تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 28 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس به خدا و روزقيامت ايمان دارد،بايد ميهمانش راگرامى دارد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816396831




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چگونه کودکان را به مطالعه علاقمند کنیم؟


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
چگونه کودکان را به مطالعه علاقمند کنیم؟
بهترین گام در علاقمند کردن کودکان به خواندن و ایجاد علاقه به مطالعه در آنها، انتخاب کتاب‌ه ای شادی بخش، سازگار با روحیه جست و جوگر و پرتحرک آنها چنین پاسخگو به پرسش‌ها ونیازهای‌شان و تهی از آموزش‌های خشک و مستقیم و پند و اندرز است.
سید حسین سلیمی روانشناس درباره چگونگی تشویق مطالعه در فرزندان در گفتگو با  خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران، گفت: در گرایش به مطالعه، مثل بسیاری از گرایش‌های اکتسابی دیگر، باید از همان دوران خردسالی (حدود دوازده تا چهارده ماهگی) درشخص به وجود بیاید؛‌و اگر نتوان در همان سنین خردسالی بذر علاقه به کتاب و مطالعه را در وجود طفل کاشت، جبران آن در سال‌های بعد، بسیار دشوار خواهد بود.
 
وی همچنین ادامه داد: تحقیقات نشان داده است که بچه‌ها از همان سنین پایین، از تماشای تصاویر ساده مربوط به موجودها و اشیا آشنای اطرافشان لذت می‌برند. بنابراین اگر در این دوران، کتاب‌های مصور رنگی با خصوصیات گفته شده در اختیار آنان قرار گیرد، به ورق زدن مکرر و تماشای تصاویر آن می‌پردازند؛ و به این ترتیب اولین سنگ بنای آشنایی و الفت آنان با کتاب گذاشته خواهد شد، همچنین توضیح‌های ساده‌ای که از طرف پدر و مادر درباره این تصویرها داده می‌شود به دانش خردسال نیز غنایی بیشتر می‌بخشد و باعث تسریع در رشد فکری او می‌شود.
 
این روانشناس در ادامه تصریح کرد: داستان‌های ساده و سالمی که مادرها و مادربزرگ‌ها و پدربزرگ‌ها برای بچه‌ها تعریف می‌کنند نیز وسیله دیگر و مناسب در جلب آنان به کتاب و مطالعه است.
 
سلیمی درباره نقش خانواده در تشویق کودکان به مطالعه گفت: در خانواده‌هایی که پدر و مادر یا برادر و خواهرهای بزرگ‌تر، اهل مطالعه‌اند، بچه‌ها با مشاهده آنان، خود به خود به مطالعه و روی آوردن به کتاب تشویق و در سنین بالاتر بهمطالعه بیشتری می‌پردازند.
 
وی همچنین اذعان داشت: کودکانی که حرف‌زدنشان پیشرفته‌تر است، اغلب در سال‌های اولیه دبستان، بهتر و راحت‌تر می‌توانند خواندن را شروع کنند؛ بنابراین والدین با گوش دادن صبورانه به حرف‌های بچه‌ها و دادن اجازه سخن گفتن و ابراز وجود به آنان، و صحبت کردن صحیح و سلیس با آنان، یکی از گام‌های مهمی در امر علاقمند کردن کودکان به مطالعه است، همچنین متخصصان بر این باورند کودکانی که در بزرگی در شمار مطالعه‌کنندگان خوب و ماهر قرار می‌گیرند، بیشتر آنهایی هستند که خوب فکر کردن، خوب گوش دادن، و خوب حرف زدن را در کودکی آموخته‌اند.
 
سلیمی درباره راهکارهای مناسب برای تشویق کردن و ایجاد علاقه کودکان به مطالعه اظهار داشت: گام نخست این است که پدر و مادر هنگامی که به کتابخانه می‌روند، کودکشان را نیز با خودهمراه کنند زیرا از همان سنین پایین، انس و الفتی بین کودک و کتاب و کتابخانه ایجاد می‌شود؛ مسئله دیگر این است که داستان‌هایی را برای کودکان انتخاب کنید که بازتاب روحیه کودکانه، بازیگوشی‌ها، قهر و آشتی‌ها، زلالی روان و رفتارهای کودکانه باشند. کودکان با این داستان‌ها احساس همدلی می‌کنند و در لابه لای آنها، خود را می‌بینند و می‌یابند. همچنین از تلویزیون، رایانه و ... به شکل متعادل استفاده کند، تا خانه محیط مناسبی برای مطالعه و یادگیری کودک باشد همچنین به کودک خود کمک کنید تا اهمیت عادات خوب مطالعه را بیاموزد و به او نشان دهید که به کار بردن مهارت‌های درست مطالعه، نه تنها در حال حاضر برای وی مفید است بلکه در آینده نیز برای او موثر خواهد بود.
 
وی خاطرنشان کرد: زمانیکه کودکتان در حال مطالعه و درس خواندن است در کنار وی حضور داشته باشید، حضور شما هم اهمیت مطالعه را به فرزندتان نشان می‌دهد و همچنین این دسترس بودن باعث می‌گردد که فرزندتان اگر سوالی داشته باشد به راحتی از شا بپرسد. این مهم است که والدین به کودک خود نشان دهند که یادگیری فرزندشان برای آنها بسیار مهم و البته جذاب بوده و در آن مشارکت دارند؛ محدودیت‌های کودکتان را بشناسید،‌هر کودکی مانند هر بزرگسالی دارای توانایی‌های یادگیری منحصر به فرد و ویژگی‌های یادگیری مخصوص به خود است. شناخت همین محدودیت‌ها، شاه کلیدی است که به فرزند شما کمک خواهد کرد که از مهارت‌های موثر مطالعه استفاده نمایند.

انتهای‌پیام/







تاریخ انتشار: ۱۷ فروردين ۱۳۹۳ - ۰۳:۳۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 113]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن