تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 28 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):گويا مؤمنان همان فقيهان (فرزانگان دين فهم) و اهل انديشيدن وپند گرفتن هستند. شنيد...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

آراد برندینگ

سایبان ماشین

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

خرید نهال سیب سبز

خرید اقساطی خودرو

امداد خودرو ارومیه

ایمپلنت دندان سعادت آباد

موسسه خیریه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1806847594




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

انتخاب رئیس دانشگاه به شیوه دموکراتیک یا مجلس خواص؟


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: انتخاب رئیس دانشگاه به شیوه دموکراتیک یا مجلس خواص؟
کد خبر: ۳۹۳۶۷۹
تاریخ انتشار: ۲۸ فروردين ۱۳۹۳ - ۰۹:۵۹ - 17 April 2014


وقتی بدانیم نیمی از اعضای کابینه دولت از اعضای هیات علمی این دانشگاه هستند و از سوی دیگر، آگاه باشیم که منتقدان دولت هم به هرگونه تصمیمی درباره این دانشگاه حساسیت شدید دارند، تازه خواهیم توانست اهمیت موضوع را درک کنیم.

به گزارش «تابناک»، پس از آنکه در واپسین روزهای بهمن ماه 92،  خبر عزل فرهاد رهبر از ریاست دانشگاه تهران مخابره شد، همگان را به شوکی فرو برد که باورپذیری خبر را برایشان سخت می‌نمود تا جایی که خود رهبر، ضمن تایید صحت خبر هنوز نمی‌دانست دستاویز برکناری‌اش چیست و اعلام کرد که تا رسیدن حکم برکناری در سمت خود خواهد ماند.

اما ماجرا ساده تر این این حرف ها بود؛ مسئولان وزارت علوم و به ویژه وزیر که پیشتر با چند تغییر انگشت شمار روسای دانشگاه، مورد نوازش شدیدترین انتقادات و حتی حملات مخالفان خود قرار گرفته بودند، این بار برای کنار زدن فرهاد رهبر تنها منتظر رسیدن زمان مناسب شده بودند و در آن زمان، اقدام دلخواه خود را عملیاتی کرده بود.

در حقیقت کنار گذاشتن فرهاد رهبر، برکناری وی نبود بلکه مدت زمان ریاست چهارساله وی بر این دانشگاه به پایان رسیده بود و وزارت علوم نخواست که این ریاست تمدید شده  و حتی خبر اتمام دوره چهارساله، زودتر رسانه‌‌ای شود، تا نه شصت مخالفان باخبر شود و نه حتی خود رئیس سابق دانشگاه چنین موضوعی را به یاد بیاورد.

تا اینجای کار همه چیز وفق مراد وزارت علوم پیش رفته بود و هیچ منتقدی نمی‌توانست به این اقدام خرد بگیرد (البته برخی که نمی‌دانستند این اتفاق برکناری نبوده، بلکه دوره ریاست فرهاد رهبر پایان یافته، هم انتقاد کردند و هم تندترین سخنان را بیان کردند اما بعدتر متوجه اشتباهشان شدند و سکوت کردند!)  اما هنوز چالشی بزرگ به نام انتخاب رئیس چدید پیش رویشان قرار داشت.

بحث انتخاب ریاست دانشگاهی‌ست که پنجاه هزار دانشجو، دو هزار استاد و پنج هزار کارمند دارد و مهم تر از اینها، نیمی از اعضای کابینه دولت یازدهم عضو هیات علمی آن هستند اما همه اینها در مقابل مناقشات سیاسی برای تسلط بر این دانشگاه، بسیار ناچیز و حتی قابل اغماض است و به همین دلیل هر تغییری در این دانشگاه را با سخت ترین واکنش ها مواجه می‌کند.

بدین ترتیب مسئولان وزارت علوم در شرایطی قرار گرفتند که از یک سو می‌بایست نکات مدنظر خود را اعمال کرده و شمار زیاد دوستان خود را راضی نگه دارند و از سوی دیگر آگاهند برخی انتخاب ها و یا حتی حواشی این انتخاب می‌تواند بار دیگر جنجالی علیه‌شان به راه انداخته و ادامه کار را برایشان دشوار کند.

بر این اساس، چه بسا انتخاب به شیوه رای گیری از اساتید، بهترین راهکار ممکن به نظر می‌رسید و حالا شنیده می‌شود که چنین راهکاری در دستور کار قرار گرفته و در حال پیگیری‌ست؛ به این صورت که قرار است از دانشکده‌های مختلف، به ازای هر چهل عضو هیات علمی یکی به عنوان نماینده انتخاب شده و مجموعه این نمایندگان شورایی شکل دهند که رئیس دانشگاه را تعیین خواهد کرد.

این ها را یک منبع آگاه به خبرنگار «تابناک» می‌گوید و می‌افزاید: این نماینده‌ها که همگی می‌بایست دانشیار و یا استاد باشند، به کمک رای گیری در دانشکده ها انتخاب خواهند شد و در نهایت، شورایی را شکل می‌دهند که با رای گیری، سه نفر از بین خودشان را برای قرار گرفتن در جایگاه ریاست دانشگاه انتخاب کرده و انتخاب از میان این سه گزینه را به وزیر علوم می‌سپارند.

البته این شیوه جالب همان چیزی است که پیشتر وزیر علوم در جلسه تودیع فرهاد رهبر و معارفه امید، به عنوان سرپرست دانشگاه تهران هم بیان کرده بود. وزیر آن روز تاکید کرد که «رئیس دانشگاه تهران از میان اساتید منتخب تعیین خواهد شد» و افزود: «هر چه زودتر کمیته منتخبان دانشگاه تشکیل و از میان اساتید منتخب دانشگاه تهران، رئیس معین خواهد شد.»

با این توضیح، درخواهیم یافت که نه تنها مسئولان وزارت علوم در باره زمان اتمام مسئولیت فرهاد رهبر در دانشگاه تهران، به ویژه زمانی که شایعات عزل وی مطرح و نوک پیکان انتقادات به وزرت علوم تیزتر می‌شد، هوشمندی به خرج دادند، بلکه بهترین و هوشمندانه ترین راه را برای انتخاب رئیس این دانشگاه برگزیده اند که هرگونه شائبه سیاسی کاری را از ایشان دور خواهد کرد و دهان منتقدان را هم خواهد بست.

فارغ از این مسائل، اگر چنین شیوه‌ای برای دانشگاه تهران به اجرا درآید، می‌بایست انتظار داشته باشیم که به زودی در دیگر دانشگاه‌های کشور هم به کار گرفته شده و در مسیری صحیح، انتخاب روسای دانشگاه از حد دوست و دشمن فراتر رفته و در مسیر صحیح قرار بگیرد و البته واضح است که یک معنای دیگر این سخن، از گود خارج شدن روسای دانشگاهی است که اعضای هیات علمی و دانشجویان آن دانشگاه ها، دل خوشی از تداوم ریاستشان ندارند!














این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن