واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
شکرانه نوروز در همراهی با طبیعت شهرکرد-ایرنا-تیر روز نزد ایرانیان روز ،برکت خواستن از خاک بود به گونه ای که ایرانی ها در گاهشماری تاریخی خویش در تیر روز شکرگزار نعمت ها طبیعت بودند.
مردم ایران در گاهشمار تاریخی خویش سیزدهم هر ماه را ˈ تیرروزˈ می نامیدند و آن روز طلب باران از ایزد آب یا ˈ آناهیتا ˈ عنوان می کردند.
ایرانیان هیچگاه روزی را نحس نمی شمارند، بلکه روز سیزدهم فروردین را روزی برای ادای احترام به طبیعت و نعمتهای طبیعت می دانند و آن را روز همدلی با طبیعت می انگارند.
مردم در روز سیزدهم فروردین سبزه هایی را که در ابتدای نوروز کاشتند به دل طبیعت باز می گردانند و از این رو در سیزدهم فروردین به طبیعت احترام می گذاشتند.
برپایی جشن ها و آیین های ویژه روز سیزدهم نوروز و ˈ سیزده بدرˈ ریشه باستانی و تاریخی دارد و مردم ایران در دوره های مختلف تاریخی، نوروز را جشن آفرینش و آغاز هستی و زایش
می دانسته و پایان آن را روز 13 فروردین می پنداشتند.
مردم ایران عدد 12 را به عنوان یک عددی مقدس پذیرفته و از همین رو عمر جهان مادی را 12 هزار سال دانسته و از عدد 12 در تعداد ماهها 12 برج نیز اعتقاد داشته و جشنهای فروردین را در 12 روز برگزار می کرده اند.
مردم در گذشته معتقد بودند، در این ایام ارواح با انسانها زندگی می کنند و روز دوازدهم فروردین نیز پایان جهان رخ می دهد و مردم روز سیزدهم را سرآغاز زندگی بهشتی پندار می کردند و برای جلوگیری از فروپاشی جهان و پایداری آن در روز 13 فروردین جشن برپا می داشتند.
روز سیزدهم فروردین نیز برای ایرانیان روز پیروزی الهه آب بر دیو خشکسالی بوده و به همین جهت برای این پیروزی کارناوالهای شادی به راه انداخته و به پایکوبی و سرور و جشن پرداخته، که هنوز این آیین کاروانها در هندوستان وجود دارد.
مردم در دوره های مختلف تاریخی معتقد بودند، در روز دوازدهم فروردین یک حادثه کیهانی زمین را درهم می کوبد و چون این حادثه رخ نمی دهد از این رو سیزدهم نوروز را جشن می گرفتند.
در برخی از مناطق مانند تاجیکستان نیز در روز سیزده نوروز نیز دختران و پسران جوان و مجرد برای پیروزی در زندگی و پیوند، اقدام به گره زدن سبزه می کردند.
در سالهای اخیر عده ای از مردم سبزه های نوروزی را در خیابانها و کوچه ها رها می کنند، که این با فلسفه سیزده بدر مغایرت دارد و باید سبزه ها را به دامان طبیعت ببرند.
کشت سبزه در نوروز تفال به سبزینگی سال است و بازگرداندن آن به دامن طبیعت برکت خواست از طبیعت می باشد و سیزده بدر یک جشن زرتشتی بوده و از عصر زرتشت نوروز ایرانیان به عنوان یک جشن بزرگ قلمداد می شد.
به گزارش ایرنا، مردم سراسر ایران در روز سیزدهم نوروز با رفتن به دامن طبیعت شکرگزار نعمتهای خداوندگار هستند.
گزارش از محمود رییسی
7359
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 97]