واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
تذکرات رهبری در نامگذاری سال 93 در قاموس شعار نماند شیراز-ایرنا- مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس با اشاره به نامگذاری سال جدید بنام اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی گفت :نباید تذکرات معظم له تنها به چاپ سربرگ و پارچه نوشته خلاصه شود.
به گزارش ایرنا، احمد همتی دوشنبه در جمع اصحاب رسانه که به منظورتبادل نظربامدیران رسانه ها مطبوعات در راستای مولفه فرهنگ شعار سال برگزار شد ،افزود: در ادارات اگر جشنواره، شب شعر، فیلم کوتاه و هر برنامه فرهنگی وهنری برگزار می شود باید دست کم در یک زمینه فرهنگی خروجی قابلیت برآورد فرهنگی داشته باشد.
وی گفت: تقاضای ما از اهالی رسانه این است که امسال بر نقش فرهنگ سازی خود تلاش بیشتری کرده و در زمینه های مختلف فرهنگی از سبک خوراک، پوشاک و معماری پیگیر ارتقای امور فرهنگی باشند.
این مقام مسوول ادامه داد: با شعار از نامگذاری سال نگذریم و در زمینه فرهنگی نقشه راه تعیین کرده و در مطبوعات کد بدهیم تا مدیران را پای کار بیاوریم.
این مسوول فرهنگی خاطر نشان کرد: هر کشوری یک مولفه قدرت دارد و در این میان مولفه قدرت جمهوری اسلامی فرهنگ است چنانکه در دفاع مقدس، فرهنگ ایثار و شهادت ما را سرفراز کرد و از نظر تکنولوژی صدام و هم پیمانان او از ما وضعیت بهتری داشتند.
همتی بیان کرد: این مولفه فرهنگی می تواند در جامعه نیز موثر باشد که اگر آستانه تحمل بنابر ارتقای فرهنگ بالاتر باشد حق یکدیگر را پایمال نکرده و هیچ گاه فضای جامعه ملتهب نمی شود.
مدیر کل فرهنگ وارشاد اسلامی فارس خاطر نشان کرد: بالا بودن آمار اعتیاد، بیکاری و سایر آسیب های اجتماعی، در مسائل فرهنگی ریشه دارند.
وی اظهار داشت: اگر از نظر فرهنگی تمام جامعه به آسیب های بیکاری جوانان آگاه می شد و فرزندان جوان دیگر خانواده ها را مانند فرزند خود تلقی می کرد، وضع اینگونه نمی شد که برخی بازنشستگان چند شغله باشند و جوانان بیکار بمانند.
وی گفت: از همین دست می توان به فرهنگ تولید و مصرف اشاره کرد که اگر مصرف صحیح در نزد مردم نهادینه می شد بسیاری مشکلات رخ نمی داد.
همتی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری مبنی بر این که اقتصاد باید ذیل فرهنگ باشد بیان کرد: هر کار اقتصادی باید پیوست فرهنگی داشته باشد و در اجرایی شدن این مباحث فرهنگی مطبوعات و رسانه ها می توانند بسیار تاثیرگذار باشند.
وی با اشاره به این که فرهنگ، هویت یک ملت را تشکیل می دهد افزود: نظارت در حوزه فرهنگ به معنای ایجاد محدودیت نیست بلکه باید زمینه رشد افکار و ایده های خوب فراهم شود.
وی با بیان این که در هر روستایی خانه عالم ایجاد شد آمار جرائم و طلاق پایین آمد اضافه کرد: این خوب نیست که آمار قتل و جنایت فارس بالا باشد و این مسائل باید با ارتقای فرهنگی حل شود.
همتی بیان کرد: اهالی رسانه باید از این منظر قدر کار خود را بدانند که گاه عکسی که در صفحه اول روزنامه درج شده حتی اگر روزنامه خریده نشود می تواند به عابران در مورد مطلبی مهم هشدار دهد.
احمد همتی با دعوت از رسانه ها برای قرار گرفتن در مسیر اصلاح فرهنگ عمومی، خاطرنشان کرد: تحمل یکدیگر موجب افزایش آستانه تحمل در جامعه می شود.
وی با تاکید بر اینکه فرهنگ، هویت ملت هاست، افزود: با تلاش در مسیر تحقق و اصلاح فرهنگ عمومی می شود آمار جرم و بزه را کاهش داد.
این مقام فرهنگی استان با اعلام اینکه به تمامی ادارات فرهنگ وارشاد شهرستان های فارس تاکید شده هر برنامه فرهنگی و هنری باید خروجی مناسب داشته باشد، بیان کرد: چنانچه ادارات ارشاد در این باره کوتاهی کنند اعتباری از سوی اداره کل به این شهرستانها اختصاص نمی یابد.
وی خاطرنشان کرد: صرفا برگزاری متعدد برنامه های فرهنگی هدف مورد نظر ما نیست، چراکه باید در تمامی زمینه های فرهنگی و هنری منجر به ارتقای فرهنگ عمومی شویم.
همتی با تاکید بر اینکه 93 سال احساس مسوولیت در ارتقا فرهنگ عمومی باید قرار گیرد، گفت: ایرانی ها چون همواره در طول تاریخ پیوست های فرهنگی داشته اند که در آثار به جا مانده هم نشانگر این موضوع است، لذا هر گونه اقدامی باید ریشه در فرهنگ آیینی و ملی ما داشته باشد.
مدیرکل ارشاد فارس همچنین با دفاع از عملکرد دوساله خود، اشاره کرد: در طول این مدت که مسوولیت فرهنگ وارشاد فارس را برعهده گرفته ام تاکنون هیچ یک از برنامه های فرهنگی و هنری در فارس بر زمین نمانده است.
وی بیان کرد: اعتبار فرهنگی ارشاد فارس در خوشبینانه ترین حالت 250 تا 300 میلیون تومان است که با یک حساب سر انگشتی حداقل 240 سال نیاز است تا بتواند به اندازه بودجه یک نهاد غیردولتی برسد این درحالیست که بودجه ما برای تامین هزینه های یک شهر نیست و متعلق به کل استان است.
معاون مطبوعاتی ارشاد فارس هم در این نشست با تاکید بر اینکه امسال یارانه مطبوعات به نشریات فعال اختصاص می یابد، گفت: تلاش می کنیم با قرار دادن یارانه ها در مسیر صحیح با برگزاری نشست ها، کارگاه ها و سمینارهای تخصصی در زمینه روزنامه نگاری بار علمی مطبوعات را افزایش دهیم.
عنایت الله زمانی ادامه داد: در سال 93 کوشش می شود تا در زمینه مسابقه های خبری نیز امکان رقابت رسانه های فارس فراهم شود تا به این وسیله سطح کیفی مطبوعات و رسانه ها به وضع مطلوب سوق یابد.
معاون مطبوعاتی ارشاد نیز در این نشست گفت: تلاش کردیم یارانه مطبوعات در اختیار تمام روزنامه های فعال قرار گیرد و در این زمینه تیراژ تنها یک آیتم از موارد مورد بررسی است.
زمانی با تاکید بر لزوم توزیع عادلانه آگهی های ثبتی و این که سعی شده نشریات بومی در اولویت باشند، ابراز داشت: نشست های تخصصی را امسال در دستور کار داریم و به بهترین تیتر، مقاله و عکس در آیتم شعار سال، جوایزی اعطا می شود.
سرپرست کانون های فرهنگی هنری مساجد فارس نیز در این جلسه گفت: رسانه ها رکن چهارم دموکراسی هستند و برای رسیدن به تعالی فرهنگی، اصحاب رسانه در اولویت هستند که خود خدا نخستین خبرنگار و رسالت خبرنگاران رسالتی پیامبرگونه است.
حجت الاسلام غلامحسین نیازی تصریح کرد: باید دست به دست هم دهیم و ناهنجاری ها را به گونه ای طرح کنیم که حل شود و مسائل مثبت را نیز در راستای ایجاد نشاط و اعتماد به نفس مطرح کنیم.
در این نشست مسوولان خبرگزاری ها و فعالان مطبوعاتی استان با بیان راهکارهایی در خصوص تحقق منویات رهبری در بخش فرهنگ از متولیان امر خواستار بها دادن بیشتر به پیشکسوتان فرهنگی جامعه در قالب برگزاری نکوداشت ها بمنظور الگوگیری جامعه از این افراد و همچنین رفع مشکلات فراروی اهالی رسانه در عرصه اطلاع رسانی شدند.ک/2
7374/ 667
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
26/01/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]