تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 6 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):اگر نزد خداوند عبادتى بهتر از شكرگزارى در همه حال بود كه بندگان مخلصش با آن عبادتش ك...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

آراد برندینگ

سایبان ماشین

بهترین وکیل تهران

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

خرید یخچال خارجی

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

سلامتی راحت به دست نمی آید

حرف آخر

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

کپسول پرگابالین

خوب موزیک

کرکره برقی تبریز

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

سایت ایمالز

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1812701101




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

21/ ایران‌گشت/ کردستان دارالاحسان؛ مسجدی با 24 ستون سنگی + تصاویر


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: 21/ ایران‌گشت/ کردستان
دارالاحسان؛ مسجدی با 24 ستون سنگی + تصاویر
مسجد دارالاحسان دارای 24 ستون سنگی است که بدنه آنها به طور قابل توجهی با تزئینات طنابی‌شکل حجاری شده و در روی پایه آن‌ها طرح گل و بوته نقش بسته است.

خبرگزاری فارس: دارالاحسان؛ مسجدی با 24 ستون سنگی + تصاویر


به گزارش خبرگزاری فارس از سنندج، مسجد دارالاحسان با قدمتی 200 ساله در ضلع شمالی خیابان امام خمینی و در بافت قدیم سنندج همچون نگینی زیبا می‌درخشد. براساس کتیبه‌های موجود، بنای مسجد در سال 1227 هجری قمری با حمایت فتحعلی شاه قاجار و توسط امان‌الله خان اردلان والی کردستان ساخته شده است. این بنا شامل صحن مرکزی، دو ایوان شرقی و جنوبی، گل دسته‌های بالای ایوان شرقی، 12 حجره در اطراف، شبستانی با 24 ستون سنگی مارپیچ است. این مسجد دارای 24 ستون سنگی است که به طور استادانه پایه، بدنه و سرستون‌های آن حجاری شده و از این حیث با مسجد وکیل شیراز قابل مقایسه است. بر روی تمام پایه‌ها یک طرح به صورت گلهای برجسته حجاری شده است.



تزیینات بدنه ستون‌ها شامل کاشی‌کاری توأم با خط و آیات مقدس قرآنی است و سرستون‌ها با نوعی مقرنس کاری حجاری شده‌اند و توجه خاص این بنای باشکوه را نشان می‌دهند. تنوع حجاری بیانگر این است که به احتمال زیاد گروهی از حجاران در رده‌های مختلف زیر نظر استاد کاری شایسته این اقدامات را انجام داده‌اند. دارالاحسان باشکوه‌ترین و زیباترین مسجد کردستان، از نظر سبک معماری و تزیینات وابسته به معماری است. استفاده از عالی‌ترین مصالح ساختمانی در ساخت و تزیینات آن که با کاشیکاری خشتی وسیعی توام با کتیبه و نوشته همراه است و در متن کتیبه‌ها هر یک به مضمون خاصی اشاره شده از جمله ویژگی‌های بارز این مسجد تاریخی و زیباست تا جایی که استفاده از آیات قرآنی در سطح وسیعی از نماها، ستون‌ها و دیوارهای داخلی و خارجی مسجد به وفور دیده می‌شود.

دارالاحسان به دلیل اهمیت خاص خود در ایالت کردستان در دوره قاجار مکانی برای عرضه آثار هنری هنرمندان در موضوع معماری و تزیینات وابسته به آن و عرصه مناسبی برای شعرا و خوش‌نویسان بوده است. شاعرانی همچون میرزا صادق اصفهانی متخلص به ناطق، میرزا فتح‌الله کردستانی متخلص به خرّم، مجدالممالک متخلص فرهی و جوهری اشعار نغزی در مورد این مسجد سروده‌اند که در اکثر آثارشان تمجید از والی، شکوه و عظمت، وجه تسمیه و کارکرد بنا در دو زمینه مدرسه و مسجد مورد توجه قرار گرفته است. مسجد جامع دارای یک حیاط، شبستان ستون‌دار و دو ایوان است که یکی رو به شرق و دیگری رو به سمت قبله، حجره ها، مدرسه‌ها، مدخل ورودی، راهروهای جانبی، فضای مرده‌شوی خانه و دو مناره این بنا روی ایوان رو به شرق ضلع غربی حیاط مدرسه ساخته شده است. ایوان رو به شرق مسجد که در ضلع غربی حیاط مدرسه قرار دارد، علاوه بر عملکرد یک ایوان باشکوه، مدخل ورودی به داخل شبستان مسجد است. در نمای بیرونی ایوان‌های شرقی و جنوبی مسجد، آیات بسیاری به کار برده شده است. این مسجد دارای 24 ستون سنگی با سر ستون‌های مزین به مقرنس کاری است. بدنه این ستون‌های سنگی به طور قابل توجهی با تزیینات طنابی شکل حجاری شده است که  روی پایه آن‌ها طرح گل و بوته نقش بسته است و در بخش فوقانی آنها از آیات و سوره‌های مختلف، اما متناسب استفاده شده است. آجرهای لعاب داده شده از دیگر تزئینات این مسجد و  مدرسه زیبا است،با تبحر زیادی در کنار کاشی‌ها قرار گرفته و در قسمت حیاط این مجموعه به صورت گره چینی نمونه‌هایی از تزئینات این بنا را می‌توان به وفور مشاهد کرد. استفاده از چوب‌های تزیینی در پنجره‌ها که به صورت فخر و مدین در حجره‌ها اجرا شده و طرح‌های گل و بوته و اسلیمی به صورت ترنج و نیم ترنج و کاشی‌های با طرح‌های هندسی به صورت ستاره‌های 8 پر ایرانی و یا گل‌های هندسی که در کاشی کاری‌های 7 رنگ نمای ایوان‌های مسجد، کار شده است نیز از دیگر جلوه‌های بسیار زیبا و دیدینی در این اثر تاریخی و زیباست.

در مجموع سه ضلع حیاط بنا مدرسه است که از دوازده حجره برای آموزش شامل پنج حجره در ضلع شمالی برای طلاب علوم دینی، چهار حجره در ضلع شرقی و سه حجره در ضلع جنوبی حیاط مدرسه تشکیل شده است این حجره‌ها از طریق ایوانچه‌های کوچکی که در پشت آن‌ها قرار گرفته به حیاط (صحن) راه دارند. روزهای جمعه صفوف به هم پیوسته نمازگزاران در کنار هم زیبایی بسیار زیادی را به مسجد می‌بخشد در گذشته بسیاری از نمازگزاران به دلیل نبود مکان کافی در حیاط و حتی گاهی در خیابان جلوی مسجد نماز می‌خواندند، اما امروز با تلاش مسئولان و متولیان امر و توسعه این مسجد مردم با آرامش بیشتری در طبقات مختلف این مسجد به نماز و راز و نیاز با خالق هستی می‌پردازند.

برگزاری مراسم‌های ویژه مولود با سعادت پیامبر عظیم‌الشأن اسلام، ائمه اطهار(علیهم‌السلام) و مراسم‌های مختلف عزاداری نیز در این مسجد برگزار می‌شود. طی چند سال اخیر نیز با حضور قاریان برجسته جهانی مراسمات محفل انس با قرآن با استقبال بسیار بالای مردم در این مسجد برگزار می‌شود. برگزاری کلاس‌های قرآن و تفسیر، کتابخانه و برگزاری کلاس‌های طرح بصیرت نیز از دیگر موارد استفاده از این ظرفیت ارزشمند دینی و آموزشی در سنندج است. مدرسه دارالاحسان به عنوان یک مرکز آموزشی دارای ارزش و اهمیت قابل توجهی بوده و افراد برجسته بسیاری همچون عبدالعظیم مجتهد، آیت‌الله مردوخ، بابا مردوخ روحانی و بدیع‌الزمان فروزانفر امامت جماعت، تدریس و تعلیم آن را به عهده داشته و آن را برای خود موجب مباهات و افتخار دانسته‌اند.

در عهد حکومت امان‌الله خان بزرگ، کردستان دارالعلم ایران بوده و چند تن از علمای نامی ایران در این مسجد رشد و نمو و یافته و به درجه کمال رسیده‌اند و اکنون اگر اسمی از علم در این کردستانات باشد از فیض همان مسجد است. آنچه که اهمیت مسجد مدرسه دارالاحسان را شاخص‌تر می‌کند وجود کتیبه‌ها و فرمان‌های آن است این کتیبه‌ها شامل چند گروه مختلف از جمله کتیبه‌های اشعار فارسی، آیات قرآنی، اشعار عربی، احادیث و عبارات عربی، کتیبه‌های فرمان که پس از تکمیل مسجد در آن نصب شده و برخی جنبه قانون عمومی داشته‌اند و کتیبه‌های موقوفات مسجد، مدرسه دارالاحسان است. ::::::::::::::::::::::::::: گزارش از شیرین مرادی ::::::::::::::::::::::::::: انتهای پیام/79002/ذ40

93/01/05 - 12:23





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن