واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: واگذاری ۲۷ سینما به حوزه هنری
کد خبر: ۳۹۱۱۰۴
تاریخ انتشار: ۱۸ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۷:۳۳ - 07 April 2014
محسن مومنی رئیس حوزه هنری اعلام کرد که به دستور مقام معظم رهبری ۲۷ سالن سینما در اختیار حوزه هنری قرار گرفت.
به گزارش مهر، محسن مومنی شریف رئیس حوزه هنری صبح امروز ۱۸ فروردین ماه در اولین نشست رسانهای خود در سال ۹۴ گفت: سینماهایی که در اختیار بنیاد شهید، بنیاد جانبازان و کمیته امداد امام خمینی (ره) قرار داشتند قرارست در اختیار حوزه هنری قرار گیرد که البته هنوز این انتقال محقق نشده است.
وی ابراز امیدواری کرد که هرچه سریعتر در سال جدید این امر محقق شود.
به گفته مومنی، با محقق شدن این امر تعداد سینماهای حوزه هنری به بیش از ۱۰۰ سینما خواهد رسید و این سینماها به صورت زنجیرهای اداره خواهند شد.
محسن مومنی شریف در نشست خبری چهار سال عملکرد حوزه هنری و همچنین سالروز هنر انقلاب اسلامی که امروز دوشنبه ۱۸ فروردین در تالار مهر حوزه هنری برگزار شد، گفت: قرار است امسال به مسئله فرهنگ توجه بیشتری شود و شعار سال با نام سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی محقق شود.
وی ادامه داد: امیدواریم با برخوردهای سطحی این شعار مورد غفلت قرار نگیرد و آن را در سبدهای کوچک خرد نکنیم. ما در روزگاری درباره فرهنگ سخن می گوییم که فرهنگمان مورد تهاجم قرار گرفته است. باید به بایدها، داشته ها و گنجینه فرهنگی خود تسلط و آگاهی پیدا کنیم و همچنین بفهمیم که چرا و چگونه فرهنگ ما مورد هجوم قرار گرفته است.
* مساله فرهنگ نباید ذیل امور اقتصادی و سیاسی قرار گیرد
رئیس حوزه هنری با تاکید بر اینکه انقلاب اسلامی یک محصول فرهنگ است، اظهار کرد: در بومیشناسی انقلابها از انقلاب ما به عنوان یک انقلاب فرهنگی یاد می شود و این از همان فرهنگ اسلامی برمی خیزد که انقلاب و نظام ما را هم با دیگر نظام های دنیا متفاوت می کند. این فرهنگ شیعه و فرهنگ غنی اسلامی بود که موجب خروش مردم شد و انقلاب اسلامی را رقم زد.
همچنین جنگ تحمیلی هشت ساله نیز که مردم دشمن را سر جای خود نشاندند و ما را پیروز این میدان کرد قطعا به دلیل نوآوری ها و تجهیزات نظامی نبود چراکه دشمن در این زمینه از ما جلوتر بود بلکه این فرهنگ ما بود که باعث شد حتی در فتح فاو و گذشتن از اروند رود سربلند شویم. من فکر می کنم بحران های اقتصادی و سیاسی حل نمی شوند مگر به واسطه فرهنگ، اما گاهی دیده می شود فرهنگی که قرار است سایر موضوعات تابع آن باشند متاسفانه خودش زیرمجموعه دیگر امور قرار گرفته است.
* تغییر در ادبیات امام جمعهای که همیشه از عدالت سخن میگفت
مومنی شریف زمان هجوم به فرهنگ ایرانی اسلامی را به زمان پذیرش قطعنامه مرتبط دانست و گفت: در آن زمان سیاست بازسازی در کشور شکل گرفت و شاید نخستین نشانه هجوم به فرهنگ پذیرفتن پول از صندوق بازسازی پول بود و در ادامه کار به جایی رسید که در خطبه های نماز جمعه کسی که همیشه از عدالت اجتماعی سخن می گفت به سمت سخن گفتن از رفاه اجتماعی سوق پیدا کرد. حتی واژه مستضعفین به تدریج تغییر پیدا کرد و به جای آن دستور داده شد که واژه قشر آسیبپذیر به کار رود. آن زمان هنرمندان شروع به روشنگری و افشاگری کردند و ادبیات اعتراض با تکیه بر فرهنگ اسلامی پیدا شد. علی معلم، قزوه و شهید آوینی از جمله این افراد بودند.
* بعد از هر انتخابات بیشترین آسیب به فرهنگ میخورد
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در حوزه سیاست بعد از هر انتخابات بیشترین آسیب روی فرهنگ است. در زمان انتخابات غلبه بر رقیب از جمله مسائلی است که بسیار پررنگ می شود و در کنار آن منافع ملی ما کمرنگ می شود. مردم سخنانی را می شنوند که به اعتقادات آنها ضربه می زند درحالیکه در دیگر کشورها این گونه نیست.
مومنی شریف همچنین با اشاره به تاثیرگذاری ورود کالاهای بیگانه در حوزه فرهنگ عنوان کرد: در حوزه اقتصادی نیز ورود کالاهای بیگانه در هجوم فرهنگی موثر است که تقریبا می توان گفت این پدیده از دهه ۷۰ شکل گرفت. بخش دیگر نیز پروژه های اقتصادی است که بدون هیچ ضرورت فرهنگی ایجاد می شوند به طور مثال گاهی در منطقه ای دانشگاهی ایجاد می شود که ضرورتی برای آن وجود ندارد.
* نقشه فرهنگی به شواری انقلاب فرهنگی رفته است
رئیس حوزه هنری با اشاره به تاکیدات رهبر معظم انقلاب درباره فرهنگ عنوان کرد: بر اساس این تاکیدات نقشه فرهنگی تدوین و تنظیم شده و به شورای انقلاب فرهنگی رفته است و ما امیدواریم که رئیس شورای انقلاب فرهنگی زودتر این نقشه را مطالعه کند. حوزه هنری هم در این زمینه وظایفی دارد.
مومنی شریف با اشاره به این فعالیت ها ادامه داد: مرکز آموزش هنرهای اسلامی در حوزه هنری در این چهار سال ۲ هزار هنرجو تربیت کرده است به طور امسال شهید باغبانی که سال گذشته در سوریه شهید شد از نمونه این هنرجوهاست. هدف از تربیت نیرو در حوزه هنری تنها برای خود حوزه نیست بلکه برای دیگر نهادها و مراکز فرهنگی هم هست.
* حوزه هنری کمترین سهم بودجه را دارد
این مدیر عرصه فرهنگ درباره بودجه حوزه هنری نیز عنوان کرد: حوزه هنری کمترین سهم را از بودجه و بیتالمال دارد این بودجه گاهی به اندازه یک اداره کل هم نمی رسد، اما ما از همین بودجه اندک بسیار خوب و بهینه استفاده کردیم. در سال ۹۲، ۶۴ درصد بودجه حوزه هنری به برنامه هایمان اختصاص پیدا کرد در حالیکه شاید در دیگر نهادها بیش از ۷۰ درصد از بودجه صرف حقوق کارمندان می شود. ادعای ما این است که کار در حوزه هنری با قیمت ارزان و با کیفیت و سرعت بهتر انجام می شود.
* حوزه هنری دچار هیجانات زودگذر نمیشود
وی افزود: حوزه هنری فعالیت هایش برنامهمحور است و امور و برنامههای راهبردی دارد و این باعث می شود که ما دچار هیجانات زودگذر نشویم.
مومنی شریف با اشاره به تاکید رهبر معظم انقلاب بر مدیریت جهادی در نامگذاری سال ۹۳ بیان کرد: این راهبرد نظام در حوزه مدیریت برای عبور از بحران ها است. این مدیریت باید با انگیزه الهی و توجه به خدا و جلب رضایت او و همراه با درایت باشد. وقتی مسئولان ما طرف حسابشان خدا باشد اتفاقات بزرگ بهتری می افتد. در مدیریت جهادی ناامیدی وجود ندارد و اشتیاق و نشاط فراوان است. به طور مثال در جهاد سازندگی که ما داشتیم کارهای بسیار بزرگی انجام شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]