تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 4 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):صله رحم، انسان را خوش اخلاق، با سخاوت و پاكيزه جان مى‏نمايد و روزى را زياد مى‏كند...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833198147




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

در جبهه فرهنگی پایت روی مین برود هو می شوی!/غربی ها آوینی را شناختند


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

ده نمکی: در جبهه فرهنگی پایت روی مین برود هو می شوی!/غربی ها آوینی را شناختند تهران - ایرنا - کارگردان فیلم سینمایی معراجی ها گفت: در جبهه های جنگ اگر پایت روی مین می رفت ارزش بود اما در جبهه های فرهنگی اگر پایت روی مین برود تو را هو می کنند.


به گزارش خبرنگار سینمایی ایرنا، مسعود ده نمکی شامگاه سه شنبه میهمان برنامه گرازˈ در شبکه چهارم سیما بود.
وی در این برنامه با اشاره به پیام امام راحل در پایان هشت سال دوران دفاع مقدس افزود: در آن زمان بارها پیام امام راحل را گوش می کردم و به نکات مختلف آن از جمله اینکه ˈجنگ تحمیلی نبرد میان ایمان و رذالت بود و می دانم که به شما سخت می گذردˈ، دقت کردم.
کارگردان فیلم اخراجی ها تاکید کرد: کلام امام راحل به گونه ای بود که گویی در گردان ها با ما بوده و ایشان بارها از بسته شدن باب شهادت و آرمانشهر صحبت کردند.
ده نمکی ادامه داد: امام تاکید داشتند که هیچ چیزی تغییر نکرده و خود را برای مبارزه علمی و عملی آماده کنید.
وی توضیح داد: جنگ ما هشت سال بود اما مقاومت فرهنگی ما از سال 67 تاکنون ادامه دارد. کسانی که در عرصه نبرد فرهنگی فعالیت می کنند کار به مراتب مشکل تری دارند.

*محکوم به افراطی گری
کارگردان مستند فقر و فحشا تصریح کرد: در دوران دفاع مقدس اگر پای رزمنده ای روی مین می رفت یک ارزش محسوب می شد اما در جبهه نبرد فرهنگی اگر پایت روی مین برود تو را هو می کنند.
ده نمکی گفت: در این عرصه تا حرف میزنی محکوم می شوی به افراطی گری و جالب آنکه همین حرف های محکوم به افراط 10 سال بعد شعار مدیران سیاسی می شود.
وی ادامه داد: در عرصه نبرد فرهنگی پایشان را روی آدم می گذارند و بنام نقد از روی آدم رد می شوند از اینرو کار کردن در این حوزه بسیار دشوار است.
کارگردان فیلم معراجی ها اضافه کرد: بعد از پایان دوران دفاع مقدس باید درس می خواندیم؛ در همان زمان تحصیل در علوم سیاسی را آغاز کردم. از همان زمان با توجه به تاکید امام به مبارزه عملی و علمی، نشریه هایی را در نماز جمعه در چهارراه لشگر پخش می کردیم.
ده نمکی یادآور شد: در آن زمان بحث سیاسی داغ بود و ما اطلاعیه هایی را پیرامون گوشزد کردن وضعیت فرهنگی در نماز جمعه پخش می کردیم زیرا می دانستیم تنها جایی که باید حرف بزنیم تا صدایمان به جایی برسد نماز جمعه بود.
وی توضیح داد: حتی در آن زمان نقد فرهنگی خود را در میان شعارهایی که در نماز جمعه داده می شد همانند شعار اعلام می کردیم.
به گفته کارگردان فیلم سینمایی معراجی ها، در آن زمان بحث این بود که جهت نقدهای مطرح شده بجای مردم باید به مسوولان و دولت برگردد.
ده نمکی گفت: تا زمانی که بچه حزب اللهی ها به مردم نقد هایی را وارد می کردند، مشکلی نبود اما موضوع از جایی که نقد به دولت وارد می شد، فرق می کرد.
وی ادامه داد: اگر حلقه نقد عملی ما با حلقه نقد تئوری شهید آوینی گره می خورد و وصل می شد نتایج بسیار خوبی بدست می آمد اما فقدان شهید آوینی به این امر ضربه زد.

*رسانه ها حاضر نبودند حرف هایمان را منتشر کنند
کارگردان سریال تلویزیونی ˈندارهاˈ توضیح داد: در آن زمان رسانه های نظام حاضر نبودند حرف های ما را منتشر کنند از اینرو به فکر انتشار یک نشریه افتادیم. البته عده ای از هم طیف هایمان نیز این کار را قبول نداشتند و به اصطلاح ˈسوسول بازیˈ می دانستند اما ما نخستین نشریه خود را با هدف ایجابی منتشر کردیم.
ده نمکی در این باره توضیح داد: جنس حرفی که در نشریه خود بنام شلمچه می زدیم متفاوت بود. در این نشریه عقیده تئوری خود را بیان می کردیم و در نهایت این نشریه پرمخاطب ترین هفته نامه کشور لقب گرفت.

*ارزش زدایی بنام شادی آفرینی
وی تاکید کرد: در آن زمان جامعه به نام شادی آفرینی و شاداب شدن، شاهد ارزش زدایی بود. در شهر شعارهای جنگ را پاک می کردند و بجایش تبلیغ سامسونگ و سونی و ال جی را گذاشتند. آنها به قول خودشان خط بد بچه ها را در نوشتن شعارها دیدند اما مسیر بد سیاستگذاری فرهنگی را نمی دیدند.
این کارگردان سینما در ادامه به راه اندازی نشریه جبهه بعد از شلمچه اشاره کرد و گفت: در این نشریه نقد سیاستگذاران را با لبه تیزتری انجام می دادیم. اتفاقی که افتاد این بود که نشریه شلمچه را اصلاح طلبان بستند و جبهه نیز بعد از دو سال به کار خود پایان داد. زدن برخی حرف ها در آن زمان هزینه هایی داشت که بی شباهت به راه رفتن روی میدان مین نبود.
به گفته وی، در آن زمان حرف هایی که شهید آوینی درباره توسعه مبانی غرب می زد تبدیل به مقالات می شد و در نهایت شهید آوینی با شهادتش منتقدان خود را راحت کرد.

*فاصله طبقاتی حاصل سیاستگذاری غلط فرهنگی
ده نمکی سیاستگذاری غلط را عامل اصلی ایجاد فاصله طبقاتی و استحاله فرهنگی دانست و تاکید کرد که این امر محصول سیاستگذاری دولتمردان وقت در عرصه اقتصاد بود.
وی درباره ساخت مستند فقر و فحشا توضیح داد: سیاست فقر و غنا منجر به ساخته شدن مستند فقر و فحشا شد. در این باره مستند زیاد ساخته شده بود اما این اثر نگاهی آسیب شناسانه داشت.
کارگردان مستند فقر و فحشا یادآور شد: اگر همین مستند را شخص دیگری ساخته بود خارجی ها آنرا حلوا حلوا می کردند اما به دلیل اینکه در این اثر سیاستگذاران متهم می شوند این فیلم مورد توجه خارجی ها قرار نگرفت.
وی با بیان اینکه خروجی مدیریت کشور در دوران پس از جنگ فاصله طبقاتی بود، گفت: فیلم فقر و فحشا نقدی درونی به کشور بود. این فیلم مخاطب عام داشت در صورتی که آثار مستند عموما مخاطبان خاص خود را دارد.

*ده نمکی مایکل مور ایران
وی درباره دلیل حضور خود در عرصه فیلمسازی اینگونه توضیح داد: احساس کردم در حوزه مطبوعات دوست ندارند که ما حرفمان را بزنیم از اینرو وارد حوزه فیلمسازی شدم. قبل از آن هم در دوره ای همه چیز را رها کرده و به کشاورزی مشغول شدم.
این کارگردان سینما ادامه داد: برخی کشورها بعد از دیدن فیلم فقر و فحشا از من به عنوان مایکل مور ایران یاد کردند.
ده نمکی درباره نگاه پیترسون از محققان آمریکایی که از آثار او تحقیق کرده، گفت: پیترسون می گفت ما حقیقت جنگ شما را می دانیم اما برای من جالب است که در آثار سینمای شما فیلم های ضدجنگ می بینم. به روشنفکران خود بگویید که از روی فیلم های ما تقلید نکرده و ادای فیلم نجات سرجوخه رایان را در نیاورند.
وی توضیح داد: او می گفت که در اتاق خود عکس سه نفر را نگهداری می کند که دو عکس مربوط به شهید آوینی و حاجی بخشی است. پیترسون می گفت که حرفی که شهید آوینی در روایت فتح می زند حس دقیق جنگ میان ایران و عراق بود و این حرف در فیلم های شما که از توپ و تانک استفاده می کنند، نیست.
کارگردان فیلم رسوایی تاکید کرد: برای من جالب بود که یک محقق آمریکایی شهید آوینی را شناخت اما خیلی ها او را نشناختند.
ده نمکی با بیان اینکه زنگ خطرها به صدا درآمده، افزود: چگونه افرادی که به دوران دفاع مقدس اعتقادی نداشتند وارد سیاست و اقتصاد شدند؟
وی ادامه داد: اگر آمار اعتیاد، طلاق و روابط درست باشد باید بدانیم که این شرایط محصول سیاست های غلط جناح چپ و راست در حوزه فرهنگی است. باید همه در اتاق فکری جمع شوند و با نقد درست ببینند که در این سال ها چه کاری کرده و چه نتایجی به بار آورده اند.

*بیان نقدها با زبان طنز
ده نمکی درباره زبان طنز خود در آثار سینمایی دفاع مقدسی که تاکنون ساخته، اظهار داشت: با زبان طنز نقدها را بیان می کنم. اخراجی های 3 یک نقد سیاسی داشت و 4 تا 5 میلیون نفر این اثر را در سینماها تماشا کردند. این فیلم سیاست چپ و راست را نقد می کند و 6 میلیارد هم می فروشد.
کارگردان فیلم رسوایی با طرح این پرسش که چه کسی می گوید مردم دین گریز هستند، ادامه داد: مردم با برخی روش هایی که بنام مسلمانی است، مشکل دارند. مردم ما چه کار باید می کردند که نکردند؟ در جنگ حضور یافتند از دریافت یارانه انصراف دادند.

*زندگی در جبهه ها جریان داشت
ده نمکی با اشاره به فیلم معراجی ها توضیح داد: جنگ چیزی جز این نبود. گریه و خنده در دوران جنگ در کنار هم بود. نگاه تک بعدی به دوران دفاع مقدس موجب شده که مخاطب سینمای دفاع مقدس را به اصطلاح پس بزند.
وی تاکید کرد: زندگی در جبهه ها جریان داشت و اگر این زندگی تبدیل به تصویر بشود، مخاطب قطعا به فیلم های دفاع مقدس اقبال بیشتری نشان می دهد.
این کارگردان سینما درباره تبیین فرهنگ آزادگان که به همت وی درحال تدوین نهایی است، گفت: حضرت آقا از مردم خواستند که چریکی در حوزه فرهنگ کار کنند و من نیز تلاش کردم در حوزه فرهنگ به تاریخ مقاومت آزادگان و اسیران که مغفول مانده بود، توجه کنم.

*آزادگان غریب ماندند
ده نمکی در این باره توضیح داد: قهرمانان ما آزادگان دوران دفاع مقدس هستند. با مطالعه بر روی این آدم ها به این نتیجه رسیدم که باید در این بخش کار کرد، از اینرو با چهره های مختلف گفت وگو کردیم. ابتدا قرار بود فرهنگ اسارت در یک جلد طراحی شود اما هرچه بیشتر جلو رفتیم به 5 جلد، 20 و 80 جلد رسیدیم و امروز نیز به تهیه 100 جلد از فرهنگ اسارت فکر می کنیم.
وی گفت: آزادگان ما انقلاب اسلامی را در اردوگاه های اسارت صادر کردند، همانطور که مرحوم ابوترابی در این راه گام برداشت اما وقتی از اسارت به وطن بازگشتند، غریب واقع شدند و من به انگیزه شخصی به تهیه فرهنگ اسارت مبادرت کردم.
ده نمکی یادآور شد: حاصل 7 هزار ساعت مصاحبه و ترجمه متون صلیب سرخ، تهیه ˈفرهنگ اسارتˈ بود. بحث ما در این کار خطیر خاطره نویسی نیست بلکه به دنبال تهیه یک مرجع بودیم. امروز این کتاب مرجع در آرشیو خاک می خورد و این در حالی است که از یک کشور اروپایی با من تماس گرفتند که می خواهیم بر اساس محتوای این کتاب کار آکادمیک انجام دهیم.
فراهنگ(3)**1983** 1597
انتهای پیام /*
Contact the editor:

[email protected]




27/01/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سینما و تلویزیون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن