واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
بازار فروش گیاهان خوراکی ودارویی بهاری در محلات رونق گرفته است محلات، خمین - ایرنا - با آغاز فصل بهار و مساعد شدن شرایط جوی، علاقه مندان به مصرف مداوای برخی بیماریها با استفاده از گیاهان خوراکی ، بازار عرضه و فروش این محصولات را در شهرستان محلات رونق داده اند.
به گزارش ایرنا، با زنده شدن زمین ، خاک آنچه از دانه ها گیاهی در خود نگهداشته است ، اکنون پرورش داده و با بارشهای فصول پاییز و زمستان آنها را به دوستداران مصرف گیاهان دارویی و خوراکی عرضه می کند.
در فصل بهار و رویش این گیاهان ، برخی شهروندان محلاتی که انواع گیاهان خوراکی را می شناسند ، به دامان طبیعت رفته و ساعات زیادی را صرف چیدن این گیاهان می کنند.
اغلب خانواده های این خطه نیز در روزهای بهاری با خرید گیاهان کوهی و خود رو اقدام به تهیه انواع غذا و آشهای محلی می کنند و معتقدند برخی از این گیاهان خواص دارویی داشته و برای سلامت بدن مفید هستند.
داروهای گیاهی و خوراکی خودرو بدون استفاده از مواد و سموم و کودهای شیمیایی در طبیعت سالم رشد یافته اند و با مصرف درست و به جا قادر به جلوگیر و درمان برخی بیماریها، حتی از نوع صعب العلاج هستند.
وجود گیاهان دارویی در عرصه های منابع طبیعی فرصت مناسبی برای برخی بهره برداران است تا با تهیه و دسته بندی آنها درآمدی کسب و به سلامت مردم کمک کنند.
خانم خانه داری به خبرنگار ایرنا گفت: عرضه گیاهان خوراکی از جمله ˈشنگهˈ، ˈریواس،ˈ پا قزقانˈ و ˈکنگر ˈبا شروع فصل بهار سبب می شود تا بانوان با تهیه این مواد گیاهی و قرار دادن آنها در سبد غذایی خانوار به سلامت تغذیه خانواده توجه جدی داشته باشند.
ˈ ناهید مومنیˈ درباره شیوه مصرف گیاهان خوراکی افزود: برخی از این گیاهان پس از پاک شدن و شستشو به صورت خرده شده در آش ، سوپ مورد استفاده قرار می گیرد و طعم بسیار لذیذی به غذاها می دهد.
وی اظهار داشت: بانوان شهرستان محلات این گیاهان را به صورت خشک یا منجمد نگهداری و در طول سال برای تیهه و پخت انواع خوراکی ها مصرف می کنند.
یکی از صاحبان داروخانه گیاهی نیز گفت: با شروع فصل بهار و رویش طبیعی گیاهان خوراکی ، این مواد را خریداری و با تهیه دارو و ترکیب با سایر گیاهان در درمان برخی بیماریها مورد استفاده قرار می گیرد.
ˈ داود محسنی ˈ افزود: گیاهان خوراکی به سبب داشتن مواد مغذی بدون استفاده از مواد شیمیایی مورد استقبال عموم مردم است و افراد سالمند ترجیح می دهند با شروع فصل بهار حتما در یکی دو وعده از غذای روزانه آنها گیاهان کوهی و خوراکی باشد.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان محلات گفت: درعرصه های طبیعی این شهرستان 50 هزارهکتار گیاهان دارویی و خوراکی برای مصارف دارویی به صورت خود رو رویش دارد .
ˈداود طالبیˈ روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا انواع این گیاهان دارویی را شامل، کنگر، ریواس، باریجه، کتیرا، نعنا کوهی، آویشن و گاوزبان عنوان کرد و افزود: ریشه، برگ و غده این گیاهان دارویی و خوراکی در درمان بیماریها استفاده می شود.
وی اظهار داشت: مصرف این گیاهان به عنوان دارو بایستی با مشورت اهل فن و افرادی صورت گیرد که تجربه مصرف این دسته از داروهای گیاهی را دارند در غیر این صورت امکان عارضه بیماری وجود دارد.
طالبی، باریجه و کتیرا را دو گیاه دارویی عنوان کرد که در شهرستان محلات برای استفاده از آنان طرح بهره برداری وجود دارد و برداشت این دو نوع گیاه با نظارت منابع طبیعی انجام می شود.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری محلات گفت: 447 هکتار از عرصه های منابع طبیعی این شهرستان تحت پوشش طرح تولید گیاهان دارویی کتیرا و باریجه قرار دارد.
طالبی افزود: ازسطح مفید 435 هکتار اراضی کتیرا سالانه دو هزار و 218 کیلوگرم کتیرای سفید و زرد در روستای ورین محلات استحصال می شود.
وی گفت: هرساله با آغاز فصل بهار تا پایان شهریوردوست داران و علاقه مندان استفاده از گیاهان دارویی به مناطق رشد گیاهان دارویی می روند و با برداشت گیاهان دارویی در مصارف خانگی مورد استفاده قرار می دهند.
طالبی افزود: از داروهای گیاهی عرق، پودر و افشره تهیه و با توجه به نوع بیماری در درمان امراض مصرف می شود.
وی، وسعت عرصه های ملی و طبیعی شهرستان محلات را 185 هزار هکتار برآورد کرد و گفت: با درجه بندی غنی، متوسط و فقیراین مراتع به ترتیب 45،14 و 64 هزارهکتار وسعت دارند.ک/3
2482/555
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 95]