واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش میدهد
پلی تاریخی باطبیعت سرسبز و درختان زیبا
پل تاریخی قلعه حاتم پلی است باطبیعت سرسبز و درختان زیبا که در بروجرد قرار دارد.
به گزارش خبرگزاری فارس از بروجرد، لرستان سرزمین پلهای تاریخی ایران زمین است، چرا که در این استان بیش از 77 پل تاریخی به ثبت رسیده که قدمت آنها به دوران اشکانیان، ساسانیان، دوران اسلامی و قاجار بر میگردد. پل تاریخی قلعه حاتم در جنوب غرب روستایی به همین نام و در شمال غرب شهر بروجرد، در مسیر جاده بروجرد به اشترینان- ملایر قرار دارد. وجود مزارع صیفی، طبیعت سرسبز و درختان زیبا در کنار این پل، منظرهای زیبا و بینظیر را تصویر کرده است. *پلی تاریخی باطبیعت سرسبز و درختان زیبا طول این پل ارزشمند و زیبا که در اواخر دوره قاجار احداث شده 261 متر و عرض آن 2,5 متر است. این پل 14 چشمه طاق آجری دارد که به صورت نیم قوس درآمده است. طاق چشمههای پل با استفاده از آجر و سایر قسمتهای آن اعم از پایه، بین طاقها و سطح گذر با استفاده از سنگهای آهکی و به صورت سنگ چین ساخته شده است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بروجرد طی گفتگوی اختصاصی در این خصوص به خبرنگار فارس گفت: آنچه این پل را از دیگر پلهای لرستان متمایز و متفاوت کرده، کاربری آن است، این پل به منظور انتقال بخشی از آب رودخانه بالادست این روستا به شهر بروجرد ساخته شده است. حجت الله یارمحمدی با اشاره به اینکه پل قلعه حاتم در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است، افزود: بخش اعظم مصالح به کار رفته در ساخت این پل، آجر(ابعاد آجرها به طور تقریبی 22 در 22 سانتیمتر) و سنگ است. وی ادامه داد: در یالهای شرقی و غربی پیکره این پل فقط از سنگ استفاده شده است.
*کاربری پل رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بروجرد ادامه داد: شش ضلع دهنه چشمه طاقها در محل عبور جریان آب بیشتر و به طرفین کمتر میشود و کم بودن ارتفاع در طرفین پل موجب شده است که آب به راحتی از ضلعی به ضلع دیگر انتقال یابد. یارمحمدی افزود: رودخانهای که از زیر این پل عبور میکند، به گرمابه معروف است که آب آن مصرف زراعی داشته و آبی که قرار بوده از روی پل انتقال یابد، مخصوص آشامیدن بوده است. وی ادامه داد: این پل به این منظور احداث شده تا از آمیخته شدن آبها جلوگیری شود. یارمحمدی گفت: به این ترتیب آب آشامیدنی از روی پل به سمت روستای قلعه حاتم و از آنجا به داخل شهر بروجرد انتقال مییافته است. این مسئول اظهار کرد: این پل به منظور عبور جریان آب آشامیدنی رودخانه بالا دست روستای قلعه حاتم به شهر بروجرد احداث شده است. *ایجاد محور گردشگری رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بروجرد در ادامه با اشاره به این که مرمت پل قلعه حاتم اردیبهشت امسال به پایان رسیده افزود: عمده مرمت این پل به اتمام رسیده است، اما برخی قسمتهای آن هنوز نیاز به مرمت و احیاء دارد. یارمحمدی اضافه کرد: پیشنهاد اولیهای با عنوان ایجاد یک محور گردشگری حدفاصل پل قلعه حاتم تا تپه چغا از طرف اداره میراث فرهنگی بروجرد ارائه شده که عنصر اصلی در محور شمالی آن پل قلعه حاتم و در محور جنوبی نیز تپه چغا به عنوان یک منطقه گردشگری لحاظ شده است. وی افزود: با وجود ارائه این طرح به عنوان یک طرح پیشنهادی به اداره کل میراث فرهنگی استان و نیز با وجود برگزاری چند جلسه با اعضای شورای اسلامی شهر بروجرد، تاکنون هیچ اقدامی در این خصوص انجام نشده است.
*نیاز به همکاری دستگاهها این مسئول با اشاره به اینکه متولی این کار اداره میراث فرهنگی بروجرد است، ادامه داد: در صورت تصویب طرح پیشنهادی یاد شده، میتوان با همکاری دستگاههایی مثل بنیاد مسکن، جهاد کشاورزی، شهرداری و غیره، طرح ایجاد محور گردشگری این پل تا تپه چغا را عملیاتی کرد. به گفته یارمحمدی، در صورت اجرای این طرح، دخل و تصرفی در زمینهای زراعی اطراف پل صورت نمیگیرد و محیط مجاور این اثر تاریخی به صورت طبیعی حفظ میشود. -------------------------- گزارش از: حسین کردی -------------------------- انتهای پیام/2304/
92/12/20 - 06:58
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 354]