تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 7 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):رجب نام نهرى است در بهشت از شير سفيدتر و از عسل شيرين‏تر هركس يك روز از ماه رجب ر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834843244




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کدام هنرمندان ایرانی در این شرایط به سوریه رفته‌اند؟


واضح آرشیو وب فارسی:ایسنا: دوشنبه ۲۵ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۷:۳۸




1 (5)-8.jpg

کاروان صلح سوریه چند روزی است که در شهرهای این کشورِ جنگ‌زده می‌چرخد و با افراد مختلف دیدار می‌کند؛ کاروانی که بخشی از آن را چهره‌های سینمایی، ادبی و فرهنگی کشورمان تشکیل می‌دهند. به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در شرایطی که هر روز اخبار مختلفی از پیشروی ارتش سوریه، درگیری با گروه‌های تکفیری و تروریست‌ها و همچنین جنایات ضدانسانی در این کشور به گوش می‌رسد، کاروان صلح بین‌المللی که برخی از چهره‌های ادبی، سینمایی و فرهنگی ایرانی در آن حضور دارند، از شهرهای جنگ‌زده‌ی این کشور دیدار و با افراد و اقوام مختلف دیدار و گفت‌وگو می‌کنند. کدامیک از هنرمندان ایرانی با کاروان صلح به سوریه رفته‌اند؟ «کاروان صلح سوریه» متشکل از چهره‌های صلح‌طلب بین‌المللی و تعدادی از هنرمندان است که با پیام صلح جهانی برای مردم سوریه وارد این کشور شده‌اند. بهروز افخمی (کارگردان سینما و برنده سیمرغ سی‌و‌دومین جشنواره فیلم فجر)، ابوالقاسم طالبی (کارگردان سینما و تلویزیون و برنده سیمرغ ویژه سی‌امین جشنواره فیلم فجر)، محمدرضا شهیدی‌فر (مجری تلویزیون)، رضا امیرخانی (نویسنده؛ نویسنده رمان «من او»)، علیرضا قزوه (شاعر و رییس مرکز آفرینش‌های هنری حوزه هنری)، محسن مومنی‌شریف (رییس حوزه هنری)، محمدرضا مرندی (فرزند وزیر اسبق بهداشت، استاد دانشگاه تهران و از چهره‌هایی که در مواقع مختلف به تبیین مواضع جمهوری اسلامی در رسانه‌های خارجی می‌پردازد)، حجت‌الاسلام محمدرضا زائری (از چهره‌های فعال فرهنگی در حوزه جوانان)، مولوی‌یعقوب حسین‌بر (امام جمعه و عضو شوراهای حل اختلاف خاش به نمایندگی از اهل‌سنت ایران)، ناصر فیض (شاعر طنز و یکی از داوران مسابقه شعر تلویزیونی قند پهلو)، محمدحسین جعفریان (مستندساز، نویسنده و جانباز)، محسن اسلام‌زاده (مستندساز)، فروز رجایی‌فر (از دانشجویان پیرو خط امام (ره)، کارگردان مستند و از دانشجویان فعال در جریان تسخیر لانه جاسوسی) و فرشته روح‌افزا (استاد دانشگاه) از ایرانیان حاضر در این کاروان هستند و مسئولیت کاروان هم برعهده سیدسلیم غفوری (مستندساز) است. این کاروان حامل 150 میلیون تومان کمک‌های مردم ایران است که توسط اتحادیه امت واحده جمع‌آوری شده است. علاوه بر هنرمندان ایرانی، این کاروان شامل زائران صلحی از کشورهای استرالیا، ایرلند شمالی، هند، پاکستان، کانادا و... است که در میان آن‌ها «مایرید مگوایر» برنده جایزه صلح نوبل، «مادر مریم اگنس»، نماینده جریان مصالحه در کشور سوریه و «پدر دیو اسمیت» از استرالیا دیده می‌شوند. اکنون این کاروان صلح در سوریه است و دیدارها و برنامه‌های مختلفی برای آن ترتیب داده شده است. دیدار با منتقدان دولت سوریه در این دیدار که در فضایی دوستانه شکل گرفت، رؤسای قبایل و سران معارضانی که سلاح به دست نگرفته‌اند، به‌شکلی کوتاه نظراتشان را بیان کردند و برخی از اعضای کاروان صلح نیز نظرات خود درباره سوریه را ارائه و سؤالات‌شان را مطرح کردند.

کاروان صلح در سوریه

در این دیدار، یکی از منتقدان دولت سوریه که به عنوان «معارضان» (غیر مسلح) شناخته می‌شوند، ‌گفت: «توطئه خارجی، تروریسم و تکفیری‌ها؛ اینها باعث شده با هم متحد باشیم و در برابر جنگی که از طرف دولت‌های مختلف بر سوریه تحمیل شده و هدفش در این مقطع سقوط بشار اسد است، بایستیم.» همچنین یکی دیگر از معارضان درباره خطراتی که سوریه را تهدید می‌کند، بیان کرد: «تروریست‌ها به همۀ ما آسیب می‌زنند. یعنی ما هم که به دولت انتقاد داریم، هدف حملات تروریستی و و جنایت‌های آن‌ها هستیم. باید با این تروریست‌ها خیلی دقیق برخورد کرد. آن‌هایی که در این حملات آسیب می‌بینند و دزدیده می‌شوند، بچه‌های ما هستند. قطر و عربستان حتی اگر عرب و مسلمان هم باشند، طرفدار صهیونیست‌ها هستند و خیر سوریه را نمی‌خواهند. ما اجازه نخواهیم داد آن‌ها در امور سوریه دخالت کنند.» پس از اتمام رسمی جلسه، اعضای کاروان صلح و منتقدان دولت سوریه به‌صورت غیررسمی و فردی به گفت‌وگو پرداختند. دیدار کاروان صلح سوریه با شهردار لاذقیه همچنین دیدار با استاندار لاذقیه، از شهرهای شمال غربی سوریه از دیگر دیدارهای کاروان صلح سوریه بود. این دیدار از آن جهت حائز اهمیت بود که چند وقت قبل، حومه لاذقیه از جمله مناطقی بود که تروریست‌ها آن را به‌شدت مورد هجمه قرار می‌دادند. استاندار لاذقیه که در بدو ورود این کاروان به استقبال آن‌ها آمده بود، گفت: اتفاقاتی که در سوریه رخ داده به نفع رژیم صهیونیستی است و سازمان‌های اطلاعاتی، وهابیت و تروریسم را به سمت ما منتقل کردند و این ضرورت همگانی است که با تروریسم موجود مبارزه کند. در این مراسم استقبال، «مایرید ماگوایر» برنده جایزه صلح نوبل نیز ضمن همدردی با کسانی که عزیزان خود را در این جنگ از دست داده‌اند، بیان کرد: کاروان زائران صلح سوریه از کشورهای مختلف جهان به ویژه از ایران از طرف خانواده جهانی به اینجا آمده‌اند تا بگویند نه به جنگ؛ بله به صلح. «مادر مریم اگنس» نیز به حضور ائمه مسلمانان و کشیش‌های مسیحی در کنار هم اشاره کرد و گفت: این کاروان برای صلح و همبستگی اینجا قرار گرفته است و مساعدات عینی به مردم سوریه ارسال کرده و نشانه همبستگی مردم کشورهای جهان به ویژه ایران است. «حجت‌الاسلام محمدرضا زائری» فعال فرهنگی هم در سخنانی با اعلام پیام صلح و دوستی ملت ایران به مردم سوریه، اظهار کرد: حضور من در کنار مردان مذهبی مسلمان و کشیش‌ها نشان از این دارد که جنگ ریشه دینی ندارد. «مولوی یعقوب حسین‌بر» از علمای اهل تسنن کشورمان نیز با ابلاغ سلام مردم اسلامی ایران، عنوان کرد: سوریه در برابر استکبار ایستادگی کرده و آن‌ها این ایستادگی را تحمل نمی‌کنند؛ مردم مسلمان ایران اعم از سنی و شیعه نگران مردم سوریه‌اند. کودکان آواره سوری، میزبان کاروان صلح کاروان زائران صلح سوریه سپس در ادامه برنامه‌هایش در شهر لاذقیه، به کلیسای «سیدة العذرا» رفتند و با کودکان آواره ساکن در این کلیسا دیدار کردند.

کاروان صلح در سوریه

در این دیدار، علمای دینی حاضر در کاروان در محراب کلیسا حاضر شدند و هریک به زبان و عقیده خود دعا کردند. همچنین اعضای کاروان اسباب‌بازی‌هایی را که با کمک‌های مردم در تهران خریده و با خود به سوریه برده بودند را به کودکان ساکن در این کلیسا اهدا کردند. نکته جالب توجه در این دیدار تجمع مردم در بیرون از کلیسای سیده عذرا بود. این کلیسا در محله‌ای در مرکز شهر واقع شده و به‌هنگام برگزاری این دیدار، جمعیت زیادی در داخل و بیرون کلیسا حضور داشتند. کاروان صلح سپس به مزار شهدای لاذقیه رفتند که در درگیری‌های اخیر این منطقه به شهادت رسیده بودند. مدرسه دوران جنگ دیدار با کودکانِ آوارگان و ربوده‌شدگان توسط معارضان مسلح از جمله برنامه‌های دیگر اعضای کاروان صلح بود که در فضایی صمیمی در یک مدرسه که اکنون به فعالیت‌های خیریه می‌پردازد، برگزار شد. در این دیدار، بچه‌ها با شعارهای «بالروح، بالدم، لبیکِ سوریه» و «الله یَحمِی سوریه، الله یُخَرِّب ترکیه» از کاروان صلح استقبال کردند. دیدار با اساتید دانشگاه در دمشق کاروان صلح که همچنان در سوریه است، در برنامه‌های خود با جمعی از اساتید سوری از جمله «توفیق البوطی» رییس دانشکده شریعت دانشگاه دمشق و فرزند شهید مفتی رمضان البوطی بود که در جریان بحران سه ساله سوریه در مسجد خودش به دست تروریست ها به شهادت رسید، دیدار کردند. این استاد دانشگاه در سخنان کوتاهی ضمن خیرمقدم به اعضای کاروان زائران صلح سوریه گفت: اینکه پدرم را با قساوت و در مسجد به شهادت رساندند نشان از این دارد که ادعاها درباره اسلامی بودن حرکت این جریانات هیچ واقعیتی ندارد.

کاروان صلح در سوریه

در ادامه «مایرید ماگوایر» (برنده جایزه صلح نوبل و از اعضای کاروان) در سخنانی با اشاره به ضرورت بیان حقایق، اظهار کرد: امروز یک جنگ نیابتی در سوریه در جریان است و اگر جلوی آن را نگیریم سوال این خواهد بود که مکان بعدی کجاست؟ ایران، عراق یا... . این برنده جایزه صلح نوبل با انتقاد شدید از دولت های آمریکا، فرانسه و عربستان، افزود: این کشورها باید تسهیل اعزام تروریست‌ها به سوریه در مرزهای لبنان و ترکیه با سوریه را متوقف کنند. ماگوایر همچنین با اشاره به سفرش به ایران و نقش ایرانی‌ها در کاروان زائران صلح گفت: ایرانی‌ها دوستان حقیقی سوریه و دوستان حقیقی فلسطینی‌ها هستند. در بخش دیگری از این مراسم، یک استاد ایرلندی همراه با کاروان، در سخنانی با اشاره به حضور خوب ایرانی‌ها در کاروان بر وحدت ادیان اشاره کرد و گفت: من اینجا، کتاب شعر دوست ایرانی خود را دارم که برای همه مذاهب در آن شعر وجود دارد. در ادامه آیت‌اله سیدشجاع‌حسین حسینی نماینده مقام معظم رهبری در سوریه، با تشکر از اعضای کاروان به خاطر حرکت انسان‌دوستانه‌شان، بیان کرد: دوست داشتن حق و دفاع از مظلوم یکی از ضروریت‌های انشانیت و دین است. مسلمانان و مسیحیان در کنار هم به زیارت حرم حضرت زینب (س) رفتند بر اساس گزارش‌های منتشر شده، اعضای کاروان صلح در ادامه سفر خود به شهر دمشق، به منطقه زینبیه رفته و در آنجا ضریح مطهر حضرت زینب (س) را زیارت کردند. بر اساس این گزارش، در زیارت حرم حضرت زینب (س)، «مایرید ماگوایر» و «مادر مریم اگنس» و تعدادی از کشیش‌های مسیحی، اعضای کاروان را همراهی می‌کردند. همچنین ایرانیان کاروان نیز حال و هوای دیگری داشتند و بر مظلومیت این بانوی اسلام به ویژه در دوران غربت شیعه در سوریه گریستند. حمله کور خمپاره‌ای به نزدیکی‌های هتل کاوران صلح دو سه روز قبل، خبر انفجار در نزدیکی هتل محل اقامت کاروان صلح منتشر شد که بلافاصله اعلام شد که این انفجار به دلیل یک حمله خمپاره‌ای کور بوده است؛ حملاتی که گفته می‌شود کار هر روز و هر ساعت تروریست‌هاست. بر اساس اخبار منتشر شده، گفته می‌شود این خمپاره از نوع 60 میلی‌متری بوده و از فاصله یک کیلومتری هتل شلیک شده است. در این حمله دو نفر از محافظان هتل «بارا رز» مجروح شدند اما هیچ مشکلی برای اعضای کاروان صلح بوجود نیامد. البته گویا ایرانی‌های کاروان، با این حملات خمپاره‌ای و گلوله‌باران‌های کور خیلی بیگانه نیستند، به طوری‌که محسن مومنی‌شریف در صفحه اجتماعی‌اش نوشته: «امشب برگشتنی در جاده، شاهد گلوله‌باران منطقه‌ای در نزدیکمان بودیم اما مانند روزهای جبهه و شب‌های بمباران تهران، به شوخی گرفتیم و واقعیت را دست انداختیم!» سفر به حمص؛ شهر تازه آزاد شده از دست تروریست‌ها و استقبال مردم حمص از مناطق تازه‌آزادشده سوریه، یکی دیگر از مقصد‌های کاروان صلح بود. حضور در گراندهتل این شهر و سخنرانی برخی از مسئولان کاروان،حضور در یکی از محله‌های حمص و گفت‌وگو با مردم از دیگر برنامه‌های کاروان صلح بود. در این دیدار، پیرزنی که چهار فرزندش را در وقایع این چند سال سوریه از دست داده بود با در دست گرفتن قاب عکسی از آن‌ها مورد توجه دوربین‌های تلویزینونی قرا گرفته بود.

کاروان صلح در سوریه

در محله دیگر شهر، مجلس ترحیم یکی از شهدای اخیر این محله در چادری برقرار بود که اعضای کاروان برای دقایقی در آن شرکت کرده و با مردم محل گفت‌وگو کردند. بر اساس گزارش‌ها منتشر شده، در حین این گفت‌وگوها، مردم آسیب‌دیده از جنگ با برافروختگی و فریاد، شعار «الله یَحمیکِ سوریه»: ای سوریه، خدا حامی توست، و «بالروح، بالدم، لبیک یا بشار» را سر می‌دادند. بسیاری از خانواده‌های این محله، یک یا چند عزیز خود را از دست داده بودند. دیدار با مفتی اعظم و وزیر گردشگردی سوریه: راه قدس از سوریه می‌گذرد در ادامه این سفر، کاروان صلح با مفتی اعظم سوریه، وزیر گردشگری و همچنین رییس قبطیان این کشور دیدار کردند. در این دیدار، «بشار یزجی» وزیر گردشگری سوریه گزارشی از خسارت‌هایی که این کشور در طول قریب به سه سال درگیری با معارضان مسلح داخلی و خارجی دیده است، بیان کرد. او در این گزارش، از تخریب کلیسای ارامنه حلب، مسجد اموی و بسیاری دیگر از آثار تاریخی و مذهبی مناطق مختلف سوریه و همچنین خسارت‌های انسانی و اجتماعی ناشی از درگیری‌ها را برشمرد. «پاتریک لحم» رییس قبطیان سوریه، نیز در سخنانی گفت: «سوریه را بهتر از قبل می‌سازیم، چون این سوریه (خراب) دیگر سوریه ما نیست. ما از مذاهب و گروه‌های مختلف هستیم، اما سوریه متعلق به همۀ ماست. همه ما باید با هم باقی بمانیم تا سوریه جدید را بسازیم.» پاتریک لحم در پایان سخنانش خطاب به اعضای «کاروان زائران صلح سوریه» گفت: «پیام محبت ما را به کشورهایتان برسانید و بگویید که سوریه زنده است. کلید حل کشورهای منطقه، فلسطین، سوریه و کل خاورمیانه، صلح است.» همچنین شیخ «بدرالدین حسون» مفتی اعظم سوریه نیز در سخنانی ضمن تقدیر از بشار اسد (رییس جمهور این کشور) گفت: «رابرت فیکس، روزنامه‌نگار و تحلیل‌گر انگلیسی از مدیر الجزیره پرسید که از شما سؤالی دارم: چرا با توجه به اینکه همۀ حکام عربی همه به‌نوعی شکست خوردند: مثل حاکم تونس که فرار کرد؛‌رئیس‌جمهور لیبی که مخفی شد؛ رئیس‌جمهور مصر که تسلیم شد؛ رئیس‌جمهور یمن که کناره گرفت و رئیس‌جمهور عراق که اعدام شد؛ اما بشار اسد به‌تنهایی در برابر بیش از 100 دولت و گروه ایستاده است و کناره‌گیری نکرده است. من به شما می‌گویم: به‌خاطر اینکه حکام عرب از گذشتۀ خود پشیمان بودند و از آن خجالت می‌کشیدند، ولی بشار اسد، به گذشته خود افتخار می‌کند و رمز موفقیت او هم همین است. او چیزی برای ترسیدن و فرارکردن ندارد». حسون ادامه داد: «به خدا قسم اگر سنگ‌های کعبه تکه‌تکه شوند و مسجدالاقصی کاملاً خراب شود، تمام کلیساها با خاک یکسان بشود، برای من کمتر از وقتی که یک طفل کشته بشود دردآور است. رمز آزادسازی قدس، در آزادسازی سوریه است. اگر سوریه آزاد شود، فلسطین هم آزاد می‌شود.» مفتی اعظم سوریه در هنگام سخنرانی‌اش دو بار به گریه افتاد؛ یک بار وقتی از ایستادگی بشار اسد می‌گفت و بار دیگر هم وقتی از کشتن یک کودک سخن به میان آورد.

کاروان صلح در سوریه



کاروان صلح در سوریه



کاروان صلح در سوریه



کاروان صلح در سوریه



کاروان صلح در سوریه

انتهای پیام
کد خبرنگار:







این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سینما و تلویزیون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن