تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 24 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):رسول خدا صلى‏الله‏عليه‏و‏آله هرگز با مردم به اندازه عقل خود سخن نگفتند و فرمودند:...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1852897956




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

7/ ایران‌گشت/ مازندران بابل؛ ترکیبی از تاریخ و طبیعت


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: 7/ ایران‌گشت/ مازندران
بابل؛ ترکیبی از تاریخ و طبیعت
شهرستان بابل با داشتن جاذبه‌های تاریخی، فرهنگی، مذهبی و طبیعی زیبا در مناطق شهری و روستایی، ترکیب خاصی از تاریخ و طبیعت است.

خبرگزاری فارس: بابل؛ ترکیبی از تاریخ و طبیعت


به گزارش خبرگزاری فارس از ساری، یکی از مهم‌ترین شهرستان‌های شمال کشور و پرجمعیت‌ترین شهرستان‌های مازندران، بابل است، پیشینه‌ تاریخی این شهرستان مربوط به اواخر قرن سوم هجری است و مورخان اسلامی از بابل با ‌نام«مامطیر» یکی از شهرهای طبرستان نام برده‌اند. «مامطیر» از نیمه دوم قرن هشتم همزمان با فرمانروایی سادات مرعشی به «بارفروش‌ده» و اواخر دوره صفوی به «بارفروش» تغییر نام یافت و سرانجام در سال 1311 به ‌دلیل مجاورت «بابل رود» که در غرب این شهر جریان دارد، «بابل» نامیده شد.

غالب پژوهش‌های انجام‌ گرفته در ارتباط با تاریخ شهر بابل بر این مهم تاکید دارند که بابل کنونی همان «مه‌میترای» باستانی است، اما برخی پژوهشگران معتقدند مه میترای باستانی در 20 کیلومتری شهر بابل کنونی قرار دارد. شکل‌گیری شهر بابل به سال 881 هجری قمری باز می‌گردد؛ زمانی‌که ظهیرالدین مرعشی در تاریخ رویان، از دهی به نام «بارفروش‌ده» نام برده است و این «ده» در مکانی واقع بوده که امروزه شهر بابل است. در کتاب مرآت‌البلدان (از کتب معتبر دوره قاجار) بنای اولیه شهر بارفروش در دوره صفویه ذکر شده  که با تاریخ فوق هم‌خوانی دارد. زمانی که مرعشی از شهر بابل نام برد، سلسله‌ سادات مرعشی حاکم در مازندران آخرین سال‌های حکومت خود را در این منطقه می‌گذراند تا این‌که در سال 1006 هجری قمری آخرین فرد آن‌ها به طور کامل حکومت مازندران را به شاه عباس صفوی واگذار کرد.

تا پیش از دوره صفوی، بابل کنونی محل آب‌بندان کوچکی بود و زارعان نواحی مجاور، ‎آب مزارع‌شان را از همین طریق تامین می‌کردند. بابل، دارای جاذبه‌های گردشگری فراوانی است که یکی از آن‌ها «سد شیاده» نام دارد. منطقه بکر سد شیاده به دلیل آب و هوای مساعد و وجود جنگل در چهار سوی آن، مکان مناسبی برای پیاده‌روی، برگزاری اردوهای سیاحتی،کوهنوردی،کشتی لوچو، ماهیگیری و قایقرانی است که جذابیت‌های طبیعی این منطقه، علاقه و رغبت دیدار مجدد مسافران و گردشگران را افزایش می‌دهد. این مکان علاوه بر ایام عید نوروز و تابستان، در روزهای تعطیل معمول هم شاهد حضور جمع زیادی از خانواده‎ها است. وجود «سقاتالار» در شیاده و پوشش گیاهی و جنگل‌های زیبا در کنار آن، ورود و بازدید گردشگران و مسافران را چند برابر کرده است.

دیگر جاذبه گردشگری بابل، «ییلاق شیخ موسی» در بخش بندپی شرقی است،در روستایی که حاج شیخ موسی نام دارد،در دامن البرز مرکزی و در جانب شرقی سرچشمه‌ی رودخانه سجرو(سجادرود)، جایی که مــزار نیای معنوی مردمان این سرزمین به شمار می‌آید. مردی که قدیمی‌ترین ساکن شناخته شده‌ این منطقه، «حاج شیخ موسی» است. «کوه نیراسم» دیگر جاذبه گردشگری بابل است، این کوه در ارتفاع 2 هزار و 600 متری از سطح دریا بعد از «شیخ موسی»،«لهه» و«شالینگ‌چال» قرار دارد و یکی از کوه‌های خوش آب و هوای بندپی است. چشمه آب‌گرم معدنی در منطقه آری‌بخش بندپی شرقی، دامنه‌های زیبای البرز شمالی مانند جنگل‌های لفور و طبیعت بکر 720 هکتاری بابل کنار (بزچفت)، وجود سکونت‌گاه‌های ییلاقی و آب‌بندان، چشمه‌ها، رودخانه‌ها و آب‌گرم معدنی در مناطق کوهستانی در 30 کیلومتری بابل و پارک 10 هکتاری نوشیروانی بابل، همچنین پل محمدحسن‌خان، کاخ بابل و ساختمان گنجینه بابل، هم از دیگر جاذبه‌های گردشگری این شهرستان مرکزی مازندران هستند. طبق اطلاعات سیستم جامع اداره‌کل اوقاف و امور خیریه استان مازندران، شهرستان بابل دارای 102 مکان متبرکه است که 97 مورد آن با نام امامزاده ثبت شده‌اند و مدفن 120 تن از امام‌زادگان است. آرامگاه«آل‌کیا(ع)» در روستای تنجک، زیارتگاه «قرآن‌تالار» در روستای قرآن‌‌تالار، سقاخانه«ابوالحسن‌کلا» در روستایی به همین نام، حسینیه«تکیه‌ باغبان‌کلا» در روستای باغبان‌کلا، و حسینیه«تکیه پیرعلم» در روستایی به همین نام، از دیگر اماکن متبرکه شهرستان بابل هستند. طرح آرامش بهاری در این شهرستان هم امسال در 21 بقعه متبرکه، میزبان حضور مسافران و گردشگران و افراد بومی است.

برخی از اماکن متبرکه بابل علاوه بر اهمیت زیارتی از اهمیت تاریخی هم برخوردارند؛ بنای تاریخی امام‌زاده قاسم(ع) در آستانه بابل، به قرن نهم هجری قمری تعلق دارد، این بقعه که مدفن امامزاده قاسم، فرزند حضرت موسی کاظم(ع) است به بقعه آستانه مشهور است، داخل صحن بقعه دو صندوق نفیس چوبی قراردارد که صندوق اصلی آن به تاریخ 888 هـ. ق مربوط است و به دست استاد احمد نجار ساروی ساخته شده است. مسجد جامع بابل هم از اهمیت تاریخی برخوردار است، طبق اسناد به‌ دست ‌آمده، این مسجد را ابتدا شخصی به نام «مازیار بن قارن» در سال 160 هجری قمری بنا کرد و در عهد فتحعلی شاه قاجار بر اثر زلزله خراب شد، در سال 1225 قمری به فرمان فتحعلی‌شاه و به مباشرت صدراعظمش« میرزا محمدشفیع بندپی‌ای»، توسط میرمحمدحسین متولیان دوباره ساخته شد. مساجد مولانا، خان‌بیک، محدثین، طوقداربن، قهاریه، کاظم‌بیگ، گلشن، بی‌سرتکیه، چال، همچنین تکیه پیرعلم یا مرادبیک و کیجا تکیه، بقعه سلطان محمدطاهر، بقعه شیخ‎موسی و امام‌زاده عبدالله، همچنین تکیه مقری‌کلا، از دیگر مکان‌های متبرکه و تاریخی شهرستان بابل هستند. یکی از رسوم به‌جا مانده از گذشتگان که در بابل اجرا می‌شود، جشن مردگان است؛ 28 تیرماه در گاه‌شماری طبری مصادف است با «جشن بیس و شیش عیدماه». طبق یک باور عامیانه، ماجرا بر می‌گردد به زمانی که شخصیتی به نام فریدون به خونخواهی پدرش با همراهی سپاهی از مردم مازندران به مصاف ضحاک پادشاه اهریمنی می‌رود و پس از جان‌فشانی و کشته‌شدن تعداد زیادی از افرادش، به بند کشیده و او را در قعر چاهی انداختند. بعد از آن ماجرا، مردم همه‌ساله در چنین روزی جشنی می‌گرفتند و بر مزار مردگانشان شمع روشن می‌کردند، پهلوانان هر منطقه هم به یاد این نبرد تن‌به‌تن با هم کشتی پهلوانی می‌گرفتند. هرچند با گذشت سال‌ها، مراسم جشن مردگان کمرنگ شده و کیفیت برگزاری آن تغییر کرده ولی آن‌طور که از شواهد پیدا است، روشن‌کردن شمع بر مزار اموات و غبارروبی و تمیز کردن آرامگاه‌ها که به «آستانه تراشی» معروف است، همچنان مرسوم است، پخش غذا و شیرینی برای شادی روح رفتگان و برگزاری مسابقات کشتی لوچو در چنین روزی، یادگاری است از همان زمان.

دعوت (در بیان محلی: داوِت) دیگر مراسم سالانه است که در یکی از روزهای هفته‌ پایانی تیرماه در محل مزار حاج شیخ موسی(ع) و امام‌زاده عبدا...(ع) با حضور عموم مردم بندپی برگزار می‌شود. این مراسم به طور معمول یک روز پیش از مراسم 26 عیدما(و روز ماه در دیگر نقاط مازندران) برپا می‌شود اما گاهی به تشخیص مسئولان محلی به سبب تداخل با مناسبت‌های ملی و مذهبی زمان آن یک یا دو روز تغییر می‌کند. ریشه‌ی تاریخی و روز آغاز آن معین و مکتوب نیست.

به گزارش فارس،  شهرستان بابل در مرکز مازندران قرار دارد، از شمال به بابلسر و دریای خزر، از جنوب به رشته کوه‌های البرز، از غرب به شهرستان آمل و از شرق به  قائم‌شهر و ساری محدود است. جمعیت آن تا پایان بهمن 92، 445 هزار و 699 نفر اعلام شده است، این شهرستان بیش‌تر به شهر«بهارنارنج» معروف است. ============= گزارش از آزاده بابانژاد ============= انتهای پیام/86004/ح40

92/12/21 - 09:46





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 424]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن