محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1826962256
نحوه مواجهه حضرت زهرا(س) با امیرالمؤمنین(ع) بعد از ایراد خطبه فدکیه از زبان آیتالله مجتبی تهرانی
واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
نحوه مواجهه حضرت زهرا(س) با امیرالمؤمنین(ع) بعد از ایراد خطبه فدکیه از زبان آیتالله مجتبی تهرانی
آیتالله مجتبی تهرانی با اشاره به مبانی خطبه فدکیه میگوید: همه این مباحث مقدمهای برای نیل به هدف از خلقت یعنی آدم شدن است؛ زیرا مکتب آدمساز، تنها مکتب اهل بیت(ع) است و غیر از راه آنها راهی وجود ندارد.
به گزارش نامه نیوز، سوم جمادیالثانی سال یازدهم هجری، مصادف با شهادت دخت گرامی رسول خدا(ص) حضرت زهرا(س) است، به همین مناسبت در ادامه گفتوگوی حضرت علی(ع) و حضرت زهرا(س)، زمانی که این بانوی بزرگوار از خواندن خطبه فدکیه در مسجدالنبی(ص) فارغ شد و به منزل بازگشت به روایت مرحوم آیتالله مجتبی تهرانی میآید:
پس از اتمام این سخنان حضرت زهرا(س) به خانه بازگشت> در حالی که امیرالمؤمنین(ع) انتظار بازگشت او را میکشید.
«و یتطلّع طلوعها علیه»
و علی(ع) چشم به راه حضرت بود. «تطلّع» یعنی سر کشیدن. حضرت علی(ع) دائماً از در خانه سر میکشید تا ببیند حضرت زهرا(س) کی میآید؛ یعنی دلواپس شاید هم نگران، که نکند این جماعت دوباره صدمهای به زهرا(س) بزنند.
«فلمّا استقرّت بها الدار، قالت لامیرالمؤمنین علیهماالسلام: یَابْنَ اَبیطالِبٍ! اِشْتَمَلْتَ شِمْلَةَ الْجَنینِ، وَ قَعَدْتَ حُجْرَةَ الظَّنینِ»
وقتی حضرت زهرا(س) وارد خانه شد رو به علی(ع) کرد و گفت: آیا مانند یک طفل در رحم، کنجی نشستهای و مثل افراد متهم در گوشهای جای گرفتهای؟ شاید این تشبیه حضرت زهرا(س) به این دلیل باشد که وقتی وارد خانه شد دید که علی (ع) گوشه خانه نشسته و مثل بچه در رَحِم مادر زانوی غم بغل گرفته است.
شاید حضرت میخواهد بگوید: تو همان بچه اسلام هستی که همین طور باید بنشینی و هیچ تکان نخوری، چون اگر تکان بخوری رحم پاره میشود و به مادر لطمه میخورد؛ یعنی ناچاری که صبر کنی تا اسلام صدمه نبیند.
«نَقَضْتَ قادِمَةَ الْاَجْدَلِ، فَخانَکَ ریشُ الْاَعْزَلِ»
تو کسی بودی که بالهای باز شکاری را در هم کوبیدی، حال این کسانی که بیسلاح هم هستند به تو خیانت میکنند! «قادمه» آن پر جلوی باز شکاری است که بسیار هم قدرت دارد، «اجدل» به معنای باز شکاری و «اعزل» هم به شخص بیسلاح گفته میشود.
حضرت زهرا(س) میفرماید: تو کسی بودی که قهرمانان عرب مثل عمروبن عبدودها را از بین بردی، حال کار به جایی رسیده چند آدم ضعیف با هو و جنجال به تو خیانت میکنند!
این پسر ابوقحافه است که عطیه پدرم و وسیله فرزندانم را از من ربود و کوشش کرد با من دشمنی کند. او را در مکالمهای که با من داشت دشمنترین و لجبازترین دشمنانم یافتم تا جایی که فرزندان قیله، یعنی انصار از حمایت من دریغ کردند و مهاجرین هم خویشاوندی و کمکشان را از من باز داشتند و دیگران نیز چشم خود را بستند، بنابراین نه کسی از من دفاع کرد و نه کسی مانع از ظلم شد.
از خانه که بیرون رفتم بغض گلویم را گرفته بود، وقتی از مسجد باز گشتم خوار برگشتم. ای علی(ع) از روزی که تندی شمشیرت را از بین بردی، صورت خود را هم ذلیل کردی. تو کسی بودی که گرگها را از هم میدریدی، حالا خاک نشین شدهای. تو چرا جلوی این حرفهای باطل را نمیگیری و هیچ کار مؤثری برای دفع فتنه انجام نمیدهی؟ من اختیاری از خود ندارم! کاش قبل از این مرده بودم و وضع تو را نمیدیدم! در اینجا لحن حضرت زهرا(س) عوض میشود زیرا میبیند دل علی(ع) را به درد آورده است. میفرماید:
«عَذیرِىَ اللَّهُ مِنْکَ عادِیاً وَ مِنْکَ حامِیاً وَیْلاىَ فی کُلِّ شارِقٍ، وَیْلاىَ فی کُلِّ غارِبٍ»
خدایا! عذر مرا بپذیر که علی در مواردی ظلمها را از من دور کرده و از من حمایت کرده است! وای بر زهرا(س) در هر صبحدمی! وای بر من در هر شبانگاهی! این اوج مظلومیت حضرت زهرا(س) را میرساند.
«ماتَ الْعَمَدُ وَ وَهَنَ الْعَضُدُ»
تکیهگاه ما مرد و بازوی ما سست شد! در برخی نسخهها «عُمُد» جمع عمود به معنی تکیهگاه آمده است.
«شَکْواىَ اِلى اَبی وَ عَدْواىَ اِلى رَبّی»
شکایتم را به پدرم و عرض حالم را به پروردگارم ارائه میدهم!
«اَللَّهُمَّ أنت اَشَدُّ مِنْهُمْ قُوَّةً وَ حَوْلاً»
پروردگارا تو از نظر قدرت از اینها نیرومندتر و قویتر هستی.
«وَ اَشَدُّ بَأْساً وَ تَنْکیلاً»
و عذاب و انتقام تو از دیگران شدیدتر است.
تسلی دادن امیرالمؤمنین(ع) به حضرت زهرا(س)
امیرالمؤمنین علی(ع) فرمود: وای بر تو نیست، بلکه وای بر کسی است که به تو بغض دارد و با تو به بدی رفتار میکند. خود را از خشم باز دار! ای دختر پیغمبر برگزیده خدا و ای یادگار نبوت! در دینم عجز نشان ندادم و از آنچه بر آن توانایی داشتم کوتاهی نکردم. اگر به اندازه کفاف میخواهی، روزی تو ضمانت شده است و متکفل تو هم امین میباشد و آنچه برای تو مهیا شده بهتر از آن است که که از تو منع شده. پس به حساب خدا قرار ده!
در اینجا حضرت فرمود: خدا برای من کافی است و دیگر چیزی نگفت. در روایت است که ضمن صحبتهای حضرت زهرا(س) صدای مؤذن بلند شد که در مسجد پیغمبر(ص) اذان میگفت و به وحدانیت و بعد به رسالت محمد(ص) شهادت میداد. در اینجا بود که علی(ع) سرش را بلند کرد و به چهره زهرا(س) نگاهی انداخت و گفت: من فرق نکردهام، من همان کسی هستم که در جبهههای جنگ مبارزه میکرد. اما آیا دلت میخواهد دیگر شهادت به رسالت پیغمبر را نه تو بشنوی و نه دیگران در طول تاریخ بشنوند؟ یعنی اگر من قیام بکنم اسلام ضربه میخورد و چیزی از آن باقی نمیماند و چیزی از آن باقی نخواهد ماند. من باید حساب کار را تا قیامت داشته باشم و مصلحت را در نظر بگیرم.
اینجا بود که حضرت زهرا(س) گفت: حالا دیگر من هم صبر میکنم، برای اینکه اسلام و رسالت پیامبر(ص) در طول تاریخ باقی بماند و پس ما اهل بیت با همه این فشارها باز هم صبر میکنیم.
این نکته را هم اینجا بگویم که بعضی افراد که مطلب را درست نفهمیدهاند فکر میکنند حضرت زهرا(س) نعوذبالله به علی(ع) تندی کرد، اصلاً این طور نیست بلکه حضرت زهرا(س) میداند در طول تاریخ این نوع سؤالات مطرح است لذا این مسائل را بیان میکند تا پاسخ شوهرش بیان شود و در طول تاریخ، سؤالی برای من و تو باقی نماند نه اینکه حضرت زهرا(س) نسبت به صبر و سکوت حضرت علی(ع) اشکال و شبههای داشته باشد.
بنابراین همه این مباحث مقدمهای است برای نیل به هدف از خلقت یعنی آدم شدن. «مکتب آدم ساز» تنها مکتب اهل بیت(ع) است و غیر از راه آنها راهی وجود ندارد و الا چند متر زمین و حتی خلافت هم فی نفسه برای آنان پوچ است.
اصلاً ساحت مقدس اهل بیت(ع) بری و منزه از این است که به فکر این چیزها باشند مسأله چیز دیگری بود. اگر خلافت غصب نمیشد و اسلام در مسیر صحیح خود که خدا تعیین کرده بود پیش میرفت و بشریت در رسیدن به هدف خلقت موفق میشد، اما با این انحرافات، راه به سوی خداوند گرفته شد زیرا بدون علی و آل علی(ع) کسی به خدا نمیرسد و این حقیقت را حضرت زهرا(س) میدانست که چنین از حق و حقیقت دفاع میکرد و حقایق را برای ثبت در تاریخ در این خطبه بیان میفرمود.
منبع: فارس
1393/1/14
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]
صفحات پیشنهادی
آیتالله مجتبی تهرانی(ره) مطرح کرد نحوه مواجهه حضرت زهرا(س) با امیرالمؤمنین(ع) بعد از ایراد خطبه فدکیه
آیتالله مجتبی تهرانی ره مطرح کردنحوه مواجهه حضرت زهرا س با امیرالمؤمنین ع بعد از ایراد خطبه فدکیهآیتالله مجتبی تهرانی با اشاره به مبانی خطبه فدکیه میگوید همه این مباحث مقدمهای برای نیل به هدف از خلقت یعنی آدم شدن است زیرا مکتب آدمساز تنها مکتب اهل بیت ع است و غیر از رخطبه فدکیه حضرت زهرا (س) در مسجد
خطبه فدکیه حضرت زهرا س در مسجد در روایات آمده است هنگامى که خبر غصب فدک به حضرت صدیقه کبری رسید لباس به تن کرده و چادر بر سر نهاد در حالیکه راه رفتن او همانند راه رفتن پیامبر خدا بود به مسجد پیامبر ص در آمد به گزارش حوزه فرهنگی باشگاه خبرنگاران در روایات آمده است هنگامىفارس گزارش میدهد تکیهگاه حضرت زهرا(س) در خطبه فدکیه/ ماجرای عقبگرد امت اسلامی
فارس گزارش میدهدتکیهگاه حضرت زهرا س در خطبه فدکیه ماجرای عقبگرد امت اسلامیخطبه فدکیه امابیها حضرت فاطمه زهرا سلامالله علیها مملو از معارف اسلامی است اما در این خطبه رکنی از اسلام جایگاه خاصی در اثبات حقایق و رفع شبهات منسوب به پیامبر گرامی اسلام ص دارد که دختر عزیز پیااز خطبه فدکیه حضرت زهرا سلاماللهعلیها/ گفتنیها را گفتم و با شما اتمام حجت کردم
از خطبه فدکیه حضرت زهرا سلاماللهعلیها گفتنیها را گفتم و با شما اتمام حجت کردم اگرچه حضرت زهرا س در خطبه فدکیه گفتنی ها را به مردم مدینه گفت و با آنان اتمام حجت کرد ولی قلب آن حضرت تا پایان عمر از عهدشکنی های مردم پر بود به گزارش نامه نیوز امروز پنجشنبه چهاردهم فروردین مصاددر درس اخلاق مطرح شد تجلیات سهگانه حضرت زهرا(س) از زبان آیتالله ضیاءآبادی
در درس اخلاق مطرح شدتجلیات سهگانه حضرت زهرا س از زبان آیتالله ضیاءآبادیاز جمله راههای متعددی که خداوند حکیم برای سیر و سلوک حضرت علی ع در مسیر تقرب به خودش قرار داده است تجلیات فاطمه زهرا س است که روزی سه بار به اذن خدا مراتب عالیهای از جمال خدادادیاش را برای شوهر بزرگوتحلیل خطبههای حضرت زهرا(س) در رادیو صدای آشنا
تحلیل خطبههای حضرت زهرا س در رادیو صدای آشنا رد پای دریا و خاتون نور کاری از گروه دین و اندیشه رادیو صدای آشنا در روز شهادت بانو حضرت فاطمه س از این شبکه پخش میشود به گزارش حوزه رادیو تلویزیون باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومی و امور مخاطبان شبکه جهانی صدای آشنا ردخطبه های حضرت زهرا (س) نماد توانایی علمی ایشان در برابر مستکبران است
خطبه های حضرت زهرا س نماد توانایی علمی ایشان در برابر مستکبران است تهران - ایرنا - استاد حوزه علمیه قم گفت هر بخش از سخنان و خطبه های حضرت زهرا س نشان دهنده تسلط و توانایی بالای علمی ایشان در دوران استبدادی است که زورمداران اجازه حرف زدن به هیچ کس را نمی دادند حجت الاسلام وکانون های فرهنگی و هنری مساجد فارس میزبان سوگواران حضرت زهرا(س) می شوند
کانون های فرهنگی و هنری مساجد فارس میزبان سوگواران حضرت زهرا س می شوند شیراز- ایرنا- سرپرست دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان فارس گفت مراسم سوگواری ایام فاطمیه با برنامه های ویژه در یکهزار و 57 کانون فرهنگی هنری مساجد استان فارس برگزار می شود حجت الاسلام غلامحسینامام جمعه آبیک: خطبه فدکیه سند زنده اوضاع زمان حضرت زهرا (س) است
امام جمعه آبیک خطبه فدکیه سند زنده اوضاع زمان حضرت زهرا س استامام جمعه شهر آبیک خطبه فدکیه را سند زنده اوضاع سیاسی و اجتماعی زمان حضرت زهرا س بیان کرد به گزارش خبرگزاری فارس از آبیک حجتالاسلام سید ابوتراب موسوی عصر امروز در جمع مردم شهر آبیک به مناسبت ایام فاطمیه در مسجد وانتشار مجموعه اشعار «کوچه آه» درباره حضرت زهرا(س)
انتشار مجموعه اشعار کوچه آه درباره حضرت زهرا س ویژهنامه کوچه آه حاوی مجموعه اشعار و مقاتل ارائه شده در فاطمیه دوم سال 1392 است که از سوی میثم مطیعی در هیأت شهدای گمنام ارائه شده است به گزارش خبرگزاری فارس ویژهنامه متن و صوت مقاتل و اشعار فاطمیه با عنوان کوچه آه منتشر شد ایحرم مطهر رضوی در شب شهادت حضرت زهرا (س)، غرق در ماتم و عزاست
حرم مطهر رضوی در شب شهادت حضرت زهرا س غرق در ماتم و عزاست مشهد-ایرنا- حرم مطهر رضوی جمعه شب در شب شهادت حضرت فاطمه زهرا س دخت نبی مکرم اسلام غرق در ماتم و عزا است به گزارش ایرنا به این مناسبت جمع کثیری از زائران و مجاوران با تشرف به حرم منور رضوی شهادت صدیقه طاهره س را بآیت الله امامی کاشانی: حجاب حضرت زهرا (س) باید برای همه نسل ها الگو باشد
آیت الله امامی کاشانی حجاب حضرت زهرا س باید برای همه نسل ها الگو باشد تهران- ایرنا- آیت الله محمد امامی کاشانی امام جمعه موقت تهران گفت حجاب حضرت زهرا س باید برای همه نسل ها به ویژه دختران و جوانان ما الگو باشد به گزارش خبرنگار ایرنا خطیب نماز جمعه این هفته تهران در خطبهدعاي منسوب به حضرت زهرا(س)براي رفع تب + صوت
دعاي منسوب به حضرت زهرا س براي رفع تب صوت دعاي منسوب به حضرت زهرا س با نام نور را براي رفع تب اینجا گوش کنید به گزارش حوزه فرهنگی باشگاه خبرنگاران سيّدبنطاوُس درمُهَجُالدَّعَوات روايتى از سلمان نقل فرموده كه در آخرش مذكور است چيزى كه حاصلش اين است حضرت فاطمه عليها ابرگزاري آيين سوگواري حضرت زهرا(س) به زبان عربي و اردو
۱۰ فروردين ۱۳۹۳ ۱۹ ۲۰ب ظ برگزاري آيين سوگواري حضرت زهرا س به زبان عربي و اردو آيين عزاداري و سوگواري صديقه کبري حضرت فاطمه زهرا سلامالله عليها ويژه اردو زبانان و عرب زبانان در حرم کريمه اهلبيت برگزار ميشود به گزارش خبرگزاري موج به نقل از روابط عمومي و امور بينالملل آستانشهادت حضرت زهرا (س) از بزرگترین داغها بر دل شیعیان است
شهادت حضرت زهرا س از بزرگترین داغها بر دل شیعیان است ارومیه - ایرنا - نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی و امام جمعه ارومیه گفت شهادت حضرت فاطمه زهرا س از بزرگترین داغها بر دل شیعیان است حجت الاسلام سیدمهدی قریشی چهارشنبه شب در جمع عزاداران فاطمی حسینیه اعظم ارومیه افزود شحدیثی از امام حسن عسکری(ع) درباره مقام حضرت زهرا (س)/ فاطمیه اول به کدام هیئتها برویم
حدیثی از امام حسن عسکری ع درباره مقام حضرت زهرا س فاطمیه اول به کدام هیئتها برویم ایام سوگواری شهادت حضرت فاطمه زهرا س آغاز شده است و در سراسر کشور برنامه های متنوعی در این ارتباط انجام می شود به گزارش نامه نیوز امام حسن عسکری ع در مورد مقام و مرتبه حضرت فاطمه زهرا س میگسترش فرهنگ اسلامی در جامعه ضرورتی انکار ناپذیر است/ لزوم تبیین خطبه حضرت زهرا(س)
استانها شمال گیلان عاشوری گسترش فرهنگ اسلامی در جامعه ضرورتی انکار ناپذیر است لزوم تبیین خطبه حضرت زهرا س بندر انزلی – خبرگزاری مهر رئیس تبلیغات اسلامی شهرستان انزلی بر لزوم ترویج تقویت و گسترش فرهنگ اسلامی در جامعه تاکید کرد حجت الاسلام کریم عاشوری در گفتگو با خبرنگار-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها