تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 24 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):مهدى امت من كسى است كه هنگام پر شدن زمين از بيداد و ظلم، آن را پر از قسط و عدل ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1852972571




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

در نشست اهالی هنر و رسانه سیستان و بلوچستان با وزیر ارشاد چه گذشت؟


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

در نشست اهالی هنر و رسانه سیستان و بلوچستان با وزیر ارشاد چه گذشت؟ زاهدان - ایرنا - برای نشست اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه سیستان و بلوچستان با علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، جمعی از هنرمندان و روزنامه نگاران و ادبا از مناطق مختلف استان، روز سه شنبه به سالن آمفی تاتر اداره کل ارشاد اسلامی در زاهدان گردهم آمدند.


هر یک حرفی برای گفتن داشت، اما وقت کم و تعداد کسانی که به عنوان نمایندگان انجمن های مختلف هنری ، ادبی و رسانه ای برای صحبت کردن در حضور وزیر نوبت گرفته بودند، زیاد.
در حوزه های مختلف فرهنگی، فقر و کمبودها آنقدر زیاد هست که اگر قرار می شد، به هر نماینده ای تنها 10 دقیقه وقت صحبت می دادند، آن نشست تا نیمه شب فردا هم طول می کشید، بنابراین هر سه یا چهار انجمن یک نماینده انتخاب کرده بودند تا مجموع مشکلات و کمبودهای آن بخش ها را یکجا به عرض وزیر برساند. جوان سبزه خوش قد و قامتی هم که به عنوان مجری انتخاب شده بود، خودش نماینده یکی از انجمن ها بود و چند انجمن دیگر را هم نمایندگی می کرد. آنطور که نشان می داد، بنده خدا خیلی تجربه مجری گری نداشت و پیش از ورود وزیر و همراهان به سالن به نظر می رسید کمی مضطرب است.
بنابراین چند بار روی صحنه رفت و میکروفن را چک کرد و یادش آمد یک دسته گلی روی تریبون باشد بد نیست و دست آخر رفت پشت بلندگو و به حاضران یعنی نمایندگان انجمن ها که قرار بود صحبت کنند، یادآوری کرد که وقت تعیین شده را رعایت کنند تا او مجبور نباشد مدام تذکر بدهد. همزمان هم برگه ای که دستش بود را مرور می کرد.
میهمانان هم یکی یکی وارد می شدند، بعضی هاشان لباس های بلوچی به تن داشتند؛ همان لباس هایی که یکی از نمایندگان انجمن های هنری به تن داشت و درسخنرانی اش به موضوع ساخت فیلم هایی در باره بلوچ ها اشاره کرد که همواره مردمی خشن و ... نمایش داده می شوند؛ از زمان قبل از انقلاب تا حالا این نگاه هنوز اصلاح نشده است.
بالاخره علی جنتی و همراهانش وارد سالن سینما اشراق یا همان سالن آمفی تاتر ارشاد اسلامی زاهدان شدند. مجری برای اعلام برنامه پشت تریبون نرفت و قاری برای تلاوت آیاتی از کلام الله مجید رفت بالای صحنه پشت تریبون و بازهم بدون اعلام برنامه، سرود جمهوری اسلامی با نمایش یک کلیپ که خلاصه اش بود ˈطبیعت سیستان و بلوچستان، چهره یک بلوچ با چهره ای تکیده و تصاویری از شهید امنیت و توسعه استان شوشتریˈ.
ما که نفهمیدیم این سالن سالی چند بار شاهد برگزاری همایش و نشست و کنفرانس است اما مدیریت دست اندرکاران این مرکز، نشان دادند که نمی تواند تعداد چنین نشست هایی در این شهر زیاد باشد.
تازه بعد از سرود جمهوری اسلامی ، مجری رفت روی صحنه و تلگرافی خیر مقدم گفت و مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان را دعوت کرد تا او هم خیرمقدم بگوید.
حجت الاسلام عباس دانشی، یک گزارش داد، کمی طولانی، از پهناوری استان، جمعیت ، تعداد شهرستان ها و فاصله های زیاد میان شهرها با مرکز استان و با یکدیگر سخن گفت و سپس گزارشی درباره وضعیت ارشاد در زاهدان و شهرستان ها و تعداد کارکنان، موسسات، کانون ها و شرکت ها و آموزشگاههایش، به وزیر ارائه کرد.
در همه بخش ها از حوزه رسانه گرفته تا شرکت ها و موسسات هنری و فرهنگی شاخص ها نشان از فاصله عجیب و غریب با سایر استان ها دارد و عجیب تر از همه اینکه زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان سالن سینما ندارد.
دانشی از محرومیت ها و فقدان زیرساخت های تفریحی و گردشگری هم یاد کرد و در نهایت گفت که اهالی فرهنگ استان به تدبیر دولت تدبیر و امید دل بسته اند.
اولین نماینده از سوی انجمن های حاضر عباس باقری بود که کل هنرمندان شمال استان را یکجا نمایندگی می کرد. او که گویا رییس اداره ارشاد زابل هم بوده ، در همان آغاز راه با یک تذکر شفاهی روبه رو شد که ˈوقت زیاد نیستˈ ، اما باقری خیلی توجه نکرد و چند برگ که گویا متن ادبی از قبل آماده شده ، شبیه یک بیانیه را قرائت کرد.
متن زیبا و قرا و کمی هم تعریف و تمجید که خیلی بیشتر از وقت تعیین شده طول کشید. مجری از همان 5 دقیقه اول رفت کنار سخنران و از آنجا با دست اشاراتی به آن سوی سالن می کرد که نشان می داد دنبال راه چاره ای برای جمع و جور کردن اولین نماینده بود و بالاخره سرش را برد نزدیک گوش باقری، اما او که متنش را تمام کرده بود، تازه صحبت هایش شروع شد که وسط آن حضار با کف زدن های ممتد محترمانه خواستند که تمام کند.
صحبت های نماینده شمال استان آنقدر ادبی و پر از تشبیهات و ایهام بود که به سختی می شد فهمید منظورش چیست و کیست، اما ته ماجرا می شد دریافت که شمال استان خیلی مشکل دارد.
پور موسوی، سخنران بعدی بود که به عنوان نماینده موسسات قرآنی، پشت تریبون رفت و اتحادیه موسسات قرآنی را تشکلی مردمی و خودجوش دانست و لب کلام اینکه این موسسات با مشکل عدم حمایت مالی روبه رو هستند و از سال 90 تاکنون حمایت نشده اند. اختصاص ردیف بودجه، حمایت مالی برای خرید یا اجاره ساختمان، ارسال کتب و نرم افزار ، بیمه معلمان و ... از مهمترین درخواست های این نهاد از وزیر بود.
ˈنور زهیˈ، نماینده هنرمندان جنوب سیستان و بلوچستان بود که هنوز پشت میکروفن نرفته، برای گرفتن سه چهار دقیقه وقت برای یکی از همراهانش چانه زنی را شروع کرد که دست آخر لابی اش بر روی صحنه جواب نداد.
نورزهی صحبت هایش را از حوزه فیلم و سینما شروع کرد و این نکته را به علی جنتی یادآور شد که در تمام این سالها، از پیش از انقلاب تاکنون هنوز یک اثر سینمایی در شان مردم استان ساخته نشده است.
وی یادی از اولین فیلم کیمیایی در دهه 60 یاد کرد و گفت از همان سالها همواره در آثار سینمایی که اقوام این منطقه را به تصویر کشیده با آدم کشی و شرارت و ... همراه بوده است.
این نماینده هنرمندان جنوب استان سیستان و بلوچستان که از نظر وسعت چند برابر برخی کشورهای اروپایی است، خواستار ساخت فیلم هایی در شان مردم منطقه، احداث سالن های 150 نفره سینما و توجه به سینمای قوم گرا شد و اعتقاد داشت که این طریق، امنیت و زندگی مسالمت آمیز را رواج می دهد.
هادی صفا کیش به نمایندگی از انجمن های خوشنویسی و موسیقی و هنرهای تجسمی نفر بعدی بود که اول کار یک گلایه کرد از اینکه وزارت ارشاد در اختلافات 5 ساله انجمن خوشنویسی که البته توضیح بیشتری نداشت، دخالت نکرده است؛ اختلافاتی که به عقیده صفاکیش حادتر از اختلافات خانه سینماست.
او هم فهرستی از کمبودها را ردیف کرده و برای علی جنتی قرائت کرد؛ کمک به ساخت سالن نگارخانه برای نمایش آثار ، حمایت از خرید محصولات و تولیدات موسیقی(اعم از آلات و آلبوم)، حمایت از اقتصاد فرهنگی و نیز اختصاص وام و تسهیلات برای تولید آثار .
صفاکیش بعد از اینکه خواستار اختصاص سالن برای اجرا و مهمانسرا برای اقامت هنرمندان سیستان و بلوچستانی شد که به تهران می آیند، یک خاطره تعریف کرد و قطعه شعری خواند و درعین حال بیشترین حرص و جوش را مجری نشست می خورد.
ˈزینعلیˈ نماینده کانون های فرهنگی هنری مساجد هم سخنران بعدی بود که بعد از دو سه دقیقه صحبت کردن، گفت که بدون مقدمه عرض کنم که ... سپس به تکرار مشخصات جغرافیایی ، طبیعی ، انسانی و مقایسه با سایر نقاط کشور پرداخت و از وزیر پرسید: آیا تصدیق می کنید که استان ما اصفهان و تبریز و شیراز و تهران و مشهد نیست؟
او هم فهرستی از مشکلات و کمبودها را برشمرد، ازجمله یک خودرو برای کانون های مساجد و کتابخانه های مساجد و وقتی سخنانش به درازا کشید و با تذکر مجری روبه رو شد، در پاسخ گفت 5/1 دقیقه بیشتر، ما هم مثل آقای باقری!
زینعلی، در ادامه به سرانه مساجد اشاره کرد و گفت که از سرانه استان خجالت می کشد؛ هر مسجد 450 هزار تومان ، آیا با این رقم می توان کار فرهنگی کرد؟
مجری این بار ˈالله دینیˈ را که نماینده اصحاب رسانه معرفی می کرد، دعوت کرد تا پشت تریبون قرار بگیرد. او درباره ماهیت نشست هم گفت که بهتر بود روضه ای می خواندیم و گریه ای می کردیم. مشکلات را گفت و اینکه برخی رسانه ها در آستانه تعطیلی هستند.
این فعال رسانه ای با اشاره به سابقه دیرینه روابط این استان با مناطق همجوار از جمله هندوستان، گفت که سیستان و بلوچستان روزی دروازه فرهنگ بوده و امروز دروازه ورود معضلات شده و ما می توانیم و باید دوباره آن را به دروازه فرهنگ تبدیل کنیم.
او سپس ، فهرست خود را از مشکلات و کمبودها قرائت کرد که از چاپخانه گرفته تا بحث آموزش و دانشکده ، آگهی های رسمی ، استفاده از مهمانسراهای ارشاد در سایر استان ها را شامل می شد.
او به طعنه گفت که دوستان صدا و سیما سالی یک بار می روند شمال، اما خبرنگاران ما ...
الله دینی همچنین درخواست کرد که دولت به جای پول، اگر خواست کمکی به خبرنگاران کند، تجهیزات و وسایل ویژه کار خبرنگاری مانند دوربین و لپ تاب به عنوان کمک اهدا کند.
سخنران بعدی ، عبدالرحمن حواشی نماینده شعرا، اهل قلم و ... بود که پیشنهاداتی کرد از جمله دولت تدبیر و امید این استان را ویژه ببیند و وام و تسهیلات ارائه کند و بعد هم گفت که دردولت تدبیر و امید خوش بینی هست.
او خواستار برگزاری اولین کنگره بین المللی شعر بلوچستان و توجه به چاپ و انتشار کتب و نشریات به زبان بلوچی شد .
حواشی، با بیان اینکه ˈحجت الاسلام عباس دانشی مدیر کل ارشاد استان، از معدود مدیران دولت قبل است که دیدگاههای بازی داردˈ، گفت که ما راضی هستیم و امیدواریم آقای وزیر ایشان را در همه زمینه ها از جمله مالی حمایت کند. البته حواشی خیلی فوری برای جمع و جور کردن ماجرا گفت که قصدش پاچه خواری نبوده، چرا که در استخدام آموزش و پرورش است و نگرانی ندارد.
ساعت از ظهر گذشته و وقت اذان بود که مجری رفت پشت میکروفن و گفت که به نمایندگی از چند انجمن از جمله سینما نوبت به او رسیده است. یکی دو برگ کاغذی که دستش بود را مقابل صورتش گرفت و با چنان سرعتی شروع کرد به خواندن که انسان را یاد انشا خواندن دوران مدرسه می انداخت.
ˈسال 52 ، استان سه سینمای فعال داشت و امروز نداردˈ، این متن را از جانب انجمن سینمای جوانان ایران ، دفتر زاهدان قرائت کرد و گویا متن بعدی مربوط به مسوول انجمن نمایش و طنز بود که با جمله ˈسلام وزیرˈ شروع شده بود.
فهرست فدایت شوم این انجمن خطاب به وزیر شامل سالن تخصصی نمایش بود که براساس متن خوانده شده، تنها ساختمان نمایش درزاهدان ناقص است؛ سیستم گرمایشی و سرمایشی ندارد ، جایی برای تمرین ندارد و تازه الان در اختیار دانشگاه علمی کاربردی است . دردولت عدالت محور قبلی بارها بحث این ساختمان مطرح شد اما ...
آیین های کهن و سنتی در این منطقه وجود دارد اما هیچ نمایشی از این استان برای جشنواره های خارجی انتخاب نشده است.
این مجری که خیلی پرسرعت همه مسایل حوزه های مرتبط و حوزه های واگذار شده به خود را قرائت کرده بود ، در پایان گفت که درهمایشی در تهران، هنرمندانی از فواصلی 10 ساعته تا تهران را با هواپیما آمده بودند ولی هنرمندان زاهدانی را بخاطر فقدان بودجه با قطار بردند و در پایان این جمله را زمزمه کرد که ˈآرام و بی قرار ، امید به تدبیر شما داریمˈ
گویا موتور مجری این برنامه تازه روشن شده بود.
برنامه به آخر رسیده بود و وقت سخنان علی جنتی فرا رسید. پشت تریبون قرار گرفت، از برنامه های دولت امید و تدبیربرای حل معضلات و مشکلات در همه حوزه ها گفت و اینکه دولت تلاش دارد با پیشبرد مذاکرات هسته ای و آزاد کردن سرمایه های بلوکه شده ایران در بانک های خارجی، گام های اساسی در همه حوزه ها بردارد.
او در پاسخ به گلایه ها، انتقادها و خواسته هایی که در طول دو ساعت و نیم از سوی هنرمندان استان مطرح شد ،گفت آنچه درک می کنم، اینکه برغم همه محدودیت های مادی ، فضاهای فرهنگی و تجهیزات ، این استان از نظر سرمایه های انسانی بسیار غنی است و نیروهای سخت کوش و شایسته ای دارد.
وی با اشاره به شعار عدالت فرهنگی که از آغاز بکار دولت جدید سرداده شده ، تاکید کرد که هدف ، ایجاد فرصت های برابر در حوزه فرهنگ است و متاسفانه فاصله ها میان استانهای محروم و برخوردار، زیاد است که باید این فاصله ها برداشته شود.
وزیر ارشاد کمبودهای فرهنگی استان، از جمله فقدان سالن های سینما ، تئاتر و یا استودیوی موسیقی در استان ، حتی در مرکز آن زاهدان را غیر قابل قبول دانست و گفت باید فرصت های برابر ایجاد کنیم و همه مناطق کشور از ظرفیت های برابر برخوردار باشند.
علی جنتی، دکتر روحانی رییس جمهوری را در سفر به سیستان و بلوچستان همراهی می کند.
1770 //2729
انتهای پیام /*
Contact the editor:

[email protected]




27/01/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سینما و تلویزیون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن