واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
جلوگیری از افزایش وزن راه رسیدن به سلامتی است رییس شبکه بهداشت و درمان شهرستان قدس در آستانه هفته سلامت، گفت: برای حفط تندرستی و سلامتی، تعادل در مصرف مواد غذایی و جلوگیری از افزایش وزن به عنوان اصلی ترین راهکار مطرح است.
سید ˈحسین میر شریفیˈ با بیان اینکه 48 درصد مردم کشور ما چاق هستند یا اضافه وزن دارند، اظهار کرد: به عبارت دیگر، حدود نیمی از افراد 15 تا 65 سال کشور یعنی 8 میلیون و 900 هزار نفر از هموطنان دچار عوارض ناشی از اضافه وزن بوده و هر سال 55 هزار و 100 نفر به این دلیل فوت می کنند.
میرشریفی با بیان این که ذائقه افراد از کودکی شکل می گیرد، خاطرنشان کرد: علاقه کودک به غذاهای سالم را از ابتدا در کودکان پرورش دهیم و با رعایت توصیه های بهداشتی،از سلامت خود و اعضای خانواده مراقبت کرده و با فعالیت بدنی مرتب و روزانه انرژی مصرفی را افزایش داده و وزن خود را در محدوده طبیعی نگه داریم.
رییس شبکه بهداشت و درمان با بیان چند توصیه عملی برای کنترل اشتها، گفت: مواد غذایی که سبب تحریک در غذا خوردن بیشتر می شوند را از معرض دید و دسترس خارج کرده و قبل از آنکه کاملا سیر شویم دست از خوردن کشیده، وعده های غذایی را در ساعات معینی از روز، به طور منظم صرف کرده و لقمه ها را آرام بجوید، در بین غذا آب ننوشید و مهمتر از همه بیش از نیاز بدن، غذا نخورید.
وی صرف غذا به همراه کارهایی مثل مطالعه و تماشای تلویزیون را صحیح ندانست و افزود: در وعده های غذایی از بشقاب های کوچک استفاده کرده و از قرار دادن دیس غذا با حجم زیاد در سر سفره خودداری کرده و بلافاصله پس از صرف آن، میز یا سفره را ترک کنید.
میرشریفی از ریزه خواری به عنوان یکی از مواردی که منجر به افزایش وزن می شود نام برد و افزود: سعی کنیم وعده های اصلی غذا یعنی صبحانه، ناهار و شام را حذف نکنیم، زیرا در این صورت به ریزه خواری می پردازیم.
وی با توصیه به استفاده از آب یا دوغ کم نمک بدون گاز به جای نوشابه های شیرین و گازدار، اضافه کرد: از مصرف شربت های پاکتی و پودری خودداری کنید چرا که بهترین نوشیدنی، شربت های خانگی کم شیرین و انواع دوغ کم نمک و کم چرب و آب میوه های طبیعی می باشد.
وی با تاکید بر نوشیدن روزانه 6 تا 8 لیوان آب، گفت: در هنگام گرسنگی آب بنوشید به این علت که مواد زائد را از بدن دفع می کند و علاوه بر آن جلوی زیاد غذا خوردن را می گیرد، لازم به ذکر است که نوشیدنی های کافئین دار مانند آب عمل نمی کنند، همچنین چای کمرنگ و بدون قند و شکر را دو ساعت بعد از غذا می توان نوشید.
با تاکید بر استفاده از گوشتهای کم چرب و با کاهش مصرف گوشت قرمز، میرشریفی گفت: از گوشتهای سفید مانند مرغ و ماهی بیشتر استفاده و پیش از طبخ مرغ پوست آنرا جدا کرده و غذاهای آماده مثل سوسیس، کالباس و پیتزا که دارای مقدار زیاد چربی هستند را مصرف نکنید، همچنین به جای سرخ کردن، مواد غذایی به صورت بخارپز، آب پز، تنوری یا کبابی تهیه شود.
وی تصریح کرد: لبنیات کم چرب مثل شیر، ماست و پنیر را جایگزین لبنیات پرچرب نموده و بهتر است برای پختن غذا ها از انواع روغن مایع به ویژه روغن زیتون، کلزا یا کنجد استفاده شود.
وی با اشاره به اینکه سبزی خوردن یکی از عادات خوب ایرانیان است گفت: همیشه سر سفره سالاد باشد تا همه اعضای خانواده از آن میل کنند و حتی در محل کار نیز مقداری میوه شسته شده به همراه داشته باشیم، حتما روزانه پنج وعده میوه و سبزی استفاده کنید.
تهرام564/5570
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
26/01/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]