واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
کتابخانه مرکزی یزد بالاخره کوتاه آمد یزد- ایرنا - کتابخانه مرکزی یزد که قرار بود بصورت هفت طبقه در بافت تاریخی یزد ساخته شود، به دلیل ارتفاع یک طبقه آن بریده شد و در برابر بافت تاریخی و میراث فرهنگی یزد کوتاه آمد و در واقع تعظیم کرد .
این کتابخانه مرکزی یزد 15 سال پیش عملیات ساخت آن در بافت تاریخی یزد آغاز شد اما به دلیل ارتفاع در بافت تارخی یزد مورد اعتراض دوستداران میراث فرهنگی قرار گرفت و ساخت آن متوقف شد.
مدیرکل نهاد کتابخانه های استان یزد در این زمینه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا گفت : ساختمان کتابخانه مرکزی یزد در شش طبقه در حال ساخت است و برای تکمیل شدن به یک میلیارد تومان اعتبار دیگر نیاز دارد .
پارساییان ادامه داد: از آنجایی که کتابخانه مرکزی یزد 15 سال پیش طراحی شده در صورت تکمیل شدن کارایی لازم را برای امروز ندارد و باید در سند فرهنگی استان به ایجاد مجتمعی به عنوان کتابخانه مرکزی یزد توجه شود .
پارساییان افزود: نهاد کتابخانه های استان یزد برای نگهداری کتب خطی و چاپ سنگی امکانات لازم را ندارد و هم اکنون کتب خطی کتابخانه ها به صورت امانی به مخزن کتابخانه وزیری یزد سپرده شده اما کتاب های چاپ سنگی هنوز در اختیار ماست و فضای مناسبی برای نگهدرای آنها نداریم.
وی تصریح کرد: هر چند این کتابخانه دیگر نیاز نهاد کتابخانه های عمومی استان یزد را برطرف نکند، اما شاید بتواند برای علاقمندان به کتاب فضایی مفید و کارآمد باشد .
** اجرای پروژه کتابخانه مرکزی توهین به شعور مردم بود
چندی قبل معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار یزد در یک نشست خبری در خصوص مشکل پیش روی کتابخانه مرکزی شهر یزد ، اجرای این پروژه را توهین به شعور مردم یزد عنوان کرده بود .
سیدمحمدرضا سیدحسینی گفته بود: این پروژه بدون پروانه و مجوز مشغول فعالیت بود و صاحب زمین مشخص نبود، چه اسراری وجود دارد که در بافت تاریخی چنینی هیولایی بسازیم؟
سید حسینی ادامه داده که دادگاه و میراث فرهنگی تاکید بر غیر قانونی بودن ارتفاع پروژه داشتند و 9 سال از نیمه کاره بودن و عدم توجه به آن می گذشت ولی هم اکنون در حال پیگیری است و این امر نشان داد مردم یزد در مقابل بافت قدیمی سر تعظیم فرود می آورند .
وی ادامه می دهد: طبقه بالای کتابخانه مرکزی شهر یزد اضافی بود، طرح خاصی را نداشت و ثبت جهانی بافت تاریخی استان در خطر بود که به لطف خداوند متعال اتفاقات خوبی افتاده است و تکمیل و راه اندازی پروژه در اولویت است.
این مقام مسئول ،بافت قدیم را مانند پدر پیری دانسته که نیازمند محبت است نه اینکه به بهانه بی پولی و ساخت این هیولاها می توان آن را خفه کرد .
** نوسازی های آتی طبق اصول و مبانی مشخص باشد
در همین خصوص مدیرکل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان در زمان اجرای تعدیل طبقه هفتم (اسفندماه 1392) با اشاره به دیدگاههای مختلف در رابطه با تخلف صورت گرفته در خصوص ارتفاع ساختمان مذکور، گفته بود: ساخت و سازها در سطح استان پیگیری می شود ،بویژه ساخت و سازهایی که در محدوده بافت تاریخی شهرها باشند .
شرافت با بیان ایکه ساخت و سازها بایست طبق اصول و مبانی مشخص و شفاف صورت پذیرند ،ادامه می دهد : هرگونه عدول از ضوابط مورد نظر، موجب آسیب جدی به روند حفظ و احیای بافت های تاریخی می شود لیکن به دلیل آسیب پذیری جدی بافت های تاریخی، انتظار ما از مسئولان امر ساخت و ساز ،دقت و قانون مندی بیشتر بخصوص در زمینه نوسازی های آتی است .
وی در عین حال درباره دیدگاههای مختلف در موضوع ارتفاع کتابخانه می گوید : همه این دیدگاهها قابل احترام هستند، ولی برای اجرای وظایف قانونی راهی بجز تطبیق ارتفاع ساختمان ایجادی با ضوابط بافت تاریخی باقی نبود و به همین دلیل چند سال است این سازه فلزی بلا تکلیف رها شده و در مرحله تکمیلی اخیر نیز ارتفاع غیر مجاز با همکاری مجری طرح نماسازی نشده و قطعاً اگر راهی برای تکمیل این ساختمان وجود داشت ،تاکنون اجرایی شده بود .
به هر حال میراث ماندگار فرهنگی و بافت تاریخی نخستین شهر خشتی جهان توقع دارد این خطای بزرگ و علم کردن چنین غول های بدقواره فلزی در دل تاریخ شهر تکرار نشود و حرمت پیشینیان و به قولی این پیر سالخورده فرهنگی کشور همچنان محفوظ بماند . ک/4
7546/1968
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 71]