تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 5 دی 1403    احادیث و روایات:  امام حسن عسکری (ع):عبادت کردن به زیادی روزه و نماز نیست، بلکه (حقیقت) عبادت، زیاد در کار ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844651993




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ماموریت ویژه رئیس‌الوزرای دولت روحانی چیست؟/ قاضی سابق؛ حلقه وصل اعتدال‌گرایان و اصلاح‌طلبان در انتخابات مجلس دهم


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
ماموریت ویژه رئیس‌الوزرای دولت روحانی چیست؟/ قاضی سابق؛ حلقه وصل اعتدال‌گرایان و اصلاح‌طلبان در انتخابات مجلس دهم

ماموریت ویژه رئیس‌الوزرای دولت روحانی چیست؟/ قاضی سابق؛ حلقه وصل اعتدال‌گرایان و اصلاح‌طلبان در انتخابات مجلس دهم
قاضی سابق با مشی اعتدال گرایی و قانونمداری اش قابلیت آن را دارد که روزی بر صندلی وزارت اطلاعات دولت اصلاحات بنشیند و روزی دیگر رییس الوزرای دولت روحانی شود.
رها رستگار - محمدباقر نوبخت، حسین فریدون،محمدجواد ظریف، حسام‌الدین آشنا، اکبر ترکان، سیدمحمود علوی، محمدرضا نعمت زاده، محمد شریعتمداری، اسحاق جهانگیری، محمد نهاوندیان، محمود واعظی،  علی ربیعی و در نهایت حجت الاسلام علی یونسی زمانی «مردان اصلی» دولت روحانی لقب گرفتند که رییس جمهور منتخب انتخابات 24 خرداد در اولین حضور خود در جمع نمایندگان ملت در معیت این افراد وارد صحن سبز بهارستان شد تا اینگونه از ستون‌های اصلی دولتش رونمایی کند. افرادی برخواسته از چپ و راست سیاسی کشور که حال دیگر هر یک بر صندلی وزارت یا معاونت رییس دولت یازدهم تکیه زده‌اند.


در این میان اما حضور علی یونسی در جمع دولتی‌ها با اما و اگرها و بعضا مخالفت‌هایی همراه بود.قاضی سابق و وزیر دولت اصلاحات که نامش بیش از همه یادآور حادثه تلخ قتل های زنجیره‌ای است گرچه  با برچسب اصلاح طلبی خود را در وادی سیاست شناسانده است اما کیست که نداند او شاید بیش از دیگر مردان اصلی دولت روحانی سابقه دوستی و همراهی شانه به شانه با رییس جمهور این روزها و شیخ دیپلمات سال های دور را دارد. او که سال ها بعد از انتخابات سال 84 هنوز هم تمام قد به دفاع از روحانی کاندیدای احتمالی آن روزها بر می خیزد و دوستان اصلاح گرایش را به چوب انتقاد می راند و می گوید« حسن روحانی می‌توانست جایگزین خاتمی شود.» پیشنهادی که گویا در ایام انتخابات سال ۸۴ هم مطرح شده، اما علی یونسی می‌گوید «تفرق و غرور اصلاح‌طلبان» باعث شده تا اجرایی نشود.

یونسی که در ایام انتخابات ریاست جمهوری یازدهم بعد از مدت‌ها گوشه نشینی و حضور کمرنگ در دنیای سیاست و رسانه با ستادهای انتخاباتی حسن روحانی به سیاست بازگشته بود، در کنار افرادی چون نوبخت، ترکان و نعمت‌زاده از هسته‌های اصلی تیم انتخاباتی روحانی را شکل دادند و  شهر به شهر برای رای آوری او سفر کردند تا در نهایت روحانی اعتدال گرا بر صندلی پاستور بنشیند.

همین نقش آفرینی چشم گیر یونسی و سوابق او بود که از ابتدا نام او در گمانه زنی های رسانه‌ای و سیاسی درباره ترکیب کابینه روحانی مطرح بود و نامش همواره کنار مهمترین و استراتژیک ترین وزارتخانه های دولت یازدهم قرار می گرفت. زمانی خبر بازگشت او به وزارت اطلاعات مطرح شد تا بعد از وزیر اطلاعات دولت خاتمی بودن وزیر اطلاعات حسن روحانی بودن را هم تجربه کند. مطرح شدن این گمانه اما با هجمه‌های شدید علیه یونسی همراه شد. قاضی سابق که همگان او را به تقابل و مخالفت با هرگونه تندروی و حرکات خودسرانه می شناسند، بیش از همه از سوی همین تندروها مورد انتقاد قرار گرفت. امنیتی بودن یونسی و برحذر داشتن روحانی از راه دادن امنیتی ها به کابینه اش بارها و بارها در قالب مصاحبه یا هشدار به روحانی گوشزد شد. شاید از همین رو بود که برخی شایعه سازی ها بر محور نام یونسی شکل گرفت که عنوان می کرد رهبری انقلاب با تصدی وزارت اطلاعات از سوی یونسی مخالف است. این درحالی بود که بنا بر اظهارات اطرافیان و نزدیکان یونسی، او تمایلی برای برعهده گرفتن مسئولیت وزارت اطلاعات نداشته و بارها اعلام کرده ترجیح می دهد به این زوارتخانه باز نگردد.

اما این تنها گمانه پیرامون سمت قاضی یونسی در دولت روحانی نبود، زمانی دیگر او گزینه اصلی سکانداری وزارت کشور بود و دیگر زمان هم عهده دار معاونت سیاسی – امنیتی که به نوعی وزارت کشور خصوصا انتخاب استانداران را تحت پوشش خود قرار می داد. این خبر واکنش هایی را به همراه داشت مبنی براینکه ایجاد چنین معاونتی در ریاست جمهوری به چه دلیل است. علی یونسی نیز این ماجرا را تکذیب و این نوع خبرسازی‌ها را در راستای فشارهای سیاسی بر خودش دانست. وی همچنین در واکنش به خبر عضویتش در «کمیته تعیین استانداران» وجود خارجی چنین کمیته ای را رد کرد.

روحانی که برای ورود دوست و یار غار قدیمی خود به دولتش با فشارهای زیادی از سوی افراطیون روبرو شد گرچه در نهایت او را بر صندلی هیچکدام از وزارتخانه ها و معاونت‌های خود ننشاند اما  اما بعد از سروسامان گرفتن دولتش، یونسی را دستیار ویژه خود در امور اقلیت ها و اقوام کرد. دستیار ویژه که بنا به گفته خود یونسی واژه و سمتی جدید در دولت روحانی است که برخی آن را هم ردیف با دیگر معاونت های ریاست جمهوری قرار می دادند.

یونسی اما در گفتگوی اخیر خود پرده از جایگاه کنونی خود برداشته و به صراحت خود را رییس وزرای دولت تدبیر معرفی کرده است تا بعد از چند ماه اینگونه وزنه و اعتبار سنگین خود در دولت روحانی را به رخ منتقدان دیروز و امروزش بکشد. وی در گفتگوی نوروزی با روزنامه ایران در مورد سمت خود در دولت تدبیر و امید بیان کرده است: عنوان «دستیار ویژه» قبلا در ایران وجود نداشته است و بنابراین تعریف مشخص و دقیقی ندارد. عنوان دستیار در همه جای دنیا به این معنا است که رئیس جمهوری در مواردی که فرصت ندارد و یا به هر دلیلی امکان ورود به عرصه‌ای را پیدا نمی‌کند دستیاری را منصوب می‌کند تا او کارها را پیش ببرد. بنابراین به نظر من دستیار ویژه رئیس جمهور کاری مهم‌تر از وزارت است.

دستیار ویژه رئیس جمهور در پاسخ به این پرسش که دستیار ویژه رئیس جمهور نوعی نیابت از رئیس جمهوری است یا به تعبیری دیگر ریاست بر وزیران نیز معنا می‌شود، گفت: بله معنایش همین است.

جایگاه یونسی در دولت روحانی اما آنجا بیش از همه روشن و آشکار می شود که او مسئولیت ویژه امور اقلیت ها و اقوام را عهده دار شده است. مهمی که بارها و بارها در سخنان انتخاباتی حسن روحانی و بعد از ریاست جمهوری اش تکرار شده است. آنگونه که وی سال گذشته و در دیدار با کارکنان وزرات اطلاعات نیز بر پیگیری حقوق اقلیت ها و اقوام تاکید زیادی کرد. گویی آنکه روحانی در کنار وزارت اطلاعات که سکانداری آن را به مردی آرام و بی حاشیه سپرده است،یونسی مرد کارکشته اطلاعاتی دیروز را هم مسئولیت امور اقلیت‌ها و اقوام کرده تا با تحرکات موازی دو اطلاعاتی دولتش به این موضوع سروسامان دهد.

یونسی اما همچنان زیر ذره بین و تیغ منتقدان سرسخت دولت روحانی است. چه آنکه منتقدانی از جنس پایداری ها یا اصولگرایان یونسی را مردی اصلاح طلب نفوذ کرده در دولت می دانند که از جایگاه و قدرت خود به نفع جریان خود و دولتی ها در انتخابات بهره خواهد گرفت. شاید از همین روست که برخی تحلیل های انتخاباتی حکایت از نقش آفرینی های پشت پرده یونسی برای حضور جدی دولتی ها در انتخابات مجلس دهم و حفظ ائتلاف اعتدال گرایان و اصلاح طلبان در این انتخابات دارد. امری که با برخی سخنان انتخاباتی یونسی رنگ و بویی جدی به خود گرفت تا هشدار به دولت در خصوص دوری از تحرکات انتخاباتی در فاصله 2 ساله تا انتخابات مطرح شود.

دستیار ویژه رییس جمهور ابتدا با سخنانی جنجالی در زاهدان نگاه ها را به سمت خود چرخاند؛ او در زاهدان با اشاره به حضور خود در جمع فعالان سیاسی و اعضای ستاد انتخاباتی حسن روحانی در سیستان و بلوچستان، عنوان کرد: این ستادها بعد از انتخابات ریاست‌جمهوری راکد شده بود که در این سفر تاکید کردم این به زیان دولت است و فعالان سیاسی و اجتماعی باید فعال و به‌روز باشند.ستادهای انتخاباتی روحانی در زمان انتخابات ریاست‌جمهوری نه‌تنها باید منسجم باشند بلکه از هم‌اکنون برای انتخابات بعدی مجلس فعالیت خود را آغاز کنند.پ

علی یونسی در همایش هم‌اندیشی جبهه اصلاح‌طلبان استان اصفهان هم دوستان اصلاح طلبش را به حفظ انسجام در انتخابات آینده فراخواند و گفت: همواره اختلاف‌افکنی در هر جریانی می‌تواند شکست را در پی داشته باشد و اصلاح‌طلبان به دلیل اختلافی که در سال 84 با یکدیگر داشته‌اند و اصولگرایان نیز به دلیل همین اختلافات در انتخابات 24 خرداد دچار شکست شده‌اند.

وی با اشاره به اینکه اصلاح‌طلبان در انتخابات اخیر در اوج شعور سیاسی و از خودگذشتگی حاضر شده‌اند اظهار کرد: پیروزی بعدی اصلاح‌طلبان در انتخابات مجلس تکمیل می‌شود تا یک مجلس شایسته دولت تدبیر و امید روی کار آمده و برای همیشه این گفتمان را پایدار کند.

مشی اعتدال گرایان و مخالفت قاضی یونسی با هرگونه تندروی و افراط در هر جناح سیاسی از یک سو و اعتماد و احترام خاص اعتدال گرایان و اصلاح طلبان به او از سویی دیگر جایگاه ویژه ای به او بخشیده است. شاید از همین روست که سید محمد خاتمی اصلاح طلب علی یونسی را به وزارت اطلاعات خود بر می‌گزیند و حسن روحانی اعتدالگرا نیز وی را رییس وزرای خود قرار می دهد تا از ظرفیت و پتانسیل های او در دولتش بهره گیرد.

معاون حقوقی حسن روحانی در مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام و دستیار ویژه او در پاستور حال دیگر در دهه هفتم زندگی خود گویی قرار است نقطه وصل اصلاح طلبان و اعتدال گرایان از یک سو و نزدیک کردن هرچه بیشتر اقلیت ها و اقوام به ساختار حکومت از سویی دیگر باشد.  






1393/1/18





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن