واضح آرشیو وب فارسی:ایسنا: چهارشنبه ۲۷ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۳:۲۳
«شکلگیری و توسعه آغاز نگارش در ایران» نام کتابی است که با کوشش مرتضی حصاری به بازار کتاب عرضه شده است. به گزارش بخش کتاب خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در معرفی ناشر از این کتاب عنوان شده است: اهمیت انتشار این کتاب در آن است که سعی دارد آغاز نگارشِ ایران را جدا از سایر تمدنها بخصوص تمدنهای بینالنهرین مورد بررسی قرار دهد. حصاری در مقدمه این اثر آورده است: «کشف برخی مواد فرهنگی جدید در استان تهران بحثهای زیادی را پیش آورد که نیاز به تالیف کتابی بر اساس مدارک جدید و به دور از بحثهای بینالنهرینمدارانه را ایجاد کرد.» در این کتاب سعی شده مراحل مختلف نگارش در ایران بر اساس یافتههای باستانشناسی مورد بررسی قرار گیرد. فصل اول کتاب به کلیات موضوع میپردازد. فصل دوم به مقوله شهرنشینی و ساخت شهر پرداخته است و فصل سوم به موضوع نگارش در ایران نگاهی جامع دارد. در این فصل مراحل مختلف شکلگیری نگارش در ایران از پیش نگارش تا آغاز عیلامی مورد بررسی قرار گرفته است. کتاب «شکلگیری و توسعه آغاز نگارش در ایران» در قطع وزیری و 175 صفحه با شمارگان 1000 جلد از سوی سازمان مطالعه و تدوین کتب علوم انسانی دانشگاهها (سمت) به بازار نشر ارائه شده است.
کتابهای سمت
دیگر کتاب تازه منتشرشده این سازمان، «آموزش واژگان دانشگاهی در زبان انگلیسی» است. در مقدمه انگلیسی این اثر میخوانیم: واژگان دانشگاهی اغلب کلماتی هستند که در متون دانشگاهی یافت میشوند. این واژگان که به 570 کلمه معروف شدهاند با ترکیب مشتقات خود به زبانآموزان کمک میکنند تا کلماتی فراتر از این تعداد واژه را بیاموزند. کتاب یادشده تلاش میکند با ارائه مثالها و تمرینهای متنوع در 10 بخش جداگانه، راه را برای فراگیری لغات دانشگاهی هموار کند. این کتاب به اعتقاد نویسندگان آن کتابی کمک آموزشی است که برای فهم و درک بهتر واژگان دانشگاهی به رشته تحریر درآمده است. کتاب «آموزش واژگان دانشگاهی در زبان انگلیسی» در 182 صفحه با شمارگان 1000 جلد در اختیار علاقهمندان حوزه زبان انگلیسی قرار گرفته است.
کتابهای سمت
همچنین کتاب «مبانی طراحی پارچه» با همکاری گروهی از نویسندگان از سوی سازمان سمت به چاپ رسیده است. در مقدمه این کتاب با نگاهی اجمالی به پیشینه درخشان ایران در تولید پارچه، به وضعیت ناکارآمد فعلی صنعت تولید پارچه ایران اشاره شده است. به اعتقاد مولفان کتاب «مبانی طراحی پارچه»، فقدان دستگاههای روزآمد در صنعت نساجی یکی از عوامل عقبماندگی ایران از دنیای تولید پارچه بوده است. همچنین نبود منابع پایه علمی و آموزشی در زمینه طراحی پارچه باعث شده تا دانشگاهها نتوانند به یاری هنر آمده و به عنوان بازوی موفق تولید پارچه عمل کنند. با این تفاسیر، کتاب «مبانی طراحی پارچه» با این انگیزه تالیف شده تا بتواند گوشهای از خلأ عظیم موجود در این حوزه را پر کند. درآمدی بر طراحی پارچه، مبانی طراحی پارچه، ترکیببندی، تناسب خط، سطح و موضوع، تنوع و موتیف و تجزیه و تحلیل عناوین بخشهای مختلف این کتاب هستند. «مبانی طراحی پارچه» که در قطع وزیری و 173 صفحه به چاپ رسیده، با شمارگان 1000 جلد در بازار نشر عرضه شده است. مهسا فکری، بهراد امین سلماسی و حمید شمس مولفان این کتاب هستند. انتهای پیام
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 92]