واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
نارسایی مزمن کلیه عامل بیماری های قلبی عروقی و مغز است سنندج - ایرنا - یک پزشک فوق تخصص نفرولوژی گفت: نارسایی مزمن کلیه به تنهایی می تواند عامل خطرناکی برای بیماری های قلبی عروقی و مغز باشد و حیات افراد را تهدید کند.
دکتر انور محمدی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، طولانی شدن کاهش عملکرد کلیه ها بیش از سه ماه را نارسایی مزمن کلیه دانست و افزود: نارسایی مزمن کلیه، بیماری شایعی است که حدود 10 درصد از مردم جهان از آن رنج می برند.
به گفته وی چنانچه این بیماری پیشگیری نشود منجر به نارسایی پیشرفته غیرقابل بازگشت کلیه خواهد شد.
وی افزود: شواهد نشان می دهد، شمار زیادی از کسانی که کلیه آنها به این درد مبتلا است از بیماری خود آگاه نیستند.
این فوق تخصص نفرولوژی در ادامه سن بالای 50 سال، دیابت، فشار خون بالا، سیگار، چاقی، سابقه خانوادگی فشار خون و دیابت، مصرف زیاد الکل و بیماری های اتو ایمیون را از جمله عوامل خطرناک برای بیماری نارسایی مزمن کلیه برشمرد و گفت: این بیماری در مردان و سیاهپوستان نیز بیشتر دیده می شود.
وی افزود: همچنین دیابت، فشار خون بالا، گلومرولونفریت، بیماری پلی سیستیک کلیه بالغین، بیماری های اورولوژی و ارثی از مهمترین علل ایجاد بیماری نارسایی مزمن کلیه است.
دکتر محمدی در ادامه اظهار کرد: بیماری نارسایی مزمن کلیه در مراحل اولیه بدون علائم بالینی بوده و از مرحله سوم علائم آن ظاهر می شود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان افزود: کم خونی، خستگی زودرس، تنگی نفس، کاهش اشتها، کاهش وزن، ورم اندام ها، اختلالات استخوانی، تهوع، استفراغ و کاهش سطح هوشیاری از مهمترین علائم بیماری نارسایی مزمن کلیه است.
وی گفت: راه های تشخیص این بیماری از طریق انجام آزمایش آلبومین ادرار، آزمایش ساده ادرار و تعیین کارکرد کلیه ها با اندازه گیری کراتینین است.
این پزشک فوق تخصص کلیه، تنظیم فشار خون (کمتر از 130.80)، تنظیم میزان قند خون، درمان چربی خون بالا، رژیم غذایی کم پروتئین، درمان کم خونی، کاهش وزن و قطع سیگار را از مهمترین راه های پیشگیری از بیماری نارسایی مزمن کلیه برشمرد و گفت: درمان و کنترل علائم و عوارض ایجاد شده و درمان جایگزینی کلیه (همودیالیز، دیالیز صفاقی و پیوند کلیه) از راه های درمان این بیماری است.
به گفته مسوول واحد بیماری های خاص معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی کردستان 949 بیمار کلیوی در استان شناسایی شده است.
لیلا قنبری افزود: از این تعداد 551 نفر بیمار پیوند کلیه، دریافت کننده دارو از سطح داروخانه های منتخب استان، 378 نفر بیمار همودیالیز (دریافت کم خونی) بخش های دیالیز استان و 20 نفر نیز دیالیز صفاقی هستند.
وی از راه اندازی بخش دیالیز صفاقی در بیمارستان توحید سنندج در نیمه اول سال آینده خبر داد و گفت: با راه اندازی این بخش بیماران مبتلا به نارسایی مزمن و پیش رونده کلیه کاندید انجام دیالیز صفاقی، می توانند از خدمات این بخش استفاده کنند.ک/3
7346/570
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 64]