واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
نظر متفاوت سید مرتضی آوینی درباره سینما و فیلمساز فرهنگ > کتاب - شرح زندگی و دیدگاههای هنری - سینمایی سید شهیدان اهل قلم در کتابی با عنوان «همسفر آسمان» منتشر و همچنین «روایت در روایت» گزیدهای از مطالب جلسات نقد و نظر درباره این شهید در آستانه انتشار است.
به گزارش خبرآنلاین، «همسفرآسمان» به قلم فاطمه ابراهیمی به نگارش درآمده است. این کتاب دیدگاههای هنری- سینمایی شهیدآوینی را در کتابی با عنوان «همسفرآسمان» منتشر کرده است. در این کتاب، علاوه بر شرح زندگی شهید آوینی، به دغدغههای او در حوزه فرهنگ اشاره شده و به موضوعاتی چون دوران گذار، انقلاب اسلامی و تکنولوژی و تکنیک از منظر شهید آوینی، و ... پرداخته شده است. همچنین آقای علیاصغر تقوی در مطلبی با نام «سینمای موجود تا سینمای موعود» نیز به افکار سینمایی شهید آوینی پرداخته است.
ابراهیمی درباره این کتاب گفته است: «داستان «همسفر آسمان» بستری بود تا بخش بسیار کوچکی از تفکر و اندیشه شهید مرتضی آوینی را به زبان ساده به تحریر درآورم. امیدوارم دوستداران این بینش و تفکر، علاوه بر قدم زدن در فضای آرمانهای شهیدان، بتوانند درباره تفکر و اندیشه انسان بزرگی که دردش جوانان و انسان معاصر بود تعقل و تفکر کنند. از سوی دیگر، اعتقاد دارم درک آثار انقلاب و جنگ و مردان روزگارش، که در جهانی متفاوت میزیستهاند، همچون روایات دوران اساطیری، که امروز برای ما بینیاز از تأویل و تفسیر نیست، برای بسیاری از جوانان همین نسل بسیار دشوار است. بنابراین، باید با تدوین این آثار کلمات، جملات، و دیدگاههای آنان را رمزگشایی و درخور فهم سازیم. آثار هنری انقلاب و جنگ روایت و اندیشهای است که در ذهن فعال شکل گرفته و در قلمهایی جوشیده که خود راویِ روایتی دیگرند. وی این را هم گفته است که مباحث گروه کارشناسی نقد آثار شهید آوینی بر این محور بود که آوینی انسان بزرگی است که حرارت ایمان و یقین خود را بر خزانیترین فصل هنر معاصر، یعنی سینما، آخرین دستاورد تغافل بشری، تاباند برای اشراق معانی متفاوت و درک تجلی حضور رحمانی در این گریزگاه ظهور جسمانیت و انانیت بشر مدرن و آفتابی شد. شهید اهل قلم راه را نمینمود بلکه خود راه بود. آوینی معتقد است، برخلاف آنچه عموماً نقل میشود، فیلمْ، بازآفرینی یا بازتاب واقعیت نیست، بلکه بازتابی است از درون فیلمساز، بنابراین، او اصالت را به فیلمساز میدهد. وی از فیلمسازی نام میبرد که در ساحت حقیقت گام برداشته و از تکنیک و تکنولوژی عبور کرده است. بنابراین، فیلمسازی که خود وارد ساحتی از حقیقت گشته و با هستی ارتباطی تنگاتنگ برقرار کرده به نسبت معرفتی که کسب نموده میتواند از تکنولوژی عبور نماید و فیلمی متناسب با تفکر و اندیشه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس بسازد. بنابراین گزارش، این نویسنده اثر دیگری را از شهید آوینی بعنوان «روایت در روایت» به تازگی به سوره مهر برای چاپ سپرده است. ابراهیمی درباره کتاب جدیدش نیز گفته است: در جلد دوم این کتاب با نام «روایت در روایت» تلاش شد گزیدهای از مطالب درباره جلساتی که با حضور صاحبنظران و دوستان علاقهمند به افکار و سینمای شهید آوینی بر پا شده بود در اختیار مخاطبان قرار گیرد. همچنین مقالاتی را که به دوران گذار میپردازند در این کتاب قرار دادهایم و آثار افرادی را که با اندیشههای وی موافق یا مخالف بودهاند گنجاندهایم. از میان این افراد میتوان به رضا داوری اردکانی اشاره کرد که به بحث درباره افکار شهید آوینی در زمینه تکنیک و مدرنیسم پرداخته است. این نویسنده همچنین با ابراز تاسف درباره کار تحقیقی درباره شهید آوینی و دغدغههای درباره سینما گفت: متأسفانه تاکنون کار جامعی درباره اندیشههای این شهید انجام نشده است. از ابراهیمی تاکنون کتابهای «خاک عشق» درباره منیژه آرمین، «نبضم را بگیر، همهمه بودن دارد» درباره زنده یاد طاهره صفارزاده و «از سبزوار تا سرزمین رویا» درباره حمید سبزواری از مجموعه «مفاخر امروز» سوره مهر منتشر شده است. 6060
چهارشنبه 20 فروردین 1393 - 20:15:01
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 99]