واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
عرضه گیاهان خوراکی جلوه ای سبز به بازار ایلام داد ایلام-ایرنا- دسته های مرتب پیچک، تره، بوره ولی، ونکی، پیشگ، شنگ، پاغازه، قارچ، کنگر، ریواس و... با عطر وحشی و رنگ و بوی ناب خود جلوه سبز بهاری به بازار ایلام بخشیده است.
به گزارش ایرنا، با آغاز فصل بهار و رویش گیاهان خوراکی در دشت و کوه و صحرا، جمع آوری و عرضه آنان، رنگ و بوی خاصی به بازار ایلام داده است.
یکی از فروشندگان این گیاهان خوراکی در ایلام گفت: هر سال در فصل بهار برای جمع آوری و فروش گیاهان خوراکی به کوه و جنگل می روم.
ˈصفرعلی رحمتیˈ اظهار کرد: جمع آوری و تهیه برخی از این گیاهان خوراکی نظیرˈتره گˈ مشقت و زخمت زیادی دارد، زیرا این گیاه در بلندترین، سردترین و مناطق پرشیب و صخره ای کوهستان می روید، به همین دلیل قیمت آن حتی از گوشت قرمز نیز بیشتر است.
وی ادامه داد: هر کیلوگرم تره گ در ایلام اکنون به قیمت 300 هزار ریال به فروش می رسد و به سبب خواص داوریی و خوارکی آن بیشتر مردم این گیاه را می خرند.
وی افزود: قارچ محلی و دملان از دیگر گیاهان خوراکی پر مصرف است که شهروندان از آن ها استقبال زیادی می کنند و قیمت آنها نیز در حدود کیلویی 200 هزار ریال یا بیشتر نیز می رسد.
وی که بیکار است گفت: در فصل بهار با فروش این گیاهان خوراکی زندگی خود را می گذرانم و در دیگر فصل ها به کارگری می پردازم.
رحمتی افزود: با گذشت زمان و روآوری نسل جدید به غذاهای آماده و فست فود سال به سال رغبت جوانان برای خوردن گیاهان خوراکی و محلی کمتر می شود، اما این گیاهان خوراکی همچنان طرفداران و علاقه مندان خاص خود را دارد.
یکی از خریداران گیاهان خوراکی در بازار مرکزی سعدی ایلام گفت: گیاهان خوراکی، روضه بهار اند و به علت مزه، عطر و خواص دارویی و درمانی خوبی که دارند و همچنین تنوع و محدودیت زمانی مصرف آنها زیاد مورد استقبال مردم قرار می گیرند.
ˈزینبˈ شاکریˈ اظهار کرد:قیمت این گیاهان خوراکی هر سال تغییر می کند و به سبب گرانی برخی افراد از خرید آنها خودداری می کنند.
وی افزود: بسیاری از خانواده ها این گیاهان خوراکی نظیر تره گ، بوره ولی، پیچک و کنگر را پس از خریداری در فریزر نگهداری می کنند و با توجه به خواص درمانی آنها در فصل سرما از آنها استفاده می کنند.
وی گفت:باید بر قیمت این گیاهان کنترلی وجود داشته باشد تا همه بتوانند از آنها خرید و استفاده کنند.
شاکری افزود:با توجه به وجود طبیعت بکر و کوهستانی ایلام،برخی افراد در فصل بهار برای جمع آوری این گیاهان به جنگل و کوهستان های اطراف می روند و خود اقدام به جمع آوری و تهیه خوراک از این گیاهان می کنند.
وی اظهارکرد: در روزهای تعطیل یا عصرها بیشتر خانواده های ایلامی برای تهیه و جمع آوری گیاهان خوراکی، پیاده روی و لذت از طبیعت به جنگل ها و کوه های اطراف ایلام می روند.
معاون فنی منابع طبیعی ایلام نیز گفت: بیش از یک هزار گونه گیاهی در مراتع و مناطق جنگی استان ایلام شناسایی شده که 350 گونه آنها خوراکی، دارویی و صنعتی است.
ˈحجت اله فتحیˈ اظهار کرد: هر سال با آغاز فصل بهار بسیاری از مردم به صورت خودجوش برای جمع آوری گیاهان خوراکی و عرضه آنها به بازار به دشت ها و کوه های ایلام می روند.
وی ادامه داد: در فصل بهار گیاهان خوراکی جای ویژه ای در سبد غذایی شهروندان ایلامی دارند.
وی اضافه کرد: مردم باید توجه داشته باشند که برخی از این گیاهان خوراکی که دارای پیاز هستند باید به گونه ای برداشت شوند که باعث نابودی و انقراض آنها نشود.
فتحی، قارچ کوهی یا ˈدملانˈ را از این گونه گیاهان خوراکی برشمرد و گفت: این گیاه خوراکی اکنون با قیمت هر کیلوگرم 140 هزار ریال تا 200 هزار ریال در بازار ایلام عرضه می شود و به دلیل شباهت و خاصیت آن با گوشت قرمز بسیار مورد توجه مردم است.
معاون منابع طبیعی ایلام اظهار کرد: قیمت برخی از گیاهان خوراکی نظیر ˈتره گˈ تا 300هزار ریال نیز رسیده ، و کنگر هر کیلوگرم 25 هزار ریال عرضه می شود.
وی افزود: قیمت برخی گیاهان خوراکی نظیر پیچک در ایلام دسته ای 10هزار ریال است که این گیاهان در استان های همسایه نظیر کردستان و کرمانشاه تا 150 هزار ریال به فروش می رسد.
وی ادامه داد: نمی توان به طور دقیق میزان برداشت گیاهان خوراکی این استان را اعلام کرد اما بر پایه بررسی ها ،موقعی که بارندگی مناسب، و پوشش گیاهی مراتع و کوهستان ها خوب باشد، 400 تا 500 تن گیاه خوراکی از مراتع و جنگل های این استان جمع آوری می شود.
فتحی، ارزش افتصادی این میزان گیاه خوراکی را بالای 20 میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: مراتع و جنگل ها موهبت الهی به مردم استان هستند که باید به خوبی مورد صیانت و حفاظت قرار گیرند.
87 درصد از گستره 20 هزار کیلومتر مربعی استان ایلام را عرصه های طبیعی از جمله جنگل های زاگرس و مراتع تشکیل می دهد. ک/4
7177/565/640
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 197]