محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1844695801
از خطبه فدکیه حضرت زهرا سلاماللهعلیها/ گفتنیها را گفتم و با شما اتمام حجت کردم
واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
از خطبه فدکیه حضرت زهرا سلاماللهعلیها/ گفتنیها را گفتم و با شما اتمام حجت کردم
اگرچه حضرت زهرا(س) در خطبه فدکیه گفتنی ها را به مردم مدینه گفت و با آنان اتمام حجت کرد ولی قلب آن حضرت تا پایان عمر از عهدشکنی های مردم پر بود.
به گزارش نامه نیوز، امروز پنجشنبه چهاردهم فروردین مصادف با سوم جمادی الثانی به روایتی سالروز شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) است؛ آن حضرت 95 روز پس از رحلت پیامبر اکرم (ص) زندگی کردند.
حضرت زهرا (س) در بیستم جمادی الثانی سال پنجم بعثت به دنیا آمد و در زمان واقعه شعب ابی طالب که مشرکان عرصه زندگی را بر مسلمانان تنگ کرده بودند، کودکی 2 ساله بود. سکونت اجباری در شعب ابوطالب سه سال طول کشید و فاطمه زهرا(س) در تمام سختی ها و گرفتاری ها، همراه پدر و شریک سختی های او بود و به فاصله ای اندک از پایان محاصره شعب ابوطالب، عموی پیامبر و خدیجه، همسر او وفات یافتند و به این ترتیب فاطمه(س) در پنج سالگی مادر خود را از دست داد.
حضرت فاطمه(س) در سال دوم هجری و در سن 9 سالگی با حضرت علی (ع) ازدواج کردند و حاصل این وصلت آسمانی چهار فرزند با نام های امام حسن(ع)، امام حسین(ع)، حضرت زینب(س) و حضرت ام کلثوم بود.
سراسر زندگی بانوی اسلام تحت تاثیر فشارها و جنگها و توطئههای دشمنان بر ضد اسلام و پیامبر بود اما با رحلت پیامبر(ص) فراق و جدایی دردناک از پدر از یک سو و مظلومیت غمانگیز و جانکاه همسرش امیرمومنان علی(ع) از سوی دیگر قلب و روح پاک ایشان را سخت آزار می داد.
زندگی فاطمه زهرا(س) پس از رحلت رسول خدا(ص) همان گونه بود که خود آرزو داشت و پس از چند ماه به دیدار پدر شتافت ولی در همین مدت نیز از هرگونه فداکاری در حق امام و شوهر خود یعنی حضرت علی (ع) و دفاع از اسلام فروگذاری نکرد و با تمام وجود به دفاع از حریم علوی پرداخت.
حضرت زهرا(س) پس از رحلت رسول خدا(ص) در سخنانی که به خطبه فدکیه معروف شد به بیان شرایط جامعه اسلامی بعد از رحلت پدرش پرداخت و مسلمانان مدینه را مورد خطاب قرارداده و آنان را به دلیل یاری نکردن امام خود سرزنش کرد.
آن حضرت از سکوت مردم زمان خود شکایت داشتند و شرایط جامعه را نیز بسیار حساس دیدند و با خواندن این خطبه مشخص می شود که فقط موضوع فدک مطرح نبوده، بلکه جریان جاهلی تلاش می کرد تا با ظاهر اسلامی، ریشه تعالیم پیامبر(ص) را از بین ببرد.
فاطمه زهرا(س) که حاضر نبود در مقابل ظلم های زمان سکوت کند با گروهی از زنان بنی هاشم رو به مسجد رسول خدا(ص) آورد و با ایراد خطبه ای کم نظیر در چندین محور حقایق را بر مردم مدینه آشکار کرد که هر یک از این مسائل، دریچه ای به سوی روشنی ها و حقایقی است که مردم به آن توجه نمی کردند.
بیان هدف آفرینش و مساله توحید و صفات الهی اولین موضوعی بود که فاطمه زهرا(س) به آن پرداخت و سپس مقام پیامبر اکرم (ص) و مسوولیت ها و اهداف آن حضرت را بر شمرد.
