پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1852003118
معرفی مناطق طبیعی اردبیل برای سیزده بدر/ طبیعت گردان کجا بروند
واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > شمال > اردبیل گزارش مهر/
معرفی مناطق طبیعی اردبیل برای سیزده بدر/ طبیعت گردان کجا بروند
اردبیل – خبرگزاری مهر: شناسایی بیش از 100 منطقه طبیعی بکر و زیبا از جمله جنگل، پارک، چشمه، آبشار، رود، دریاچه، تالاب و... استان اردبیل به لحاظ منابع طبیعی بکر و منحصر به فرد به بهشت گردشگران و طبیعت نوردان تبدیل کرده است، اما بسیاری از این مناطق گردشگری طبیعی همچنان ناشناخته بوده و نیازمند معرفی است.
به گزارش خبرنگار مهر، در این راستا همزمان با روز سیزدهم فروردین به عنوان روز طبیعت که همه سالانه هزاران گردشگر و خانواده روانه طبیعت می شوند تا براساس سنت دیرینه اولین روز سیزده سال را در دامن طبیعت بگذرانند، ضروری است تا به منظور بهره مندی گردشگران برخی از مناطق گردشگری زیبای استان اردبیل را معرفی کنیم. آبشارها و چشمه های طبیعی آبشار آقبلاغ: این آبشار در خلخال و در کوه آق داغ (سفیدکوه) قرار دارد. در دامنه این رشته کوه چشمه سارهای فراوانی وجود دارد که تأمین کننده آب جریانهای چون میان رودان، گلبند رود، رودخانه زال و… می باشد. مهمترین چشمه این ناحیه که آبدهی قابل توجهی دارد، چشمه آقبلاغ است. این چشمه در دامنه شرقی قله مرکزی آق داغ قرار داشته و بلافاصله پس از خروج، آبشار بسیار زیبا و با دورنمای جالب و دیدنی و سفیدرنگ تشکیل می دهد. وجود گونه های متنوع گیاهی، درختی و علفی در پیرامون این آبشار زیبائی آن را دوچندان کرده است. نزدیکترین راه ارتباطی به آقبلاغ از طریق راه پیاده رو از روستای لرد بخش شاهرود خلخال میسر است. آبشار سردابه: این آبشار در نزدیکی آبگرم معدنی سردابه 24 کیلومتری غرب اردبیل در دامنه شرقی کوه سبلان واقع است. ارتفاع آن حدود 20- 15 متر و حجم جریان آن نسبتا کم و محدود به خروجی چند چشمه بالادست بوده که البته در مواقع بارش و پیوستن جریانهای سطحی حوزه آبخیز افزایش می یابد. این آبشار از محلهای دیدنی مجتمع آبگرم سردابه که از نقاط گردشگری اردبیل است، محسوب می شود.
آبشار گورگور آلوارس: چشمه گورگور ازجمله چشمه های مشهور منطقه سبلان بوده و در دره آلوارس یا قزل گوللر که یکی از عریض ترین و باصفاترین دره های سبلان می باشد، در ارتفاع 2420 متری از سطح دریا واقع شده است. آبدهی این چشمه بسیار بالا بوده و آب از خلل و فرج دیواره صخره ای مشرف به دره با فشار بیرون می آید. با توجه به شیب تند مسیر تا رسیدن به رودخانه بستر آبشار مانندی را طی می کند و باتوجه به موقعیت تفریحی و تفرجی و ورزشی دره قزل گوللر و احداث پیست اسکی روی برف آلوارس در آن چشمه و آبشار گور گور نیز با دارا بودن آب و چشم انداز و فضای سبز جالب از نظر گردشگری را دارد. آبشار گورگور خیاوچای: این آبشار در مسیر رودخانه خیاو مشگین شهر با بلندی حدود 10- 12 متر و از نظر حجم جریان قابل توجه است. بنا به گذشت زمان و ریزش آب حوضچه ای دایره ای شکل در محل ریزش آب ایجاد شده که زیبایی خاصی به طبیعت آبشار بخشیده است. آبشار گورگور به علت منظره جالب طبیعی و وجود ماهی قزل آلای قرمز در رودخانه و حوضچه و برخورداری از موهبت آبگرم معدنی ملک سوئی و چشم اندازی از کوهستان سبلان ارتفاعات دلی آلی، آیتار، هرم و کسری جذاب و دیدنی است. چشمه بوشلی اردبیل: چشمه معدنی بوشلی به فاصله 4.5 کیلومتری جاده اردبیل به سراب و در 45 کیلومتری باختر اردبیل واقع شده است. مظهر چشمه بوشلی در مجاور رسوبهای آهکی سختی است که آثار خروج آب در برخی نقاط آن در گذشته وجود دارد. آب چشمه بوشلی از دسته آبهای کلرور، سدیک و بی کربنات کلسیک گرم به همراه گاز است. ازاین چشمه برای استحمام استفاده می شود. حرارت آن 49 درجه است و آب آن صاف و زلال و مزه اش نمکی و گزنده است. اهالی محل برای درمان رماتیسم و درد مفاصل و رفع خستگی از آن استفاده می کنند.
تالابها و رودهای گردشگری تالاب گنجگاه: این منطقه گردشگری در 80 کیلومتری جنوب شرقی شهر اردبیل قرار داشته و زیستگاه پرندگانی چون چنگر، آبچلیک و... است. تالاب نوشار: تالاب فصلی نوشار در 35 کیلومتری جنوب شرقی شهر اردبیل قرار داشته و در زمستان و بهار زیستگاه گونههای پرندگان نادری است و در فصلهای دیگر چراگاه دام داران رمه گردان است. تالاب شور گل: این تالاب در سه کیلومتری جنوب شزقی شهر اردبیل قرار دارد و در بهار، زیستگاه پرندگان مهاجر است. تالاب قره گل: تالاب قره گل در شمال غربی دامنههای هرم و جنوب زیستگاه هوشنگ میدانی در بلندی دو هزار و 820 متر از سطح دریا قرار گرفته و آبراه خروجی ندارد. این تالاب گرد به قطر حدود 300 متر از گرد آمدن آب برفها و سیلابها به وجود آمده است. بیشترین ژرفای آن سه متر تخمیل زده شده و افزوده شدن آثار پدیده آتشفشانی، خاکستر آتشفشانی به خاک بستر تالاب، دور نمای سیاه رنگی به آب تالاب بخشیده که به همین جهت به قرهگل سرشناس شده است. این تالاب زیستگاه برخی از پرندگان مهاجر و زیستگاه تابستانی آنقوت است. رود گیلوان: رود گیلوان از کوه "وناو" در 42 کیلومتری جنوب غربی هروآباد خلخال سرچشمه میگیرد. طول این رود 12 کیلومتر بوده و در مسیر جنوب باختری جریان دارد و در حوضه دریای مازندران قرار می گیرد. رود مشکین چای: این رود از دامنههای شمالی کوه سبلان، در 23 کیلومتری جنوب باختری مشگین شهر سرچشمه میگیرد و با شیب تند به سوی شمال جریان مییابد. در یک کیلومتری شمال باختری روستای احمد بیگلو با ریزابه بزرگی که آن نیز از دامنههای سبلان سرچشمه میگیرد، میآمیزد و هم چنان رو به سوی شمال باختری روان میگردد و سرانجام در 4.5 کیلومتری باختر کوه ایلانی داغ، به اهر چای وارد میشود.
دریاچه نئور؛ زیستگاه آبزیان بی نظیر دریاچه نئور در ۴۸ کیلومتری جنوب شرقی اردبیل به طرف خلخال قرار دارد. وسعت دریاچه بیش از 220 هکتار و مشتمل بر دو دریاچه کوچک و بزرگ است که در فصل پر آب به هم میپیوندند و دریاچهای واحد را به وجود میآورند. بیشترین عمق دریاچه 5.5 متر و میانگین ژرفای آن سه متر است. دریاچه نئور اردبیل با آب شیرین به عنوان یک منطقه حفاظت شده زیست محیطی تحت نظارت سازمان حفاظت محیط زیست قرار دارد. با بهره گیری از آب این دریاچه، تعدادی استخر پرورش ماهی نیز در پیرامون اردبیل درست شده است. دوستداران ماهیگیری علاوه بر بهره مندی از طبیعت دست نخورده و کوهستانی منطقه در فصول صید ماهی می توانند با اخذ مجوز از دریاچه نئور و شورابیل به صید ماهی بپردازند. دریاچه شورابیل؛ منطقه نمونه گردشگری اردبیل این دریاچه به مساحت 120 هکتار یکی از مهمترین مناطق گردشگری اردبیل بوده و اوقات فراغت بسیاری از شهروندان و گردشگران در این مکان تفریحی سپری می شود. این دریاچه قبلاً بسیار شور بوده و به دلیل همین شوری و لجن طبی خود در کشور مشهور بوده است. ولی امروزه با افزوده شدن آب شیرین از شوری آن کاسته شده، بطوریکه برخی از انواع ماهیان در آن پرورش داده می شود. طی سالهای اخیر تجهیزات و امکاناتت تفریحی، ورزشی و فرهنگی بسیاری از جمله باغ وحش، هتل، مجموعه شهر بازی، رستوران، قایقرانی، پیست دو و میدانی، دوچرخه سواری و... در آن احداث شده است. این دریاچه مستعد پیست قایقرانی روئینگ است چرا که اولین شرط برای احداث این پیست، دریاچه ای است که حداقل دو کیلومتر مسیر مستقیم داشته باشد و این شرایط دریاچه شورابیل وجود دارد.
پیست اسکی آلوارس؛ طبیعت برفی اسکی بازان این پیست اسکی یکی از زیباترین نقاط استان از لحاظ گردشگری در فاصله 12کیلومتری روستای آلوارس و 24 کیلومتری سرعین قرار گرفته و از آنجائی که در ارتفاع 3200 متری از سطح دریا قرار دارد به سبب بارندگی برف فراوان در طول پائیز و زمستان و به جهت دیر ذوب شدن برفهای این منطقه می تواند در حدود شش الی هشت ماه از سال مورد استفاده قرار گیرد. از ویژگیهای بارز منطقه ای که مجتمع ورزشهای زمستانی آلوارس در آن واقع شده، علاوه بر جاذبه های زمستانی می توان به جاذبه های بهاری و تابستانی آن از جمله روی آوردن عشایران با گله های خود به مناطق حوالی آن، هوای خنک و معتدل در اوج تابستان، پوشش گیاهی و گلهای رنگارنگ به صورت دشتهای وسیعی از شقایقهای کوهی، گل ختمی، گون و غیره همچنین قرار گرفتن مسیرهای صعود به قله سبلان و قلل دیگر از فاصله نزدیک کمپ مجتمع و مشرف بودن آن به شهرهای سرعین، نیر، اردبیل اشاره کرد. این مجتمع در فاز اول دارای جاده ای آسفالت، یک خط اسکی به طول 1400مترجهت آموزش و استفاده علاقمندان، تله سیژ و یک باب ایستگاه کلاسهای آموزشی، مهمانسرا، رستوران و... است که در صورت تکمیل بزرگترین پیست اسکی کشور مطابق با استانداردهای جهانی خواهد بود. فندقلو، چشم اندازی از جنگل و گلهای بابونه جنگل فندقلو، در فاصله 25 کیلومتری شهرستان اردبیل و 10 کیلومتری جنوب شهر نمین قرار گرفته و این منطقه به خاطر داشتن جاذبه های منحصر به فرد جنگلی و اکوتوریسمی و همجوار بودن با گردنه زیبای حیران با جذابیتهای طبیعی متنوع، قابلیتی بسیار ممتاز برای توسعه صنعت گردشگری، حتی گردشگری آموزشی، کشاورزی و پزشکی را داراست. مساحت این جنگل و طبیعت سرسبز فندقلو چهار هزار و 422 هکتار بوده که بخشی از جنگلهای شرق استان اردبیل به شمار می رود. آب و هوای این منطقه به علت قرارگرفتن در ارتفاعات، دارای تابستانی بسیار خنک و مطبوع و زمستانی پربرف و سرد و مرطوب تحت تاثیر رطوبت دریای مازندران است. ریزش بارانهای فصلی و وجود مه های دائمی، رطوبت منطقه را به حد کافی تامین می کند.
از زیباییهای دیگر منطقه فندقلو، داشتن گونه های جانوری مختلف از جمله گرگ، روباه، خوک وحشی، خرگوش، خرس قهوه ای و پرندگانی همچون عقاب طلایی، بلدرچین، هدهد، قرقاول، کبک، چکاوک، کلاغ ابلق و... است. ساختار جنگل فندقلو از لحاظ آمیختگی شامل فندق، سیب وحشی، گوجه سبز، ازگیل، به، تمشک و توت فرنگی است. در داخل جنگل هم یک استخر آب گرم، به نام "مشه سویی" وجود دارد که آب آن خاصیت درمانی دارد و افراد زیادی به این دلیل به این منطقه سفر می کنند. این منطقه تفرجگاهی بسیار دلپذیر برای مسافران و گردشگران و همچنین مردم استان اردبیل است. از جمله امکانات موجود در منطقه فندقلو پیست اسکی مناسب برای تمام فصول است که گردشگران را به سمت خود جذب می کند. از پیست اسکی روی چمن این منطقه برای برپایی اردوهای تیم ملی روی چمن استفاده می شود. دهکده سنگی و زیرزمینی ویند کلخوران این روستا دهکده ای سنگی با مجموعه ای از خانه های سنگی منفرد به صورت یک پدیده معماری تاریخی و باستانی استثنایی وجود دارد که شکل کنده شدن این منازل در زیر تپه های سنگی و رسوبی و نوع کنده شدن آنها که نهایتا منجر به آفرینش چنین آثاری شده است، در نوع خود کم نظیر است. دهکده صخره ای باستانی ویند در پنج کیلومتری جنوب و جنوب غربی سرعین و در نزدیکی جاده اردبیل - نیر قرار دارد و مناطقی که خانه های سنگی در آن قرار گرفته اند قوردی قیه، تپه چله خانه، قره قیه و مسجدیری نامیده می شود.
بررسیهای محدود و سفالهای پراکنده در سطح و داخل خانه های سنگی مربوط به ادوار مختلف بوده و سفالهائی مربوط به دوره اشکانی، سفالها و قوسهای جناغی در کنده های صخره ای شبیه به آثار ساسانیان همچنین آثار و علائمی مربوط به دورانهای اسلامی مانند سلجوقی، تیموری و صفوی که حکایت از استمرار استفاده از این خانه های سنگی در طول تاریخ دارد. روستای بیله درق؛ ییلاق گردشگران طبیعت این دهکده ییلاقی با آب و هوای مطبوع و دلپذیر دومین قطب توریستی منطقه سرعین می باشد که به سبب برخورداری از مواهب طبیعی مانند آبهای معدنی جهت استعمال داخلی و خارجی، دره ای زیبا با درختان و چمنزارهای پر از گل و گیاه، کندوهای عسل که در چمنزارها گسترانیده شده، جلوه و جذابیت خاصی به این دهکده بخشیده است. وجود محلهای اقامتی، کافه ها و رستورانهائی با تختهای سنتی و میز و صندلی های چیده شده در زیر برگهای درختان به صورت چتری بزرگ و سایه بانی طبیعی باعث استقبال گردشگران از جاذبه های این روستا می شود. از جاذبه های طبیعی این دهکده می توان به وجود آبشارهائی در طول مسیر رودخانه بیله درق اشاره کرد. این روستا همچنین دارای غارهای بزرگ و کوچک در دل کوهها و صخره ها هست که هرکدام از آنها دارای جاذبه های خاص است، از میان این غارها، غاری با دهانه بزرگ و عریض که از فراز تپه بیله درق نمایان می باشد، مکانی طبیعی و مناسب جهت استراحت گردشگران است. اما علاوه بر طبیعت و مناطق منحصر در اردبیل و نیز آبگرمهای طبیعی و درمانی که در روز سیزده به در پذیرای بسیاری از شهروندان و گردشگران علاقمند است، به دلیل اعتقادات دینی و مذهبی بسیاری از امامزاده های این استان نیز پذیرای مسافران و خانواده هایی است که می خواهند آخرین تعطیلات نوروزی را در این اماکن به انجام مناجات و دعا بگذرانند.
براساس اسناد موجود اولین امامزاده ها در اواخر قرن دوم و اوائل قرن سوم هجری قمری به منطقه اردبیل و آذربایجان وارد شده اند و شکل گیری او قدمت مامزاده ها نیز به همان تاریخ منسوب می شود. از جمله امامزاده هایی که می توان روز تعطیلات را در آن سپری کرد می توان به اماکن زیر اشاره کرد. امامزاده سید صدر الدین (ع): یکی از امامزاده های معتبر منسوب به نیمه اول قرن سوم هجری و از اولاد بلافصل حضرت امام موسی کاظم (ع) است. در سالهای گذشته دارای بارگاه و جلال و شکوه بوده و هما کنون با قرار گرفتن در موقعیت خاص شهر اردبیل طرح جامع احداث بقعه بر این مزار مبارک اجرا خواهد شد. امامزاده صالح (ع): منتسب به نیمه اول قرن سوم هجری و از سه اولاد بلافصل امام موسی کاظم (ع) بوده که به این منطقه آمده است. این بقعه در وسط شهر میدان عالی قاپو واقع شده است و علاقمندان زیادی در اردبیل دارد. امامزاده حمزه (ع): این امامزاده یکی از مهمترین امامزاده هائی است که در منطقه اردبیل وجود دارد و به احتمال قوی و بنابر آنچه که صاحب "بحر الانساب" آورده ایشان همان حمزه بن موسی بن جعفر (ع) است که جد شاخه های متفرعی از سادات موسوی بویژه در منطقه آذربایجان و قفقاز و بطور کلی شمال ایران قدیم بوده و خاندان سیادت و سیاست صفویه از اولاد ایشان بوده است. در حال حاضر بقعه بسیار کوچک در جوار بقعه شیخ سید امین الدین جبرائیل رضوان الله تعالی علیه بر مزار ایشان وجود دارد. امامزاده دختر (حلیمه خاتون): در کنار مسجد میر صالح مجتهد مرقدی وجود دارد که به امامزاده دختر معروف و مشهور بوده و قدمت تاریخی آن به قرن سوم هجری و معاصر با امامزاده های یزرگوار سید صدر الدین و سید صالح و سید حمزه (ع) می رسد. امامزاده سید محمود (ع): وی از اولاد امام موسی بن جعفر (ع) بوده و قبر شریفش در پشت مسجد سنگی روستای کلخوران واقع است و به احتمال قوی قبل از خاندان صفوی در اردبیل حضور داشته در حال حاضر اطاقکی بر مزار شریف ایشان موجود است.
امامزاده سید عوض شاه الخواص (ع): وی فرزند سید حبیب الدین فیروز شاه زرین کلاه بود و جد ششم مرحوم شیخ صفی الدین اردبیلی است. نسبش با چهارده واسطه به امام موسی بن جعفر (ع) می رسد قبرش در مجموعه شیخ سید امین الدین جبرائیل واقع است و قبه ای برمزارش ساخته شده است. امامزاده سید صلاح الدین رشید (ع): امامزاده سید صلاح الدین رشید بن سید محمد حافظ بن سید عوض شاه الخواصبن سید حبیب الدین فیروز شاه بوده و در اواخر قرن پنجم هجری در اردبیل می زیسته، جد چهارم شیخ صفی الدین اردبیلی می باشد مزار شریفش بر روی تپه ای در کنار روستای قطب آباد واقع است.
۱۳۹۳/۱/۱۳ - ۱۲:۱۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان: میتوان با معرفی جاذبههای اکوتوریسم زنجان طبیعتگردان را وارد اس
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان میتوان با معرفی جاذبههای اکوتوریسم زنجان طبیعتگردان را وارد استان کردمدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان گفت در صورت معرفی جاذبههای اکوتوریسم استان میتوان طبیعتگردان را وارد استان کرد بهمن اسکندری امروز در گفتوگو با خبسيزده بدر، روز آشتي با طبيعت
۱۳ فروردين ۱۳۹۳ ۱۰ ۱۴ق ظ سيزده بدر روز آشتي با طبيعت سيزده بدر يا جشن بدرقه نوروز از مهمترين رسوم مشترک در ميان اقوام ايراني است سيزده بدر يا جشن بدرقه نوروز از مهمترين رسوم مشترک در ميان اقوام ايراني است که طي سال هاي اخير روز آشتي با طبيعت نيز تلقي مي شود ايرانيان از گذشتهسیزده بدر مهابادی ها در دامان طبیعت زیبای بهاری
سیزده بدر مهابادی ها در دامان طبیعت زیبای بهاری مهاباد - ایرنا - در سیزدهمین روز از فصل بهار که روز طبیعت نامگذاری شده هزاران نفر از مردم مهاباد بر اساس یک سنت دیرینه از صبح امروز چهارشنبه راهی دامان طبیعت و مناطق سرسبز شدند به گزارش ایرنا از نخستین ساعات صبح امروز با وجود سرماسیزده بدر روز آشتي با طبيعت
سیزده بدر روز آشتي با طبيعت سیزدهبدر جشن واقعی بهار است که طراوت و سرسبزی بر طبیعت بازگشته و طبیعت نیز مردم را به سوی خود میخواند به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران با آغاز بهار و بیدار شدن طبیعت و پس از دوازده روز جشن و سرور در سیزدهمین روز از ماه فروردین همه به کوه وطبیعت عشق و نیاز است سیزده بدر روز آشتی با طبیعت/ تأکید مسئولان آبیک بر انس با طبیعت
طبیعت عشق و نیاز استسیزده بدر روز آشتی با طبیعت تأکید مسئولان آبیک بر انس با طبیعتمسئولان شهرستان آبیک بر انس با طبیعت از سوی شهروندان این شهرستان و مسافران نوروزی در روز 13 فروردین مقارن با روز طبیعت تأکید کردند به گزارش خبرگزاری فارس از آبیک به طور کلی در میان جشنهای ایرانیمردم فارس در سیزده بدر به دامن طبیعت رفتند
مردم فارس در سیزده بدر به دامن طبیعت رفتند شیراز - ایرنا - مردم شهرهای مختلف استان فارس همزمان با سیزدهم فرودین ماه برغم هوای نیمه ابری و بارانی برای طبیعت گردی و انس و مهربانی هر چه بیشتر با طبیعت پویا به دامن کوهها دشتها باغها و بوستانها رفتند مرد و زن و پیر و جوان مناطقطبیعتگردی تهران به پیشنهاد مسجدجامعی: سیزده بدر را در بوستانهای پایتخت سر کنید
طبیعتگردی تهران به پیشنهاد مسجدجامعی سیزده بدر را در بوستانهای پایتخت سر کنید جامعه > میراث فرهنگی و گردشگری - رئیس شورای شهر تهران توصیه می کند روز سیزدهم فروردین که همان روز جهانی طبیعت است مردم تهران به بوستانهای زیبای پایتخت بروند پیشنهاد احمدمسجدجامعی برای بوسمردم فارس در سیزده بدر به دامان طبیعت رفتند
مردم فارس در سیزده بدر به دامان طبیعت رفتند شیراز-ایرنا مردم شهرهای مختلف استان فارس امروز همزمان با سیزدهم فرودین ماه برغم هوای نیمه ابری و بارانی براساس یک رسم کهن و دیرینه به شکرانه جشن نوروز باستان برای طبیعت گردی و انس و مهربانی هر چه بیشتر با طبیعت پویا به دامن کوهها دششهروندان در روز طبیعت فقط اجازه ورود به بخش گردشگری مناطق حفاظتشده را دارند | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
تاریخ خبر ۱۳۹۳ ۱ ۱۲ – محمدهادی حیدرزاده در گفتوگو با خبرنگار جامعه فارس درباره برنامههای اداره کل محیط زیست استان تهران در روز طبیعت اظهار داشت اداره کل محیط زیست فردا در روز طبیعت برنامههای جامعی را به منظور حفظ و حراست از محیط زیست و همچنین حیات وحش در نظر گرفته است رئمدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان: فرهنگ حراست از طبیعت در روز 13 بدر فراموش نشود
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان فرهنگ حراست از طبیعت در روز 13 بدر فراموش نشودمدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان گفت مردم استان سمنان فرهنگ حراست از طبیعت را در روز 13 بدر از یاد نبرند به گزارش خبرگزاری فارس از استان سمنان به نقل از اداره کل منابع طبیعی و آبمناطق كوهستاني و جاذبه هاي طبيعي خليل آباد | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
مناطق کوهستانی این ناحیه از دو رشته ارتفاعات اصلی تشکیل شده اند که رشته شمالی آن به نام کوهسرخ و رشته جنوبی آن شامل کوه کمربلند برغو و فغان می باشد اکثر رودهایی که از ارتفاعات شمالی و حتی جنوبی سرچشمه می گیرند در داخل دشت و در نزدیکی پای کوه تشکیل مخروط افکنه های کوچک و بزرگ رآیین تکم گردانی در مناطق استان اردبیل
اردبیل آیین تکم گردانی در مناطق استان اردبیل در آستانه بهار طبیعت حضور تکم چیها در محلهها و روستاهای منطقه آذربایجان از جمله شهرستان نیر در استان اردبیل خبر از آمدن عید نوروز میدهند و تکم چی ها پیکهای شادی آفرین این جشن ملی میشوند به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اردبیلسیزده بدر روز آشتي با طبيعت/ تکمیل تعطیلات نوروزی
استانها مرکز قزوین مهر گزارش می دهد سیزده بدر روز آشتي با طبيعت تکمیل تعطیلات نوروزی قزوین- خبرگزاری مهر سیزده بدر یا جشن بدرقه نوروز از مهمترین رسوم مشترک در میان اقوام ایرانی است که طی سالهای اخیر روز آشتی با طبیعت نیز تلقی میشود و مردم برای تکمیل شادیهای خود و دور کردندر آستانه روز طبیعت صورت گرفت آمادهباش 13 اکیپ منابع طبیعی در اردبیل
در آستانه روز طبیعت صورت گرفتآمادهباش 13 اکیپ منابع طبیعی در اردبیلمدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل گفت در آستانه 13 فروردین روز طبیعت بیش از 13 اکیپ حفاظت از منابع طبیعی به حالت آمادهباش درآمدند به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل اسداله محسنزاده ظهر امروز در جلسهچهارشنبه سیزدهم فروردین مراسم سیزده بدر در دل طبیعت
چهارشنبه سیزدهم فروردین مراسم سیزده بدر در دل طبیعت خبرگزاری پانا مردم پس از 12 روز جشنهای سال نو روز سیزدهم را در دل طبیعت می گذرانند ۱۳۹۳ چهارشنبه ۱۳ فروردين ساعت 07 39 به گزارش خبرگزاری پانا سیزده بدر یکی از بهترین روزهای نوروز می باشد مردم پس از انجام 12روز برگذری بر تاریخچهی سیزده بدر/ گره زدن سبزه به معنای گره زدن زندگی با طبیعت است
گذری بر تاریخچهی سیزده بدر گره زدن سبزه به معنای گره زدن زندگی با طبیعت است سیزده بدر سیزدهمین روز فروردینماه و از جشنهای نوروزی است در تقویمهای رسمی ایران این روز روز طبیعت نامگذاری شده است و از تعطیلات رسمی است به گزارش نامه نیوز از اردبیل سیزده بدر سیزدهمین روز فدر روز طبیعت انجام میشود سیزده بدر با طعم کوفته همدانی
در روز طبیعت انجام میشودسیزده بدر با طعم کوفته همدانیسیزدهم فروردین ماه روز طبیعت نامگذاری شده است و همدانیها روز سیزده بدر خود را با خوردن کوفته بدر میکنند به گزارش خبرگزاری فارس از همدان هر سال دیار هگمتانه نیز مانند سایر نقاط ایران زمین آئین نوروز را به پا داشته و آداب و-