهیت ثابت دارد و دارای احترام است.
وی اظهار کرد: از منظر اسلام ماهیت انسان متغیر است زیرا انسان موجوی مختار و آزاد است و حق انتخاب دارد.
وی با بیان اینکه احکامی همچون قصاص و اعدام در اسلام دارای فلسفه است، افزود: به عنوان مثال انسان مجرمی که کشتن دیگران برای او عادی شده است و به راحتی دیگران را از بین می برد مانند میکروبی است که حیات جامعه را به خطر می اندازد و باید از بین رود.
نماینده مردم تهران با بیان اینکه انتقادهای مجامع حقوق بشر غربی به ایران دو نوع است، گفت: برخی از این انتقادها به واسطه تفاوت مبنایی اسلام و غرب است ولی برخی از این انتقادها وارد است و باید رفع شود.
وی به ریشه آزادی در غرب اشاره و اضافه کرد: ریشه آزادی در غرب به قرون وسطی و افراطی گری های ارباب کلیسا باز می گردد ولذا انسان فراری از این افراطی گری ها دچار تفریط شد.
مطهری نارسایی مفاهیم فلسفی کلیسا، پاسخگویی کلیسا صرفا در برابر خدا و پاسخگو نبودن به مردم، شخصی کردن دین، تحمیل عقاید و تفتیش عقاید را از عوامل دین گریزی جامعه قرون وسطی غرب دانست.
وی ایجاد جنگ بین دین و غریزه، دین و عقل، ایمان و علم، ایمان و مالدوستی، ایمان و مقام دوستی و جنگ دین و تمایلات جنسی را از دیگر اشکالات کلیسا برشمرد و افزود: مال دوستی، مقام دوستی و گرایش به جنس مخالف به ذاته از نظر اسلام دارای اشکال نیست بلکه مال پرستی و مقام پرستی مذموم است.
نماینده مردم تهران اظهار کرد: کلیسای قرون وسطی ازدواج را امری نامقدس و تجرد را امری مقدس برمی شمرد در حالی که در اسلام برعکس است.
وی با اشاره به نقطه نظرات شهید مطهری در خصوص آزادی و نگاه باز و عمیق او در این زمینه، گفت: به عقیده شهید مطهری حتی اگر انسان بدور از عناد و از روی علم و آگاهی دین را قبول نکند معذب نخواهد بود.
نماینده تهران افزود: شهید مطهری معتقد بود در کشور اسلامی حتی احزاب غیر اسلامی نیز می توانند فعالیت کنند به شرط اینکه ظاهر سازی نکنند تا مردم بتوانند خود مسیر را انتخاب کنند.
وی ادامه داد: شهید مطهری معتقد بود با آزادی بیان و دادن حق سخن گفتن به مخالف می توان اسلام را در جامعه ترویج کرد.
/7134/پ/ 607
انتهای پیام /*
Contact the editor:

[email protected]




02/02/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن