واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
مردم قزوین به دامن طبیعت رفتند قزوین- ایرنا- ˈسیزده بدرˈ آخرین روز از جشن های سال نو می باشد که در تقویم های رسمی کشورمان ˈروز طبیعتˈ نامگذاری شده است و مردم با بیرون رفتن از منازل خود آیین های مربوط به این روز را برگزار می کنند.
به گزارش ایرنا، مردم بنا بر یک سنت دیرین در چنین روزی به دامن دشت و صحرا رفته تا آخرین روز عید را در طبیعت و در کنار سبزه، گیاه و آب روان چشمه ها و جویبارها به شادی سپری کنند.
در این میان، مردم قزوین نیز همگام با دیگر نقاط کشور آیین های ویژه ای برای روز سیزدهم نوروز ˈسیزده بدرˈ دارند که هرساله با رونق خاصی در نقاط مختلف استان برگزار می شود.
بسیاری از مردم قزوین معتقدند که روز سیزدهم نوروز، روز حضور در طبیعت است و کسی نباید در خانه بمانند و همه مردم از همان ساعات اولیه صبح راهی دامان طبیعت می شوند.
بسیاری از مردم این خطه از میهن اسلامی علاقه دارند سیزدهمین روز از فصل بهار را به صورت دسته جمعی و همراه اقوام و آشنایان خود، در دامن طبیعت سپری کنند.
عده ای نیز معتقدند که حضور در دامان طبیعت در 13 فروردین، دلها را شاد، زندگی را سرسبز و حوادث ناگوار احتمالی را دور می کند.
علاقه مندان به تفریح و تفرج در روز طبیعت نیز چند روز قبل برای سپری کردن این روز که سیزده بدر نامیده می شود، تدارک دیده و سعی می کنند لحظات سیزدهمین روز سال نو را به خوبی و خوشی در دامان طبیعت باشند.
یکی از آیین های ویژه امروز گره زدن سبزه به نیت های خاص است به طوری که هر فردی با نیت و آرزو سبزه را گره زده و در دامان طبیعت رها می کند.
قزوینی ها معمولا مردم برای ناهار آش پخته و معتقدند که باید در خارج از خانه این غذا تهیه شود و همراه آن سبزی پلو با ماهی می خورند.
به هنگام ناهار، معمولا چندین خانواده یک سفره بزرگ می گسترانند و غذاهایی را که هر یک از منزل آورده اند را در آن می چینند.
پس از خوردن ناهار، به سرگرمی و بازی می پردازند و طبق سنت دیرین هر نفر به کنار رودخانه رفته و هفت سنگ کوچک را به نیت رفع و دفع هفت بلا و بیماری به داخل آب پرتاب کند و دوشیزگان برای گشایش بخت خود سبزه ها را گره می زنند و این شعر را زمزمه می کنند:
سیزده بدر / سال دگر
خانه شوهر / بچه بغل
خوردن آجیل و کاهو با سکنجبین به عنوان عصرانه، متداول است و نزدیک غروب نیز پیش از ترک طبیعت، خانواده ها سبزه نوروز را به نشانه برکات و فروانی در آب می اندازند و سپس به خانه بازمی گردند.
سنت سیزده بدر از گذشته های دور همچون سایر نقاط کشورمان در استان مرسوم بوده و مردم قبل از فرا رسیدن ایام تعطیلات نوروزی نسبت به کاشت سبزه برای سفره هفت سین اقدام می کنند تا در روز سیزدهم نوروز آن را در دامان طبیعت رها کنند.
7389/ 614
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]