تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1835039403
چگونه عذرخواهي را به کودکان ياد بدهيم؟
واضح آرشیو وب فارسی:نیک صالحی:
چگونه عذرخواهي را به کودکان ياد بدهيم؟ روشهاي غيرمستقيم ديگر که والدين بايد از آن طريق به کودکشان عذرخواهيکردن را بياموزند، «نقاشي کشيدن» و «داستان اسباببازيها» است.
يکي از موضوعهاي مهمي که والدين در تربيت فرزندشان به آن اهميت ميدهند،احترام گذاشتن به ديگران و عذرخواهيکردن است.
خصوصا اگر يک ميهماني رسمي باشد که پدر ومادر خيلي رودربايستي دارند...
بسياري از والدين هرگز به رفتارهاي بد فرزندشان واکنش نشان نميدهند و کمسنبودن او را توجيه کننده رفتارهايش ميدانند. در مقابل، پدر و مادرهايي هستند که فرزندشان را در مقابل هر خطاي کوچکي وادار به عذرخواهي ميکنند. دراين باره با دکتر محمدرضا خدايي، روانپزشک و عضو هيات علمي دانشگاه علوم بهزيستي و توانبخشي گفتوگو کرديم.
از چه سني بايد به بچهها آموزش دهيم که عذرخواهي کنند؟
هر انساني بايد از مراحل مختلف رشدي عبور کند تا به بزرگسالي برسد. اين مراحل رشد شامل رشد جسمي، جنسي، رواني و اجتماعي است. اگر دوران شيرخوارگي را کنار بگذاريم، کودک از 3 سالگي تا 7 سالگي و بعد از 7 تا 11 سالگي در دوران کودکي به سر ميبرد. از 3 تا 7 سالگي يعني سنين پيش از دبستان کودک تفکر شهودي دارد، فکرهاي عميق ندارد و در کارهاي خود، بيمنطق است. علاوه بر اين خودش را مرکز عالم ميداند و تصور ميکند همه بايد مطيع او باشند و همهچيز را از آن خود ميداند. نکته مهمتر اينکه کودک خوب و بد را به صورت انتزاعي در نظر نميگيرد و کارهايي را که انجام ميدهد خطا نميداند. اما از سن 6 سالگي به مرور زمان خوب و بد را ميشناسد و منطق کمکم در افکار و اعمالش شکل ميگيرد. در سنين کودکي، بچهها همهچيز را بزرگتر از حد واقعياش در نظر ميگيرند و به بيان ديگر همهچيز در نظر بچهها غلوشده است بنابراين والدين بايد بدانند در اين سنين بچهها را زياد تنبيه يا تشويق نکنند چون بسيار مضر است.
با توجه به ويژگيهايي که از دوران کودکي ذکر کرديد، کودکان بسياري از کارهاي خود را بد نميدانند، بنابراين چگونه بايد به آنها ياد بدهيم که عذرخواهي کنند؟
بچهها در سنين کودکي بيشتر به رفتار پدر و مادرشان توجه دارند به عنوان نمونه اگر پدر پشت تلفن به دوستش دروغ بگويد، دروغ گفتن براي بچه نهادينه ميشود و احساس نميکند اگر دروغ گفت بايد عذرخواهي کند. والدين لازم است جلوي فرزندشان به صورت غيرمستقيم عذرخواهي کنند تا بچه ياد بگيرد اگر کار بدي انجام داد لازم است عذرخواهي کند. البته اين عذرخواهي بايد به صورت معقول باشد نه غلوشده.
آقاي دکتر! شما گفتيد که والدين بايد به صورت غيرمستقيم به بچهها عذرخواهي را ياد بدهند. لطفا در اينباره بيشتر توضيح دهيد.
اگر کودک، کاري کرده که در جامعه عرف نيست و کار بدي تلقي ميشود والدين بايد بدون اينکه شخصيت بچه را زير سوال ببرند يا احساس منفي به کودک منتقل کنند به عنوان نمونه به جاي بيان الفاظي مانند «تو بچه بدي هستي»، «ديگر دوستت ندارم» به کودک خود بگويند «تو خوبي ولي اين کارت اشتباه بوده» يا «اگر من جاي تو بودم، ميگفتم ببخشيد» علاوه بر اين والدين بايد در نظر داشته باشند همانطور که نبايد شخصيت کودکشان را زير سوال ببرند نبايد نسبت به رفتار او بيتفاوت باشند و هر کاري کرد به رويش نياورند. روشهاي غيرمستقيم ديگر که والدين بايد از آن طريق به کودکشان عذرخواهيکردن را بياموزند، «نقاشي کشيدن» و «داستان اسباببازيها» است. در روش نقاشي کردن، اتفاقي که سبب شده کودک کار زشتي انجام دهد را نقاشي ميکنيم. به عنوان نمونه اگر کودک در مدرسه با دوستش دعوا کرده و او را کتک زده، اين اتفاق را با کمک بچه نقاشي ميکشيم و يک کودک گريان را ترسيم ميکنيم و از کودک ميپرسيم: «اگر بخواهيم دوستت لبخند بزند بايد چه کار کني؟» و آن زمان عذرخواهي را به او ياد مي?دهيم. در روش داستان اسباببازيها نيز مشابه نقاشي کردن، از شخصيتهاي داستاني استفاده ميکنيم و يک داستان تعريف ميکنيم و از فرزندمان ميخواهيم در مورد آن کار بد قضاوت کند. ممکن است پاسخ کودک، عذرخواهي نباشد. والدين بايد به او کمک کنند تا به اين نتيجه برسد.
در چه زماني بايد از کودک به صورت مستقيم بخواهيم عذرخواهي کند؟
اگر کودک با روشهاي غيرمستقيم که در بالا ذکر شد، عذرخواهي کرد لازم است او را تشويق و يک هديه کوچک برايش تهيه کنيد. اما اگر کودک واکنش مثبتي نشان نداد يا سن کودک در حدي بود که خوب و بد را تشخيص بدهد و کارش خيلي بد بود به صورت مستقيم از او بخواهيد که عذرخواهي کند. اما والدين بايد توجه داشته باشند که اين تقاضا همراه با خشم و خرد کردن شخصيت کودک نباشد. به عنوان نمونه «تو بچه خوبي هستي ولي انتظار من از تو اين نبود» يا «من تو را دوست دارم اما اين رفتارت خيلي زشت بود بايد عذرخواهي کني» يا «حتما خسته بودي يا حواست نبوده که چنين رفتاري را مرتکب شدي» بعد از کودک بخواهيد که عذرخواهي کند و سپس بگوييد از دوستت ميپرسم عذرخواهي کردي يا نه!
گاهي اوقات بچهها در ميهماني، کار خطايي را انجام ميدهند و والدين در جمع از آنها مصرانه ميخواهند که عذرخواهي کنند. آيا اين رفتار صحيح است؟
نکته مهم در مورد عذرخواهي اين است که نبايد غلو شده يا کم باشد. پدر و مادر بايد توجه داشته باشند براي يک اشتباه کوچک فرزندشان نبايد از او بخواهند يک عذرخواهي جدي انجام دهد و او را سرزنش کنند. يا برعکس اگر کودک کار بسيار بدي انجام داده، بيتفاوت باشند و هيچ واکنشي نشان ندهند. بنابراين اگر کودک در ميهماني يک کار بدي انجام داد و اين کارش عمدي بود بايد خيلي محکم و نه با احساس خشم و تنفر، از او بخواهيد که عذرخواهي کند. اما اگر کار کودک غيرعمدي بود و درک درستي از آن کار نداشت بايد به صورت غيرمستقيم از او بخواهيد که عذرخواهي کند. به عنوان نمونه بگوييد: «خاله، من به جاي پويا ميگويم ببخشيد، حواسم نبود» اما گاهي اوقات بچهها متوجه کاري که ميکنند نيستند يا سن آنها به درک خيلي مسايل نميرسد. بهعنوان نمونه اگر يک کودک 4 يا 5 ساله پايش را در جمع دراز کرد نبايد او را دعوا کنيد و از او بخواهيد از همه افراد حاضر در جمع با يک احساس منفي عذرخواهي کند. اين کار باعث ميشود اعتماد به نفس او کم شود و احساس حقارت کند و حالت وسواسگونه در رفتارش به وجود آيد. در برخي از موارد نيز پدر و مادر عذرخواهيکردن را به فرزندشان ياد نميدهند اما در جمع براي اينکه ديگران نگويند چه پدر و مادر بيتفاوتي، از کودکشان سوءاستفاده ميکنند و در مورد هر اشتباه کوچک فرزندشان او را وادار به عذرخواهي ميکنند. اين کار نيز اشتباه است و کودک را دچار عقده ميکند.
آيا بايد تفاوتي بين عذرخواهي کودک از والدين خود با ديگر افراد وجود داشته باشد؟
در وهله اول کودک بايد احترام گذاشتن را ياد بگيرد و بداند هر شخص چه جايگاهي دارد. پدر و مادر بايد به فرزند خود بياموزند که پدر و مادر يک حرمتي دارند، دوست يک حرمتي دارد، معلم جايگاه ويژه?اي دارد، خواهر و برادر نيز از جايگاهي برخوردارند و اين احترام را کودک از والدينش ميآموزد. زماني که کودک جايگاه اشخاص را درک کرد، نحوه برخوردش با افراد مختلف نيز تفاوت ميکند. بنابراين والدين بايد در کنار رفتار مناسب خود، با بيان مثبت و دوستانه، احترام گذاشتن و عذرخواهي کردن از ديگران را به فرزندشان ياد بدهند.
بسياري از کودکان به رغم رفتار مناسب والدينشان اصرار دارند که کار بدشان را تکرار کنند و عذرخواهي نميکنند. در چنين مواقعي والدين چگونه بايد رفتار کنند؟
در چنين مواقعي والدين بايد نه واکنش مثبت نشان دهند و نه منفي. بيتوجهي شايد کارساز باشد. اما اگر بچهها باز هم اصرار به خطا داشتند، تنبيهاتي که جنبه جسمي ندارد، مناسب خواهد بود. اين تنبيهها نبايد مسائل اوليه زندگي مانند غذا خوردن را دربرگيرد بلکه بايد قولهايي را که والدين به فرزندشان دادهاند، محدود کند.تبیان
شنبه 16 فروردین 1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نیک صالحی]
[مشاهده در: www.niksalehi.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 64]
صفحات پیشنهادی
بسته ویژه مشاور سلامت مواد سمی در لوازم آرایشی/پیشگیری از سرطان با غذا/چگونه به کودکان عزت نفس بدهیم/ روش جلوگ
بسته ویژه مشاور سلامتمواد سمی در لوازم آرایشی پیشگیری از سرطان با غذا چگونه به کودکان عزت نفس بدهیم روش جلوگیری از آرتروز زانومشاوران سلامت در پاسخ به پرسشهای شهروندان درباره مواد سمی موجود در لوازم آرایشی روش پیشگیری از سرطان با تغذیه مناسب اقدامات لازم برای جلوگیری از آرتروزعیادت پرسپولیسی ها از کودکان سرطانی موسسه ماهک
عیادت پرسپولیسی ها از کودکان سرطانی موسسه ماهک جامعه > سلامت - باشگاه خبرنگاران جوان نوشت اعضای کادر فنی پرسپولیس و بازیکنان در سفر به مازندران با کودکان سرطانی در بیمارستان بوعلی مازندران موسسه ماهک ملاقات کردند &روانشناس کودک: پنهان کردن اعتیاد والدین، اعتماد کودک را سلب میکند/ کودکان مستعد اعتیاد
روانشناس کودک پنهان کردن اعتیاد والدین اعتماد کودک را سلب میکند کودکان مستعد اعتیادیک روانشناس کودک گفت سلولهای عصبی آئینهای در انسان عامل تقلید رفتار کودکان است و کودکان با بهره هوشی کم مستعد ابتلا به اعتیاد هستند مهناز استکی در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس اظهچگونه به دخترها پیشنهاد ازدواج بدهیم؟!
چگونه به دخترها پیشنهاد ازدواج بدهیم از قبل آماده کنید که چه باید به او بگویید پراکنده گویی نکنید و خیلی راحت با یک مقدمه کوتاه سر اصل موضوع بروید قبل از پیشنهاد۱ قبل از هر چیز از خودتان بپرسید واقعا آماده ازدواج هستید می دانید از ازدواج چه می خواهید آیا این فرد کسی است کهافزایش قدرت یادگیری کودکان با چرتزدنهای بعد قصهخوانی
افزایش قدرت یادگیری کودکان با چرتزدنهای بعد قصهخوانی محققان دانشگاه ساسکس Sussex انگلستان طی پژوهشی نشان دادهاند کودکان سه سالهای که پس از شنیدن داستان چرت میزنند عملکرد بهتری را در تکالیف متعاقب و مرتبط غیر کلاسی خود نشان میدهند رابطه بین خواب و یادگیری برای بزرگسالانآسیبها و خطرات زیادی متوجه کودکان کار و خیابانی است
چهارشنبه ۲۸ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۴ ۳۳ یک جامعه شناس معتقد است معضل کودکان خیابانی برای یک جامعه مانند بیماری سرطان است که پیشگیری مهمترین راه مبارزه با آن است دکتر بهرام نوابی فر در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه کرمانشاه با اشاره به اینکه سن قانونی برای کبهار را به یاد فاطمه (س) آغاز کنیم/چگونه سالی فاطمی داشته باشیم؟
بهار را به یاد فاطمه س آغاز کنیم چگونه سالی فاطمی داشته باشیم بهار بهترین بهانه برای آغاز است و چه آغازی را بهتر از تمسک به سیره ی حضرت فاطمه الزهرا س می توان یافت این ایام فرصتی به دست می دهد تا ضمن بازنگری در رفتارهای سالهای گذشته به اصلاح عملکرد خود بپردازیم به گزارش حوزوالدین افسرده چگونه با کودکانشان بر خورد کنند؟
معمولا سعی می کنم اشک هایم را از فرزندم پنهان کنم اما گاهی اوقات فرزندم ناگهان وارد اتاق می شود و متوجه می شود که من در حال گریه بوده ام فرزند دبستانی من بارها از من پرسیده است که چرا اینقدر گریه می کنم اما نمی دانم چه پاسخی باید به او بدهم چگونه می توانم این بیماری درونینظم را چگونه به کودکان آموزش دهیم
آغاز آموزش نظم از کودکی نظم را چگونه به کودکان آموزش دهیم یک کارشناس امور اجتماعی گفت والدین فرزندان خود را از کودکی به داشتن نظم و برنامه جهت آیندهای درخشان باید تربیت کنند فروغ جعفری در گفتگو با خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران گفت زمانی که کودکتان وسایلش را برشیوه آموزش پیشگیری از اعتیاد به کودکان
شیوه آموزش پیشگیری از اعتیاد به کودکان آموزش پیشگیری از اعتیاد وابسته به سن خاصی نیست و در هر سنی میتوانیم به فرزندانمان آموزش دهیم اما این آموزشهای پیشگیرانه باید با ویژگیهای سنی کودکان متناسب باشد به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر با توجه به ویژگیهای کودکان در سچگونگی آموزش پیشگیری از اعتیاد به کودکان
چگونگی آموزش پیشگیری از اعتیاد به کودکان کد خبر ۳۸۶۵۰۱ تاریخ انتشار ۲۳ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۱ ۱۱ - 14 March 2014 آموزش پیشگیری از اعتیاد وابسته به سن خاصی نیست و در هر سنی میتوانیم به فرزندانمان آموزش دهیم اما این آموزشهای پیشگیرانه باید با ویژگیهای سنی کودکان متناسب باشد به گزارشچگونه مراقب کودکان باشیم؟
چگونه مراقب کودکان باشیم کد خبر ۳۸۸۵۵۴ تاریخ انتشار ۰۴ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۲ ۱۷ - 24 March 2014 معاون پیشگیری سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران توصیههای ایمنی را به منظور جلوگیری از آسیب رسیدن به اطفال و کودکان به والدین ارائه کرد به گزارش ایسنا مهندس محمود قدیری باکودکانی که ورزش میکنند بهتر ریاضی یاد می گیرند
کودکانی که ورزش میکنند بهتر ریاضی یاد می گیرند کد خبر ۳۸۷۹۳۹ تاریخ انتشار ۲۹ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۱ ۵۹ - 20 March 2014 محققان دریافتهاند کودکانی که ورزش می کنند در دروس آکادمیک از جمله درس ریاضی موفقتر هستند و یادگیری بهتری دارند به گزارش ایسنا تحقیقات نشان داده است کودکانی که بیموثرترین روش یادگیری به کودکان
موثرترین روش یادگیری به کودکان برای رشد و نمو کودکان نیاز به وقت و توجه با کسی دارند که از بازی کردن با آنها خوشحال می شوند ولی بعدها آنها یاد خواهند گرفت که بتوانند خودشان را سرگرم کنند برای رشد و نمو کودکان نیاز به وقت و توجه با کسی دارند که از بازی کردن با آنها خوشحال می شوکی و چگونه مسائل جنسی را به کودک مان یا بدهیم؟
کی و چگونه مسائل جنسی را به کودک مان یا بدهیم هم پدر و هم مادر میتوانند به پسرهایشان آموزش جنسی بدهند ولی بهتر است مادر وظیفه آموزش به دخترش را بر عهده بگیردبچه ها از سن خیلی کم درباره مسائل جنسی کنجکاو هستند زمانیکه آنها از ما پرسشهای جنسی میپرسند به احتمال زیاد به &nانرژی زیادی برای کسب سه امتیاز داریم/ نباید اجازه بازی سازی به علی کریمی بدهیم
استانها شمال آذربایجان شرقی سرمربی العین انرژی زیادی برای کسب سه امتیاز داریم نباید اجازه بازی سازی به علی کریمی بدهیم تبریز – خبرگزاری مهر سرمربی تیم فوتبال العین امارات گفت می دانیم روز سختی در هوای سرد تبریز و برابر هواداران پر شور تراکتورسازی پیش رو داریم اما تیم ما بکودکانی در یادگیری دست را حرکت میدهند، موفقترند
شنبه ۲۴ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۰ ۴۸ محققان در پژوهشهای جدید خود دریافتند کودکانی که از حرکات دست خود برای یادگیری استفاده میکنند موفقترند به گزارش سرویس پژوهشی ایسنا منطقه خراسان تحقیقات بدست آمده از گروهی از روانشناسان دانشگاه شیکاگو نشان میدهد استفاده از حرکات انتزاعی یک ابزار ق-
گوناگون
پربازدیدترینها