تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 14 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر بنده اى بر همان چيزى كه در درون داشته و با آن از دنيا رفته، برانگيخته مى شود...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820784385




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

یزد از بزرگترین مجتمع های ذخایر توارثی انار جهان


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

یزد از بزرگترین مجتمع های ذخایر توارثی انار جهان یزد - ایرنا - گفته می شود، درخت انار از جمله گیاهان بومی ایران است که محصول آن در مقایسه با سایر میوه های فصل در بازار، آنتی اکسیدان بیشتری برای افزایش ایمنی، مقاومت و حفاظت از بدن در مقابل بیماری ها، میکروب ها و ویروس ها دارد .


در مکاتب طب سنتی از انار برای درمان بیماری های قلبی، عفونی، دندان درد و گوش درد استفاده می کنند.
به نوشته ابوعلی سینا در کتاب قانون، تمام قسمت های میوه انار خاصیت دارویی دارد. به نوشته این دانشمند ایرانی، ˈگلˈ انار خون ریزی را بند آورده و لثه ها را تقویت می کند، پوست درخت انار هم برای معالجه التهاب کبد، سرفه و زخم کاربرد دارد.
همزمان با پیشرفت دانش بشری از قرن نوزدهم تاکنون تحقیقات زیادی در مورد خواص و ترکیبات انار در مجامع علمی جهان از جمله در ایران انجام شده و از پوست میوه آن در صنایع داروسازی و رنگرزی استفاده می شود.
همچنین انار منبع خوبی از ویتامین B، K و C است .
علاوه بر میوه و برگ انار،از چوب آن بعنوان سوخت و از شاخه های نازک آن در تولید صنایع دستی استفاده می شود.
یزدی ها، پیشینه طولانی و تجربه بالایی در باغداری و بویژه ایجاد باغ های انار در ایران دارند، برداشت محصول انار در این خطه به مدت سه ماه از اوایل شهریورماه شروع و تا اواخر ماه آبان ادامه دارد .
بخشی از فعالیت بهره برداران کشاورزی این خطه که اغلب عرصه های آن بیابانی و کویری است، به کشت ارقام مختلف انار اختصاص دارد و بخشی از محصول انار استان به خارج صادر می شود .
با توجه به پیشینه، تجربه بالای یزدی ها در باغداری و حضور کارشناسان برجسته کشاورزی، کلکسیون ذخایر توارثی انار ( بانک ژن گیاهی) کشور در یزد ایجاد شد و همزمان با تاسیس این کلکسیون(مجموعه) در سال 1366 شمسی 762رقم انار از استان های مختلف ایران در آن موقع به جز همدان جمع آوری و به یزد انتقال یافت .
** افزایش جهانی طرفداران مصرف محصول ارگانیک
معاون باغبانی جهاد کشاورزی استان یزد از محصول انار به عنوان یک کالای با ارزش ارگانیک که مصرف در مناطق جهان خصوصا در جمهوری اسلامی ایران طرفداران زیادی پیدا کرده، یاد کرد .
مهندس ˈعلی محمد ذبیحیˈ در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، سطح زیرکشت باغ های انار استان را شش هزار و 981هکتار اعلام کرد و افزود: از این مقدار شش هزار و 432هکتار بارور و بقیه نهال است .
وی تولید سالانه محصول انار استان را 104هزار و 617 تن و ارزش اقتصادی هر کیلوگرم این محصول ارگانیک را در زمان برداشت هفت هزار ریال ذکر کرد و گفت: این در حالی است انار استان پس از عرضه به بازار های داخلی استان و نیز سایر مناطق کشور از قرار کیلویی 20 تا 30هزار ریال به فروش می رسد .
** ارزش بالای اقتصادی انار
با توجه به اظهارات ذبیحی، ارزش انار تولیدی استان افزون بر 732میلیارد ریال است که پس از عرضه به بازارهای مصرف این رقم به 5/3تا 5/4برابر می رسد .
معاون باغبانی جهاد کشاورزی استان یزد عمده انار تولیدی استان را میخوش، ملس یزدی، اصفهانی، گل( Gel) تفت، شیرین شهوار، شیرین کروج، ملس ساوه ، حصیبی و ... ذکر کرد .
وی از شهرستان های یزد، میبد، تفت، اردکان، مهریز و ابرکوه به عنوان مناطق عمده تولید انار استان یاد کرد .
** کرم گلوگاه انار چالشی برای باغداران
معاون باغبانی جهاد کشاورزی یزد، از کرم ˈگلوگاه انارˈ به عنوان مهم ترین چالش رشته باغداری استان یاد کرد که موجب ایجاد پوسیدگی در داخل میوه می شود .
وی یادآور شد: مشکل اصلی شیوع این آفت وجود باغ های قدیمی انار است که صاحبان آن مبازره با کرم گلوگاه انار را جدی نگرفته و باعث شیوع آفت در باغ های همجوار می شوند .
** انار یزد در بازارهای جهانی
این مقام مسئول ادامه داد: انار استان یزد به عنوان یک محصول ارگانیک علاوه بر داخل کشور ، در بازار بین المللی از جمله در کشورهای هند، پاکستان، ژاپن، کره جنوبی، حوزه خلیج فارس، حتی اروپا و ایالات متحده آمریکا طرفدارانی دارد .
ذبیحی تصریح کرد: در چند سال گذشته با توجه به مساله تحریم ها، چالش هایی نسبت به عرضه این محصول در بازار کشورهای هدف بروز کرد که متاسفانه برخی کشورها جایگزین ما شد .
وی تاکید کرد: انار از جمله محصول باغبانی است که پوست آن در صنایع رنگرزی و آب آن در صنایع غذایی کاربری دارد .
به گفته معاون باغبانی جهاد کشاورزی استان یزد، محققان تعدادی از کشورها از جمله ایران به ارزش دارویی بالا در هسته داخل انار که ارزش اقتصادی بالایی دارد، پی برده اند و صاحبان صنایع دارویی از مواد موجود در هسته های داخل انار در تولید لوازم آرایشی، استفاده می کنند .
** یزد از بزرگترین مجتمع ذخایر توارثی انار جهان است
رییس کلکسیون ذخایر توارثی انار کشور (بانک ژن گیاهی) نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، اعلام کرد که از سال 1366شمسی نسبت به جمع آوری ارقام مختلف انار از مناطق مختلف کشور به جز همدان اقدام شد که 762رقم انار تاکنون جمع آوری و به یزد منتقل و در سطح 20هکتار کشت شد .
ˈمحمدرضا وظیفه شناسˈ، افزود: آن زمان از همدان گزارشی مبنی بر وجود ارقام انار دریافت نشد اما هم اکنون شاهد کشت ارقام مختلف انار سازگار با شرایط آب و هوایی در استان همدان هستیم .
وی اضافه کرد: از مجموع ارقام انار جمع آوری شده ، 600 رقم انار بومی و محلی و بقیه که 162رقم هست، غیرمثمر است .
این دانش آموخته رشته دکترای تخصصی فیزیولوژی میوه ادامه داد: هر یک از این ارقام مربوط به منطقه ای است که سازگاری خاصی با آن منطقه دارد که هدف از این اقدام بررسی ویژگی و خصوصیت گیاهی درخت انار از لحاظ مقاومت به سرما ، شوری خاک، آفات ، خشکی، بیماری ها و ... است.
به گفته وظیفه شناس ، با تلاش کارشناسان ذخیره گاه خوبی از درختان انار با جمع آوری رقم های مختلف در یزد ایجاد شده و کارشناسان آب و خاک، باغبانی، آفات و بیماری ها و همچنین خبرگان مسائل اقتصادی انار با این مرکز پژوهشی و مطالعاتی انار کشور همکاری دارند .
** حضور کارشناسان در کلکسیون ذخایر توارثی انار کشور
رییس کلکسیون ذخایر توارثی انار کشور در ادامه اظهار داشت: هم اکنون 9نفر از اعضای هیات علمی و کارشناسان این نهاد و پنج نفر هم از دانشگاه ها و سایر مراکز تحقیقاتی کشور در اجرا و انجام پروژه های استانی و ملی انار با مرکز کلکسیون ذخایر توارثی انار کشور در یزد همکاری دارند .
وی با اشاره به اجرای 57 طرح تحقیقاتی از سال 1366شمسی تاکنون در مرکز کلکسیون ذخایر توارثی انار کشور در یزد اعلام کرد که در این مدت در تهیه 31پایان نامه دانشجویی نیز با دانشگاه های کشور همکاری شده است.
** خاصیت دارویی برخی ارقام انار
وظیفه شناس درباره نتایج جمع آوری، انتقال و کشت 762رقم انار در یزد اظهار داشت: هدف دست اندرکاران ایجاد این کلکسیون شناسایی گونه های سازگار با آب و هوای سرد، شوری خاک، خشکی ، بیماری ها و آفات گیاهی است که برخی از این ارقام خاصیت دارویی دارند .
رییس کلکسیون ذخایر توارثی انار کشور تصریح کرد: این مرکز اعتبار مصوب ندارد، متاسفانه بانک های ژن گیاهی اعتبار خاصی هم ندارد و بودجه مورد نیاز با مساعدت سازمان تحقیقات و آموزش کشاورزی کشور تامین می شود .
به گفته وی، کلکسیون ذخایر توارثی انار کشور در یزد زیر نظر موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر اداره می شود.
** 12سال انتظار برای تامین بودجه
وظیفه شناس ،کلکسیون ذخایر توارثی انار کشور در یزد را ˈ از بزرگترین مجتمع های کلکسیون انار جهانˈ دانست و خواستار همکاری بیشتر مقام های استانی شد .
وی همکاری بیشتر با مراکز تحقیقاتی و دانشگاه های کشور را بخشی از رسالت و وظیفه این مرکز یاد کرد و گفت: با توجه به سن بالای درختان کشت شده در زمین های این کلکسیون در یزد، نیاز به پشتیبان برای ادامه کار داریم.
این کارشناس ارشد فیزیولوژی میوه تصریح کرد: برای پیشگیری از آسیب های احتمالی از 762رقم موجود ، 12سال قبل تعدادی خزانه انار از کلکسیون ذخایر توارثی انار در یزد تهیه و به مهریز (شهر مهریز در 30 کیلومتری جنوب شهر یزد قرار دارد) انتقال یافت.
وظیفه شناس تاکید کرد: به دلیل کمبود اعتبار تاکنون انتقال خزانه های انار به سایت اصلی مهریز صورت نگرفته است که احتمال آسیب می رود .
** شروع برنامه راهبردی انار
رییس کلکسیون ذخایر توارثی انار کشور در بخش پایانی سخنانش از شروع برنامه راهبردی انار کشور خبر داد و درباره اهمیت انتقال خزانه انار به مهریز هم گفت: هدف از این کار پیشگیری از آسیب های احتمالی به مبدا ارقام انار جمع آوری شده، اصلاح، سازگاری و حفظ ارقام موجود در کشور است .
وی تاکید کرد: با توجه به اهمیت مرکز یاد شده علاوه بر مقام های محلی و کارشناسان تحقیقاتی و اعضای هیات علمی دانشگاه ها و دانشجویان کشور ، شماری از مقام های کشورهای کره، ژاپن، آمریکای لاتین و حتی کشورهای اروپایی در سفر به ایران از بزرگترین مجتمع کلکسیون انار جهان در یزد نیز بازدید کردند. ک/4
2047*/1968
از : عباسقلی اشکورجیری
انتهای پیام /*
Contact the editor:

[email protected]




25/01/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 102]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن