واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
اجتماعی > محیط زیست
مخالفت شدید سازمان محیط زیست با ساخت و ساز بخش خصوصی در جزیره هندورابی
معاون دریایی سازمان محیط زیست مخالفت شدید این سازمان را با ساخت و ساز بدون ارزیابی زیست محیطی بخش خصوصی در جزیره هندورابی اعلام کرد.
دکتر پروین فرشچی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب در واکنش به ساخت و سازهای دائمی به جای کمپ های گردشگری که توسط یک شرکت خصوصی در جزیره هندورابی در دست احداث است، افزود: هیچگونه طرحی مبنی بر مطالعه و ارزیابی زیست محیطی در خصوص ساخت و ساز توسط بخش خصوصی در جزیره هندورابی به سازمان محیط زیست ارایه نشده است. به گفته وی به طور کلی اگر قرار باشد توریسم در این جزیره رفت و آمد کند با زیرساخت هایی برای اکوتوریسم در بخش هایی از جزیره که پتانسیل آن را دارد فراهم شود حتماً بایستی زیر نظر سازمان محیط زیست باشد تا ملاحظات زیست محیطی در نظر گرفته شود.
فرشچی اظهار داشت: اگر اکوتوریسم در این جزیره زیر نظر منطقه آزاد باشد از آنجایی که مناطق آزاد ماهیتاً به دنبال رونق تجاری هستند قطعاً ملاحظات زیست محیطی در نظر گرفته نمی شود و در چنین شرایطی سازمان محیط زیست اجازه هیچگونه ساخت و سازی را در این جزیره نخواهد داد. معاون دریایی سازمان محیط زیست تصریح کرد: چنانچه بخش خصوصی بدون ارزیابی زیست محیطی ساخت و سازی را در این جزیره آغاز کرده باشد اقدام غیرقانونی انجام داده و قطعاً با آن برخورد خواهد شد. به گزارش مهر جزیره هندرابی از توابع بخش کیش شهرستان بندر لنگه استان هرمزگان با 22٫8 کیلومتر مربع مساحت در فاصله 325 کیلومتری بندرعباس در 28 کیلومتری جزیره کیش و 133 کیلومتری بندرلنگه در خلیج فارس قرار گرفته است.
این جزیره زیبا با طول 7 مایل و پهنای 4 مایل، حد فاصل بین 2 جزیره کیش و لاوان واقع شده است. جزیره هندورابی سرزمینی هموار و تقریباً بدون عارضه طبیعی است، بلند ترین نقطه آن 21 متر و بزرگ ترین قطر آن 7/5 کیلومتر است و در 9 کیلومتری جنوب غربی چیریه قرار گرفته است. این جزیره از 1 رشته ارتفاعات کوتاه پوشیده است و کرانه های شمالی و شرقی آن با شیب ملایمی به دریا منتهی می شوند، اما کرانه های غربی هندورابی کاملا صخره ای و بلند است. در این جزیره زیبا سایت های غواصی جنوب آن عمیق تر است و منطقه مرجانی اش زیستگاه بسیار مهمی در منطقه برای انواع آبزیان به شمار می رود. از آبزیان موجود در این ریف می توان به انواع مرجان های مغزی، جراح ماهیان، تن ماهیان دم زرد، یونیک، پیکاسو، ملوان و طوطی ماهیان نام برد.
سازمان منطقه آزاد کیش در راستای رشد و توسعه صنعت گردشگری با همکاری یکی از شرکت های خصوصی مجری طرح های گردشگری کیش از چندی پیش در حال آماده کردن امکانات و تجهیزات خدمات رفاهی برای گردشگران در این جزیره هستند که بخشی از این امکانات به جای کمپ های موقت شامل ساخت و سازهای دائم است. آماده سازی و احداث 5 کیلومتر خط لوله کشی آب و فاضلاب، 14 کیلومتر کابل زیر زمینی و 1500 متر فضای مسکونی پرسنل این مجموعه از جمله فعالیت های انجام شده در قالب این پروژه است. همچنین در فاز دوم این پروژه احداث 20 دستگاه سوئیت و 3 باب ویلای ساحلی و همچنین ویلاهای شناور و همچنین باغ پرندگان و دنیای ایگوانا (سوسمارهای رنگی) و 400 متر حوضچه آرامش پیش بینی شده که در مجموع 36 هزار متر مربع در خشکی و 20 هزار متر مربع در دریا را شامل می شود.
۱۳۹۳/۱/۳۰ - ۱۲:۲۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]