واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
بدبینی و جنون نتیجه مصرف مت آمفتامین تهران - ایرنا - متخصص اعصاب و روان و موسسه سوءمصرف مواد دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی معتقد است، یکی از عوارض مصرف مت آمفتامین که معمولاً در مصرف سایر مواد به این شدت دیده نمی شود یا به صورت نادری اتفاق میافتد، بروز بدبینی یا حتی جنون است.
دکتر «علی فرهودیان» در مطلبی که در وب سایت خود درباره مصرف مت آمفتامین و اثرات این مواد روانگردان منتشر کرده، آورده است: مت آمفتامین از مواد روانگردان به شمار می آید که تاثیر مشابه «شیشه» دارد. به گفته کارشناسان اعتیاد، این ماده درمان دارویی ندارد اما وابستگی روانی بسیار شدیدی را در فرد معتاد ایجاد می کند.
افرادی که اقدام به مصرف متآمفتامین میکنند به خصوص در مواقعی که مصرف را برای مدت طولانیتری ادامه دادهاند یا میزان و تعداد روزهای مصرف آنها افزایش یافته است، به تدریج به وقایع بیرونی حساس و حساستر میشوند، تا جاییکه دیگر بدون آنکه اتفاقی در دنیای واقعی بیافتد آن را در درون ذهن خود به صورت غیرواقعی خلق میکنند.
**حنون
جنون در مصرف کنندگان این ماده به صورت هذیان و توهم است.
هذیان بارزترین نشانه جنون است. شاید بتوان گفت که مهمترین مشخصه هذیان این است که با وجود استدلال غیرمنطقی فرد هذیانی، هر چه دیگران اصرار به غلط بودن عقیده هذیانی میکنند، فرد هذیانی توجهی به آنها نمیکند.
شدت افکار حتی گاهی به حدی میرسد که فرد هذیانی با مشاهده اصرار اطرافیان به نادرستی عقاید او اصرار عزیزانش را نیز دلیلی برای قصد آنان در ایجاد مشکل برای خود می پندارد.
فرد معمولاً دائماً به باور هذیانی خود فکر میکند و بخش عظیمی از توجه و انرژی خود را به آن اختصاص داده است.
** انواع متفاوت هذیان ها
هذیان هایی که در اثر مصرف متآمفتامین بروز میکنند، میتوانند انواع بسیار متفاوتی داشته باشند.
شاید بتوان گفت شایعترین این عقاید احساس خطر از طرف اطرافیان یا افراد غریبه، احساس تحت تعقیب قرار گرفتن، و اعتقاد به خیانت همسر است.
«در داخل منزل من دوربین یا میکروفون کار گذاشتهاند و مرا کنترل میکنند»، «از داخل کانال کولر منزلم گازهایی پخش میکنند تا مرا مسموم کنند»، «همسرم به من خیانت می کند»، «در خارج از منزل افرادی وجود دارند که مرا تعقیب میکنند»، و «در زیر پوست من حیواناتی در حال تکان خوردن هستند» و نظایر آن نمونه هایی شایع افکار هذیانی در اثر مصرف مواد است.
عقاید هذیانی تنوع بیشماری دارد و فقط معطوف به مثالهای یاد شده نیست.
در اکثر مواقع هذیان با قطع مصرف ماده به صورت خودبخودی مرتفع میشود ولی هذیان حتی پس از بهبودی کامل، شخص را شدیداً مستعد ابتلای دوباره میکند.
در این موارد در صورتیکه فرد ترک کرده دچار لغزش یا عود مصرف شود، ممکن است عقاید هذیانی بسیار سریعتر از قبل عود کند.
** توهم یکی دیگر از علایم جنون
«توهم» از دیگر علایم جنون است. افراد سالم از طریق حواس پنجگانه خود - بینایی، شنوایی، چشایی، بویای و لامسه - اطلاعات لازم را از محیط خود دریافت میکنند و بر اساس این دیدهها، شنیدهها است که باورها و عقاید مختلفی می یابند.
فرد، گاهی در موارد مصرف مواد محرک چیزهایی میبیند، صداهایی میشنود، یا حس می کند که موجوداتی در زیر پوستش حرکت میکند که وجود واقعی ندارد؛ به این احساسات غیرواقعی توهم میگویند.
نکته مهم در مورد توهمات حسی، از جمله توهماتی که در اثر مصرف محرکها ایجاد میشود این است که همانند هذیانها، این احساسات در اکثر مواقع برای فرد کاملاً واقعی به نظر می رسد و فرد نمیتواند بین احساسات توهمی خود و احساسات واقعی خود تفکیکی قایل شود.
مثلاً فردی که دچار توهم شنوایی است، گمان میکند که افرادی در مورد او صحبت میکنند و از آنجایی که صاحب صدا را نمیبیند، فکر میکند که همسایهها در مورد او مشغول توطئه هستند (یعنی ممکن است فرد مصرفکننده به دلیل توهم شنوایی، یک باور هذیانی هم پیدا کند).
مثال دیگر این است که مثلاً ممکن است فرد ببیند که نوری آبی رنگ از زیر در اتاقش تابانده میشود، در حالیکه اصلاً چنین چیزی وجود ندارد؛ در نتیجه فرد مصرفکننده گمان میکند که همسایهها با تاباندن این نور قصد آزار او را دارند.
گاه ممکن است توهم و هذیان به حدی برسد که شخص تصمیم به مقابله با همسایه بگیرد و ایجاد درگیری و خشونت نماید.
توهم و هذیان نشانه اختلال شدید در عملکرد مغز است؛ در مواقع بروز هذیان، لازم است مصرف مواد سریعاً قطع گردد و بیمار مورد درمان قرار گیرد.
تداوم وجود هذیان و توهم موجب افزایش آسیب به مغز میگردد. در اکثریت مواقع، بیمار توهمی یا هذیانی برای کنترل بهتر و ارایه خدمات پزشکی نیاز به بستری در بیمارستان دارد.
اجتمام(1) ** 1776 ** 1071
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 270]