واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
اقتصاد و فرهنگ بر تار و پود فرش دستباف نمود یافته است تهران - ایرنا - مشاور رسانه ای و تبلیغاتی مرکز ملی فرش ایران گفت: فرش دستباف ایران حامل وجوه مختلف فرهنگی، تاریخی و هنری است و در عین حال نقش های پر رنگ اقتصادی و صادراتی را نیز بر دوش می کشد و از این رو نمونه درخور تأملی برای به عینیت درآمدن شعار سال جاری یعنی ˈاقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادیˈ است.
حمید کارگر روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: در نامگذاری سال 93 توسط مقام معظم رهبری، دو بال اقتصاد و فرهنگ برای اوج گرفتن فعالیت ها در کشور مد نظر قرار گرفته است و فرش دستباف ایرانی این هر دو وجه را به شکل کامل و مطلوب با خود به همراه دارد.
وی با اشاره به سابقه چند هزار ساله تولید فرش دستباف در ایران گفت: این پیشینه طولانی و آمیختگی این هنر - صنعت با خرده فرهنگ های ایرانیان در سطح کشور و آداب و سنن و هویت ملی و محلی مردم این سرزمین از یک سو و وجوه ارزشمند اقتصادی فرش از دیگر سو بستر مناسبی برای توجه بیش از پیش به این حوزه را فراهم آورده است.
وی افزود: شمار قابل توجه فعالان هنر - صنعت در داخل کشور در کنار ویژگی هایی مانند هزینه اندک برای ایجاد شغل و نیز ارزش افزوده بالا، جنبه های اشتغالزایی و کمک به اقتصاد و معیشت خانوار را تقویت کرده و علاوه بر این همواره فرش به عنوان یکی از اقلام مهم صادرات غیرنفتی کشور سهمی شایسته در ارزآوری داشته است.
کارگر همچنین با اشاره به ابلاغ سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی در اواخر سال گذشته نیز گفت: فرش دستباف، صنعتی بومی و قدیمی در کشور ماست که همه ابزار و تجهیزات مورد نیاز آن در داخل کشور تولید و عرضه می شود و بی نیاز از واردات است، چرا که دانش فنی و مهارت تولید در سبک ها و تکنیک های مختلف بافت نیز در داخل کشور وجود دارد و از این بابت روی این هنر - صنعت در حوزه اقتصاد مقاومتی می توان تکیه کرد.
مشاور رسانه ای و تبلیغاتی مرکز ملی فرش ایران ادامه داد: سرمایه اندک مورد نیاز برای بر پا کردن دار قالیبافی و ایجاد اشتغال ارزان و فراوان و همه گیر در این حوزه، به توسعه پایدار کشور کمک های غیرمستقیمی رسانده و می رساند.
وی گفت: برای نمونه رونق قالیبافی در روستاها می تواند به پیشگیری از خروج روستاییان و مهاجرت آنان به شهرها و روی آوردن به مشاغل کاذب یاری رساند و از طرفی ارزش افزوده بالای این هنر - صنعت با وجود سرمایه گذاری اندک، شاخصه ای قابل تاکید در دوران توجه به اقتصاد مقاومتی است.
وی با اشاره به عدم تمایل سرمایه داران برای حضور در صنایع بزرگ با ریسک بالا اظهار داشت: سرمایه اندک مورد نیاز برای راه اندازی کارگاه قالیبافی می تواند انگیزه مناسبی را برای ورود صاحبان سرمایه به این حوزه در وادی اقتصاد مقاومتی ایجاد کند.
کارگر با بیان این مطلب که، اشتغال به فرش دستباف از دیر باز در کشور ما به عنوان شغلی فراگیر و مکمل در روستاها و شهرها مطرح بوده است گفت: هم اکنون نیز قریب به یک میلیون نفر بافنده در کشور مشغول فعالیت هستند که با احتساب دارندگان حرفه های وابسته به فرش(ریسندگی، طراحی، رنگرزی، مرمت، فروش و غیره) و لحاظ کردن خانواده های آنان می توان در نظر آورد که بخش عمده ای از جمعیت کشور، زندگی آنان به نوعی به فرشبافی پیوند خورده و از آن ارتزاق می کنند.
وی ادامه داد: نقش این هنر - صنعت در تامین معیشت خانوارها به ویژه در روستاها و به طور خاص به هنگام خشکسالی ها و کم رونق شدن کشاورزی و دامپروری و نیز این امکان که فرشبافی به عنوان شغل جانبی و مکمل در کنار مشاغل اصلی به اقتصاد و معیشت خانواده ها کمک می کند، اثربخشی موثری را برای این هنر - صنعت رقم زده است.
وی در پایان اظهار امیدواری کرد که نامگذاری سال جاری با عنوان ˈاقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادیˈ زمینه مناسبی برای رونق بیش از پیش هنر - صنعت فرش دستباف ایران را فراهم آورد و این میراث کهن فرهنگی و هنری کشور به لحاظ اقتصادی نیز جان تازه ای بگیرد.
اقتصام**1574**1594
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]