واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
فرهنگ و هنر > موسیقی و هنرهای تجسمی
پاسخی به نقدهای نمایشگاه هنرمندان خودآموخته/ آثار غایبان به نمایشگاه بعدی میرود
مدیر انجمن هنرمندان خودآموخته از آغاز جدی فعالیتهای این انجمن بعد از نمایشگاه این انجمن در خانه هنرمندان خبر داد و قول داد که در اواخر اردیبهشت امسال نمایشگاهی از آثار زندهیاد مکرمه قنبری و حسن حاضرمشار برگزار کنند.
علی عزتی، مدیر انجمن هنرمندان خودآموخته و دبیر نمایشگاه هنرمندان خودآموخته که چندی است در خانه هنرمندان برپاست و عصر امروز 29 فروردین به کار خود پایان میدهد در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد زمان تاسیس این انجمن توضیح داد: بعد از سال 1386 و چندی پس از فوت زندهیاد مکرم قنبری که از معروفترین هنرمندان خود آموخته ایران است به فکر تاسیس این انجمن افتادیم تا هنرمندان خودآموخته جایی برای ارائه آثارشان پیدا کنند. وی افزود: بعد از تاسیس انجمن، در ابتدای کار دو جشنواره برای هنرمندان خودآموخته در بابلسر و در کنار مقبره زندهیاد مکرم قنبری برگزار کردیم که مورد استقبال هنرمندان این حوزه قرار گرفت.
عزتی به نمایشگاه در حال برپایی در خانه هنرمندان اشاره کرد و گفت: این نمایشگاه و جشنواره نمودی از فعالیت این چند ساله ماست و سعی کردیم طی فراخوانی همه هنرمندان خودآموخته را جمع کرده و آثارشان را در این نمایشگاه عرضه کنیم. وی به کمکهای احمد نادعلیان هنرمند محیطی برای برگزاری این نمایشگاه اشاره کرد و در اینباره توضیح داد: یکی از کسانی که به ما در راه برگزاری این نمایشگاه کمکهای زیادی کرد، احمد نادعلیان هنرمند محیطی کشور بود که هنرمندان خودآموخته زیادی از جنوب کشور به خصوص جزیره هرمز و هنرمندسرایی که در این جزیره بنا کرده به انجمن هنرمندان خودآموخته معرفی کرد.
وی در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر مبنی بر این که چرا بسیاری از آثار به صنایعدستی نزدیک شدهاند، گفت: درست است و من این موضوع را قبول دارم ولی باید بگویم ما در فراخوانی که اعلام کردیم همه هنرمندانی که نگاه خودآموختگی را در قالب کارهای حجم و نقاشی ارائه میدهند برای ارائه اثر فراخواندیم. عزتی ادامه داد: ما برای هنرمندان خودآموخته که به فراخوان ما پاسخ مثبت دادند هیچ تفکیکی نداشته و نداریم. این نمایشگاه بیشتر بر شناسایی هنرمندان تمرکز داشت. وی فرشید مثقالی، احمد بهمنپور، ساعد مشکی، اردشیر صالحپور، احمد محیط طباطبایی، لیلی گلستان و احمد نادعلیان را به عنوان تیم کارشناسی، شورای سیاستگذاری و هیات امنای انجمن هنرمندان خودآموخته معرفی کرد.
عزتی یکی از فعالیتهای مهم انجمن را شناسایی هنرمندان خودآموخته خواند و بیان کرد: مهمترین ویژگی این قشر، داشتن هنر ذاتی و بدون معلم است. ما به هیچوجه قصد نداریم که به این هنرمندان آموزش هنری بدهیم بلکه تنها سعی ما این است که این هنرمندان را شناسایی کرده و به جامعه هنری کشور معرفی کنیم و به دنبال این هستم که بستر مناسبی برای خلق آثار هنری توسط آنها فراهم کنیم. رییس انجمن هنرمندان خودآموخته با قبول این موضوع که شاید قیمتگذاری آثار نمایشگاه خانه هنرمندان آنچنان که باید و شاید کارشناسانه نبود، گفت: یکی از مهمترین اهداف ما در این نمایشگاه این بود که هنرمندانی که شاید تا چند وقت پیش آثاز خود را کنار خیابان میفروختند به شرایط نمایشگاهی عادت کنند.
عزتی با قبول این انتقاد که در این نمایشگاه از مکرمه قنبری و حسن حاضرمشار هیچ اثری وجود ندارد در این مورد توضیح داد: آثار این دو هنرمند پیش از این در نمایشگاههای انفرادی به نمایش در آمده است پس اثری برای ارائه از آنها نداشتیم. وی در پایان سخنان خود گفت: قول میدهیم که تا چند وقت دیگر و در اواخر اردیبهشت ماه نمایشگاهی از این دو هنرمند برگزار کنیم. به هرحال این نمایشگاه آغاز جدی فعالیتهای انجمن خودآموخته بود و سعی خواهیم کرد در ادامه راه برنامههای بیشتر و بهتری انجام دهیم.
۱۳۹۳/۱/۲۹ - ۱۲:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 81]