سومین محور از سخنان زهرای مرضیه(س) در این خطبه اهمیت قرآن و فلسفه احکام الهی بود که در ادامه، آن حضرت ضمن معرفی خویش به مقایسه وضعیت مردم در دوران جاهلیت و پس از بعثت رسول خدا(ص) می پردازد.
حوادث و رویدادهای بعد از رحلت پیامبر(ص)، حرکت و تلاش منافقین برای محو اسلام، غصب فدک و پاسخ به بهانههای واهی در این زمینه از دیگر سخنان فاطمه زهرا(س) در خطبه فدکیه بود و در پایان دختر رسول خدا(ص) از اصحاب پدرش و گروه انصار طلب کمک کرده و آنان را به عذاب الهی هشدار می دهد.
در اینجا کلام آن حضرت را در یاری خواستن از مردم مدینه مرور می کنیم که چگونه فاطمه زهرا(س) با گروه انصار و یاران رسول خدا(ص) اتمام حجت کرد:
ای جوانمردان، و ای بازوان توانمند ملت و یاران اسلام! این نادیده گرفتن حق مسلم من از سوی شما چیست؟ این چه تغافلی است که در برابر ستمی که بر من وارد شده نشان میدهید؟ آیا رسول خدا (ص) پدرم نمی فرمود «احترام هر کس را در مورد فرزندان او باید نگاهداشت؟»
چه زود اوضاع را دگرگون ساختید، و چه با سرعت به بیراهه گام نهادید، با اینکه توانایی بر احقاق حق من دارید؟ و نیروی کافی بر آنچه میگویم در اختیار شماست.
آیا میگویید محمد (ص) از دنیا رفت - و با مردن او همه چیز تمام شد، و خاندان او باید به دست فراموشی سپرده شوند و سنتش پایمال شود - آری مرگ او مصیبت و ضربه دردناکی بر جهان اسلام بود، فاجعه سنگینی که بر همه غبار غم فرو ریخت، و شکافش هر روز آشکارتر، و گسستگی آن دامنه دارتر، و وسعتش فزونتر می شود، زمین از غیبت او تاریک، و ستارگان برای مصیبتش بی فروغ ، و امیدها به یاس مبدل شد، کوه ها متزلزل شد، احترام افراد پایمال شد و با مرگ او حرمتی باقی نماند!
به خدا سوگند این حادثهای است عظیم، و مصیبتی است بزرگ، و ضایعهای است جبرانناپذیر، ولی فراموش نکنید اگر پیامبر (ص) رفت قرآن مجید قبلا از آن خبر داده بود، همان قرآنی که پیوسته در خانههای شماست، و صبح و شام با صدای بلند و فریاد و - یا - آهسته و با الحان مختلف در گوش ما خوانده میشود، پیامبران پیشین نیز قبل از او با این واقعیت روبرو شده بودند چرا که مرگ فرمان تخلفناپذیر الهی است.
آری قرآن صریحا گفته بود «محمد (ص) تنها، فرستاده خدا بود، و قبل از او رسولان دیگری آمدند و رفتند، آیا اگر او بمیرد و یا کشته شود شما بر پاشنه پا میچرخید و به عقب برمیگردید - و با آیین اسلام وداع گفته رو به خرافات و مظالم جاهلیت میآورید - هر کس به عقب باز گردد به خداوند زیانی نمی رساند و خداوند به زودی پاداش سپاسگذاران را میدهد.»(سوره آل عمران آیه 144)
عجبا! ای فرزندان «قیله» آیا ارث من باید پایمال شود و شما آشکارا میبینید و میشنوید، و در جلسات و مجمع شما این معنی گفته میشود و اخبارش به خوبی به شما میرسد و باز هم خاموش نشستهاید؟ با اینکه دارای نفرات کافی و تجهیزات و نیروی وسیع و سلاح و سپر هستید، دعوت مرا میشنوید و لبیک نمی گویید و فریاد من در میان شما طنین افکن است و به فریاد نمی رسید؟ با اینکه شما در شجاعت زبان زد هستید و در خیر و صلاح معروفید، و شما برگزیدگان اقوام و قبایل هستید.
با مشرکان عرب پیکار کردید و رنج ها و محنت ها را تحمل کردید، شاخ های گردنکشان را درهم شکستید، و با جنگجویان بزرگ دست و پنجه نرم کردید و شما بودید که پیوسته با ما حرکت میکردید، و در خط ما قرار داشتید، دستورات ما را گردن مینهادید و سر بر فرمان ما داشتید، تا آسیای اسلام بر محور وجود خاندان ما به گردش درآمد و شیر در پستان مادر روزگار فزونی گرفت، نعرههای شرک در گلوها خفه شد و شعلههای دروغ فرو نشست، آتش کفر خاموش، و دعوت به پراکندگی متوقف و نظام دین محکم شد.
پس چرا بعد از آن همه بیانات قرآن و پیامبر (ص) امروز حیران ماندهاید؟ چرا حقایق را بعد از آشکار شدن مکتوم میدارید و پیمان های خود را شکستهاید، و بعد از ایمان راه شرک پیش گرفتهاید؟
«چرا با قومی که پیمان های خود را شکستهاند و تصمیم به اخراج پیامبر (ص) گرفتهاند پیکار نمی کنید؟ در حالی که آنها آغازگر بودند؟ آیا از ایشان میترسید، بهتر است از خدا بترسید اگر ایمان دارید؟»(سوره توبه آیه 13)
آگاه باشید من چنین میبینم که شما رو به راحتی گذاردهاید و عافیت طلب شدهاید؟ کسی را از همه برای زعامت و اداره امور مسلمین شایستهتر بود دور ساختید، و به تن پروری و آسایش در گوشه خلوت تن دادید، و از فشار و تنگنای مسوولیت ها به وسعت بی تفاوتی روی آوردید.
آری آنچه را از ایمان و آگاهی در درون داشتید بیرون افکندید، و آب گوارایی را که نوشیده بودید به سختی از گلو برآوردید! اما فراموش نکنید خداوند میفرماید «اگر شما و تمام مردم روی زمین کافر شوند به خدا زیانی نمی رسانند، چرا که خداوند از همه بی نیاز و غنی است» (سوره ابراهیم آیه 8)
بدانید و آگاه باشید من آنچه را باید بگویم گفتم، با اینکه بخوبی میدانم ترک یاری حق با گوش و پوست شما آمیخته و عهدشکنی، قلب شما را فراگرفته است ولی قلبم از اندوه پر بود - و احساس مسوولیت شدیدی میکردم - کمی از غم های درونی ام بیرون ریخت، و اندوهی که در سینهام موج میزد خارج شد، تا با شما اتمام حجت کنم و عذری برای احدی باقی نماند.
اکنون که چنین است این مرکب خلافت و آن فدک، همه از آن شما، محکم بچسبید و رها نکنید، ولی بدانید این مرکبی نیست که بتوانید راه خود را بر آن ادامه دهید. پشتش زخم، و کف پایش شکافته است!
داغ ننگ بر آن خورده، و غضب خداوند علامت آن است، و رسوایی ابدی همراه آن، و سرانجام به آتش برافروخته خشم الهی که از دل ها سر بر میکشد خواهید پیوست!
فراموش نکنید آنچه را انجام میدهید در برابر خدا است. «و ستمگران به زودی میفهمند به چه سرنوشتی گرفتار میشوند»(سوره رعد آیه 42) و من دختر پیامبری هستم که شما را در برابر عذاب شدید انذار کرد، آنچه از دست شما برمی آید انجام دهید. ما نیز به وظیفه الهی خود عمل خواهیم کرد، شما منتظر باشید ما نیز منتظریم!
منبع: ایرنا
1393/1/14
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]
صفحات پیشنهادی
گفتنی ها را گفتم و با شما اتمام حجت کردم
به مناسبت سالروز شهادت فاطمه زهرا س گفتنی ها را گفتم و با شما اتمام حجت کردم تهران - ایرنا - اگرچه حضرت زهرا س در خطبه فدکیه گفتنی ها را به مردم مدینه گفت و با آنان اتمام حجت کرد ولی قلب آن حضرت تا پایان عمر از عهدشکنی های مردم پر بود امروز پنجشنبه چهاردهم فروردین مصادف با سوفارس گزارش میدهد تکیهگاه حضرت زهرا(س) در خطبه فدکیه/ ماجرای عقبگرد امت اسلامی
فارس گزارش میدهدتکیهگاه حضرت زهرا س در خطبه فدکیه ماجرای عقبگرد امت اسلامیخطبه فدکیه امابیها حضرت فاطمه زهرا سلامالله علیها مملو از معارف اسلامی است اما در این خطبه رکنی از اسلام جایگاه خاصی در اثبات حقایق و رفع شبهات منسوب به پیامبر گرامی اسلام ص دارد که دختر عزیز پیاآیتالله مجتبی تهرانی(ره) مطرح کرد نحوه مواجهه حضرت زهرا(س) با امیرالمؤمنین(ع) بعد از ایراد خطبه فدکیه
آیتالله مجتبی تهرانی ره مطرح کردنحوه مواجهه حضرت زهرا س با امیرالمؤمنین ع بعد از ایراد خطبه فدکیهآیتالله مجتبی تهرانی با اشاره به مبانی خطبه فدکیه میگوید همه این مباحث مقدمهای برای نیل به هدف از خلقت یعنی آدم شدن است زیرا مکتب آدمساز تنها مکتب اهل بیت ع است و غیر از رخطبه فدکیه حضرت زهرا (س) در مسجد
خطبه فدکیه حضرت زهرا س در مسجد در روایات آمده است هنگامى که خبر غصب فدک به حضرت صدیقه کبری رسید لباس به تن کرده و چادر بر سر نهاد در حالیکه راه رفتن او همانند راه رفتن پیامبر خدا بود به مسجد پیامبر ص در آمد به گزارش حوزه فرهنگی باشگاه خبرنگاران در روایات آمده است هنگامىخطبه های حضرت زهرا (س) نماد توانایی علمی ایشان در برابر مستکبران است
خطبه های حضرت زهرا س نماد توانایی علمی ایشان در برابر مستکبران است تهران - ایرنا - استاد حوزه علمیه قم گفت هر بخش از سخنان و خطبه های حضرت زهرا س نشان دهنده تسلط و توانایی بالای علمی ایشان در دوران استبدادی است که زورمداران اجازه حرف زدن به هیچ کس را نمی دادند حجت الاسلام وحجتالاسلام غلامعلی مطرح کرد اذعان اهل سنت به صحت و سندیت خطبه فدکیه
حجتالاسلام غلامعلی مطرح کرداذعان اهل سنت به صحت و سندیت خطبه فدکیهعضو هیأت علمی دانشگاه قرآن و حدیث گفت ابن طیفور مورخ سنی مذهب میگوید خطبه فدکیه خطبه شناخته شدهای است و همواره بزرگان ما این خطبه را در خصوص آل ابیطالب به فرزندانشان آموزش میدهند حجتالاسلام احمد غلامعلی متحلیل خطبههای حضرت زهرا(س) در رادیو صدای آشنا
تحلیل خطبههای حضرت زهرا س در رادیو صدای آشنا رد پای دریا و خاتون نور کاری از گروه دین و اندیشه رادیو صدای آشنا در روز شهادت بانو حضرت فاطمه س از این شبکه پخش میشود به گزارش حوزه رادیو تلویزیون باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومی و امور مخاطبان شبکه جهانی صدای آشنا ردامام جمعه آبیک: خطبه فدکیه سند زنده اوضاع زمان حضرت زهرا (س) است
امام جمعه آبیک خطبه فدکیه سند زنده اوضاع زمان حضرت زهرا س استامام جمعه شهر آبیک خطبه فدکیه را سند زنده اوضاع سیاسی و اجتماعی زمان حضرت زهرا س بیان کرد به گزارش خبرگزاری فارس از آبیک حجتالاسلام سید ابوتراب موسوی عصر امروز در جمع مردم شهر آبیک به مناسبت ایام فاطمیه در مسجد ودوستداران واقعی حضرت زهرا (س) باید در عمل و رفتار خود تجدید نظر کنند
استاد حوزه علمیه دوستداران واقعی حضرت زهرا س باید در عمل و رفتار خود تجدید نظر کنند تهران - استاد حوزه علمیه با بیان اینکه دوستداران واقعی حضرت زهرا س باید در عمل و رفتار خود تجدید نظر کنند افزود در غیر این صورت چه وجه تشابهی بین آنان و بانوی دو عالم می تواند وجود داشته باكرامات و معجزات حضرت زهرا (س)
كرامات و معجزات حضرت زهرا س حضرت فاطمه عليهاالسلام در پيشگاه خدا آن چنان معزز بود كه بارها مورد عنايت خاص آسمانى قرار گرفته و موائد گوناگون از سوى پروردگار عالم نازل مىشد به گزارش حوزه فرهنگی باشگاه خبرنگاران حضرت فاطمه عليهاالسلام در پيشگاه خدا آن چنان معزز بود كه بارها مورخطبه حضرت زهرا(س) عاملي براي تثبيت اسلام شد
استانها شمال گیلان امیری خطبه حضرت زهرا س عاملي براي تثبيت اسلام شد لنگرود – خبرگزاری مهر رئیس تبلیغات اسلامی شهرستان لنگرود گفت خطبه حضرت زهرا س عاملي براي تثبيت اسلام و حاکميت اسلامي شد حجت الاسلام محمد امیری در گفتگو با خبرنگار مهر افزود این خطبه عاملي براي از بيناحتجاج مفصل حضرت زهرا(س) در مجلس ابوبكر و عمر
دلایل پيگيرى و اقدامات اهل بيت در مسئله فدك 3 احتجاج مفصل حضرت زهرا س در مجلس ابوبكر و عمر مراحل احتجاج دربارهى فدك كه با هدف اثبات اصل حق انجام شد- اگر چه فدك را بازنگرداند- بصورت بسيار حساب شدهاى صورت گرفت كه دشمن نتواند بىخبر از معركه بگريزد و نقاط ابهام باقى گذارد به گپژوهشى در مصحف حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها
پیرامون مصحف و لوح حضرت فاطمه س 4 پژوهشى در مصحف حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها ترجمه آزاد و برگرفته از کتاب حقیقه مصحف فاطمه سلام الله علیها عند الشیعه به گزارش گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران به نقل از سایت شهید آوینی ترجمه آزاد و برگرفته از کتاب حقیقه مصحف فاطمه سلاکلام نورانی حضرت زهرا(س)
کلام نورانی حضرت زهرا س چهل حدیث گوهربار از حضرت زهرا س را در ایام فاطمیه اینجا بخوانید به گزارش حوزه فرهنگی باشگاه خبرنگاران چهل حدیث گوهربار از حضرت زهرا س را اینجا بخوانید 1- موقعیت اهل بیت در نزد خدا وَاحْمَدُوا الَّذى لِعَظمَتِهِ وَ نُورِهِ یبْتَغى مَنْ فِى السَّمواتالقاب زیبای حضرت زهرا(س)
القاب زیبای حضرت زهرا س حضرت زهرا س 104 لقب و اسم زیبا دارند که آشنایی با این القاب در ایام فاطمیه خالی از لطف نیست به گزارش حوزه فرهنگی باشگاه خبرنگاران زیباترین و جذاب ترین و پر محتواترین نام بانوی دو عالم فاطمه س است به معنای قطع کردن و جدا شدن است هم چنین در کتب معتبر شیفضائل حضرت فاطمه زهرا (س)
فضائل حضرت فاطمه زهرا س درباره فضايل و عظمت بزرگ بانوي اسلام و يگانه دختر باقي مانده از رسول خاتم ص حضرت صديقه اطهر فاطمه زهرا س چه در منابع شيعي و چه در منابع اهل سنت به فراواني سخن گفته شده است به گزارش حوزه فرهنگی باشگاه خبرنگاران درباره فضايل و عظمت بزرگدعاي منسوب به حضرت زهرا(س)براي رفع تب + صوت
دعاي منسوب به حضرت زهرا س براي رفع تب صوت دعاي منسوب به حضرت زهرا س با نام نور را براي رفع تب اینجا گوش کنید به گزارش حوزه فرهنگی باشگاه خبرنگاران سيّدبنطاوُس درمُهَجُالدَّعَوات روايتى از سلمان نقل فرموده كه در آخرش مذكور است چيزى كه حاصلش اين است حضرت فاطمه عليها ا-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها