واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش میدهد
«سهرین» جایی برای نگریستن به نقاشی زیبای طبیعت
دشت سهرین یکی از زیباترین دشتهای کشور است که شاید بتوان گفت این دشت یکی از محدود زیستگاههای طبیعی کشور است که دست نخورده و بکر باقی مانده است.
به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان، اگر دنیای ماشینی با هزاران قیل و قال خود گاهی شما را دلزده میکند، دل انسان در پی اندکی آرامش دنبال مکانی است که بکر و دست نه خرده بوی خدا را بدهد میگردد. جایی که سکوت نخستین ویژگیاش باشد و سکوت دومی ویژگیاش سکوت... جایی که به هر چه بنگری رد قلم خدا را میبینی که چه هنرمندانه طبیعت جاندار را نقاشی کرده است. اگر دلت جایی را میخواهد که تو را از دنیای آهنیت دور کند، اگر دنبال جایی برای یافتن لحظهای آرامش هستی باید دل به دشت سهرین بزنی تا حس بودن در آغوش خدا را تجربه کنی.
* دشت سهرین زیستگاه با ارزش آهوان جایی که انسانها با خودخواهی خود میخواهند دنیا را تصاحب کنند دشت سهرین میشود مامن امنی برای حیواناتی که میخواهند از دست انسانها و شکارچیان برای دقایقی به چرا بروند. این منطقه با مساحت تقریبی 122 هزار و 618 هکتار در سال 1357 تحت حفاظت قرار گرفت. جایی با دامنههای مرتفع به ارتفاع 500 تا 2 هزار و 900 متری و دمای میانگین 11 درجه جان میدهد برای آهوان که هم دیگر را در دشت دنبال کنند.
* دیگر حیوانات دشت سهرین اگر جزو مردمی هستید که دلتان یک طبیعت زنده و واقعی را میخواهد دیدن دشت سهرین برترین گزینه است. جایی که بشود حیوانات را دید البته نه در قفس که در خانه خودشان. اگر طالب چنین چیزی هستید بیشک دشت سهرین بهترین گزینه است. علاوه آهوی زیبا در این زیستگاه زندگی می کنند، حیوانات وحشی و پستانداران دیگری نظیر گرگ، شغال، روباه معمولی، رودک، تشی، گراز، خرگوش حیواناتی هستند که میشود در این دشت دید. و پرندگانی چون باقرقره شکم سیاه، کبوتر چاهی، کبک معمولی، سارگپه پابلند، عقاب طلایی، بحری، دلیجه، انواع چکاوک، زنبورخوار، جغد کوچک، سارصورتی و طرلان را بالای سرت در حال آموزش پرواز به جوجههای خود ببینید. سرتاسر دشت را درختانی همچون ارس ،گردو، سیاه تلو، زالزالک، انار وحشی، داغداغان، زرشک، زیتون، گون، آویشن، درمنه، کلاه میر حسن، چوبک، لاله، مرزه، ثعلب پوشانده است تا حیوانات هنگام بازیگوشی و دنبال هم کردن جایی برای پنهان شدن داشته باشند. در ارتفاعات این دشت قارچهای خوراکی (دنبلان)، ریواس، کنگر، کاکوتی، آویشن و برخی دیگر از گیاهان که مصارف خوراکی و دارویی می روید که همه ساله تعدادی از ساکنین اطراف را برای جمع آوری این گیاهان به خود جذب میکند.
* روستاهای اطراف دشت سهرین در این دشت 28 روستا با 2 هزار و 727 خانوار و 12 هزار و 852 نفر ساکن هستند و ارتباط تنگاتنگی با زیستگاه آهو دارند که از مهمترین آنها میتوان به روستای سهرین، ارمغان خانه، سارساقلو، ینگجه، وننق، ولیاران و قره تپه اشاره کرد. اهالی این روستا به کارهای کشاورزی (کشت گندم، جو، نخود، هندوانه و آفتابگردان) و دامداری (پرورش گاو، گوسفند، بز و طیور) و باغداری (سیب و زرد آلو) به فعالیت مشغول هستند. * جاذبههای طبیعی و بکر دشت سهرین چشمه آب گرم و آب معدنی «وننق»، یخچال طبیعی «ولیدر»، چمنزار سرد آب و آبشار «سرخه مشه» را نتوان در هیچ جای دیگری پیدا کرد و این یعنی زدن دو نشان با یک تیر. انتهای پیام/73009/ن۴۰
92/12/19 - 09:23
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 129]