تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 30 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):خوش اخلاقى در بين مردم زينت اسلام است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817095272




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

یادی از خالق روایت فتح


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

به بهانه شهادت مرتضی آوینی؛ یادی از خالق روایت فتح تهران- ایرنا- بیستم فروردین یادآور شهادت بزرگمرد عرصه ی هنر دفاع مقدس، شهید مرتضی آوینی است؛ او که سال ها به تصویرگری از جنگ ایران و عراق پرداخت و خالق روایت های بسیاری از آن روزگار شد و در این راه به فیض شهادت نایل آمد.


بیست و یک سال پیش انسانی از این دنیای خاکی پرکشید که برای پاسداری از آثار دوره ی دفاع مقدس تلاش و کوشش های فراوانی کرد و راوی جنگ ایران و عراق نام گرفت او که با تصویرگری از جبهه های حق علیه باطل به فرزندان این آب و خاک نشان داد که رزمندگان ایران اسلامی در راه دفاع از مام وطن ذره ای از آرمان خویش دست برنداشتند و با تمام توان به پیکار با تجاوزگران بعث پرداختند. او به گفته ی مقام معظم رهبری سید شهیدان اهل قلم، سید مرتضی آوینی بود که در شهریور 1326 هجری خورشیدی در کنار حرم مطهر حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) در دیار ری دیده به جهان گشود.
مرتضی آوینی تحصیلات ابتدایی و متوسطه خود را در شهرهای زنجان، کرمان و تهران سپری کرد و به منظور ادامه ی تحصیل در رشته معماری به دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران رفت و با دریافت مدرک کارشناسی ارشد دوره ی تحصیلی خویش را با موفقیت به پایان رساند.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی در بهمن 1357 هجری خورشیدی از معماری به فیلم سازی روی آورد و با تلاش و کوشش بسیار توانست فیلم ساز و گوینده ی متن برنامه های تلویزیونی گروه جهاد سازندگی در سازمان صدا و سیما شود.
برنامه های مهم و به یادماندنی این بزرگمرد عرصه ی هنر شامل مجموعه ای درباره غائله گنبد(مجموعه 6 روز در ترکمن صحرا)، سیل خوزستان و ظلم خوانین (مجموعه مستند خان گزیده ها) است. وی روش مستندسازی خود را که هدف آن آشکار کردن واقعیت بود، مستند اشراقی نام گذاشت.
مرتضی آوینی فعالیت های مطبوعاتی خود را در 1362 هجری خورشیدی همزمان با مشارکت در جبهه ها و تهیه ی فیلم های مستند درباره ی جنگ، با نگارش مقاله هایی در ماهنامه اعتصام ارگان انجمن اسلامی آغاز کرد و به نگارش کتاب هایی همچون گنجینه های آسمانی و فتح خون همت گماشت.
هنگامی که جنگ هشت ساله شروع شد و نیروهای بعث به خاک خرمشهر تجاوز کردند، وی به منظور ساخت نخستین فیلم مستند جنگی با نام فتح خون به همراه گروه جهاد سازندگی راهی آن شهر شد. مرتضی آوینی با پایان ساخت این مستند به منظور نشان دادن علت های سقوط خرمشهر مجموعه ی حقیقت را ساخت.
همزمان با شروع عملیات والفجر8، گروه تصویر گران جهاد با پشتکار فراوان توانستند مجموعه ی جاودان و ماندگار روایت فتح را تهیه و تولید کنند که این برنامه با استقبال فراوان مردم ایران زمین روبه رو شد.
پس از پایان جنگ ایران و عراق، موسسه ی فرهنگی روایت فتح به دستور مقام معظم رهبری تشکیل شد. وظیفه ی این موسسه، فیلم سازی مستند و سینمایی درباره ی دفاع مقدس بود و در واقع ادامه ی فعالیت مجموعه روایت فتح محسوب می شد که بعد از پذیرش قطعنامه رها شده بود.
مرتضی آوینی و گروه فیلم برداران روایت فتح موفق شدند، کمتر از یکسال راهی منطقه های جنگی شوند و 6 برنامه از مجموعه ی 10 قسمتی شهری در آسمان را تولید کنند. این مجموعه مقدمه ای برای تهیه ی مجموعه های دیگری درباره شهرهای آبادان، سوسنگرد، هویزه و فکه شد.
مجموعه ی شهری در آسمان که درباره ی محاصره، سقوط و باز پس گیری خرمشهر بود از ماندگارترین تولیدهای آوینی و یارانش به شمار می رفت اما این مجموعه با شهادت راوی فتح در فکه بر اثر انفجار مین ناتمام ماند.
شهید مرتضی آوینی پس از سال ها تلاش در راه پاسداشت دفاع مقدس هنگام تولید مستندی درباره ی جنگ ایران و عراق در 20 فروردین 1372 هجری خورشیدی در منطقه عملیاتی والفجر مقدماتی بر اثر انفجار مین خنثی نشده به فیض شهادت نایل آمد. روز شهادت خالق روایت فتح در تقویم ایران اسلامی روز هنر انقلاب اسلامی نام گرفت تا بهانه ای برای گرامیداشت تلاش و کوشش این شهید بزرگوار عرصه ی هنر دفاع مقدس باشد.

با الهام از: زندگینامه ی شهید آوینی
گروه اطلاع رسانی
پژوهش**2002**9131
انتهای پیام /*
Contact the editor:

[email protected]










این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن